Iraklia island
De Griekse Eilanden Iraklia HOME Iraklia hotels Iraklia stranden Iraklia reizen Iraklia restaurants
Iraklia, Agios Georgios beach Iraklia, Agios Georgios beach Iraklia, Agios Georgios beach Iraklia, Livadi beach Iraklia, Tourkopigado beach
Iraklia, Tourkopigado beach Iraklia, Tourkopigado beach Iraklia, Livadi beach Iraklia, Agios Georgios beach Iraklia, Agios Georgios beach
De stranden van Iraklia in Griekenland

In de haven van Agios Georgios is er een klein strand met een aantal bomen voor de schaduw. Dit is de makkelijkste optie als je in Agios Georgios verblijft. Het water is helder en er zijn restaurants waar je een drankje of iets te eten kunt pakken.

Het nabijgelegen strand van Livadi is het belangrijkste strand van het eiland. Dit strand is ongeveer 200 meter lang en heeft geen faciliteiten, zoals ligbedden en parasols. Er staan wel taverna's bij het strand. Het strand van Livadi kan vanuit de haven te voet in ongeveer 20 minuten worden bereikt, en je moet daarvoor even een kleine heuvel over. Het is een zandstrand en het is ondiep, dus veilig voor kleine kinderen.

Naast deze twee grote stranden zijn er nog een aantal andere. Sommige kunnen te voet worden bereikt, andere stranden zijn alleen of beter bereikbaar per boot. Karvounolakos in het zuiden van het eiland is een klein strand tussen Merichas en Alimia. De kleur van het water hier is heel speciaal. Dit strand is het best bereikbaar per boot.

Iraklia, Tourkopigado beach Iraklia, Tourkopigado beach Iraklia, Tourkopigado beach Iraklia, Tourkopigado beach Iraklia, Tourkopigado beach
Iraklia, Livadi beach Iraklia, Agios Georgios beach Iraklia, Agios Georgios beach Iraklia, Agios Georgios beach Iraklia, Agios Georgios beach

Alimia Beach is een zandstrand en heeft ook een speciale blauwe kleur water. Dit strand is een aparte plaats voor duikers. Voor de kust van dit strand ligt een Duits vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog dat je kunt gaan bekijken.

Vorini Spilia is een zandstrand in het noorden van het eiland niet ver van Agios Gorgios. Het strand is niet altijd erg schoon, vanwege de sterke noordelijke winden die meestal staan, waardoor rommel het strand wordt opgeblazen.

Xilobatis Strand en Tribounas Beach zijn twee stranden in het noorden van Ikaria. Er zijn vele rotsen op het strand en in de zee, maar het is een goede plek om de zonsondergang over het eiland Antiparos te bekijken.

Andere stranden op het eiland Iraklia zijn Tourkopigado, Merichas, Ammoudi of Merichas, Vourkaria, Vala, Strogylos en Cavos tou Thodorou. Sommige van deze stranden zijn bereikbaar te voet, anderen zijn alleen bereikbaar per boot. Tijdens het hoogseizoen zijn er dagelijks boottochten / excursies naar een aantal van deze moeilijk te bereiken stranden op Iraklia en ook naar de stranden op nabijgelegen eilanden.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional