Skyros
De Griekse eilanden Skyros HOME Skyros Hotels Bezienswaardigheden Skyros Stranden Skyros Reizen

Skyros is het zuidelijkste van de Sporaden eilanden en ligt 35 kilometer ten oosten van het grote eiland Evia. Het eiland zelf heeft geen internationaal vliegveld. Wie Skyros wil bezoeken vliegt op Athene en neemt vanaf daar de bus naar het dorp Kimi op het eiland Evia en pakt daar de veerboot, of je vliegt op het eiland Skiathos en pakt vanaf daar de veerboot.

Zelf is Skyros het het grootste eiland in de groep van de Sporaden eilanden en van de bewoonde eilanden is het het minst toeristische. Dit komt onder andere omdat er op Skyros een beperkt aantal goede stranden heeft die wat verder uit elkaar liggen en Skyros ligt ook wat meer uit de vaarroute van de ferries. In het hoogseizoen zijn er verbindingen tussen Skyros en de noordelijk gelegen Sporaden en met het dorp Kimi op Evia. Ik weet niet of het nu nog zo is, maar er was toendertijd ook een verbinding met de Cycladen. Omdat de routes van de veerboten elk jaar lijken te veranderen moet je het zelf goed uitzoeken op het internet.

Laatste info: Skyros Island heeft een boot de 'Achilleas' die vanaf de haven van Kimi dagelijks tweemaal per dag vaart (zomerseizoen), en die een directe busverbinding heeft met het bus station in Athene. We hebben ook een vlucht van Athene en Thessaloniki drie keer per week. Een andere nieuwe service die u kunt toevoegen is dat we een mini-bus / taxi transfers aanbieden rechtstreeks vanaf de luchthaven van Athene of een hotel in Athene naar de haven van Kimi en vervolgens naar het eiland twee keer per week en vanaf Volos Airport (low cost maatschappijen) eenmaal per week. Deze service is voor de gasten van de Pegasus Estate. Voor informatie over deze dienst - Stuur e-mail.

VLIEGTICKETS EN REIZEN NAAR SKIATHOS & SKOPELOS - VAKANTIE OP SKOPELOS

vliegtickets en reizen naar Skopelos en Skiathos Skiathos heeft een internationaal vliegveld dus het is mogelijk om via een direkte vlucht (zonder overstap in Athene) op het eiland te komen. Losse vliegtickets naar Skiathos boek je bij Sunweb Vakanties. Meestal staan de tickets zo rond 5 of 10 januari op hun site. Wie op Skiathos vliegt heeft kans dat er op de heen- of de terugvlucht een tussenlanding wordt gemaakt op het vliegveld van bijvoorbeeld Kavalla (een stad op het vasteland waar reizigers naar het eiland Thassos uit kunnen stapen). De vlucht naar Skiathos duurt ongeveer drie en een half uur, maar met de tussenlanding natuurlijk iets langer.

Aanbieders van reizen (vlucht plus hotel) naar Skiathos en Skopelos zijn onder andere - Suntip Vakanties of Sunweb Vakanties.
Griekenland reizenchartervluchten en reizen naar Griekenland


Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional