De Griekse Eilanden
 Mykonos HOME
 Mykonos Reizen
 Mykonos Hotels
 Mykonos Villa's
 Mykonos Restaurants
 Mykonos foto's 2004
 Mykonos foto's 2006
 Mykonos foto's 2009
 Agia Anna Beach
 Agia Anna Beach 2
 Agios Ioannis
 Agios Sostis Beach
 Agios Stefanos
 Agrari Beach
 Ano Mera
 Elia Beach
 Fokos Beach
 Kalafatis Beach
 Kalo Livadi
 Kapari Beach
 Lia Beach
 Megali Ammos
 Merchia Beach
 Myrsini Beach
 Mykonos Town
 Ornos Beach
 Panormos Beach
 Paradise Beach
 Paranga Beach
 Platis Yialos Beach
 Psarou Beach
 Porta Bar
 Superparadise Beach
 Tourlos
Book hotels in Corfu    Greek Ferries    Car Hire Greece    Aegean Airlines
Losse vliegtickets en reizen naar het eiland Mykonos

vliegtickets Eilandhoppen Cycladen Bij Eilandhoppen op maat (klik op de banner) kun je eventueel een combinatiereis maken in de Cycladen met Mykonos als onderdeel erbij. Ook bij Sunweb Vakanties kun je combinatie-reizen boeken (eiland hoppen). Tui, Reisbureau Suntip, de Vakantiediscounter en Lavida Travel organiseren vakanties naar Mykonos. Bij Aegean Airlines kun je een vliegticket kopen vanaf Athene naar Mykonos en terug.

Een andere optie is om met een vliegticket van Sunweb Vakanties of Aegean Airlines naar Athene te vliegen en daar de veerboot te pakken. Vanuit Rafina (een van de havens van Athene) kunt je dan al binnen een paar uur op Mykonos zijn. Bij Ferries.booking.com kun je de vertrektijden van de veerboten checken en eventueel tickets bestellen.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's op Mykonos - klik hier.

Veerboten vanaf Rafina en Piraeus en vanaf andere eilanden naar Mykonos
Mykonos veerboten Mykonos veerboten Mykonos veerboten Mykonos veerboten

veerboten Mykonos is makkelijk bereikbaar vanaf Rafina of Piraeus (bij Athene) waar dagelijks boten vertrekken richting de Cycladen eilanden, maar natuurlijk gaan er ook rechtstreekse vluchten naar Mykonos vanaf Amsterdam Schiphol (tegenwoordig niet meer lijkt wel) en vanaf de luchthaven van Brussel. Optie is te vliegen op Athene () en dan de veerboot te pakken in Rafina.
Bij Sunweb Vakanties kun je combinatie-reizen boeken (eiland hoppen).

De verbindingen vanaf Rafina naar Mykonos zijn goed en regelmatig. Je kunt ook vanaf Piraeus naar Mykonos maar vanaf het havenstadje Rafina is overzichtelijker, kleiner en minder hectisch. Je hoeft dan ook nadat je op het vliegveld van Athene bent geland niet door de stad Athene zelf. Je kunt met de bus of met de taxi naar Rafina. De rit duurt ongeveer een half uur. Wij boeken tegenwoordig als we in de buurt van Athene moeten blijven (bijvoorbeeld om op een vlucht of een ferry te wachten) elke keer in het Avra hotel daar (zie de Rafina pagina). Het lekkere is dat ze een hele goede shuttle service hebben van het vliegtuig naar hun hotel en terug, dus je hoeft je verder nergens meer over te bekommeren. Het dorp ligt aan zee en is ook best leuk.

veerboten Mykonos Vanaf Mykonos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar de havens van Rafina en Piraeus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Naxos, Santorini, Syros, Tinos, Paros en Andros.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries.booking.com. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.

Autohuur op het eiland Mykonos - huur een auto op Mykonos in Griekenland

car rental Greece Een auto huren op het eiland Mykonos doe je gemakkelijk bij Rentalcars.com. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen. Niet alle stranden en plekken op Griekenland zijn te bereiken met het openbaar vervoer, dus als je veel wilt zien en de wat rustigere plekken en stranden op wilt zoeken is dit een goed idee.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional