Iraklia island
De Griekse Eilanden Iraklia HOME Iraklia hotels Iraklia stranden Iraklia reizen Iraklia restaurants
Ferry, veerboot, Iraklia Ferry, veerboot, Iraklia Ferry, veerboot, Iraklia Ferry, veerboot, Iraklia Ferry, veerboot, Iraklia
De reis naar Iraklia - veerboten in de kleine Cycladen
Skopelitis Lines vaart met de kleine autoferry Express Skopelitis vanaf het eiland Naxos naar alle kleine Cycladen en vervolgens naar de dorpen Egiali en Katopola op het eiland Amorgos (zie foto links). Route Skopelites Nel Lines route

Dit is een kleine, trage en niet erg comfortabele autoferry, maar de reis duurt slechts een uur en 35 minuten vanaf Naxos naar Iraklia aangezien dit voor de boot de eerste bestemming is. Normaal gesproken doet deze veerboot drie keer per week de route Naxos - Iraklia - Schinoussa - Koufonissi - Donoussa - Amorgos (Egiali & Katopola), maar in het hoogseizoen varen ze de route vaker (15 juni-15 september elke dag). NEL-Lesvos Maritime onderhoudt ook een verbinding met Iraklia en volgt de route Syros - Paros - Naxos - Schinoussa - Koufonissi - Katopoloa - Egiali (zie foto rechts). De autoferry is sneller en meer comfortabel en de reis van Naxos duurt ongeveer een uur.

De Blue Star Lines maakt de route van Piraeus (Athene) naar Paros - Naxos - Iraklia - Schinoussa - Koufonissi - Amorgos en vervolgens terug. De reis duurt ongeveer 6 en een half uur, 4 keer per week in het hoogseizoen.

Opmerking: dienstregeling van veerboten kunnen veranderen afhankelijk van het seizoen en ze variŽren van jaar tot jaar, dus altijd controleren. Als je aan het zoeken slaat en je kunt het niet vinden dan ben je waarschijnlijk te vroeg en is de dienstregeling zijn nog niet goedgekeurd. Probeer het later in het seizoen opnieuw. Soms weet de eigenaar van het hotel waar je boekt het het beste kunt je het hem / haar vragen.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional