Corfu
De Griekse Eilanden Corfu info Corfu Hotels Corfu Reizen Geschiedenis Onroerend goed Bezienswaardigheden Corfu Stranden
Book hotels in Crete    Sunweb    Tui    Car Hire Crete    Aegean Airlines
Corfu, Rovinia Beach near Liapades Corfu, Paleokastritsa Corfu, Agios Gordis Corfu, Benitses Corfu, Benitses
Corfu, Pantokrator Mountain Corfu, Paleokastritsa Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi
Het eiland Corfu of Korfoe in Griekenland

map of Corfu English Corfu wordt al heel lang als een van de allermooiste Griekse eilanden beschouwd vanwege de prachtige groene natuur, de mooie baaien en stranden, en de vriendelijke mensen. Corfu is het op ťťn na grootste eiland in de groep van Ionische eilanden, ongeveer 58 kilometer lang en op het breedste stuk meet eiland het 27 kilometer. Het is ook het meest noordelijke grote Ionische eiland (eilandjes als Othoni en Ereikoussa niet meegerekend). Vroeger heette het eiland Drepanos - "Zeis" - wat refereert naar de vorm van Corfu.

Geografisch was het eiland Corfu altijd belangrijk omdat het dicht bij ItaliŽ ligt (74 kilometer afstand). Eeuwen van Venetiaanse, Franse en Engelse bezetting hebben hun sporen op Corfu achtergelaten en de Romeinen gebruikten het eiland zelfs al als vakantie-eiland.

Corfu is een eiland met veel bloemen, vogels en vlinders in allerlei kleuren. Ook de bewoners van het eiland zelf hebben bijna allemaal een tuin met bloemen of ze hebben bloemetjes in potten voor de deur staan. Ook staan er veel fruitbomen en kweken de mensen hun eigen groenten. Op de heuvels van Corfu staan fruit-, olijf- en denne- en eikenbomen en je vindt er ook veel hoge cypressen. Het landschap is er prachtig, vooral in het gebied in het noordoosten van het eiland zo tussen Barbati en Kassiopi en in het westen rond Paleokastritsa en Liapades. Het is eigenlijk ook een beetje een eiland met "mooie mensen". De meeste kinderen hebben geen mobiele telefoon of computer en spelen er na schooltijd op straat. Ook lijken de bewoners er een gezonde levenswijze op na te houden en er wordt veel gesport.

Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra
Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra

De hoofdstad en de meeste toeristische plekken en hotels liggen aan de oostkust van Corfu. Het drukste en meest toeristische stuk ligt tussen Corfu stad en Benitses in het zuiden. Daarbuiten wordt het iets rustiger en zijn ook minder hotels. De noord en de westkust van Corfu hebben heel veel te bieden. De kliffen en de stranden bij Paleokastritsa zijn bijvoorbeeld prachtig, vooral bij zonsondergang. Aan de oostkust vind je voornamelijk kleine kiezelstranden (maar wel een heleboel) en in het noorden en het westen van het eiland zijn de kleine en grotere zandstranden. Een erg leuk dorp is bijvoorbeeld Kassiopi in het noordoosten, met zijn vele kleine baaien met kiezelstranden en turqoise zeewater.

Corfu stad is de belangrijkste attraktie met een leuke mix van Venetiaanse, Franse en Engelse gebouwen. In de stad staan een paar forten, en het middelpunt is een groot plein met aan de ene kant huizen en cafeetjes en aan de andere kant het oude fort. 50 Meter ten zuiden van het plein ligt het archeologisch museum (gesloten tussen mei 2012 tot de zomer van 2015). Corfu Stad is schilderachtig mooi en gemakkelijk de grootste attraktie van het eiland. Hier kun je dagen rondlopen zonder je te vervelen (voor meer info kijk in het menu boven onder "Bezienswaardigheden").

Corfu Town, Kerkyra Corfu Town, Kerkyra Corfu Town, Kerkyra Corfu Town, Kerkyra Corfu Town, Kerkyra
Corfu Town, Kerkyra Corfu Town, Kerkyra Corfu Town, Kerkyra Corfu Town, Kerkyra Corfu Town, Kerkyra

Bijna de helft van de bevolking van het eiland woont in Corfu Stad (of Kerkyra). Corfu is het meest noordelijke Ionische eiland, en het op 1 na grootste, op Kefalonia na. Het noordoosten van Corfu ligt maar op ongeveer 2 kilometer afstand van AlbaniŽ. Het noorden van Corfu is bergachtig en het zuiden is vlakker met olijfbomen en cypressen.

Corfu is ook bekend om het paleis van Sissi (Achilleion). Sissi was keizerin van Oostenrijk en Hongarije en iedereen kent natuurlijk de films met Romy Schneider, waarbij zij op Corfu beland om te herstellen van een longziekte. Tegen een vergoeding kun je het paleis tegenwoordig dagelijks bezichtigen (7 euro in 2012 en het is laaiend druk want de excursiebussen rijden af en aan). Naast het Achilleion Paleis heeft Corfu ook meer rustige bezienswaardigheden om te bezoeken, zoals het Angelokastro fort in de buurt van Paleokastritsa, het Mon Repos Paleis in Corfu Syad, het Gardiki fort in het zuiden van het eiland, en verschillende kloosters, kerken en musea. In het dorpje Kassiopi vind je de Panagia Kassiopitissa kerk, die ooit het belangrijkste heiligdom van het eiland was (nu is het de St. Spiridon kerk in Corfu Stad). Binnen zijn mooie iconen en een paar fresco's. In het dorp zijn ook resten van een 13e eeuws kasteel dat bijna volledig werd verwoest door de Venetianen toen ze van het eiland vertrokken. Sidari heeft zijn "Canal D'amour", Perithia zijn oude kerken en in Gouvia zijn restanten van een Venetiaans scheepswerf.

Corfu, webmaster Hans Huisman in Nissaki Corfu, webmaster Hans Huisman in Corfu Town Corfu, Wilbert Rijnders in Corfu Town Corfu, webmaster Hans Huisman in Angelokastro Corfu, webmaster Hans Huisman in Kassiopi
Corfu, webmaster Hans Huisman Corfu, webmaster Hans Huisman in Benitses Corfu, webmaster Hans Huisman, temple at the Mon Repos Palace Corfu, webmaster Hans Huisman in Kanouli Corfu, webmaster Hans Huisman in Corfu Town

Corfu heeft een internationaal vliegveld en vanuit Amsterdam zijn er rechtstreekse vluchten naar het eiland. In de haven van Corfu stad komen boten aan uit Venetie, Ancona, Bari, Brindisi en het voormalig Yoegoslavie en veerboten varen ook heen en weer naar Igoumenitsa of verder naar Patras. Dagelijks is er een verbinding met de stad Sarande in AlbaniŽ. Ook een boottocht naar het dorp Parga op het vasteland of naar het eiland Paxos behoort tot de mogelijkheden. Vanuit Corfu-stad zijn de meeste plaatsen per bus goed te bereiken.

Corfu, Gardiki Fortress Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Gouvia Corfu, Vlacherna Monastery in Kanoni
Corfu, old Perithia Corfu, old Perithia Corfu, Sidari Canal D'amour Corfu, Angelokastro Corfu, Monastery of the Blessed Virgin Mary, Paleokastritsa

De kustlijn van Corfu is 217 kilometer lang en het eiland is 593 km2 groot. Met zijn circa 120.000 inwoners is Corfu een van de dichtstbevolkte delen van Griekenland, maar meer dan een derde van deze bevolking woont in Corfu stad en de meeste toeristen bevinden zich op een paar druk bezochte lokaties. Het ontvluchten van de massa is dus nog wel goed mogelijk, en er zijn nog wel wat kustdorpjes die niet in de greep van het toerisme zijn geraakt. Een belangrijke trekker van Corfu zijn de stranden, waarvan enkele tot de beste van Griekenland behoren. Corfu heeft een warm klimaat maar omdat het er ook regelmatig regent is het eiland uitzonderlijk groen en is het natuurschoon er overweldigend.

Grof gesteld valt Corfu uiteen in drie delen: het bergachtige noorden, het heuvelachtige midden en het laaggelegen zuiden. Een groot deel van de kust bestaat uit zand of kiezels, en er zijn vele lange mooie stranden. In het noordwesten naast de Antinioti lagune en in het zuidwesten bij het Korissionmeer vind je de langste zandstranden. Er zijn ook uitgestrekte kliffen, met name aan de westkust en ten noorden van Ermones. Noord Corfu wordt gedomineerd door de steil omhoog lopende Pandokratorberg in het noorden van het eiland, die 906 meter hoog is en waar in de winter wel eens een laagje sneeuw op kan liggen. In de lente zijn de hellingen van deze berg bedekt met bloemen, waaronder verschillende soorten orchideeŽn.

Corfu, Mirtiotissa Beach Corfu, Imerolia Beach Corfu, Ipsos Beach Corfu, Kassiopi Corfu, Agios Georgios Beach
Corfu, Prassoudi Beach Corfu, Kassiopi Corfu, Klimatia Beach, Liapades Corfu, Kassiopi Corfu, Dassia Beach
Vergelijk vliegtickets en reizen naar Griekenland - vliegtickets naar de Griekse eilanden

vliegtuig - Hotels boeken op Corfu - GOGO Griekenland - De Jong Intra - Karin's Choice - Bebsy Corfu Reizen
- Tui vakanties en vliegtickets - Sunweb Vakanties - Eliza was here - Suntip Griekenland
- Eliza was here voor BelgiŽ - Vakantiexperts - Aegean Airlines - Olympic Air - Vakantiediscounter Corfu
- Lavida Travel - Stip Reizen - Corendon reizen en vliegtickets

Corfu veerboten
veerboten Corfu Tijden en tickets van de veerboten van en naar Corfu, o.a. vanaf ItaliŽ kun je hier bekijken of bestellen. Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site.
Corfu, webmaster Hans Huisman in Bella Vista Studios in Benitses Corfu, webmaster Hans Huisman in Amalia Complex in Nissaki Corfu, webmaster Hans Huisman in Anna Pension in Liapades Corfu, webmaster Hans Huisman, Rovinia Beach, Liapades Corfu, webmaster Hans Huisman in Solaris Apartments in Kassiopi
Accommodaties op het eiland Corfu of Korfoe in Griekenland

Hieronder een selektie van hotels, appartementen, studios en villa's in Corfu, inclusief de plekken waar wij verbleven tijdens ons bezoek aan het eiland.

Voor nog meer hotels, studio's en appartementen op het eiland Corfu in Griekenland - klik hier.

Corfu Hotels: Anna Pension in Liapades, Corfu
Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades
Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades

Gelegen in het prachtige dorp Liapades op Corfu (Kerkyra), biedt Anna pension een relaxte accommodatie aan tegen redelijke prijzen. Het pension ligt net boven het strand van Liapades waar je kunt genieten van een spektaculair uitzicht over zee en het ligt in een groene omgeving.

Anna Pension bestaat uit drie studios en twee appartementen in een gebied van 1000 m2 op de heuvel net boven de baai van Liapades die 5 minuten wandelen er vanaf is. Als je naar het strand van Liapades rijdt, is het de laatste afslag aan de rechterkant. Je moet dan nog een een minuutje rijden over een smal kronkelweggetje. Er is mogelijk om de auto op het terrein te zetten. Het hele stuk van Anna Pension heeft een fantastisch uitzicht over de zee bij Liapades. Liapades ligt net onder de baai van het bekendere Paleokastritsa en de natuur is hier op zijn mooist.

Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades
Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades Corfu, Anna Pension in Liapades

De appartementen en studio's van Anna Pension zijn eenvoudig maar wel ruim. Je komt hier voor absolute rust en voor een prachtig uitzicht. Op een afstand van 5 minuten wandelen vind je het strand van Liapades, waar je ook een hapje kunt eten. Op 20 minuten afstand ligt een misschien nog wel mooier strand, Rovinia Beach (aangegeven met een bordje langs de weg naar Liapades Beach) waar het nog rustiger is. het hele gebied is trouwens leuk voor wandelingen. Er zijn nog meer rustige stranden te vinden die te voet zijn te bereiken.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Anna Pension - klik hier

Corfu Hotels: Bella Vista Hotel & Studios in Benitses, Corfu
Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses
Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses Corfu, Bella Vista Hotel & Studios in Benitses

Het Bella Vista Hotel & Studios ligt aan een heel rustig zijstraatje van de weg die langs het strand van Benitses leidt. Het bestaat uit twee gebouwen, het ene het hotel en in een ander gebouw een stukje verderop worden studio's en appartementen verhuurd. Het complex wordt gerund door drie superleuke zussen (Anthea, Christina en Marina). De receptie zit in het hotel. Hier kun je eventueel ook ontbijten.

Benitses is eigenlijk veel rustiger dan wij van tevoren hadden gedacht. Er was een gezellig dorpsplein met restaurantjes en er waren een paar bars, maar een disco hebben wij niet gezien. De tijd van lawaai is hier voorbij en de dorpsbewoners hebben hun dorp weer teruggekregen. Er is wel wat te doen, maar tegelijk is het er rustig.

Wij verbleven hier een aantal dagen en hadden elk onze eigen studio. Deze studio's waren heel vrolijk ingericht en de muren waren in zonnige kleuren geschilderd. Elke studio had zijn eigen wandschildering, wat erg leuk was. De kitchenettes, koelkasten etcetera in beide studio's waren gloednieuw. Er was tv en allebei de studio's hadden een balkon. Om de hoek aan de weg die langs het strand loopt vind je al de eerste taverna's en er zijn verscheidene supermarktjes en winkeltjes in het dorp.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Bella Vista Hotel & Studios - klik hier.

Corfu Hotels: Solaris Apartments in Kassiopi, Corfu
Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi
Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi Corfu, Solaris Apartments in Kassiopi

Solaris Apartments ligt in een zijstraatje van de hoofdweg die naar de haven van het levendige en schilderachtige dorp Kassiopi leidt (in het noordoosten van Corfu). Het complex bestaat uit een paar kleine gebouwen rondom twee fantastische grote zwembaden (waarvan eentje met een kinder-gedeelte). Op het terrein is ook een snackbar waar je voor heel weinig geld best lekkere snacks kunt kopen. Om de hoek op 20 meter afstand zijn de winkeltjes, barretjes, taverna's, bakker en een grote supermarkt. Vijf stranden in de omgeving zijn binnen 10 / 15 minuten te voet te bereiken. Kassiopi is een sfeervol dorp waar ook nog wel wat te beleven valt.

Bij Solaris kun je een studio of een appartement (standaard of luxe) met twee slaapkamers boeken. Wij verbleven drie dagen in een luxe appartement en dat zag er echt prachtig uit. De bedden waren extra lang (handig voor mij met mijn lengte), de badkamer was mooi, de keuken met eettafel en zitgedeelte gloednieuw, en we hadden twee balkons: een keek uit over het zwembad en de ander over het dorp en het oude Venetiaanse kasteel.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Solaris Apartments - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2018
Valid HTML 4.01 Transitional