Limnos
De Griekse eilanden Limnos HOME Limnos Hotels Limnos Stranden Limnos Dorpen Bezienswaardigheden
Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Het eiland Limnos of Lemnos in Griekenland
Map of Limnos, plattegrond van Limnos English

Limnos (soms ook wel Lemnos genoemd) is een Grieks eiland dat ligt in het noord oosten van Ege´sche Zee. Limnos is een vulkanisch en vruchtbaar eiland. Het eiland heeft ongeveer 16.000 inwoners en is 477 km2 groot. De kustlijn meet bijna 260 kilometer. De eerste indruk van het oostelijke deel van Limnos is dat het er niet erg Grieks uitziet, want het is vrij plat en het heeft groene velden, maisvelden en grazend vee. Er zijn veel verschillende bomen, groente- en druivenvelden op het eiland vanwege de (vruchtbare) vulkanische oorsprong. Limnos is een centrum voor het maken van wijn, maar ook tarwe, druiven, amandelen en sesamzaad wordt verbouwd op het eiland. Ondanks dit is Limnos heel droog in vergelijking met andere eilanden in de Ege´sche Zee, met weinig regen en soms een sterke wind.

Het oostelijke deel van Limnos is vruchtbaar en groen en het westelijk deel van het eiland is meer rotsachtig, vulkanisch en heuvelachtig. In dit deel van het eiland vind je ook de meerderheid van de beste stranden. In het noordwesten is de berg Skopia met haar 430 meter de hoogste berg van het eiland. Limnos heeft vele diepe baaien en daarin liggen prachtige en beschermde zandstranden. In het oosten van het eiland zijn twee meren, Limni Aliki en Chortarolimni. Omdat het eiland zo dicht bij de Turkse kust ligt en een strategische positie heeft dicht bij de Dardanellen (de zeeweg naar Istanbul) is er een grote militaire aanwezigheid op Limnos.

Door de niet zo regelmatige veerverbindingen is Limnos ontsnapt aan het massatoerisme. Er is geen internationale luchthaven dus het kan alleen worden bereikt door een binnenlandse vlucht vanuit Athene of Thessaloniki. De veerboten komen uit Kavala, Rafina, Thessaloniki en Piraeus op het vasteland en uit de eilanden Lesbos, Samos en Chios. Check altijd eerst de mogelijkheden van een oversteek op het internet voordat je naar Limnos gaat - kijk ook bij de veel gestelde vragen voor meer info. Limnos is een bestemming voor mensen die van rust en stilte houden, en het is uitstekend geschikt voor mensen die graag wandelingen of fietstochten maken.

VAKANTIE OP HET EILAND LIMNOS - VLIEGTICKETS EN REIZEN NAAR LIMNOS
vliegtickets

Losse vliegtickets naar Limnos boek je bij Sunweb Vakanties. Meestal staan de tickets zo rond 5 of 10 januari op hun site. De vlucht naar Limnos duurt ongeveer drie en een half uur.

Bij Sunweb Vakanties, kun je ook een vakantie op Limnos boeken.

Voor alle hotels, villa's, appartementen en studio's op het eiland Limnos in Griekenland - klik hier.

Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
De hoofdstad Myrina en andere dorpen op het eiland Limnos

De hoofdstad en het centrum van het eiland-leven is gelegen aan de zuid-west kant van het eiland en heet Myrina / Mirina of Kastro. Het is een eeuwenoude stad die dateert uit de 12e / 13e eeuw en die is vernoemd naar de vrouw van de eerste koning van het eiland, Thoantas. In 1276 werd de stad hernoemd als Paliokastro, daarna tot 1955 heette het Kastro en uiteindelijk weer Myrina. Myrina is een kleurrijk stadje en een van de meest populaire plekken voor toeristen om een accommodatie uit te kiezen. Myrina is een traditioneel dorp met 5000 inwoners. Het is meer een werkstad meer dan een toeristische stad en het heeft interessante kleine achterafstraatjes vol met winkeltjes waar je traditionele produkten en specialiteiten van het eiland kunt kopen, zoals de geitenkaas, amandelen, vijgen, honing of de wijn die op Limnos wordt geproduceerd.

Het centrale punt van het stadje is het middeleeuwse Kastro of kasteel die op een rots tussen de twee baaien van het dorp staat. De Kastro van Myrina is gebouwd op de locatie van een oude acropolis. Het is een van de grootste kastelen in de omgeving. De Byzantijnse keizer Andronikos begon met de bouw in 1186 na Christus en de Venetianen die over het eiland heersten tussen 1207 en 1269 na Christus hebben het voltooid. In 1269 na Christus kwam het eiland Limnos weer in Byzantijnse handen en werd het kasteel nog sterker gemaakt. Grote delen van de muren en poorten zijn hersteld nadat veel was beschadigd door de Russen, die het kasteel belegerden in 1770. Het is de moeite waard om de klim naar het kasteel te maken en een kijkje te nemen. Bijzonder is ook dat op het grote ommuurde terrein van de kastro een heleboel herten vrij rondlopen. Vanaf het kasteel heb je bovendien een schitterend uitzicht. Op een heldere dag kunt je vanaf hier de heilige berg Athos (2033 m) op het schiereiland Chalkidiki zien.

De noordelijke baai van Myrina heeft een breed strand (Romeikos Yialos strand, met bomen voor schaduw) en de zuidelijke baai heeft een vissershaven met kleurrijke kaiks (houten boten) en een ander strand (Nea Maditos strand). Langs de boulevard die leidt langs het strand vind je traditionele huizen, maar ook enkele hotels, kafenions en tavernes. Myrina heeft een archeologisch museum (open 8.30 tot 15.00), dat is gehuisvest in de voormalige residentie van de Turkse gouverneur. Er zijn vondsten uit verschillende perioden te zien, van pre-historische, Archa´sche en Hellenistische tijd (beelden, aardewerk, enz.).

Het toeristendorp Moudros op het eiland Limnos

Map of Moudros, Limnos, plattegrond van Limnos De andere belangrijke toeristische bestemming en dorp van enige omvang op Limnos is de kustplaats Moudros, dat gelegen is aan de oostzijde van de Baai van Moudros, niet ver van de luchthaven (aangezien er zo weinig vliegtuigen landen op eiland Limnos hoef je je geen zorgen te maken over lawaai!). Moudros is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente en het dateert uit de 14e eeuw. De Baai van Moudros vormt een van de grootste natuurlijke havens in de Ege´sche Zee. Dit was de plaats waar de Griekse marine afgemeerd lag tijdens de oorlog voor onafhankelijkheid tegen de Turken (1912), en tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het gebied gebruikt als basis van de geallieerde mogendheden. Net buiten buiten Moudros herinnert de militaire begraafplaats voor geallieerde soldaten nog aan de strijd die hier is geleverd. Het dorp Moudros heeft ook een aantal toeristische voorzieningen en accommodaties. Er zijn taverna's, clubs, bars, banken, winkeltjes en er is een postkantoor in Moudros. In het dorp staan twee aardige kerken. De grootste is de kerk van Maria-Boodschap, die het dorp domineert en aan het eind van de marktstraat staat een kerk die dateert uit de Byzantijnse tijd.

In de omgeving van Moudros liggen drie mooie zandstranden vlak naast elkaar: Chavouli, Sagrida en Fanaraki. Op het laatste strand vind je ook een taverna en een strandbar. De stranden liggen ten zuiden van het dorp en het zijn zandstranden die worden omgeven door vulkanisch gesteente. De weg naar de stranden is onverhard en meer geschikt voor een terreinwagen. Dichtbij Moudros hoog op een heuvel liggen de ru´nes van het Palaiokastro kasteel dat verwoest werd door de Venetianen in 1656. Dit is het oudste kasteel van het eiland Limnos. Als je de kustlijn volgt van Moudros in een noordelijke richting langs de baai dan passeer u een klein eilandje (dat is verbonden op Limnos) waar een prehistorische nederzetting ontdekt werd, net als Poliochni. Deze prehistorische nederzetting staat bekend als Koukonisi. Uit opgravingen die begonnen in 1992 is een Mino´sche aanwezigheid op het eilandje gebleken (MinoŰrs waren de oorspronkelijke inwoners van Kreta en Santorini). Aardewerk met Mino´sche motieven zijn hier gevonden waaruit blijkt dat het eiland Limnos handel dreef met het Mino´sche eiland Kreta. Helaas is het niet toegestaan om het kleine eilandje te bezoeken.

Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Dorpen in het westen van het eiland Limnos in Griekenland

Kaspakas is de naam van een dorp dat ligt op ongeveer 5 a 6 kilometer ten noorden van de hoofdstad Myrina. Het dorp ligt aan de voet van de berg Agios Anastasios. De naam stamt uit de Byzantijnse tijd. Het is vernoemd naar generaal Katalakos Kaspakas die naar het het eiland kwam in 883 na Christus om een geschil tussen de monniken en de lokale bevolking op te lossen. Het dorp is in de bergen gebouwd ter bescherming tegen de aanvallen van piraten. In het traditionele dorp Kaspakas staan oude herenhuizen en er zijn veel smalle met stenen geplaveide straatjes. Kaspakas is een werk-dorp en er wonen ongeveer ongeveer 800 mensen.

Kornos, een dorp ten noorden van de hoofdstad Myrina, is gebouwd op de helling van een heuvel die Skourta heet. Het is gevormd als een amfitheater en ligt gericht op het zuiden in een groene omgeving. De naam Kornos is afgeleid van de "Krounos" (wat "tap" of "water tap" betekent) die in het midden van het dorp stond en gebruikt werd om het hele dorp van water te voorzien. Kornos was een welvarende en rijk dorp, wat nog steeds wordt weerspiegeld in de grandeur van een aantal van de grote oude dorpshuizen. Sommige van de bewoners van het eiland noemen het "Klein Parijs". Naast de grote dorpshuizen zijn er twee rijen met oude windmolens in het dorp Kornos.

Plati (of: Platy) is een klein maar heel fotogeniek dorpje met wit geverfde huizen met rode dakpannen, dat ligt op de top van een groene heuvel, een beetje ten zuiden van de hoofdstad Myrina (2 kilometer). In het dorp staat een grote witte kerk met een klokkentoren. Beneden in de baai in de groene, vruchtbare vlakte voor Plati ligt een van de mooiste zandstranden van Limnos (700 meter lang) en er is een haven met zeilboten en kleine jachtboten. Dit strand heeft wat voorzieningen (watersporten zijn mogelijk) en het is een van de drukkere stranden van het eiland. Er zijn een paar tavernes, bars, een supermarkt en een een aantal accommodaties. Het strand is populair bij zowel de toeristen als de lokale bevolking en aangezien het strand langzaam de zee inloopt is het ook geschikt voor kleine kinderen.

Naast Plati vind je het dorp Thanos dat ligt in een groene omgeving en dat is omringd door lage heuvels. Het dorp ligt op vier kilometer afstand van de hoofdstad Myrina in het zuidwesten van het eiland. In Thanos is ook een lang zandstrand te vinden. Het water van de zee is er erg helder en het strand is omgeven door vreemd gevormde vulkanische rotsen. Het eigenlijke dorp Thanos ligt ietsje hoger op de heuvel en kijkt uit over de baai. Het is een oud dorpje met witte huizen met rode dakpannen en met nauwe straatjes. In het dorp zijn wat kafenions, een taverna en een paar winkeltjes. Ook zijn er wat simpele accommodaties te huur.

Dorpen in het oosten van het eiland Limnos in Griekenland

Kondopouli is een klein dorp in het oosten van het eiland, vlakbij de twee meren van Limnos. Hier is een groot plein met twee kerken.

Plaka is een klein dorp met wit geverfde huisjes en een witte kerk. Het dorp ligt helemaal in het noordoosten van het eiland Limnos. Er is een kleine vissershaven en je vind er een pad naar het strand van Agios Stefanos.
Om meer dorpen te zien op het eiland Limnos klik hier.

Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
De bezienswaardigheden op het eiland Limnos

De Archa´sche stad Poliochni in het zuidwesten van het eiland, 9 kilometer ten oosten van Moudros, is de belangrijkste archeologische site van het eiland. Het dateert uit 4000 voor Christus en is de oudste nederzetting in de Ege´sche Zee. Het was een stad van kooplieden (en niet van een koning) die handel dreven met het eiland Kreta, eilanden in de Cycladen en met steden aan de kust van Klein-AziŰ (bijvoorbeeld Troye). De bezienswaardigheid is open voor het publiek tussen 9,00 tot 15,30 (gesloten op maandag) en er is een entreeprijs. Er zijn resten van muren, torens, huizen en andere gebouwen. Na een aardbeving in 1300 voor Christus eindigde de welvaart van de stad.

De klassieke stad Hephaisteia of Ifestia met de overblijfselen van een tempel gewijd aan de God Hephaistos (Vulcanus, de god van metaal en van vuur). De mythe vertelt dat het is gebouwd op de plek waar Hephaistos landde nadat Hera hem van de berg Olympus gooide. De stad ligt op 9 kilometer ten noord-oosten van Moudros en het was de hoofdstad van het eiland tussen 1200 en 1000 voor Christus. De resten liggen verspreid over de heuvels en soms is het moeilijk te herkennen wat ze waren. Er zijn resten van huizen, een begraafplaats, een theater en de Hephaistos tempel. De stad werd verwoest door de Perzen in 511 voor Christus en later herbouwd door de Atheners

Het heiligdom op Kavirio een beetje noordoosten van Hephaisteia was gewijd aan de drie zonen en drie dochters van Hephaistos en Kavirio. Deze goden werden in verband gebracht met de vruchtbaarheid van de aarde en de bescherming van de zeelui. Slechts een deel van de kolommen en een tempel zijn opgegraven.

Er zijn twee meren op het eiland Limnos, Limni Aliki en Chortarolimni. Het eerste is een zoutmeer waaruit lange tijd zout werd gewonnen, en het Chortarolimni meer is volledig uitgedroogd. Dit tweede meer vormt een klein natuurgebied. In de winter is het een toevluchtsoord voor flamingo's en andere vogels en in de zomer als het meer is opgedroogd ziet het eruit als een grote witte vlek.

Lemnos heeft zijn eigen Versteende Woud (net als het eiland Lesbos). Restanten van dit bos zijn te vinden rond de dorpen Varos, Rossopouli, Moudros, Thanos en Kontias. 23 tot 18 miljoen jaar geleden was het oppervlak van Lemnos bedekt met dichte bossen van palmbomen, pijnbomen en grote sequoia's, die werden bedolven onder de lava.
Om meer bezienswaardigheden te zien op het eiland Limnos klik hier.

Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Stranden in het zuidwesten van Limnos

Limnos Beaches, Limnos Stranden

Het strand van Agios Ioannis ligt aan de westkant van het eiland Limnos, op 6 kilometer afstand van Myrina en 1,5 kilometer van Kaspakas. Soms wordt het ook wel gewoon "Kaspakas Beach" genoemd naar het nabijgelegen dorp. Het strand van Agios Ioannis is omgeven door hoge vulkaanrotsen. Het is een lang zandstrand met wat kiezeltjes en het water is er erg helder. Bij het strand is een taverna en er zijn wat accommodaties.

In de eerste baai ten noorden van de hoofdstad Myrina vind je het zandstrand van Avlonas (op 1 kilometer afstand). Dit is een georganiseerd strand met parasols en ligbedden. Er zijn ook accommodaties en tavernes aan het strand. Tegenover het strand zijn vulkanische eilandjes, waardoor het strand geschikt is om te snorkelen en te vissen. Avlonas is rustiger dan de stranden in Myrina zelf.

Myrina Beach is het strand in de hoofdstad van het eiland Limnos. Het is een lang en schoon zandstrand met faciliteiten als parasols en ligbedden, watersport mogelijkheden, tavernes en accommodaties. Je kunt hier surfen of water-skiŰn. Romaikos Gialos Beach is een georganiseerd strand in Myrina met dat ook diverse faciliteiten heeft, net als het populaire Riha Nera Beach (wat "ondiepe wateren" betekent).

Plati (of: Platy) is een klein maar heel fotogeniek dorpje met wit geverfde huizen met rode dakpannen, dat ligt op de top van een groene heuvel, een beetje ten zuiden van de hoofdstad Myrina (2 kilometer). In het dorp staat een grote witte kerk met een klokkentoren. Beneden in de baai in de groene, vruchtbare vlakte voor Plati ligt een van de mooiste zandstranden van Limnos (700 meter lang) en er is een haven met zeilboten en kleine jachtboten. Dit strand heeft wat voorzieningen (watersporten zijn mogelijk) en het is een van de drukkere stranden van het eiland. Er zijn een paar tavernes, bars, een supermarkt en een een aantal accommodaties. Het strand is populair bij zowel de toeristen als de lokale bevolking en aangezien het strand langzaam de zee inloopt is het ook geschikt voor kleine kinderen.

Naast Plati vind je het dorp Thanos dat ligt in een groene omgeving en dat is omringd door lage heuvels. Het dorp ligt op vier kilometer afstand van de hoofdstad Myrina in het zuidwesten van het eiland. In Thanos is ook een lang zandstrand te vinden, waar je uitkijkt op het tegenover gelegen eiland Agios Efstratios. Het is een georganizeerd strand en je kunt er parasols en zonnebedjes huren. Bij het strand zijn tavernes en er zijn een aantal hotels waar je een kamer kunt huren. Het water van de zee is er erg helder en het strand is omgeven door vreemd gevormde vulkanische rotsen. Het eigenlijke dorp Thanos ligt ietsje hoger op de heuvel en kijkt uit over de baai. Het is een oud dorpje met witte huizen met rode dakpannen en met nauwe straatjes. In het dorp zijn wat kafenions, een taverna en een paar winkeltjes. Ook zijn er wat simpele accommodaties te huur. Bij Thanos Beach is een apart stuk dat ook geschikt is voor naturisten.

Evgatis Beach of Evgati Beach is een mooi zandstrand dat ligt in een baai aan de zuidkant van het eiland Limnos. Het is een georganizeerd strand waar parasols en ligbedden te huur zijn. Het is het domein van het Evgatis Hotel met zijn 22 kamers. Het strand ligt op 6 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Myrina en is een breed en 4 kilometer lang zandstrand. Het wordt bijna overal omschreven als een van de mooiste stranden van het eiland. Aan de westkant zijn vulkanische rotsen en een rivier deelt het strand in tweeŰn.

Bij Cape Tigani zijn nog meer inhammetjes en kleine baaien met strandjes.

Stranden in het zuidoosten van Limnos

Limnos Beaches, Limnos Stranden

Aliki of Alyki Beach is een van de vier grote zandstranden in een rij aan de oostkant van het eiland Limnos. Het is ten oosten van het zoutmeer van Aliki gelegen. Ik noem het in de categorie "Zuid-Oost", maar eigenlijk is het meer aan de noord-oostkant van het eiland gelegen. Je kunt een bezoek aan het zoutmeer combineren met een plons in het zeewater. Het natuurgebied is vol (vogel)leven in de winter en de lente, maar uitgedroogd en wit in de zomer.

Keros Beach is gelegen in het oosten van het eiland tussen de twee meren. Het is een 4 kilometer lang zandstrand, gelegen in een baai 2 kilometer van het dorp Kalliopi. Het zeewater is vrij helder en de zee loopt geleidelijk af. Er kan hier nogal eens wat wind staan en de golven aan de zuidelijke kant van de baai zijn er meestal vrij hoog terwijl die er aan de noordzijde van de baai bijna niet zijn. Op het strand is van Keros een surfclub gevestigd. Keros Beach wordt beschouwd als een van de veiligste surplekken van Griekenland omdat het in een halve-maan vormige baai ligt en de wind meestal richting het land staat. Soms kunnen de golven hier wel vier meter hoog zijn.

Makrys Gialos of Makris Gialos Beach is gelegen in het zuidoosten van het eiland, tussen de stranden van Louri en Keros en net ten zuiden van de archeologische site van Poliochni. De afstand naar het dorp Moudros is ongeveer 7 kilometer. Makrys Gialos is een paar kilometer lang en het is een zandstrand, omgeven door groene en zanderige heuvels. Er kan behoorlijk wat wind staan op het strand en het wordt beschouwd als een uitstekende plek voor windsurfen. Makrys Gialos is weg van de drukte en het is een heel rustig strand.

Louri Beach is een rustig, een beetje afgelegen en onbedorven strand in het zuidoosten van Limnos, niet ver van het dorp Skandali. Louri is een prachtig zandstrand met enkele rotsen in het water. Er zijn geen faciliteiten bij Louri Beach (geen tavernes, geen accommodaties).

Limnos Beaches, Limnos Stranden

In de omgeving van Moudros liggen drie mooie zandstranden vlak naast elkaar: Chavouli, Sagrida en Fanaraki. Op het laatste strand vind je ook een taverna en een strandbar. De stranden liggen ten zuiden van het dorp en het zijn zandstranden die worden omgeven door vulkanisch gesteente. De weg naar de stranden is onverhard en meer geschikt voor een terreinwagen. Fanaraki Beach bestaat uit Mikro (klein) Fanaraki en Megalo (groot) Fanaraki. Mikro Fanaraki ligt in een kleine inham. Allebei de Fanaraki stranden zijn georganizeerd en hebben faciliteiten.

In de omgeving liggen nog meer rustige stranden zoals bijvoorbeeld het fijne zandstrand van Parthenomytos met zijn groen gekleurde zeewater. Parthenomytos Beach, net als deze andere stranden, kan alleen worden bereikt over een onverharde weg. Er zijn hier op dit strand een aantal bomen geplant die vooral bedoeld zijn om de bezoekers enige schaduw bieden. Op Parthenomytos Beach is een kleine coffee shop waar je drankjes kunt bestellen.

Skidi Beach ligt ten zuiden van het dorp Moudros, onder het strand van Chavouli en kan alleen worden bereikt door over een onverharde weg te rijden. Dit is een ge´soleerd en rustig zandstrand met wat kiezeltjes. Het water is meestal rustig, zonder al teveel golven en de kleur van het zeewater is hier ook groenachtig net als in Parthenomytos Beach.
Om meer stranden op het eiland Limnos te ontdekken klik hier.

Limnos autoverhuur - huur een auto op het eiland Limnos in Griekenland
Limnos car rental, Limnos autoverhuur

Holiday Car Rental Lemnos is gelegen in de haven van de hoofdstad Myrina. Er is een 24 uur Customer Service. Holiday Car Rental heeft een persoonlijke service. De auto wordt geleverd op een bestemming naar keuze van onze klant. Dit kan de luchthaven, de haven, een hotel of een woon-of werkplek zijn. Een medewerker van het bedrijf zal eventuele vragen van de cliŰnt beantwoorden. Ten slotte wordt een auto met problemen onmiddellijk vervangen. er wordt geen tijd verspild.
Tel: 0030 2254023280, Fax: 0030 2254024253

Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Varos Village, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Limnos Hotels: Varos Village Hotel

Varos Village Hotel accommodatie is verdeeld over vijf verschillende authentieke traditionele gebouwen, die zijn gereconstrueerd in het dorp Varos zelf en dus deel uitmaken van het echte dorpsleven. Alle gebouwen hebben uit superieure kamers, verbouwd tot hoge normen en voorzien van alle moderne faciliteiten. Het meest centrale gebouw, genaamd "Paradosiako" wat "Traditioneel" betekent, huisvest de receptie, lounge, cafe, bar en ontbijtruimte zijn, en ligt tegenover de eigen taverna van het hotel dat "To Ouzeri mas" heet. Het ligt aan het belangrijkste dorpsplein. het hotel heeft een eigen prive-strand met ligbedden en parasols.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Varos Village Hotel op Limnos klik hier.

Limnos Hotels: Hotel Katsaraki Sofia - goedkope studio's in de hoofdstad Myrina
Hotel Katsaraki Sofia in the capital Myrina on Limnos island

Hotel Katsaraki Sofia heeft een centrale locatie in Myrina. Het biedt ruime, self-catering accommodatie met airconditioning en traditionele meubels. Balkons bieden uitzicht op Myrina Castle. Elk van de kamers heeft houten meubels en is compleet met een kitchenette, tv en balkon. Katsaraki Sofia heeft een mooie tuin en terras.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Hotel Katsaraki Sofia op Limnos klik hier.

Hotel Archontiko, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Archontiko, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Archontiko, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Archontiko, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece Hotel Archontiko, Limnos, Lemnos, Griekenland, Greece
Limnos Hotels: Archontiko Hotel in de hoofdstad Myrina

Dichtbij Myrinas winkels en tegenover het imposante kasteel, ligt het charmante, traditionele Archontiko Hotel, dat is ingericht met antieke meubels, op slechts 100m van het strand. Archontiko Hotel biedt een verscheidenheid van goed ingerichte kamers in het hart van Myrina. Het hotel combineert historische elementen met een scala aan moderne voorzieningen, zoals en-suite badkamer en airconditioning. Draadloos internet is ook hier beschikbaar, zodat u e-mails voor werk of gewoon voor uw plezier kunt controleren. Begin de dag met een smakelijk, gratis ontbijt in Archontikos traditionele eethoek, compleet met stenen beklede muur ornamenten. Ontspan in de tuin met een kopje koffie en het plan uw dag. Profiteer van Archontiko Hotels centrale ligging en geniet van een wandeling door het pittoreske centrum. Myrinas mooie stranden liggen op slechts 100 meter van Archontiko en de haven ligt op 300 meter afstand (dit staat verkeerd vermeld op de booking site).

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Archontiko Hotel op Limnos klik hier.

Limnos Hotels: Hotel Evgatis - Evgati Beach
Hotel Katsaraki Sofia in the capital Myrina on Limnos island

Evgatis Hotel is een nieuw hotel in Limnos, gelegen aan Evgati Beach, een van de mooiste stranden van het eiland, 4 kilometer lang en op afstand van 6 kilometer van Myrina en de haven. De traditionele taverne van het hotel, genieten van een beach-front lokatie, en serveert heerlijke lokale lekkernijen, samen met ouzo en de beroemde wijnen van Limnos. Het hotel beschikt ook over een zwembad en een kleiner zwembad voor kinderen. Het ontbijt wordt geserveerd bij het zwembad, en de cocktails worden geserveerd in de beach bar. Elk van de kamers is volledig uitgerust met airconditioning, koelkast, telefoon en TV en biedt een fantastisch uitzicht op de zee van haar eigen balkon.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Hotel Evgatis on Limnos klik hier.


ę Hans Huisman, Andreas Limnos Tsotros, Varos Village Hotel, Archontiko Hotel, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional