Chernobyl journaal (Deel 5)
Over de auteur | Spookstad | Land Van De Wolven | Lente 2007|Het rijk van pluto | De vier Seizoenen 2009 reisverslag | De vier Seizoenen 2010 reisverslag | Nawoord | Hoge resolutie foto's and video's | Tsjernobyl Journaal (Deel 1) | Tsjernobyl Journaal (Deel 2)| Tsjernobyl Journaal (Deel 3)|Tsjernobyl Journaal (Deel 4)| Glossary | Vertalingen


Fukushima

Laten we eerlijk zijn: met het gebrek aan informatie afkomstig van de Japanse autoriteiten, en zo veel aan de hand achter de schermen ,zijn wij als gevangenen in de grot van Plato's proverbal die alleen maar schaduwen zien van dingen uit het echte leven, dat is boven de grond. Het schrijven van dit boek is alsof je een puzzel bij elkaar gooit . Een puzzel met veel stukjes die ontbreken want het is ramp om hem te maken. Dit klinkt net zo chaotisch als de dagen waarop ze werden beschreven.

toen ik de video's van de explosies van de kerncentrale in Japan zag wist ik meteen dat het een grote ramp werd, en dat veel informatie wordt achtergehouden op unimagiable schaal. Na het ongeval van deze omvang moeten we beginnen met het stoppen van het produceren van kernenergie en overgaan naar duurzame en nieuwe energiebronnen, maar nogmaals de waarheid is gestolen van ons. Hoeveel vierkante kilometer onbewoonbaar land, gevallen van kanker en sterfgevallen duurt het om te beseffen dat dit niet de beste manier is om energie te produceren?

het is Moeilijk om de vergelijking met Tsjernobyl te maken omdat dit een ramp op zich zelf is .In Tsjernobyl had je een explosie, die spuwde radioactieve verontreinigingen , maar was ook effectief en beeindigde elke mogelijkheid van de lopende kernsplijting-gerelateerde uitbarstingen van straling. We kunnen zeggen dat in Tsjernobyl het hoogtepunt van de crisis voorbij was op het moment dat de reactor ontplofte. Radioactief afval werd verspreid rond het gebied, de kernsplijting was gestopt en in twee weken tijd was er geen brand, noch rook. de Eerste weken waren een nachtmerrie, maar daarna werd het rustiger. toen ze eenmaal de reactor hadden begraven ,werden er geen forse uitbarstingen van straling meer waargenomen. In Fukushima zijn er 6 hete reactorvaten en vele tonnen van hete verbruikte brandstofstaven die mogelijk heet zullen blijven voor maanden en die nog steeds aan gevaarlijke niveaus van isotopen spuwen in het gebied. het is Heel goed mogelijk dat de half verwoest reactoren in een toestand van kernsmelting verkeren . De straling die vrijkomt door de getroffen Fukushima kerncentrale overtreffen Tsjernobyl nu al en in de toekomst hebben ze alle potentie om veel gevaarlijker en heviger te zijn dan bij Tsjernobyl.

ondanks dat bedrijven en overheden en gecontroleerde media de astronomische stralingsniveaus van fukushima negeren kunnen we nog steeds een hele hoop van interessante informatie vinden,en zelfs van officiŽle rapporten , zoals deze van enkele dagen geleden straling van 1.600 keer het normale niveau op 20 kilometer gedetecteerd vanaf de Fukushima centrale , IAEA-rapporten - Kyodo News. Nou, buiten de 20 kilometer is het een veilige zone en het niveau van de straling is 160 milliroentgen per uur! er word aan Mensen in deze plaatsen verteld om binnen te blijven. Ik wenste dat de autoriteiten deze mensen zouden redden, maar in plaats daarvan red de Japanse overheid alleen maar beleggings markten.

Maart 2011

***********************

Kijk naar de foto van reactor 3.het is compleet vernietigd, het ziet eruit als of er een bom afging en niets meer dan puin laat zien en wat zeggen de autoriteiten ? Twee weken na de explosie zeiden ze nog dat de reactor mantel niet werd beschadigd. Het is zo grappig dat de autoriteiten denken dat je met "woorden" kan veranderen wat je ogen zien.

Ze zeggen dat elke wolk een zilveren voering heeft en een paar dagen na het ongeval hebben massamedia verslaggevers geprobeerd om deze zilveren voering in de paddestoelwolk van geruÔneerde reactoren te vinden. Ze vertelden over een elektrische kabel en zijn belangrijk rol. Mensen werden gevoed met het nieuws over een elektrische voedingskabel die vooruitgang brengt, maar wat is er goed aan een elektrische kabel aan een geruÔneerd reactor? Het is eigenlijk net hetzelfde als een volledig opgeladen accu aan een auto waar de zuigers van verstopt zijn met zeewater en waarvan de elektronica is verbrand en ook nat is met zeewater. toevoegen aan het feit dat je motor zal ontploffen en de andere helft is het ontbreken van en tot slot als u meer dan 3 minuten aan die auto zou werken zou u kunnen sterven.

Laat me antwoord op al bezorgd over de kabel terwijl u verwoeste reactor in je handen. Ik zal het doen met woorden van Chamfort-Voor het toevoegen van kragen om hemdsmouwen, moet u eerst een shirt hebben.

Maart 2011

***********************

Twee en een half week na de ramp laten de nieuwszenders ons weten dat er Plutonium is gevonden buiten de kerncentrale en wat echt interessant is dat alle drie van het plutonium-238, 239 en 240 ontdekt zijn in een dag. Ik zou beter zeggen zijn blootgelegd, omdat alle elementen er al waren vanaf het begin en zij wisten het. Ze geven ons alleen informatie in kleine homeopathische doses.

Eerst wisten ze te vertellen over jodium-131, alsof er geen andere elementen waren .. zijn vrijgekomen, er werd vermeld dat de halfwaardetijd van jodium-131 ​​ slechts acht dagen is. Ze deed het om een sake te winnen en een van weinig tijd, omdat het grote publiek moet geloven dat halfwaardetijd de tijd is voor chemicaliŽn om te verdwijnen .en de Volgende stap is om ons te introduceren aan Cesium, ruthenium. Strontium ... ze marcheeren allemaal een voor een als op een parade met plutonium aan het eind. de Ereplaats op deze parade van isotopen is stevig gereserveerd voor een koning. plutonium. de Halfwaardetijd van plutonium-239 is meer dan 24.000 jaar. Helaas is deze informatie alleen beschikbaar voor algemeen publiek en het verhaal is niet langer op het nieuws te horen of te zien.