Corfu
De Griekse Eilanden Corfu info Corfu Hotels Corfu Reizen Geschiedenis Onroerend goed Bezienswaardigheden Corfu Stranden

corfuCorfu stranden: Ermones - Ermones ligt in het westen van Corfu ongeveer op gelijke hoogte met Corfu stad. Het dorp ligt aan de rand van de Ropavlakte en het is een klein druk badplaatsje. Het strand is een mengeling van zand en keien. In het hoogseizoen kan het heel erg druk worden in dit toeristische plaatstje door alle bezoekers van Corfu stad. Er zijn allerlei soorten watersporten te beoefenen en natuurlijk zijn ook hier de parasols en zonnebedjes te huur. Ermones is niet echt heel geschikt voor kinderen vanwege de drukte met watersporters en ook door het strand zelf, met soms scherpe schelpstukjes en keien. Voor de baai van Ermones liggen in de zee rotsen, en de legende is dat het een piratenkapitein is die is versteend nadat hij een icoon uit de kerk probeerde te stelen. Anderen zeggen dat het een versteende non is. In Ermones zijn en paar taverna's en enkele grote hotels.

Corfu, Mirtiotissa naturist beach Corfu, Mirtiotissa naturist beach Corfu, Mirtiotissa naturist beach Corfu, Mirtiotissa naturist beach Corfu, Mirtiotissa naturist beach
Corfu, Mirtiotissa naturist beach Corfu, Mirtiotissa naturist beach Corfu, Mirtiotissa naturist beach Corfu, Mirtiotissa naturist beach Corfu, Mirtiotissa naturist beach

Corfu stranden: Mirtiotissa - Mirtiotissa wordt gezien als een van de mooiste stranden van Corfu. Dit strand ligt ook in het westen van het eiland, even onder Ermones. Mirtiotissa is het enige naturistenstrand van Corfu (voor zover ik heb begrepen, maar in het zuidelijke Agios Giorgios zijn ook stukken strand die officieus als naaktstrand worden gebruikt). Rondom het strand steken de kliffen recht omhoog uit het goudkleurige zand en er zijn veel rotsen waar water in blijft staan en waar mooie vissen in zwemmen. Je kunt het strand bereiken via een steile kronkelige weg vanaf Vatos. Het laatste gedeelte van het strand wordt gebruikt door naturisten. Vlakbij gelegen is het Mirtiotissaklooster dat oorspronkelijk dateert uit de 14e eeuw. Ook hier is er de mythe dat het klooster werd gebouwd nadat er een icoon werd gevonden. Als je alle mythes rondom gevonden iconen moet geloven hebben er ooit meer in de bosje en onder de grond gelegen dan dat er momenteel in de kerken hangen, maar het zou wel de grote hoeveelheden kloosters en kerken in Griekenland verklaren... Het huidige klooster is van een latere datum. Het strand van Mirtiotissa is smal en er zijn weinig faciliteiten. Wel zijn er wat snackbars. Veel kamers zijn er hier niet te huur, alleen bij een taverna onderweg naar het strand. Ook is er nog een pension op 1500 meter afstand van het strand. De weg naar beneden is berijdbaar tot aan het strand maar het kan heel erg stijl worden op sommige stukken.

CorfuCorfu stranden: Pelekas of Kontogialis Beach - Dit strand wordt soms aangeduid als Pelakas Beach (omdat het dorp even erboven zo heet) en soms als Kontogialis Beach. Het ligt in het zuidwesten van Corfu, even onder en niet ver van Mirtiotissa en nog boven Agios Gordis. De afstand tot Corfu stad is ongeveer 13 kilometer. Het strand is een zandstrand en het is een georganiseerd strand met faciliteiten (parasols, zonnebedjes, watersporten etc). Vroeger stond Pelekas bekend als een hippie paradijs, maar nu is het er weer vrij rustig. Het strand wordt omgeven door heuvels met olijfbomen. Bij het strand zijn verscheidene taverna's en een paar mini-markets en er zijn wat bars. Even boven het strand in het dorp Pelekas zijn pinautomaten en je kunt er bijvoorbeeld ook een auto huren. Direkt aan het strand zelf en even erboven zijn een aantal kleine hotels en appartementencomplexen waar je een kamer kunt huren.

CorfuCorfu stranden: Glifada - Glifada is niet echt een dorp maar meer een lang zandstrand met faciliteiten en een paar taverna's (6 in totaal in 2010). Het strand ligt in het westen van het eiland Corfu even onder Ermones en Mirtiotissa. Achter het strand liggen de steile groene heuvels. Ook dit strand is te bereiken via een steile en kronkele weg. Bij het strand is een groot hotel, het Grand Hotel Glyfada Beach, en de laatste tijd zijn er een aantal accommodaties bijgebouwd. Overdag kan het er aardig druk worden met dagjesmensen maar in de avond is het er rustiger. Het strand is vrij lang en breed en het is een zandstrand. De zee loopt hier langzaam af dus je kunt er gemakkelijk het water in. Aan het strand van Glifada kun je diverse watersporten beoefenen.

Corfu, Agios Gordis Beach Corfu, Agios Gordis Beach Corfu, Agios Gordis Beach Corfu, Agios Gordis Beach Corfu, Agios Gordis Beach
Corfu, Agios Gordis Beach Corfu, Agios Gordis Beach Corfu, Agios Gordis Beach Corfu, Agios Gordis Beach Corfu, Agios Gordis Beach

Corfu stranden: Agios Gordis - Agios Gordis is een mooi en lang strand omgeven door twee in zee lopende kapen. Het strand ligt ten zuidwesten van Corfu stad aan de westkant van het eiland (ongeveer op dezelfde hoogte als Benitses, dat aan de oostkant ligt). Bij het strand is een groot hotel, het Agios Gordis Hotel, dat het strand wat domineert. Ook dit is net als Glifada, eerder een strand met faciliteiten dan een echt dorpje. Agios Gordis was heel rustig maar is de laatste jaren erg in opkomst geweest, en dus wordt het er steeds drukker. Er zijn veel nieuwe hotels bijgebouwd. Achter het strand zijn olijfomengaarden met huizen en villa's. In Agios Gordis kun je diverse watersporten beoefenen en er is ook een duikcentrum. Het lange strand bestaat uit zand en kiezelsteentjes. Het loopt geleidelijk aan de zee in, dus het is ook voor kinderen geschikt. Vlakbij het strand zijn taverna's en winkels. Agios Gordis heeft een regelmatige busverbinding met Corfu stad, die loopt via Sinarades. De reis duurt ongeveer 45 minuten en in het hoogseizoen gaat de bus zeven keer per dag.

CorfuCorfu stranden: Messonghi - Messonghi in het zuidoosten van het eiland Corfu gelegen is erg rustig, met veel hotels, taverna's en wat winkeltjes. Het badplaatstje heeft zijn dorpsfeer weten te behouden. Het ligt aan de oostkust nog onder Benitses. Er is de laatste jaren wel flink wat bijgebouwd, maar ondanks de grote hotels, de camping, de huizen en de villa's is er nog wel sfeer. Op de ongeveer 1 kilometer lange strook tussen Messonghi en Moraitika zijn allerlei toeristische faciliteiten aan gelegd. Het strand bestaat uit zand en kiezels en het kan er aardig druk worden. Door Messonghi stroomt de Messonghi-rivier en het land is er vruchtbaar. Er zijn veel oude olijfbomen in het gebied. Bij het dorp zijn de overblijfselen van oude tempels. Op de heuvel achter het dorp staan bijvoorbeeld de restanten van een tempel uit de derde eeuw voor Christus. Het gebied rondom Messonghi is ook goed geschikt voor wandelingen, landinwaarts langs de rivier of naar het zuiden over een kustpad. Het landschap is vrij vlak. In de zomermaanden zijn er regelmatige busverbindingen met Corfu stad.

CorfuCorfu stranden: Moraitika - In Moraitika, even boven Messonghi bevinden zich een aantal van de grootste hotels van het eiland Corfu. Het Messonghi Beach Hotel met zijn 870 kamers is eigenlijk al een dorp op zich en staat aan een privé strand aan de zee op de rand van Messonghi en Moraitika. Ook is het de plaats van het grote en luxe Miramar Hotel en een hele rij andere grote hotels in allerlei klassen. Hierdoor heeft het dorp niet echt een hart en is het eigenlijk meer een vakantiekolonie en een opeenstapeling van hotels. In Moraitika kunt je diverse watersporten beoefenen, en er zijn volop bars, disco's, restaurants en winkels. Het dorp is dus niet echt lekker authentiek Grieks meer te noemen en is voor liefhebbers van op elkaars lip zitten. In Moraitika, even vanaf de hoofdweg gelegen zijn de restanten te bekijken van een Grieks-Romeinse villa en een badhuis.

Corfu, Benitses Beach Corfu, Benitses Beach Corfu, Benitses Beach Corfu, Benitses Beach Corfu, Benitses Beach

Corfu stranden Benitses - Benitses in het zuidoosten van het eiland, op 12 kilometer ten zuiden van Corfu stad is, een gezellige badplaats met veel winkeltjes, bars en restaurants (veel fastfood) en mogelijkheden om geld te pinnen. Het dorp had ooit een bruisend nachtleven, maar tegenwoordig is het er een stuk rustiger. Het strand is lang en smal met zand en kiezelsteentjes en het loopt geleidelijk aan de zee in, dus het is vrij veilig voor kinderen. Hier kun je zonnebedjes en parasols huren. De stranden rond Benitses zijn kort en smal. De omgeving van Benitses is mooi en groen en goed geschikt voor wandelingen. In Benitses zijn nabij het havenplein de overblijfselen te zien van een bad uit de Romeinse tijd. Echt rustig of authentiek Grieks in Benitses niet. Het is een internationale drukke badplaats (hoogseizoen) met veel Engelsen. Echt breed zijn de stranden er ook niet dus het kan er snel vol raken, vooral in het hoogseizoen. Veel van de strandjes bestaan uit kiezels. De badplaats is vooral in trek bij gezinnen, maar ook bij alleenstaanden die speciaal voor het nachtleven komen. Er is een diversiteit aan bars en disco's in het dorp (update: wel wat bars gezien in 2012 maar geen disco). In Benitses zijn meer dan 2000 bedden voor de toeristen. Toch is het nog een klein beetje Grieks dorpje gebleven met de gebruikelijke Griekse houten bootjes in de haven. De hoofdweg loopt in Benitses dwars door het dorp heen. Vanaf Corfu stad is er een regelmatige busverbinding met Benitses en de rit duurt ongeveer een uur.

Corfu, Benitses, Agios Ioannis Periston Beach Corfu, Benitses, Agios Ioannis Periston Beach Corfu, Benitses, Agios Ioannis Periston Beach Corfu, Benitses, Agios Ioannis Periston Beach Corfu, Benitses, Agios Ioannis Periston Beach

Corfu stranden: Agios Ioannis Periston - Rond Benitses liggen allerlei stranden en strandjes. Een ervan is het Agios Ioannis Periston strand dat even ten zuiden van het dorp is gelegen. Het is een lang en smal kiezelstrand, met een klein gedeelte ook zand.

CorfuCorfu stranden: Perama - Het stadje Perama ligt even ten zuiden van Corfu stad, tegenover Pondikonissi (of Muizeneiland). Het is verbonden met Kanoni door een dijk. Dit dorp is het eerste grote toeristenresort ten zuiden vaan Corfu stad, maar het ligt evenals Kanoni vlakbij het vliegveld. Toch zijn hier veel hotels te vinden in dit wijd uitgespreide dorp met zijn oude centrum. De meeste van deze hotels staan in rijen langs de kustweg bij de verschillende kleine kiezelstranden. Echt lange mooie zandstranden moet je hier niet verwachten. Je kunt er allerlei watersporten beoefenen en ook aan bars, restaurants en winkels is geen gebrek. Tevens zijn er een paar disco's, maar qua nachtleven doet het onder voor het dorp Benitses dat 3,5 kilometer verderop ligt. Perama ligt in een mooie groene omgeving. De busverbindingen met Corfu stad zijn uitstekend (in het hoogseizoen vertrekt er elk half uur een bus naar Perama en Benitses).


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional