Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!


!!!!! AANDACHT !!!!!
---> Mijn vernieuwde website met dezelfde reisroute en nog wat meer gedetailleerde informatie kan je op de volgende link vinden: Traveling Through West Canada
De meest populaire route door British Columbia & Alberta, Canada...Pagina 1

Dit is maar een voorbeeld route en je kan die veranderen zoals je zelf wil!. Een route als de volgende beschreven kan gedaan worden met de auto of een camper. Met de auto heb je dan de keuze om op hotel te gaan of je gaan naar een motel, Bed & Breakfast of je kan ook camperen. De route is het beste te doen in 3 tot 4 weken en hier ga je dan van Vancouver naar Vancouver Island, naar het binnenland en zo naar en door de Canadese Rocky Mountains en vandaar weer terug richting Vancouver. Zo’n route kan gerust 2000-3000km zijn in totaal want het is een erg grote provincie!

Ik begin met wat algemene informatie over auto/camper verhuur, plaatsen om te verblijven en wat algemene tips die goed zijn om te weten!

Camper en auto verhuur:

Als jullie geinteresseerd zijn in het huren van een camper of camper dan ga zeker eens kijken op de volgende websites. Hier kan je zelfs een camper online boeken...en dat werkt goed, er zijn al velen vanop mijn community die het op die manier gedaan hebben en het verliep heel goed.

*Plaatsen om campers te huren:

Canadream
Cruise Canada
Fraserway RV Rentals
Rent an RV
A & H R.V. Service & Rentals
Go West RV Rentals
Travel Home Rentals


*Plaatsen om auto's te huren:

De luchthaven code (Airport code) voor Vancouver is YVR (kan zijn dat je dat nodig hebt om te bekijken waar je je auto wil ophalen enzo):
Budget Car Rentals
Avis Car Rentals
Alamo Car Rentals
National Car Rentals
Hertz Car Rentals
Thrifty Car Rentals
Rent A Wreck

*Kampeerplaatsen in BC en Alberta:

Kampeergronden in British Columbia
Kampeergronden in Alberta
Info over een heel deel Kampeerplaatsen aan een zeer lage prijs, of zelfs gratis.

Accommodaties:

Hier vind je een groot deel van de verblijfsmogelijkheden in British Columbia en Alberta, je kan op deze websites ook zoeken per regio of stad. Deze zijn zowat de algmene verblijfplaatsen, je kan zelf nog wel rondzoeken op deze websites.

*BRITISH COLUMBIA:

Bed & Breakfasts (Klik op British Columbia)
Chalets/Cabins
Hotels
Motels
Accommodaties (B&B's, hotels, motels, chalets, campings, enzovoort voor heel BC)

*ALBERTA:

Accommodaties van alle soorten in Alberta
Bed & Breakfasts (Klik op Alberta)

*Algemene Informatie & Tips::

~In eender welke stad of welk dorp of omgeving dat je je ook bevindt, ga even naar het "Info of Visitor Centre" wat je overal kan vinden. Ik raad jullie aan om daar altijd eens binnen te stappen en voor info te vragen over de omgeving. Je kan daar vele leuke folders krijgen met informatie over de omgeving als ook land/straat kaarten van de omgeving. Meestal weten ze je daar ook te vertellen als er iets niet open is of wat zeker de moeite waard is om te bezichtigen. Ze zijn er altijd vriendelijk en behulpzaam!

~Als jullie de Nationale Parken gaan bezoeken dan hebben jullie een parkpas nodig die je toegang geeft tot alle bezienswaardigheden in deze parken. Afhangende van hoelang je gaat kan je kiezen om dagelijks een pas te kopen als je het National Park binnen rijdt. Zo'n dagelijks ticket telt meestal van de dag dat je het aankoopt tot de dag erna 16u. Als je meer dan 4-5 dagen in deze parken gaat doorbrengen dan is het aan te raden om een jaarlijkse parkpas te kopen. Je kan eens kijken op de officiele Canada Parks website voor informatie over de parkpassen en prijzen.

~Denk er aan dat het weer snel kan veranderen als je in de bergen bent. De avond en nacht temperaturen kunnen gerust 15 tot 20 graden verschillen van de dag temperaturen...dus wat warme kledij is altijd goed om mee te brengen tijdens jullie trip, zelfs in de zomer! Regen kledij is ook altijd goed om bij de hand te hebben, vooral als je graag de openlucht activiteiten doet. Het weer kan soms heel snel veranderen in de bergen, dus vergeet dit niet!

~Denk er ook altijd aan dat hoe hogerop je gaat hoe kouder het wordt. In de valleien (waar de steden en dorpen zich bevinden) kan het in de zomer heel warm zijn, maar als je dan de bergen in gaat kan het een stukje kouder worden. Wat warme kledij meenemen is altijd goed en kleed jezelf in lagen.

~Zorg ervoor dat je een goede wegenkaart bij de hand hebt, vooral in Vancouver en omstreken. De weg aanwijzigingen zijn niet altijd zo duidelijk. De meeste snelwegen en steden zijn meestal wel goed aangegeven vooral als je je buiten de steden bevindt. Maar een goede wegenkaart van BC is belangrijk om bij te hebben, alsook een wegenkaart van Vancouver zelf.

~Breng zeker bescherming mee tegen muggen, want in de zomer heb je er veel wanneer je naar de meren gaat of in de bergen bent. In Vancouver zelf hebben we niet veel last van muggen, we zien ze zelden. Maar het is wel goed om bij te hebben als je graag gaat wandelen in de bossen of in de bergen want daar kom je ze wel tegen.

~In B.C. is het verplicht om een helm te dragen als je gaat fietsen. Als je fietsen gaat huren, krijg je meestal de helmen er wel bij.

~Neem enkel foto’s en laat enkel voetstappen na! Hou de parken zuiver en gebruik de voorziene ruimtes voor afval. Blijf ook op het voorziene pad om de fragiele omgeving niet te betrappelen. Geef ook geen eten aan de dieren die je tegenkomt, dat kan voor hun schadelijk zijn en vergeet niet dat je in hun natuurlijke omgeving bent. Het is niet altijd gemakkelijk om hier aan te denken, want het is mooi te zien hoe dichtbij ze komen als je ze kan lokken. In de Nationale Parken kan je hier een boete voor krijgen! Laat alles achter zoals je het gevonden heb.

~Vergeet niet dat je op alles wat je koopt in B.C. belastingen moet betalen. Bij elke prijs die je in de winkel ziet, moet je 7% PST (Provincial Sales tax) en 5% GST (Goods Sales Tax) bij tellen. Maar voor sommige goederen wordt er niets bijgeteld (hangt ervan af of het luxe artikelen zijn of niet)..het is maar dat je het weet.

~In de restauranten verwachten de opdieners ook een 15-20% tip bovenop de rekening. Ze werken voor het minimum loon en de tip geeft hun wat extra. Het is niet verplicht, maar het is wel aangeraden om te doen vooral als de service goed was en het eten lekker was. Als je niet tevreden was dan moet je natuurlijk ook geen tip nalaten.

~In de restaurants krijg je bij je maaltijd normaal altijd een gratis glas water waar je niet voor moet betalen. Krijg je dit niet, dan kan je dat gewoon even vragen en daar moet je niet voor betalen.

~De openbare toiletten zijn overal gratis en je moet NERGENS betalen om naar het toilet te gaan zoals het op vele plaatsen in Belgie en Nederland wel het geval is.

~Je mag aan de meeste verkeerslichten rechts afdraaien bij rood licht, zolang het veilig is om af te draaien en tenzij het anders staat aangegeven is dit toegelaten.

~Voor werkzaamheden op de wegen in BC kan je de volgende website raadplegen, moest je tijd hebben om dit te bekijken tijdens je route: Drive BC. Als je in Vancouver en nabije omgeving bent kan je luisteren naar de radio zender News 1130 op de AM frequentie op 1130 voor het locale verkeer en weer alsook verkeers problemen op de meest gebruikte snelwegen in BC. Het verkeer is elke 10 minuten op de 1'nen (bijvoorbeeld om 12u01 - 12u11 - 12u21 - 12u31 enzovoort).

~Als je wil gaan tanken moet je eraan denken dat je eerst naar binnen moet lopen om te betalen en dan pas de wagen/camper kan opvullen. Voor een volle tank voor een wagen kan je rond de $60 CAD tellen...voor een camper zal dit wel dubbel zijn of zelfs meer. Ja, het is niet makkelijk om te raden hoeveel het gaat kosten, maar dit is een nieuwe wet omdat er zovele zijn die voltanken en dan gewoon wegrijden! Dus wees hier ook op voorbereidt.


*Enkele goede websites met nuttige informatie:

~ Een enorm goed reisverslag van een familie die met een camper door BC & Alberta gingen. Je vindt er ook heel veel goede reistips en voorbereidingstips:
Rondje West Canada door Toon & Bea met 2 kinderen

~ Ze gaan voor de 5de keer naar Canada en hebben een website boordevol met informatie over het reizen naar Canada met heel veel goede tips:
Reisverhalen Ferry en Co

~ Het Nederlandse bakkertje in Chemainus (Vancouver Island), ga zeker eens langs bij deze lekkere Nederlandse bakker:
Utopia European Bakery Cafe

~ Ze gaan voor de zoveelste keer naar Canada en hebben een website boordevol met informatie over het reizen naar Canada:
Reisverhalen Ferry en Co

~ Zoek je gratis overnachting bij mensen thuis die een bed vrij hebben (Canada inbegrepen), dan moet je eens gaan kijken bij CouchSurfing:
De Couch Surfing Website

~ De officiele website van British Columbia Tourism:
Hello BC

~ Find Family Fun is een website waar je kan lezen over de verschillende activiteiten in Vancouver en omgeving met het hele gezin:
Family Fun Vancouver

~ Heb je vragen of je reis naar Canada of andere vragen die met Canada te maken hebben dan kan je terecht op:
Het Canada Prikbord

~ Denk je aan emigreren naar Canada, of ben je er al mee bezig of woon je al in Canada dan kan je voor vragen en info of om anderen te helpen terecht op:
Het Canada Bulletin Board ~ Enkele leuke filmpjes van de bekenste Vancouver attracties:
Vancouver Attractions filmpjes

~ Mooie 360 graden zichten in Vancouver en omgeving om je een idee te geven van de bezienswaardigheden. Beweeg je muis over de kaart en waar je een handje ziet kan je op klikken voor foto's:
Vancouver International Airport -->Klik Hier
Greater Vancouver area -->Klik Hier
Downtown Vancouver -->Klik Hier

~ Om routes uit te stippelen kan je zeker gebruik maken van Google maps door de plaats van vertrek en aankomst in te typen:
Google Maps

~ Voor de weersvoorspelling kan je kijken op:
The Weather Network

Route Beschrijving:
Dit is een overzicht van ongeveer de hele route die ik hier beschreven hebDeel 1: Route van Vancouver naar Tofino

*Dag 1: Aankomst in Vancouver

*Dag 2: Vancouver naar Victoria:

*Vancouver naar Victoria en Victoria naar Tofino:


De kaart hierboven bevat de route van Vancouver naar Tofino

De volledige trip vertrekt en eindigt in Vancouver. Ok, hier gaan we dan: Als jullie vertrekken vanuit Vancouver met de auto dan ga je richting Tsawwassen Ferry Terminals (een goede 35-40km en ongeveer 40 minuten rijden). Van Vancouver stad uit ga ten zuiden op Oak Street naar Highway 99 Zuid van Highway 99 naar Highway 17, zuid-west op Highway 17 naar de Tsawwassen ferry terminal. Dat staat overal duidelijk aangegeven vanuit Vancouver!

Vandaar kunnen jullie dan met de auto de ferry op richting Swartz Bay Vancouver Island (voor het vertrek schema ga naar: BC Ferries Official Website en kies hier de route “Tsawwassen-Swartz Bay”, je kan daar ook kijken naar de “rates” om de juiste prijzen te weten. Ik zou proberen om de ferry rond 9u00 te halen, dan heb je nog wat aan je dag. De trip met de ferry duurt ongeveer een uur en 30 minuten. Van Swartz Bay volg je dan Highway 17 naar Victoria, de prachtige stad op Vancouver Island. Dit is ongeveer een 31km en een 25 minuten rijden. Dus rond 11u00-11u30 zijn jullie waarschijnlijk in Victoria zelf. Hier zou ik maar 2 nachten blijven.    
De ferry op weg naar Vancouver IslandBezoek een stukje van Victoria die namiddag nog en wandel daar misschien wat door het stad met zijn mooie gebouwen en andere attracties Visit Victoria website. Ga ook eens het Info Centrum binnen, daar kunnen ze je zeker heel veel info geven over wat er te zien en te doen is in Victoria. Overnacht in Victoria: Bed & Breakfasts in Victoria

*Dag 3: Bezoek aan Victoria:
Vandaag kan je nog een hele dag genieten van Victoria en zijn mooie attracties, wandel wat in de Inner Harbour, bezoek China Town, Bastion Square, Beacon Hill Park en nog andere mooie plekken in Victoria. Iets meer romantisch is een “Afternoon tea at the Empress Hotel”. Of bezoek de Butchart Gardens of het Royal BC Museum. Blijf hier nog voor 1 nacht.

    
Een zicht op Victoria en de Butchart Gardens


*Dag 4: Rijden van Victoria naar Tofino (315km / 3 uren en 50 min. rijden):
Vandaag zou ik er op tijd aan beginnen en vertrekken richting Tofino, zodat je dan tot ’s namiddags of ’s avonds tijd hebt om tot in Tofino te geraken. Om tot in Tofino te geraken rij je van Victoria via Highway 1 naar Nanaimo, dan een stukje over Highway 19 en dan via Highway 4 naar Tofino...een prachtige plaats voor te bezoeken. Deze trip is ongeveer 315km en ongeveer 3 uren en 50 minuten rijden van Victoria tot Tofino zonder te stoppen. Natuurlijk zijn er ook enkele mooie plaatsjes om te zien onderweg, je zal de borden voor bezienswaardigheden wel langs de weg zien staan. De moeite waard om te stoppen zijn:
*MacMillan Provincial Park with Cathedral Grove
*Little Qualicum Falls Provincial Park
*Spectacle Lake Provincial Park
* Sproat Lake in Port Alberni
Of eender ander park of bezienswaardigheid dat je onderweg tegen komt, het staat meestal aangegeven. Ik zou proberen om tegen de namiddag (14u-15u) in Tofino te zijn. Geniet dan in de namiddag nog van een wandelingetje aan Tofino’s kleine haven met mooie zichten. Je kan dan ook al eens gaan rondkijken om misschien een whale watching trip te doen de dag erna als je dat wil. Je kan eens kijken bij:
* De Ocean Outfitters in Tofino
*Jamies Whale Watching
*Remote Passages Excursions
Ik zou hier 2 nachten blijven. Voor verblijf plaatsen kijk eens op de volgende pagina voor een keuze van Bed & Breakfasts in Tofino.    
The Little Qualicum Falls & Cathedral Grove*Dag 5: Bezoek aan Pacific Rim National Park:
Bezoek Tofino zelf nog wat als je wil, het is een leuk stadje. Vanuit Tofino zou ik zeker gebruik maken om Pacific Rim National Park te gaan bezoeken, wat heel dichtbij Tofino ligt. Daar kan je enkele leuke hiking trails doen en door het temperate rainforest gaan wandelen. Je kan alle trails vinden op de Long Beach Maps website, hier kan je enkele leuke en niet te lange wandelroutes uitkiezen. Deze nacht blijven jullie dan nog een nacht in Tofino.

    

Voor het vervolg van de trip ---> KLIK HIER! (of kies een knop hier beneden)--->  
  


Voor mijn foto albums:
---> KLIK HIER!--->


Voor diegenen geinteresseerd in mijn blog:
---> KLIK HIER!--->
Terug naar HOOFD MENU!Hit Counter