Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
De meest populaire route door British Columbia & Alberta, Canada...Pagina 4

Deel 4: Route van Lake Louise naar Osoyoos


*Dag 16: *Dag 16: Rijden van Field naar Banff (82km / 1 uur rijden):


De route van het dorpje Field naar het dorpje Banff

Vandaag zou ik op tijd vertrekken van Field naar Banff town gaan waar je dan 2 nachten kan verblijven. Voor een lijst van plaatsen om te kunnen verblijven in Banff town Klik Hier

Dus vanuit Field gaan jullie weer richting Lake Louise Village via Highway 1 oostwaarts. Jullie passeren Lake Louise Village en van hier zou ik de Bow Valley Parkway #1A opgaan om tot in Banff town te geraken. Onderweg zijn er weer enkele dingen om aan te stoppen: Morant’s Curve, Baker Creek en Castle Mountain Viewpoint wat 9km ten zuiden is van de Castle Junction. Hier heb je een van de beste zichten op Castle Mountain (2766 meter hoog). Er zijn ook nog andere viewpoints…je kan de borden langs de weg zien staan. Een plaats die je zeker niet mag missen is Johnston Canyon. Hier vind je een wandelpad door een canyon wat je na 1km tot bij de eerste watervallen brengt van deze canyon, 3km tot aan de tweede watervallen en 6km tot aan de Ink Pots (Ink pots zijn 7 bubbelende koud waterbronnen). Je kiest zelf hoever je wil gaan tijdens deze wandeling. Na een bezoekje aan Johnston Canyon is het weer tijd om verder te gaan om in Banff stad te eindigen. In het stadje Banff zelf verblijven jullie dan voor 2 nachten.    
Johnson Canyon in Banff*Dag 17: Bezoek aan het stadje Banff en Omgeving:

Hier zijn ook weer enkele mooie plaatsen om te bezoeken binnen 20-30km bereik, zoals Bow Falls, Vermillion Lakes, Lake Minnewanka, Sulphur Mountain, Johnson Lake, Cave and Basin, the Banff Hotsprings en nog andere plaatsen die jullie zelf willen zien. Voor info over plaatsen te zien rond Banff town: Klik Hier! Op Lake Minnewanka kan je ook een boat cruise doen als je wil. De Vermillion Lakes zijn zeker de moeite om te bezoeken en Sulphur Mountain waar je met de gondola naar de top van de berg gaat. Van hierboven heb je schitterende zichten over Banff...vooral een aanrader op heldere dagen! Ga zeker eens langs in het Banff Information Centrum waar ze je alle info geven over welke dingen de moeite waard zijn om te bezichting in en rondom het stadje Banff. Neem hier een hele dag voor uit om de meeste van deze plekken te bezichtigen.    

    

    


*Dag 18: Rijden van Banff naar Revelstoke (280km / 4 uren rijden):


De route van Banff town tot in Revelstoke.

Van Banff gaan we terug naar British Columbia om naar Kootenay National Park te gaan en zo naar Revelstoke. Neem de hele dag uit voor deze rit want er zijn enkele bezienswaardigheden. Van Banff ga terug naar het Noorden via Highway 1A halverwege tot Lake Louise en vandaar gaan jullie dan Highway 93 op terug naar British Columbia om naar Kootenay National Park te gaan. Deze trip is ongeveer 100km en een uur en 30 minuten rijden. Dit park is ook de moeite om te stoppen en wat rond te kijken. Dingen die wel de moeite zijn om te zien zijn: Marble Canyon waar je een pad van 0.8km kan volgen langs deze smalle canyon. Het blauwe gletsjer water van de rivier heeft deze smalle canyon gecreeerd door de jaren heen. Olive Lake: Een meer met olijf kleurig water, vandaar zijn naam. Floe Lake, een iets langere wandeling maar wel de moeite. Radium Hot Springs Pool: Natuurlijke waterbronnen die omgebouwd zijn in warme en koude buiten zwembaden met temperaturen tot 40C in een prachtig berg omgeving. Je kan zelf kiezen wat je graag wil zien en wat niet.    

    
Enkele plekken te bezichtigen in Kootenay National ParkNa een bezoekje aan sommige van deze plaatsen moeten jullie weer Noordwaarts vertrekken naar Golden via Highway 95. Van Golden ga je dan via Donald en daar ga dan automatisch weer Highway 1 op naar Glacier National Park en Rogers Pass...een historische site die zeker de moeite is om te stoppen. Van Glacier National Park vertrekken we weer via Highway 1 naar Revelstoke. Deze trip is ongeveel 60km en een 50 minuten rijden. Net voordat je aankomt in Revelstoke is het waarschijnlijk een goed idee om te stoppen in Mount Revelstoke National Park. Mount Revelstoke National Park heeft heel wat mooie zichten te bieden en prachtige wandelingen boven op de berg. Zowel korte wandelingen als vrij lange wandelingen. Je kan de info daar op de kaarten vinden, het staat goed uitgelegd en aangegeven.Je volgt dan de Meadows in the Sky Parkway die je naar de top van Mount Revelstoke brengt. Zeker de moeite om te bezoeken. Eenmaal gedaan met het bezoeken van dit mooie park is het weer tijd om verder te gaan. Tot in Revelstoke stad zelf. Hier kan je dan verblijven voor de nacht. Enkele leuke plaatsen om te verblijven in Revelstoke zijn:
* Nelles Ranch (Dit zijn Nederlanders die dit B&B uitbaten)
*Green Gables Loft
*Mount MacKenzie Log Chalet
*Griffin Lake Lodge dit is de plaats waar wij getrouwd zijn in openlucht (27km ten westen van Revelstoke).    

    
Enkele plekken te bezichtigen in Kootenay National Park*Dag 19: Rijden van Revelstoke naar Kelowna (200km / 3 uren rijden):


De route van Revelstoke naar Kelowna

Van Revelstoke vertrekken we dan weer via Highway 1 op weg naar Vernon, een trip van 140km en ongeveer 2 uur rijden om zo uiteindelijk in Kelowna aan te komen. Neen daar weer de hele dag voor uit zodat jullie hier en daar nog kunnen stoppen als jullie willen. Jullie rijden dan van Revelstoke naar Sicamous. Onderweg zijn er de Crazy Creek Waterfalls waar je zeker kan stoppen, is een leuke hangbrug boven hele mooie watervallen die je kan bewonderen. Het kost $6 CAD per persoon (3.50 – 4.00 euro) en op zondag is het gratis toegang. Van hier rijden jullie dan tot in Sicamous waar jullie Highway 97A langs Mara Lake oprijden (aan dit meer huren wij elk jaar in de zomer een chalet voor 1 week) enzo door Enderby waar jullie Highway 97 volgen naar Vernon. Van Vernon volg je Highway 97 south opweg naar Kelowna. In Kelowna zou ik overnachten voor 1 nacht. Voor Bed & Breakfasts in Kelowna: Klik Hier!

Kelowna is een mooie stad recht in de Okanagan Valley die bekend is voor zijn vers fruit, zijn wijngaarden en zijn mooie omgeving. Knox Mountain is zeker wel de moeite om te bezoeken, van hier heb je prachtige zichten over Kelowna en Lake Okanagan. Hier zien enkele websites met informatie over deze streek met wat informatie over de vele verschillende attracties die hier te vinden zijn: Okanagan Wine en Kelowna Attracties.
Een zicht over de wijngaarden en 1 van de mooie meren rondom Kelowna*Dag 20: Rijden van Kelowna naar Osoyoos (130 km / 2 uren):


De route van Kelowna naar Osoyoos

Vandaag zou ik beginnen met een klein bezoekje aan Kelowna zelf als je daar nog zin in hebt. Het is een mooie en leuke stad om een paar uurtjes nog in door te brengen. Klik hier voor info over Kelowna. Dan in de vroege namiddag zou ik vertekken voor de trip van Kelowna naar Osoyoos waar je dan weer 1 nacht kan verblijven. Van Kelowna volg je de weg naar Osoyoos via Peachland, Summerland, Pentiction en Oliver. Van Penticton gaan we via Highway 97 op weg naar Osoyoos en vandaar naar Hope. Dit is een beetje meer de langere maar mooiere route. Tussen Penticton en Osoyoos zijn er weer enkele plekjes te bezichtigen...je zal hier ook merken dat het klimaat droger is en de bergen niet zo bebost zijn, een zeer uniek klimaat. Tussen Penticton en Osoyoos is er een park dat wel mooi is om te bezoeken, White Lake Grasslands genoemd. Daarna passeren we Oliver een leuk stadje met veel fruitbomen en vers fruit dat te koop staat langs de wegen. Hier kan je altijd even stoppen als je wil, maar dat is jullie keuze natuurlijk! Het is een gezellig stadje in de regio met het enige woestijn gebied in heel Canada, wel interessant om te zien. Oliver Info. Dan van Oliver gaan we meer naar het zuiden en komen we terecht in Osoyoos, nog gelegen in het woestijn gebied van Canada. Ook wel leuk om een paar dingen te bezichten, als jullie geinteresseerd zijn natuurlijk...Osyoos Info.

Voor de verschillende keuzes van verblijfplaatsen voor Osoyoos Klik Hier!Voor het vervolg van de trip ---> KLIK HIER! (of kies een knop hier beneden)--->  
  


Voor mijn foto albums:
---> KLIK HIER!--->


Voor diegenen geinteresseerd in mijn blog:
---> KLIK HIER!--->
Terug naar HOOFD MENU!Hit Counter