Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Genealogie van Familie Scheijen

webdesign mini webradio
1 2 3 4 5 6 21

click fore the English version.(only startpage!)

OVERIGENS IS DEZE WEBSITE MET NIEUWE GEGEVENS GE-UPDATE OP: 11 Mei 2011 !!

NIEUW NIEUW NIEUW:

StrijkService ScheijenSchoon:


Klik hier voor StrijkService ScheijenSchoon. 'Uw Strijk is onze Strijk' !!!!

Graag stel ik me aan U voor: Ik ben Antoine Scheijen geboren 22-01-1967 te Berg a/d Maas, getrouwd/drie kinderen: Lichelle / Anthony / Dylan

en woonachtig in Nattenhoven (gemeente Stein, Limburg). Heb ik naast o.a. mijn hobby's houden en kweken van parkieten en papegaaien, voetballen en het geven van basis drumlessen, sedert eind 2001 het plan opgevat om mijn achtergrond, van de familie afkomst, proberen te achterhalen en waar ik U op deze website graag deel van zou willen laten zijn.

maar bezoek ook eens o.a. de site:

betreffende mijn eigen Drumstudio Antoine Scheijen.(voor verdere info)

of bezoek mijn facebook pagina: Antoine Scheijen

Maak je eigen badge

Zoals waarschijnlijk iedere genealoog, begint de zoektocht binnen eigen kring en zoals dit meestal is in je directe familie ! (in mijn geval bij/met mijn ouders !) Met daaruit voortkomende gegevens zocht ik op internet (diverse uren en nachten) en sloot ik me aan bij de:

Yahoogroup behorende bij: Genealogie in Limburg.

Hier kon ik (voor Limburg natuurlijk !!) v��l gegevens verzamelen en werd me, via inschrijving met eigen emailadres, er attent gemaakt op de zogenaamde studiezalen, welke ik nog eind 2001 bezocht en als zodanig mijn directe "familieafkomst" stukjes bij stukjes compleet kon maken, met dank vooral(voor de goede begeleiding en hulp)van/aan: Wil Brass, medewerker Stadsarchief Sittard-Geleen te Born bezoek ook zijn website.

Het betrof hier vooral de

met de Tak Geleen. (vaderskant).

met de (achter)naamlijst behorende bij Tak Geleen. (vaderskant).

alsmede ook: officieel online-datum 11 maart 2005 !! met blijvende aanvullingen. (speciale dank aan John Stijnen en Wim Ubachs alsmede ook mijn neef Peter Ubachs !!)

'Tak Ubachs' (moederskant).

met de: extra info over 'Tak Ubachs'

Sinds kort natuurlijk ook de familieafkomst van mijn vrouw Manuela Raven: Tak Raven

Daarnaast ben ik vanaf November 2007 aangemeld als vrijwilliger, om de graven te fotograveren en gegevens te verwerken, op begraafplaats aan de kerkstraat te Berg a/d Maas: voor www.graftombe.nl

Hiervan ook een eigen aanvullende site betreffende foto's graven. Let op: nog in opmaak.

Daarnaast hebben we drie graven geadopteerd van onze Amerikaanse bevrijders welke hun graf hebben op het Amerikaans begraafplaats te Margraten. Natuurlijk worden hun gegevens zoveel mogelijk uitgezocht !! Bezoek nu onze site en

alle info over: PFC Harold Hess /PFC Herbert R. Berger en T.SGT Robert J. Fitzgerald.

en voor adoptiemogelijkheden:klik hier voor m��r info:

Ook vond ik:��n kaart van Nederland.waar de verdeeldheid van onze familienaam wordt getoond.(rood betekend hier dat de meest voorkomende naam Scheijen dus in Limburg is en groen bijna niet voorkomend !)

Bij ons onderzoek hebben we diverse foto's ter beschikking gekregen, waaronder ��n groepsfoto gemaakt bij het 'gouden' huwelijksfeest van Pieter Joseph Scheijen en Maria Sophia Smeets.

Tot nu toe geeft het ons vele uren voldoening om onze familieachtergrond te 'onderzoeken'. Graag wilde we een gevonden akte van versterf van Nicolaas Scheijen nog verder uitpluizen maar hier stuiten we nog steeds op tegenstrijdige info.

Graag wilde we hier nog m��r over weten. Kunt U ons verder helpen, mail dan naar onderstaand emailadres, alvast bedankt.

Een mooie en overzichtelijke fotosite van de "mannelijke lijn" is hier direct aan te klikken

Natuurlijk word je besmet door deze hobby en wil je graag meer 'ontdekken' over afkomst en andere 'takken' van de familie Scheijen, verder onderverdeel in diverse 'takken' t.w.:

-'Tak Klimmen'.betreft gegevens uit vooral: Schin op Geul/Klimmen/Houthem/Hulsberg.

met de (achter)naamlijst behorende bij Tak Klimmen..

-'Tak Schinnen'.betreft gegevens uit vooral: Schinnen/Beek

met de (achter)naamlijst behorende bij Tak Schinnen..

-'Tak Limburg'.betreft gegevens uit o.a.: Heerlen/ Maastricht/ Voerendaal en overige plaatsen in Limburg.

met de (achter)naamlijst behorende bij Tak Limburg..

-'Tak Maastricht'.betreft bijna all��n gegevens uit Maastricht.(dank aan Charlotte Ruys)

met de (achter)naamlijst behorende bij Tak Maastricht..

Inmiddels is de zoektocht (ook vanwege gedreven hulp van mijn eigen ouders en in bijzonder mijn vader ) van dien aard, dat ik ze graag op internet wilde zetten en ze voor het nageslacht wilde bewaren.

Daarvoor zijn er ook:foto's geplaatst (behorende bij hun 'Tak' natuurlijk onder copyright!!)

Ook voor de bezoeker en de evt. beginnende genealogen is deze site gemaakt, om bij hun toekomstige zoektocht van hun familieachtergrond (stamboom)te kunnen ondersteunen op welk gebied dan ook !!��n eventuele start van Uw eigen genealogisch onderzoek, d.m.v. mooi stamboekprogramma, kan in onderstaande link gedownload worden.


www.aldfaer.nl

Maar vergeet U vooral niet deze website eens rustig te bekijken, hiermee alvast veel plezier.

op mijn emailadres (onderaan deze pagina!) kunt U altijd terecht voor: idee�n/vragen/opmerkingen en aanvullende gegevens, alles is welkom !!

In ieder geval heeft dit eind 2002 geleid naar verdere aanknopingspunten, welke me aangeleverd zijn door mede genealogen binnen 'verre familiekring' met name: Marion Scheijen en haar ouders en ook Jo Scheijen uit Simpelveld en Thieu Scheijen (zoals hij mij steeds schrijft de nummer 9 !)uit Susteren en Fon Weusten (vz heemkundevereniging Schin op Geul) met info uit publicaties fragmenten van genealogie�n van inwoners van Schin op Geul, ook hun van harte dank !!

Verdere dank aan Michel Pinxt voor de tak in Spaans Neerbeek. Klik hier voor zijn mooie website

Natuurlijk ook dank aan Daniel Scheijen, Riet Simons-Scheijen en Tobi Simons, van Tak Limburg (laatste ontvangen update: Maart 2007 !!)

Via deze link kunt U leuke anecdotes / info en direct klikbare links in ��n overzicht bekijken. (sommige links zijn ook in de bijhorende tekstfragmenten verwerkt!)

Of g��f Uw mening in ons Gastboek !!


View My Guestbook
Sign My Guestbook

Natuurlijk bij tevredenheid mag U onze site gerust doorgeven aan derden, door te klikken op onderstaande button !!


get this gear! het maken van banneranimaties
TopSiteGuide banner maken met animatie

AANRADER:


Klik hier voor Uw mooie droomjeep 4x4 en de service is vanzelf sprekend !!

OOK GRAAG UW ATTENTIE ONDERSTAANDE:

Drumstudio Antoine Scheijen Nattenhoven

Email: twan3@home.nl