Corfu
De Griekse Eilanden Corfu info Corfu Hotels Corfu Reizen Geschiedenis Onroerend goed Bezienswaardigheden Corfu Stranden

corfuCorfu stranden: Agios Stefanos - Agios Stefanos is een vissersdorpje in het noordoosten van Corfu, een paar kilometer boven Kouloura. Er is nog een dorp met dezelfde naam in het noordwesten ook. Het dorp ligt een paar kilometer van de hoofdweg af aan het einde van een steil naar beneden lopende kronkelige weg. Deze weg schrikt een aantal mensen af. De meeste dagjesmensenkomen echter meestal per boot. In Agios Stefanos zijn een paar bars en taverna's maar veel nachtleven is er niet. Het strand is groot en het is een kiezelstrand. Hier kun je watersporten beoefenen. Na een stukje wandelen zijn er een aantal inhammen met kleinere strandjes waar het nog wat rustiger is en waar wat meer privacy is. Albanië ligt hier slechts op 1,7 kilometer. Er is en busverbinding met Corfu stad maar die stopt boven aan het pad dat naar beneden leidt en alleen als je het vraagt want er is geen officiële halte, dus het betekent lopen: heen, maar ook weer terug de berg op. Vanuit Corfu stad varen er ook bootjes naar dit strand.

Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi
Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi

Corfu stranden: Kassiopi en Avlaki - Kassiopi is een vakantiestadje in het noordoosten van Corfu met een mengeling van traditionele en toeristische elementen. Er zijn bars en disco's maar er zijn ook nog de ouderwetse Griekse vissersboten die uitvaren om vis te gaan vangen. Vanwege zijn nachtleven trekt Kassiopi voornamelijk jonge reizigers aan. Echt hele grote hotels zijn hier (nog) niet. De kerk van Kassiopi staat volgens zeggen op de plek waar vroeger een tempel stond die aan Jupiter was gewijd, en op een van de landtongen staat de ruïne van een kasteel uit de 13e eeuw. In Kassiopi zijn verschillende kiezelstranden waarbij je soms over een landtong moet wandelen om ze te bereiken. Op de stranden dichtbij het centrum van het dorp kun je watersporten beoefenen. Het dorp heeft een busverbinding met Corfu stad. De rit duurt iets langer dan een uur. Naast het strand van Kassiopi ligt het wat minder bekende strand van Avlaki, dat 800 meter lang is en wat rustiger. Op deze plek komen het meest de Grieken (weekend). Er zijn een paar taverna's en er is één bar. Winkels zijn er niet bij het strand van Avlaki.

Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi
Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi

Wat mij betreft behoren de strandjes van Kassiopi tot de schilderachtigste van het eiland. Als je vanaf de haven de weg volgt dan kom je vanzelf langs allerlei prachtige baaien met hagelwitte kiezelstranden en prachtig blauw water. Als je door blijft lopen kom je na 5 stranden (nog meer op een uitloper) uiteindelijk bij het grotere hoofdstrand, wat eigenlijk het minst aantrekkelijke strand is van allemaal. Wie vanuit de hoofdstraat naar de haven loopt en daar rechtsaf slaat kan een pad vinden dat naar nog meer kleine strandjes gaat. Hier is het rustiger en op een van deze strandjes hebben wij ook in naturistenstijl in de zon gelegen (op basis van wie het eerst komt wie het eerst maalt).

Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi
Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi Corfu, Kassiopi

Kassiopi is een levendig dorpje met veel leuke winkeltjes, taverna's, barretjes en uitgaansgelegenheden, een paar supermarkten en een geweldige bakker waar je in de ochtend een lekker warm brood kunt gaan halen. Hier kun je 's avonds nog even het dorp in voor wat muziek en een drankje. Het publiek is gevarieerd, van familes met kinderen, koppels en jongeren. Bezienswaardigheden zijn de oude Panagia Kassopita kerk met zijn fresco's en iconen en het grote 13 eeuwse stadsfort. In de haven staan een monument met een paar oude kannonnen. Je kunt hier een excursie per boot maken of je kunt ook een bootje huren om zelf via de zee de omgeving te gaan verkennen en misschien een eigen strandje te ondekken. Het uitzicht is er prachtig, op de kust van Albanië, waar je ook de grote stad Ksamil kunt zien liggen, en een eilandje met een vuurtoren erop.

Boek een hotel, apartement of studio in Kassiopi - klik hier.

Udate 2016 van Annemarie Oppedijk:
Hoi Hans, Even een aanvulling op je Kassiopi (corfu) ervaring. Ik ben daar nu en de twee strandjes rechts van de haven zijn nu met een hek afgesloten. Je kunt er wel stiekem over klimmen maar ik lig dan toch niet op mijn gemak. Voor mensen zonder auto handig om te weten dat bus (green line) vanaf Kassiopi naar Corfu Town rijdt. In ongeveer vijf kwartier, een erg mooie route langs de kust voor slechts 3,80 euro. Route gaat o.a. via Nissaki, Ipsos, Kontokali, en de jachthaven van Gouvia. Het Solaris heeft ook eenkamer studio's. Die zijn wat gedateerd maar alles zit er in. Geen eenpersoontoeslagen en voor zestig euro haalt de eigenaar je van het vliegveld. Als de bus nog rijdt is dat goedkoper. Bushalte op een paar minuten afstand van Solaris. Dank voor de tip van Solaris, was een prima plek! Groetjes, Annemarie

Corfu, Agios Spiridon Beach Corfu, Agios Spiridon Beach Corfu, Agios Spiridon Beach Corfu, Agios Spiridon Beach Corfu, Agios Spiridon Beach
Corfu, Agios Spiridon Beach Corfu, Agios Spiridon Beach Corfu, Agios Spiridon Beach Corfu, Agios Spiridon Beach Corfu, Agios Spiridon Beach

Corfu stranden: Antinioti Lagune en Agios Spiridon
De Lagune van Antinioti ligt in het noorden van het eiland Corfu en wordt omgeven door rietvelden. Op deze plek vind je een interessante flora en fauna, met onder andere verschillende soorten reigers, rietzangers, bruine kiekendieven, nachtegalen en moerasschildpadjes die in het water rondzwemmen. Ook groeit er de zeldzame strandlelie met zijn mooie witte bloemen. Hier is het zandstrand van Agios Spiridon. Veel faciliteiten zijn er niet. Er is één taverna. Achter het strand staat een kerk. Het is een leuk gebied om wandelingen te maken. Achter het hoofdstrand rechts is een ruig pad dat leidt naar een ander, nog rustiger strand. Aan de linkerkant leidt het pad naar het kanaal dat de lagune met de zee verbindt. De brug over het kanaal mondt uit in een andere landtong en een gebied waar het ook prettig en rustig wandelen is. Voor foto's en info van de lagune kijk in het menu boven bij "bezienswaardigheden" klik op "Corfu Natuur".

corfuCorfu stranden: Acharavi - Een rustige en gezellige kleine badplaats in het noorden van het eiland dat gelegen is in een mooie omgeving. In Acharavi is een grote doorgaande straat met heel veel winkels, hotels en eetgelegenheden. In de restaurantjes aan het strand is het goed toeven. Er zijn ook mogelijkheden om geld te pinnen. In de omgeving zijn enkele leuke stranden. Het strand in het dorp zelf is lang, schoon en behoorlijk breed met zand en kiezels en nog niet zo commercieel. Het dorp Acharavi ligt niet ver van het vakantieplaatsje Roda en deze twee plaatsjes delen een ononderbroken zandstrand. Een eindje buiten het dorp kun je nog rustige plekken op het strand vinden. Het strand is dan ook acht kilometer lang. Het eigenlijke dorp ligt een paar honderd meter landinwaards. Tussen het dorp en de kust liggen olijfboomgaarden en staan wat villa's en kleine hotels.

Corfu, Roda Beach Corfu, Roda Beach Corfu, Roda Beach Corfu, Roda Beach Corfu, Roda Beach

Corfu stranden: Roda - Roda ligt niet ver van een andere bekende toeristenplek, Acharavi. Het is een kleine badplaats in het noorden van het eiland Corfu met flink wat winkels, bars en restaurants. Ook hier kun je geld pinnen. Het strand van Roda is lang en op sommige plaatsen onderbroken. Het is een badplaatsje dat al een beetje toeristisch is geworden. Het is wel veelal Engels georienteerd, maar het strand in het dorp en de kleine boulevard zijn erg gezellig en gemoedelijk. Voor kinderen is het er prettig, want de zee loopt langzaam af en het strand is erg breed. Er zijn veel eetgelegenheden, leuke winkeltjes en een flink aantal hotels in het dorp, waaronder het Rodha Beach Hotel. In Roda zijn ook restanten te zien van een Dorische tempel uit de 5e eeuw voor Christus.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional