elenafilatova.com

De vier Seizoenen 2009 2009

Oswald Spengler heeft ooit gezegd dat de verouderde (antieke) wereld aan het uitsterven is zonder hetzelf te beseffen..., daarom kan het genieten van elke dag, zelfs de laatste alsof het een geschenk van God was. Ons geschenk is weten wat ons lot is. Onze beschaving zal welbewust sterven zegde hij en elke stap van het verval zal gecontroleerd worden als een patient onder observatie door een ervaren dokter.

Venster met omgekeerd zicht op de natuur!

Het is duidelijk dat zij de laatste mensen zijn in hun steden en dorpen, na hun zal het bos zijn.

Dit is het huis waar een oude vrouw leefde tot deze zomer. Ze is ondertussen gestorven en haar lege huis is nog altijd intact. Over enkele jaren zal het ook op een "Spookhuis" lijken.

We noemen dit seizoen gouden herfst.

Als we dichterbij kijken, lijkt het alsof er halloween personages voor het venster staan. Er zal niemand zijn, het is een ver afgelegen dorp, dat volledig is uitgestorven.

Deze paddestoelen lijken op paddestoelen van een atoombom explosie, maar dan in miniatuur.

Waarom blijven er mensen in Chernobyl wonen? Het is de hoop dat mensen zullen terugkeren naar de verlaten plaatsen. Zolang dat ik al reis in de verschillende gebieden van Chernobyl praat ik met mensen en hoor ik steeds dezelfde verhalen dat het land al reeds verkocht is en dat de monniken rond zijn om dit gebied terug te bevolken en dat de overheid plant om nieuwe steden te bouwen en dat de straling weg is... Wat ik zie is dat de mensen hopen ondanks de realiteit en de realiteit is dat er minder en minder mensen zijn met hoop voor leven.

Elke keer dat ik deze plek passeerde hield ik halt om te zien hoe lang deze 18de eeuwse kerk overeind zou blijven zonder mensen. Ik was zeer verdrietig wanneer ik te weten kwam dat de kerk niet meer bestond... de kerk is afgebrand nadat een bliksem was ingeslagen.

Four Seasons2010 Chernobyl photoalbum