elenafilatova.com

Dead zone (Lente 2017) ...kijk op natuurlijk en onnatuurlijk verval Geplaatst door elenafilatova 14 maart 2017

99% van de mensen die in Kiev wonen, denken dat Tsjernobyl bestaat uit alleen de stad Pripyat en 2 dozijn verlaten dorpjes. Dit is wat de overheid en de nucleaire industrie willen dat je gelooft. We kunnen zelfs een tour boeken om deze plaatsen te bezoeken. Mensen die dergelijke tochten maken, krijgen de kans om de plaatsen te bezoeken en dezelfde kleuterscholen met hetzelfde speelgoed te zien dat iedereen ziet. Het internet staat namelijk vol met foto's en video's waarop je net zo veel kunt zien als dat ze je willen laten zien. Als ik naar die video's kijk, heb ik het gevoel dat we allemaal samen met de auteurs naar een bal kijken in plaats van naar een spel. Wanneer overheidsinstanties zo'n rondleiding voor ons geven, rollen ze een bal waar iedereen naar zal kijken ... in deze fotoreportage nodigen we je uit om de wedstrijd te bekijken.

“deadzone2017“

Dit is onze weg.

In het Tsjernobyl gebied hebben de mensen die in het ene deel wonen en werken, geen idee wat er in het andere deel gebeurt. Gidsen in Pripyat weten niet wat er gebeurd in Wit-Rusland. De functionarissen in Wit-Rusland hebben geen idee hoe het er in het Russische deel van Tsjernobyl voor staat enzovoort. Op deze manier vertegenwoordigd Tsjernobyl zichzelf als een duister en onontdekte grot. Bezoekers van deze grot bezoeken slechts een grot en men gelooft dat ze zo heel Tsjernobyl hebben gezien. Ondertussen zijn er honderden en honderden dode steden en dorpen binnen een straal van 250 km (155 mijl) rond de reactor.

“spring2017“

Hier staat "Verontreinigd". Dit bord moet er al sinds 1986 hangen.

Waarom kunnen mensen het hele plaatje niet zien? Het probleem is dat de radioactiviteit onregelmatig is neergevallen. Zoals een schaakbord is de echte "dead zone" verdeeld in verschillende gebieden. Ze worden afgesloten door controleposten en liggen in 3 verschillende landen: Oekraine, Wit-Rusland en Rusland.

“spring2017“

Als je individuele toestemming wilt krijgen voor een verblijf van een paar dagen in een zone, moet je iemand schrijven -en betalen- van de nucleaire industrie of een vriend van een politici. Vanuit het perspectief van creativiteit moet je volledig nutteloos zijn, want alleen de vruchteloze hebben toegang tot sultan-vrouwen, en nucleaire installaties zijn altijd sultans favoriete geweest ...

“spring2017“

Tsjernobyl was vanaf het begin gesloten voor serieuze onderzoekers omdat niemand echt het licht in deze grot wil zien. Waarom wil niemand het licht zien? Stelt u zich eens voor wat er in de woestenij gebeurt, sommige stelen radioactief metaal en bossen, anderen bouwen een miljarden poort die niet meer dan tweehonderd miljoen zal kosten. Anderen verdienen miljoenen dollars met het begraven van radioactieve materialen van over de hele wereld .... wie zou het licht op zo'n plek willen zien? En bovendien is Tsjernobyl een kerkhof voor slachtoffers van de nucleaire industrie. Dit alles zorgt ervoor dat je je mond houdt.

“spring2017“

Als je je afvraagt hoe we reizen.. Laat ik je vertellen dat we gewoon de wegen kennen.

Dit voorjaar hebben we een internationaal team van aardige en vriendelijke mensen die door de dode zone van Tsjernobyl reizen. Dit gebouw lijkt op een gebouw uit een oorlogsgebied. Ik denk dat als de oorzaak een machinegeweer was geweest, de bomen ook zouden zijn beschadigd. Waarschijnlijk heeft de regen in de winter deze schade aan de stenen veroorzaakt.

“spring2017“

Oud design isolatoren. Ik heb ze jaren niet meer gezien.

“spring2017“

Dit huis lijkt uit een horror film te komen. Het is moeilijk te geloven dat er iets goeds te verwachten valt van dit huis...

“spring2017“

...

volgende pagina