Corfu
De Griekse Eilanden Corfu info Corfu Hotels Corfu Reizen Geschiedenis Onroerend goed Bezienswaardigheden Corfu Stranden

corfuCorfu stranden: Kondokali - Het dorp Kondokali ligt 6 kilometer ten noorden van Corfu stad en is nogal toeristisch. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op de Gouviabaai en het vlak voor de kust gelegen eilandje Lazaretto. Op dit eiland moesten tijdens de Venetiaanse bezetting schepen waarvan men vermoedde dat ze de pest aan boord hadden in quarantaine, en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het als executieplaats gebruikt. Daarachter zie je het vasteland van AlbaniŽ. Kondokali ligt een eindje weg van de hoofdweg en er zijn diverse bars, taverna's, winkels en hotels. Verschillende kleine straatjes komen uit op smalle stroken kiezelstrand, die in de zomer erg druk kunnen worden. De baai ligt goed beschut, is vrij ondiep, en je kun er diverse watersporten beoefenen. Tussen Corfu stad en Kondokali is een regelmatige busverbinding. Veel echt Griekse sfeer is er echter niet te vinden.

Corfu, Gouvia Corfu, Gouvia Corfu, Gouvia Corfu, Gouvia Corfu, Gouvia
Corfu, Gouvia Beach Corfu, Gouvia Beach Corfu, Gouvia Beach Corfu, Gouvia Corfu, Gouvia

Corfu stranden: Gouvia - Een levendig en niet al te groot badplaatsje even ten noorden van de hoofdstad Corfu stad. Het dorp bestaat uit een paar straatjes met voornamelijk winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Gouvia heeft een haven voor zeilboten en de stranden zijn kort en smal. Bij het strand staat een gedenkteken voor de Servische troepen die op 5 januari 1916 hier vanuit AlbaniŽ op het eiland zijn geland. Gouvia ligt een paar kilometer voorbij Kondokali, midden in een baai die een natuurlijke haven vormt. Het uitzicht is op de zee en de Pandokratorberg. Gouvia is een familiebadplaats waar het veilg zwemmen is, en het is iets rustiger dan Kondokali. Er worden parasols en ligbedjes verhuurd en je kunt er waterskieŽn. Dichtbij de haven van Gouvia liggen de overblijfselen van een Venetiaans wapenarsenaal en een scheepswerf (zie ook in het menu boven bij "Bezienswaardigheden"). In de Eerste Wereldoorlog gebruikte de Franse vloot de baai van Gouvia als marinebasis.

corfuCorfu stranden: Kommeno - Een van de minder bekende badplaatsen is Kommeno, dat tussen Gouvia en Dassia in ligt. Veel toeristische faciliteiten zijn er niet in het dorp, maar dat trekt sommige mensen juist aan. Kommeno ligt aan een kleine baai en kijkt uit op Kondokali aan de ene kant en de baai van Gouvia aan de andere kant. Er zijn een paar goede zandstranden, waarvan enkele gereserveerd zijn voor de bezoekers van het luxueuze Astir Palace Hotel, dat op een van de landtongen staat. Kommeno is eigenlijk meer een kaap en een baai dan een oud dorpje. Kommeno ligt ver verwijderd van de drukke kustweg en wordt omgeven door bossen. Tussen Corfu stad en Kommeno is geen busverbinding, en het beste is het te bereiken met de auto. Je kunt het eventueel ook lopen vanaf Gouvia (3 kilometer) of Dassia (2 kilometer).

Corfu, Dassia Beach Corfu, Dassia Beach Corfu, Dassia Beach Corfu, Dassia Beach Corfu, Dassia Beach

Corfu stranden: Dassia - Dassia is een populaire kleine badplaats even ten noorden van Corfu stad en heeft veel hotels, winkeltjes, een aantal bars, een discotheek, een groot aantal restaurants en er je kunt er ook geld te pinnen. Dassia heeft een levendige sfeer. Het strand van Dassia is een kiezelstrand en het is lang en smal. Richting Ipsos is het op het strand beduidend minder druk dan bij Dassia zelf. Vanuit Dassia is het erg makkelijk om met het openbaar vervoer Corfu stad te bereiken. De populariteit van Dassia groeit snel. Hoewel het strand groot is te noemen, wordt het steeds voller in het hoogseizoen omdat er elk jaar hotels bij worden gebouwd. De kustweg loopt dwars door het dorp en aan weerszijden hiervan bevinden zich de meeste toeristenwinkels en taverna's. De lange kiezelstranden liggen echter van de weg af en zijn bereikbaar via nauwe straatjes. De olijfgaarden dempen het geluid van het passerende verkeer. "Dasos" betekend bos en duidt op de vele bossen in deze omgeving. Het strand in het noorden is meer zandstrand. Op het strand van Dassia zijn diverse watersporten te beoefenen. NB: de foto's hier zijn van een strand even buiten het dorp.

Corfu, Ipsos Beach Corfu, Ipsos Beach Corfu, Ipsos Beach Corfu, Ipsos Beach Corfu, Ipsos Beach
Corfu, Ipsos Beach Corfu, Ipsos Beach Corfu, Ipsos Beach Corfu, Ipsos Beach Corfu, Ipsos Beach

Corfu stranden: Ipsos en Pirgi - Ipsos is een levendige en toeristische badplaats die gelegen is in een mooie baai. Ook hier zijn volop winkeltjes, hotels, uitgaansgelegenheden en er is mogelijkheid om geld te pinnen. Het strand van Ipsos is lang en bedekt met kiezels. Even ten noorden van Ipsos ligt het dorp Pirgi. Oorspronkelijk waren Ipsos en Pirgi twee gescheiden badplaatsen maar ze zijn nu aan elkaar gegroeid omdat er zoveel is bijgebouwd (voornamelijk hotels). De twee dorpen delen een mooi licht gebogen strand met zand en kiezels en het wordt ook wel "de gouden strook" genoemd. Op de achtergrond is de Pandokratorberg. Dit gebied is goed geschikt voor alleenstaanden en het is erg Engels georiŽnteerd. In de dorpen zijn veel bars en clubs en er wordt flink gefeest. Er worden meer fish and chips geserveerd dan traditionele Griekse gerechten. Erg Grieks is het dorp dan ook niet meer te noemen. In het voor- en naseizoen is het strand veel rustiger en zijn de stadjes veel stiller. Dan zijn ze ook geschikt voor families. Er is een goede busverbinding met Corfu stad. Helaas loopt in Ipsos de hoofdweg pal langs het strand.

corfuCorfu stranden: Barbati - Het strand van Barbati ligt twee kilometer ten oosten van het strand van Pirgi, maar dit strand is meer een familiebadplaats voor mensen die meer van een wat rustigere vakantie houden. Wel zijn er alle faciliteiten zoals verhuur van parasols en zonnebedjes en je kunt er ook watersporten beoefenen. Het aantal winkels, restaurants en hotels is echter veel kleiner. Barbati heeft een indrukwekkende omgeving die mooier is dan die van de badplaatsen in het zuiden. De hellingen zijn bedekt met olijfbomenen er achter ligt het Pandokratorgebergte. Het strand is wittig en bij het water bestaat het uit wat fijnere kiezels. De hoofdweg loopt een eindje boven het dorp en de baai ligt beschermd zodat het een veilige plek is voor kinderen om te zwemmen. Aan het strand zijn ook veel bomen die voor wat schaduw zorgen.

Corfu, Nissaki Beach Corfu, Nissaki Beach Corfu, Nissaki Beach Corfu, Nissaki Beach Corfu, Nissaki Beach
Corfu, Nissaki Beach Corfu, Nissaki Beach Corfu, Nissaki Beach Corfu, Nissaki Beach Corfu, Nissaki Beach

Corfu stranden: Nissaki - Ook in Nissaki loopt de hoofdweg hoog boven het dorp en de verschillende stranden. Je kunt de stranden dan ook alleen bereiken via de paden die steil naar beneden gaan tussen de olijfboomgaarden door. De meeste bars, winkels en restaurants staan aan de hoofdweg, maar aan het grote kiezelstrand staan ook een paar taverna's. Naast het groostste strand zijn dan weer enkele inhammen die wat meer privť zijn en deze kun je bereiken na een korte wandeling. Nissaki is een vrij klein dorp maar toch is er de mogelijkheid voor watersporten en er zijn ook boten te huur. Er is ook een duikcentrum in het dorp. Nissaki ligt op 40 busminuten (22 kilometer) van Corfu stad af en in het hoogseizoen vertekken er er zes bussen per dag richting dit strand. Ook is het strand bereikbaar met de boot vanuit de hoofdstad.

Corfu, Nissaki Corfu, Nissaki Corfu, Nissaki Corfu, Nissaki Corfu, Nissaki
Corfu, Nissaki Corfu, Nissaki Corfu, Nissaki Corfu, Nissaki Corfu, Nissaki

Nissaki is een dorp dat geschikt is voor rustzoekers. Het ligt in een schitterende omgeving met veel groen, aan de voet van de Pantoktator berg. Veel avondvertier is er niet, maar er zijn wel een paar hele goede taverna's en de mensen zijn in dit gebied wel heel erg vriendelijk. Er is een gezellig sfeertje. De strandjes naast het hoofdstrand zijn echt strandjes met wat grotere keien en dus zal niet iedereen ze mooi vinden. Stil zijn ze wel. Misschien is het geen slecht plan om als je in dit dorp een accommodatie boekt iets te zoeken met een zwembad, zodat je een optie hebt om het water in te duiken.

Corfu, Kaminaki Beach Corfu, Kaminaki Beach Corfu, Kaminaki Beach Corfu, Kaminaki Beach Corfu, Kaminaki Beach

Corfu stranden: Kaminaki - Kaminaki is het eerste dorp langs de kust waar de sfeer van het oude niet toeristische Corfu een beetje is te voelen. Het dorp ligt even ten oosten van de stranden van Barbati en Nissaki. Je kunt het strand bereiken via een kronkelige weg die van de hoofdweg af naar beneden naar de kust loopt. Er zijn niet veel hotels en wat er aan verhuur is is meest appartementen en studios, die verscholen liggen tussen de beboste heuvels. Veel van deze appartementen worden door reisbureaus verhuurd, dus het is niet gemakkelijk om er iets te vinden. Het strand van Kaminaki bestaat uit fijne witte kiezels en er zijn een paar taverna's. Iets achter het strand zijn nog enkele taverna's en een paar winkeltjes. Een pad langs de kust leidt naar het noorden naar andere badplaatsen als Agni, Kalami en Kouloudra.

Corfu, Kalami Beach Corfu, Kalami Beach Corfu, Kalami Beach Corfu, Kalami Beach Corfu, Kalami Beach
Corfu, Kalami Beach Corfu, Kalami Beach Corfu, Kalami Beach Corfu, Kalami Beach Corfu, Kalami Beach

Corfu stranden: Kalami - Kalami Beach is een kiezelstrand dat is gelegen in een mooie baai aan de noordoost kant van het eiland Corfu. Het ligt net onder het haventje van Kouloura en niet ver van Agni Beach. Het is een kleine toeristische badplaats met een aantal accommodaties, wat taverna's en een supermarktje. Het is ook mogelijk om een bootje te huren in Kalami. Het strand van Kalami is lang en smal. In het middengedeelte is het strand het beste en op dit stuk zijn ook parasols en ligbedden te huur. Aan de zuidkant van het strand is een kleine haven die wordt omgeven door prachtige hoge cypressen.

Corfu, Imorolia Beach Corfu, Imorolia Beach Corfu, Imorolia Beach Corfu, Imorolia Beach Corfu, Imorolia

Corfu stranden: Imerolia Beach - Imerolia Beach is een klein kiezelstrand even ten zuiden van Kassiopi, op een afstand van ongeveer tien ŗ vijftien minuten wandelen. Bij het strand zijn wat accommodaties te huur en er zijn een of twee taverna's. In het hoogseizoen is het schijnbaar ook mogelijk om er een zonnebedje te huren.

corfuCorfu stranden: Agni - Het strand van Agni ligt aan de noordoost kant van het eiland Corfu, even boven Kaminaki. Het strand is alleen te bereiken via een kronkelig en zeer steil pad dat naar beneden loopt vanaf de hoofdweg, die op dit punt ongeveer 600 meter boven de zeespiegel ligt. De lange steile route schrikt heel veel mensen die even snel naar een strand willen gaan af. Toch trekt Agni wel wat bezoekers die over het strand zijn komen lopen of die met de boot zijn aan komen varen. Agni heeft een steil kiezelstrand met een paar (drie) taverna's erop. Soms zijn de zonnebedjes van de taverna's gratis. Verdere facilteiten zijn er niet op het strand. Geschikt voor kinderen is het niet omdat het strand steil afloopt en er wat scherpe rotsen in de zee zijn. Vanaf het strand kijk je uit op AlbaniŽ.

Corfu, Kouloura Beach Corfu, Kouloura Beach Corfu, Kouloura Beach Corfu, Kouloura Beach Corfu, Kouloura Beach
Corfu, Kouloura Beach Corfu, Kouloura Beach Corfu, Kouloura Beach Corfu, Kouloura Beach Corfu, Kouloura Beach

Corfu stranden: Kouloura - Voordat de weg aan de kust echt afbuigt naar het noorden, is er nog deze laatste kleine badplaats: Kouloura. Kouloura is nog rustiger dan Kalami, maar het heeft ook een veel kleiner kiezelstrand met ook wat rotsjes erop. Hier zijn geen zonnebedjes en parasols te huur en de verdere faciliteiten zijn beperkt. Kouloura heeft een leuke cirkelvormige haven met wat vissersbootjes en toeristenjachten, en er is slechts ťťn taverna. De route naar Kouloura loopt over een weg die wordt geflankeerd door hoge cypressenbomen en ook langs de kade in het dorp staan cypressen. "Kouloura" betekent ring en kreeg die naam vanwege de ronde vorm van de baai waarin het dorp ligt en de cirkelvormige kade. Het vasteland van AlbaniŽ ligt op deze plek op maar een paar kilometer afstand.

Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach
Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach Corfu, Kouloura, Chouchoulio Beach

Corfu stranden: Chouchoulio - Chouchoulio Beach is het strand dat op een paar honderd meter afstand van de haven van Kouloura ligt en dat je vanaf die plek ook kunt zien liggen. Het is een kiezelstrand zonder parasols of ligbedden. Even verderop ligt nog een tweede strand waar het iets rustiger is. Als je richting Kouloura rijdt kom je vanzelf op de splitsing waar je kunt kiezen voor Kouloura of het Chouchoulio strand.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional