Corfu
De Griekse Eilanden Corfu info Corfu Hotels Corfu Reizen Geschiedenis Onroerend goed Bezienswaardigheden Corfu Stranden
Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra
Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra Corfu, Kerkyra

De natuur op Corfu - Door de regelmatige regenval op Corfu is het eiland prachtig groen. Ook komen op het eiland enkele zeldzame diersoorten voor, zoals een kleine populatie Mediterrane monniksrobben, en de bedreigde onechte karetschildpad (hoewel het grootste deel van deze schildpadden een voorkeur heeft voor de lager gelegen Ionische eilanden). Ook leeft of Corfu nog de jakhals (een wilde hond waarvan er in Europa nog maar weinig voorkomen).

De Pandokratorberg is een van de grootste attrakties van het eiland. Vanaf deze berg is het een schitterend uitzicht over de baai naar Corfu stad, AlbaniŽ en wat kleinere eilanden. Op de hellingen van de berg zijn orchideeŽn, bloemen en vlinders te vinden, en vele soorten roofvogels, zoals torenvalken, buizerds, havikken, slechtvalken, steenarenden en aasgieren. Je kunt de berg beklimmen vanuit Pirgi of vanaf een zijweg halverwege Kassiopi en Acharavi. Het is geen gemakkelijke weg. Aangeraden wordt om het laatste stuk van de reis te voet af te leggen. Op de top staan een oud klooster en een radiomast. Verder zijn er op Corfu nog verschillende soorten schildpadden, slangen en hagedissen.

Corfu, Antinioti lagoon Corfu, Antinioti lagoon Corfu, Antinioti lagoon Corfu, Antinioti lagoon Corfu, Antinioti lagoon
Corfu, Antinioti lagoon Corfu, Antinioti lagoon Corfu, Antinioti lagoon Corfu, Antinioti lagoon Corfu, Antinioti lagoon

De door rietvelden omgeven Antinioti lagune in het noorden van Corfu herbergt vele soorten vogels, zoals reigers, vliegenvangers, bruine kiekendieven en nachtegalen en er zwemmen moerasschildpadjes rond. Rond de lagune bevinden zich enkele leuke en rustige zandstrandjes. Het is een leuk gebied om te wandelen.

De Loutses grot ligt in het noordoosten van Corfu, dicht bij het dorp Loutses, aan het eind van een 2 km onverharde weg (je moet lopen). De grot heeft stalagmieten en stalactieten en de bodem is groen van de algen. In de winter is de grot is gevuld met water.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional