Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
De meest populaire route door British Columbia & Alberta, Canada...Pagina 5 (laatste pagina)

Deel 4: Route van Osoyoos naar Vancouver

*Dag 21: Rijden van Osoyoos naar Vancouver (400km / 5 uren):


De route van Osoyoos naar Vancouver

Osoyoos is zeer kort tegen de Amerikaanse grens gelegen. Van hier vertrekken we dan naar Hope, een mooie en gezellige stad. Volg van Osoyoos Highway 97 Noord-West for enkele meters en dan ga je Higway 3 Zuid-Oosten op richting Hope. Van Osoyoos naar Hope is het 250km en bijna 3 uren rijden. Er zijn enkele leuke stadjes waar je door heen rijdt zoals Keremeos, Hedley en dan Princeton. Van Princeton volg je nog altijd Highway 3 naar Hope. Tussen Princeton en Hope passeer je door het mooie en grote Manning Park, waar je zeker kan stoppen als er tijd is en als je er zin in hebt...er is hier ook wel het een het het ander te zien. Voor meer info Klik Hier! Na het passeren door dit park kom je in Hope aan. Van Hope volg je Highway 1 west om zo terug naar Vancouver te gaan. De trip van Hope naar Vancouver is een 150km en ongeveer 1 uur en 40 minuten rijden. In Vancouver zou ik dan nog enkele nachten verblijven en dan is het weer tijd om te vertrekken.

Dit is een lijst van alle verblijfpaatsen in Vancouver, daar kan je kiezen wat soort accommodaties je wil en waar precies.
Enkele aanraders in Vancouver:
*The Barclay House
*The Langtry
*The YWCA Hotel
*The Sylvia Hotel
*The West End Guesthouse
*The Nelson House B&B
*Nico & Sylvia (die een appartment in Chilliwack hebben op 1 uurtje rijden van Vancouver)

*Trip planner voor het openbaar vervoer in Vancouver:*Dag 22 23 - 24,...: Bezoek aan Vancouver en omgeving:

Op deze verschillende dagen kan je vele leuke dingen bezoeken in en rondom Vancouver. Heb je minder tijd dan 3 dagen dan raad ik de volgende plekken aan om zeker niet te missen: downtown Vancouver met Gastown, Chinatown, Robson Street en the Canada Place. Stanley Park is zeker een must en mag zeker niet gemist worden! Blijft er nog tijd over, doe dan een voormidagje op Granville Island en een namiddagje Grouse Mountain (Noord Vancouver). Verder heb je nog Queen Elizabeth Park, de verschillende stranden in en rondom Vancouver. Dan heb je ook nog Noord Vancouver en West Vancouver met Grouse Mountain, Cypress Mountain en Mount Seymour alsook Lonsdale Quay, Deep Cove, Capilano Suspension Bridge Park, Lynny Valley Park, Ambelside Beach, Cypress Provincial Park, Lighthouse Park en veel meer. Dingen die je zeker niet zou mogen missen tijdens je dagen in Vancouver zijn:

*Stanley Park: Dit is een groot natuur park met een 9km lagen zeemuur die op de rand rondom het park ligt en met verschillende wandelpaden in het midden van het park. Stanley Park en de zeemuur is ideaal voor wandelaars, fietsers en roller bladers (in-line skaters). Je kan fietsen/roller blades (in-line skates) huren in Vancouver voor een uur, 2 uren, een halve dag of een hele dag en dan de 9km zeemuur fietsen rond Stanley Park. Dat is iets wat veel toeristen doen en het is echt een geweldige manier om dit park van dichtbij te zien. Fiets en roller blade (in-line skates) verhuurders in Vancouver:
*Stanley Park Cycle
*Bayshore Bike Rentals
*Spokes Bicycle Rentals
*English Bay Bike Rentals
Als je kiest om een fiets te huren dan kan je Stanley Park gemakkelijk bezoeken, maar als je wil kan je ook nog een heel stuk verder rijden met de fiets. Er is een prima fietspad wat je kan volgen tot aan UBC (University of British Columbia) met onderweg als leuke stopplaatsen "Granville Island" (heel leuk plaatsje met een soort markt, winkeltjes en lekkere restaurantjes...ideaal voor lunch ofzo) en de prachtige stranden (Kitsilano Beach, Jericho Beach, Spanish Banks en Locarno Beach). De fietsroute rondom Stanley Park is ongeveer een 9 tot 10km in totaal tot aan English Bay. Vanaf English Bay tot aan Granville Island is het nog een 5km fietsen en van hieruit kan je dan verder naar de stranden of zelfs UBC zoals ik al eerder schreef. Dus in totaal vanaf Stanley Park tot aan UBC of de stranden (Kitsilano Beach, Jericho Beach, Spanish Banks en Locarno Beach) is het ongeveer zo'n 25km fietsen enkele weg. Het is allemaal erg vlak en goed te doen. Dit is ideaal als je er een hele dag de tijd voor hebt. Op de terug weg kan je eventueel vanuit Granville Island met de "Aquabus" of "Granville Island ferry" de oversteek maken (de fietsen mogen mee) naar English Bay (dan snij je het stuk van 5km af). Ik heb hier even een kaartje in mekaar geknutseld (klik op de link) met de fietsroute...de dikke groene lijnen zijn allemaal fietspaden (klik op de foto voor een grotere versie!):Je kan ook met de gratis shuttle bus (van begin juni tot eind september Stanley Park zien. Je stapt op en af waar je wil en dit is een goede manier om de mooiste plekken van dichtbij te kunnen bekijken in Stanley Park. De zeemuur biedt de prachtigste zichten op downtown Vancouver, de noord kant met de bergen, de Stille/Grote Oceaan, de totem palen, de mooie stranden en nog veel meer! Stanley Park is echt een prachtig park met veel bezienswaardigheden waar je gemakkelijk een halve dag tot een volledig dag kan doorbrengen zonder je te vervelen. Zeker iets wat je niet mag missen!

*Downtown Vancouver: Dit gedeelte kan je zelfs te voet doen. Van het historische Gastown tot de mooie stranden van English Bay. Hier is een leuke kaart waar je camera'tjes kan aanklikken om 360 graden zichten te zien van Vancouver en zijn omgeving. En dit allemaal binnen een straal van 2-3km. Downtown Vancouver heeft veel te bieden, wandel door de bekende winkel straat (Robson Street), wandel tot aan de Canada Place met zijn gebouw gemaakt uit zeilen. De Harbour Lookout ligt daar ook dichtbij, dit is 1 van de hoogste torens in Vancouver waar je met een lift naar boven kan gaan en vandaar heb je een 360 graden zicht over Vancouver. Het kost $13 CAD per persoon (ongeveer 9 euro).

Gastown is ook zeker de moeite om te zien (wel erg toeristisch, maar waarom niet), dit ligt vlak bij de Canada Place en van Gastown kan je Chinatown binnewandelen, dat is ook wel interessant om eens te zien. Het enige probleem is dat er heel wat drug gebruikers en daklozen te vinden zijn tussen Gastown en Chinatown in, dus als je daar liever niet doorwandelt dan kan je misschien wel omlopen. De Dr. Sun Yat Sen Classical Chinese Gardens zijn ook wel mooi om te zien in Chinatown. Je kan in Vancouver in het Info/Visitor Centrum (in de Canada Place) een gratis kaart van downtown Vancouver krijgen waar alle straten en plaatsen op staan aangegeven. Downtown Vancouver is zo erg groot niet en gemakkelijk te voet de doen van de ene kant naar de andere kant.

Een aangename wandeling is van de Canada Place naar English Bay Beach. Je volgt van aan de Canada Place Burrard Street omhoog (van het water weg), blijf Burrard Street volgen tot dat je aan Robson Street komt, hier sla je rechts af en kan je lekker genieten van alle upscale winkels, restaurants en andere shops. Dit is de winkelstraat in Vancouver, hier komen ook al geregeld bekende film sterren shoppen. Blijf Robson Street volgen tot dat je Denman Street ziet, hier sla je links af en volg je Denman Street tot aan English Bay en zijn mooie strand. Deze wandeling neemt ongeveer een half uurtje in beslag enkele weg.

Verder kan je op een avond met de zeebus een leuk ritje doen naar Noord Vancouver. Deze vertrekt elke 15 minuten vanuit het Pacific Railway Station langs de Canada Place en brengt je naar de overkant van het water waar je Lonsdale Quay kan bezoeken, dit is een grote overdekte markt met allemaal internationale winkeltjes en restaurants. De rit kost je $3.25 CAD per persoon en je ticket is anderhalf uur geldig.

    

        
Enkele mooie zichten vanop de Stanley Park zeemuur


        
Een deel zichten van het centrum van Vancouver en een Cruiseschip dat net vertrekt aan de Canada Place


    
De Dr. Sun Yat Sen Classical Chinese Gardens in Chinatown


    
Zicht op de zeebus met Noord Vancouver en downtown Vancouver vanop een andere zeebus


*Lynn Valley/Canyon Park: Een mooi park zoals Capilano Suspension Bridge met ook een hangbrug over een rivier, maar Lynn Canyon Park is gratis tegenover de $27 CAD (ongeveer 19 euro) die je bij Capilano moet betalen. Als je toch naar Capilano Suspension Bridge Park wil dan kan dat ook met het openbaar vervoer. Je moet de seabus nemen in het centrum van Vancouver (bij de Canada Place), deze vertrekt elke 15 minuten richting Lonsdale Quay. Aan Lonsdale Quay neem je bus nummer "236 - Grouse Mountain/Lonsdale Quay" en deze neem je tot aan Capilano Suspension Bridge Park in Noord Vancouver. Lynn Canyon Park is ook een prachtig park met ook zo'n brug net zo hoog als die van Capilano, maar niet zo lang. Dit park is erg mooi met veel natuur, niet zo een drukte want de meeste toeristen kennen dit park niet zo direct. Er zijn verschillende prachtige wandel routes eens dat je over de brug bent in de ongerepte natuur, met watervallen, een helder groene rivier en een meer. Zeker de moeite om na de brug links te gaan en tot aan de 30 foot pool te wandelen, deze wandeling is ongeveer 15 minuten (enkele weg). En als je terug komt kan je stroom afwaarts gaan om de Twin Falls te zien, ongeveer 20 minuten wandelen (enkele weg) als je na de brug rechts afslaat. Met het openbaar vervoer moet je de seabus nemen in het centrum van Vancouver (bij de Canada Place), deze vertrekt elke 15 minuten richting Lonsdale Quay. Aan Lonsdale Quay neem je bus nummer " 228 - Lynn Valley/Londsdale Quay" en deze neem je tot aan Peters Rd in Noord Vancouver. Vandaar is het een paar minuten wandelen tot in Lynn Canyon Park zelf.

*Grouse Mountain/Mount Seymour en Cypress Mountain: De bekende locale bergen met hun prachtige uitzichten over de stad, de oceaan en de bergen. Ga er naartoe voor een fijne bergwandeling en vooral op een heldere dag! Cypress Mountain en Mount Seymour zijn met de auto bereikbaar en bieden mooie wandelroutes met alles wat de natuur te bieden heeft, rivieren, watervallen, bloemen, wouden en meer. De grootste aanrader is GROUSE MOUNTAIN, hier kan je met de SkyRide naar boven op 7 minuten. Dit kost je $39 CAD per persoon (ongeveer 25 euro). Eens boven heb je schitterende zichten over de stad, de oceaan en de hele omgeving. Van begin juni tot en met eind september zijn hier verschillende dingen te beleven die allemaal in je SkyRide ticket zijn inbegrepen:

*De trip naar de top van Grouse Mountain: Deze trip is met de Skyride...een grote bakken lift die op een 7 minuten op de top is.

*Toegang tot "Theatre in the Sky": Hier worden de film "Born To Fly" en "Animal Tracks" getoond van een half uur. Eentje gaat over Grouse Mountain en deze provincie. En de andere gaat over de 2 beren die verblijven boven op Grouse Mountain.

*Toegang tot het "Refuge for Endangered Wildlife": Dit is een beschermd gebied wat ze ontwikkeld hebben voor 2 Grizzly beren die hun moeder verloren hebben. Die 2 Grizzlies (Grinder & Coola) wonen nu op Grouse Mountain in een beschermd gebied alsook een deel wolven. Er is hier een interpretive centrum met info over de beren en hun omgeving alsook de kans om de beren te zien.

*Eco-Walks: Dit is een wandeling die je kan doen met of zonder gids. Langs het pad vind je uitleg over Grouse Mountain en zijn omgeving wat je zelf kan lezen en bekijken. Maar van mei tot en met september kan je elke dag een wandeling doen met een gids. Deze wandeling worden aangeboden om 11u, 13u, 15u en 16u.

*World Famous Lumberjack Shows: Dit is een show over het houthakken en logging. Twee mannen laten hun talenten hier zien via een show in openlucht die ongeveer 45 minuten lang is. De show wordt elke dag aangeboden van mei tot en met half oktober om 12u, 14u30 en 16u30.

*Birds in Motion: Een show waar men een demonstratie geeft over de arend, de valk en de havik. Men demonstreert hen ook in vlucht. Deze shows worden elke dag aangeboden om 13u30, 15u30 en 17u30.

*Scenic Summer Chairlift Rides: Dit is een trip van 20 minuten in een stoelen lift die je naar het hoogste punt van Grouse Mountain brengt met nog betere zichten over Vancouver, Stanley Park, de oceaan en de bergen.

Geen slechte prijs voor alles wat erbij inbegrepen zit, dit is ook een echte aanrader! Van hierboven kan je dan ook nog van een zonsondergang genieten of een heerlijk etentje in het Observatory Restaurant. Als je reserveert in dit restaurant dan is je trip met de SkyRide naar boven gratis. De zichten zijn schitterend als het donker wordt en de stad helemaal verlicht is! WAUW! Je kan hier ook geraken met het openbaar vervoer als je wil. Je neemt hiervoor ook weer de seabus vanuit het centrum van Vancouver (bij de Canada Place), deze vertrekt elke 15 minuten richting Lonsdale Quay. Aan Lonsdale Quay neem je bus nummer "236 - Grouse Mountain/Lonsdale Quay" en deze neem je tot aan de parking van Grouse Mountain in Noord Vancouver.


    
Grouse Mountain SkyRide & zicht van de top van Grouse Mountain (in de winter)


        
Enkele zichten van Lynn Canyon Park in Noord Vancouver


En als er nog tijd over is kan je nog naar Kitsilano Beach, Jericho Beach en Spanish Bank. Dit zijn enkele hele mooie stranden met prachtige zichten op de stad, de Bergen en de ocean. Voor diegenen met heel wat tijd door te brengen in Vancouver kunnen naar de mooie plekken gaan die minder toeristisch zijn maar net zo mooi. Burnaby Mountain is een erg mooi om de omgeving te bezichtigen met zichten op Vancouver, de bergen, een 18km lange fjord en meer. Buntzen Lake en Belcarra Regional Park zijn ook erg de moeite, deze liggen in Port Moody wat een 20 minuten tot half uurtje rijden is van Vancouver. Dan heb je ook de New Westminster Quay met zijn Paddlewheeler boot als Casino en mooie zichten over de Fraser Rivier en de bergen. Nog een stuk verder van Vancouver vind je het mooie Pitt Lake en in de buurt ligt Golden Ears Provincial Park waar je kan wandelen aan Alouette Lake. De dagen dat je in Vancouver verblijft kan je ook voor je verblijf zetten en eerst Vancouver bezoeken voordat jullie aan de trip beginnen. Of zoals ik het beschreven heb Vancouver aan het einde van trip bezoeken. Of enkele dagen voor de trip en enkele dagen na te trip, dat moeten jullie allemaal zelf maar beslissen.

    
Zicht over Vancouver vanop Kitsilano Beach en Jericho Beach


    
Lighthouse Park in West Vancouver (links) en Buntzen Lake


    

    
Zichten van boven op Burnaby MountainZo, dat is het dan voor de hele trip! Ik hoop dat jullie deze route interessant vinden en op deze manier kunnen jullie het aanpassen naar jullie eigen zin. Dit is maar een voorbeeld trip en natuurlijk kiezen jullie zelf waar je naartoe wil en waar jullie stoppen of niet. En als er nog vragen zijn, contacteer me dan en    ---> KLIK HIER! --->


Vele groetjes uit het mooie Vancouver,

Ann  
  


Voor mijn foto albums:
---> KLIK HIER!--->


Voor diegenen geinteresseerd in mijn blog:
---> KLIK HIER!--->
Terug naar HOOFD MENU!Hit Counter