Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!
De meest populaire route door British Columbia & Alberta, Canada...Pagina 2

Deel 2: Route van Tofino naar Jasper

Alternatieve routes vanaf Tofino als je meer tijd hebt om te reizen(Sunshine Coast, Inside Passage & Discovery Coast):

Als jullie meer tijd hebben om te reizen en graag de Inside Passage willen doen, de Discovery Passage of de Sunshine Coast vanaf Vancouver Island naar Clearwater (Wells Gray Provincial Park) of naar Jasper in Jasper National Park dan zal ik daar wat meer info over geven. Ik heb deze routes zelf nog nooit gedaan, dus het is ook maar de info die ik op internet gevonden heb en via heel wat mensen die deze route al ooit eens gedaan hebben. Ik hoop toch dat dit gedeelte van de route ook een hulp kan zijn! Als je 1 van deze routes in de algemene route wil meepikken reken dan toch een extra 5 dagen tot 1 week bovenop je reis.

Optie 1: Tofino --> Port Hardy --> Prince Rupert (ongeveer 500km en een 6 uren en nog iets rijden tot in Port Hardy en een volle dag op de ferry naar Prince Rupert...the Inside Passage):

Deze trip houdt een ferry rit in Vancouver Port Hardy naar Prince Rupert (de Insde Passage) die de hele dag in beslag neemt. De rit naar van Tofino naar Port Hardy is op een hele dag te doen als je vroeg vertrekt, maar je kan onderweg bijvoorbeeld een nacht stoppen in Telegraph Cove want daar zijn ook vele mooie tours te doen voor Whale Watching of Bear Watching

Zorg er ook voor dat je deze ferry rit op voorhand boekt, want deze MOET geboekt worden. Deze ferry trip vertrekt om 7u30 ’s morgens in Port Hardy en komt ’s avonds aan in Prince Rupert om 22u30 ’s avonds. Als je mooi weer hebt dan is deze trip zeker de moeite, maar ik heb al veel gehoord dat het regelmatig mistig en regenachtig is tijdens deze ferry trip. Maar je maakt ervan wat je kan! Vergeet ook niet dat deze ferry niet elke dag vertrekt, dus kijk zeker eens naar de website van BC ferries voor de juiste vertrek tijden en datums: http://www.bcferries.com/schedules/">http://www.bcferries.com/schedules/ en klik daar op de "Inside Passage".

Eens in Prince Rupert kan je hier best eerst een nacht verblijven voor weer op pad te gaan. Ik zou van hieruit de dag erna de Yellowhead Highway (Highway 16) volgen naar Smithers om daar ook een nacht te verblijven. Van Prince Rupert naar Smithers is ongeveer een 350km en een 4 uren en 30 minuten rijden. Vanuit Smithers volg je de dag erna nog steeds de Yellowhead Highway en ga je naar Prince George. Deze trip is ongeveer 370km en een goede 4 uren en 45 minuten rijden. Verblijf een nacht in Prince George. Vanuit Prince George heb je 2 opties...ofwel naar Jasper via de Yellowhead Highway ofwel ga je ten zuiden en volg je Highway 97 richting Williams Lake – 100 Mile House en zo naar Clearwater van waaruit je dan naar Jasper kan gaan. In de buurt van 100 Mile House is er ook een Dutch Ranch waar je een nachtje kan verblijven: http://www.doubledutchranch.com/

De eerste optie voor vertrek uit Prince George is dat je richting Williams Lake gaat en daar kan 1 nacht kan blijven. De trip van Prince George naar Williams Lake is ongeveer 240km en 3 uren rijden. Daarna kan je vanuit Williams Lake naar Clearwater (Wells Gray Provincial Park) wat een 230km is en een 3 uren rijden. Vanuit Clearwater kan je de rest van mijn route beschrijving weer volgen vanuit Clearwater naar Jasper, Banff enzovoort. Als je wil kan je de hele route van Prince George naar Clearwater doen in 1 stuk, maar dan ben je wel 470km aan het rijden een een 6 uren onderweg, maar het is te doen.

De tweede optie is om vanuit Prince George de Yellowhead Highway te blijven volgen tot in Jasper, maar dan heb je wel Clearwater met Wells Gray Provincial Park niet in de route. Dus jullie moeten maar zien wat jullie willen doen en wat het beste uitkomt. De rit van Prince George naar Jasper is ongeveer 375km en een 4 uur en 30 minuten rijden.

Optie 2: Tofino --> Port Hardy --> Bella Coola (ongeveer 500km en een 6 uren en nog iets rijden tot in Port Hardy en een volle dag op de ferry naar Bella Coola...the Discovery Coast Passage):

De ferry trip van Port Hardy naar Bella Coola (Discovery Coast Passage) duurt ook een hele dag en MOET gereserveerd worden. Deze ferry gaat op verschillende dagen en ook niet elke dag. Op sommige dagen is de trip van ’s morgens tot de dag erna ’s morgens en op andere dagen is het gewoon van ’s morgens tot ’s avonds en op zaterdagen is een nacht rit. Voor de juiste tijden en dagen dat deze ferry afvaart kijk even naar de BC ferry website: http://www.bcferries.com/schedules/">http://www.bcferries.com/schedules/ en klik op de "Discovery Coast Passage".

Eens in Bella Coola is het een goed idee om hier nog een nacht te verblijven. Er is ook vanalles te zien en mooie trips te doen om beren te bekijken of om te gaan whale watchen:
* http://www.bcgrizzlytours.com/
*http://www.kynochadventures.com/index.asp?p=39 hier vind je enkele prachtige dag trips…zeker de moeite!

Vanuit Bella Coola kan je dan naar Nimpo Lake waar je ook nog een nacht kan verblijven. Het is ongeveer 155km en een 3 uren en nog wat rijden van Bella Coola naar Nimpo Lake. Van Nimpo Lake kan je dan richting Williams Lake wat ongeveer 300km is en een goede 5 uren rijden. In Williams Lake kan je dan weer een nacht verblijven. Daarna kan je vanuit Williams Lake naar Clearwater (Wells Gray Provincial Park) wat een 230km is en een 3 uren rijden. Vanuit Clearwater kan je de rest van mijn route beschrijving weer volgen vanuit Clearwater naar Jasper, Banff enzovoort.

Optie 3: Tofino --> Comox/Courtenay --> Sunshine Coast --> Vancouver --> Whistler:

In plaats van de route te volgen naar Nanaimo en zo naar Vancouver is het ook de moeite om iets anders te doen. Voor een andere route met schitterende natuur is de Sunshine Coast heel erg aan te raden. En een bezoekje aan Nederlanders die daar een outdoor bedrijfje hebben kan hier ook misschien inpassen. Ben je deze route van plan dan doe je 4 mooie ferry routes en je kan hiervoor gebruik maken van de CirclePac en hiermee heb je 15% korting op de prijs, kijk eens op de BC ferry website: http://www.bcferries.com/travel_planning/circlepac/

Vanuit Tofino ga je naar Comox - Courtenay wat ongeveer 230km is en een 3 uren rijden. Hier neem je dan de ferry richting Powell River (1 uur en 20 minuten varen). Eens in Powell River is er heel wat te doen en hier moet je zeker een nacht of 2 verblijven. In deze omgeving wonen John en Christy die enkele jaren geleden naar Canada geemigreerd zijn en hier een outdoor bedrijfje hebben. Voor geinteresseerden kan je eens kijken op hun website en ik ben er zeker van dat je hen ook kan contacteren voor informatie over de Sunshine Coast. Dit is hun website: http://footprint-natureexplorations.ca/

Vanuit Powell River zou ik dan richting Saltery Bay gaan en daar de ferry nemen naar Earls Cove. Dit is een 30km en de overtocht is 50 minuten. Vanuit Earls Cove kan je dan rijden tot in Gibsons. Deze rit is ongeveer 75km en dit is ongeveer een uur en 10 minuten rijden. Onderweg is het zeker ook even de moeite om te stoppen in Sechelt. Je kan ofwel in Sechelt of Gibsons verblijven, van hieruit kan je dan de dag erna dan vanuit Gibsons (Langdale Ferry) de ferry nemen naar Horseshoe Bay in Vancouver. Deze ferry rit is ongeveer een 40 minuten en van hieruit kan je dan mijn route weer volgen vanuit Vancouver richting Whistler.


HIER BENEDEN IS HET VERVOLG VAN DE REST VAN DE TRIP VAN DE VORIGE PAGINA!Rijden van Tofino naar Whistler (350km / 4 uren rijden + 1 ˝ uur op de ferry):

*Dag 6: Rijden van Tofino naar Whistler (350km / 4 uren rijden + 1 ˝ uur op de ferry):


De kaart hierboven bevat de route van Tofino naar Whistler

Dus ’s morgens kan je terug naar Vancouver gaan via Highway 4 naar Nanaimo. Ik zou vroeg genoeg vertrekken. Eens in Nanaimo moet je terug de ferry op naar Vancouver (bij het komen neem je de ferry naar Victoria). De trip van Tofino naar Nanaimo is ongeveer 200km en een 2 uren en 30 minuten rijden. Ik zou proberen om de ferry rond 11u00 of 12u00 te nemen in Nanaimo. Je moet dan naar Departure Bay gaan waar jullie dan weer de auto de ferry opgaan om zo naar Horseshoe Bay in Vancouver te gaan, deze trip duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Voor de uren en rates kan je naar de Officiele Website gaan van BC Ferries en kies “Horseshoe Bay-Nanaimo/Departure Bay.

Van de Horseshoe Bay terminal volgen jullie dan Highway 99 Noord (Sea To Sky Highway) en deze brengt jullie naar het wereld bekende ski-oord Whistler. Deze trip is een goede 105km en ongeveer 1 uur en 25 minuten en is de moeite waard! De trip alleen al is gevuld met natuur en prachtige landschappen over de fjorden/inhammen van de ocean en de bergen.

Ik zou dus weer de rest van de dag uittrekken om hier en daar langs de snelweg te stoppen aan enkele mooie attracties ondeweg zoals de Shannon Falls. Gewoon opletten op de verkeersborden langs de weg want deze geven de namen van de mooie parken en viewpoints aan. Zeker even stoppen aan de Shannon Falls, deze watervallen zijn mooi om te zien! Dan van de Shannon Falls naar Squamish, daar kan je altijd stoppen voor een koffietje of lunch, maar natuurlijk kan je er ook gewoon door passeren. Er zijn ook enkele meren onderweg, maar dat is aan jullie als je daar wil stoppen of niet, de borden geven alles aan.

Na Squamish zijn er enkele “viewpoints” waar je kan stoppen langs de weg om de mooi landschappen even in je op te nemen. Zo, nu zijn jullie bijna in Whistler, maar voordat je er bent, zeker eventjes stoppen aan de Brandywine Falls...een zeer mooie plaats! Goed opletten op het bord wat deze watervallen aangeeft, wij zijn er namelijk 2 maal voorbij gereden!

Er is een parkeer plaats en ook wat picnic banken (zouden jullie graag willen picnikken) en vandaar ga dan een 5 minuten te voet het bos in om bij de watervallen uit te komen, de pijltjes staan goed aangeduid! Dan zijn jullie eindelijk in Whistler...een soort toeristisch dorp op zich. Ik zou hier dus ook 2 nachten verblijven. De nacht dat je aankomt en nog een nacht. ’s Avond is er misschien nog wat tijd om door het stadje rond te wandelen.    
Enkele bezienswaardigheden waar je zeker zou moeten stoppen aan de Sea To SKy Highway*Dag 7: Bezoek aan Whistler:
Nu heb je een volledige dag om Whistler te bezoeken...ik zou de gondola in Whistler Village nemen naar de top van Whistler Mountain. Je kan hier klikken voor de rijzen voor zomer lift tickets voor 1 dag. Ik zou dit zeker doen als het een iets of wat heldere dag is, dan kan je van boven op de bergen de zichten toch zien en als je er tijd genoeg voor hebt. De trip is 20 minuten met een lift naar boven en eens als je boven bent zijn de zichten geweldig. Hierboven zijn ook verschillende wandelroutes om te volgen. Je kan naar enkele meren wandelen en genieten van de zichten. Een zeer mooie wandelroute is de Harmony Lake Trail and loop. Dit is een wandeling van een 4-5km en je doet er ongeveer anderhalf uur over op en af als je wat wil genieten van de zichten. De Ridge Lookout trail is ook wel de moeite. het is een korte wandeling maar vrij stijl omhoog, maar de zichten van daarboven zijn wel heel mooi. Het is echt wel de moeite om tot boven te gaan met de lift, als het weer het enigszins toelaat.    

    
Dit zijn enkele zichten boven op Whistler Mountain waar je mooie wandelingen kan doen*Dag 8: Rijden van Whistler naar Clearwater (450km / 5 uur rijden) en daarna van Clearwater via Valemount naar Jasper:


Route van Whistler naar Valemount via Kamloops

Van Whistler kunnen jullie dan naar Pemberton (ongeveer 30km en een 30 minuten rijden). Van Pemberton volg je dan nog altijd Highway 99 via Lillooet, Pavilion en dan even over Highway 97 waar je dan ook Cache Creek passeert. Deze trip is ongeveer 185km (2 uurtjes en 30 minuten rijden). In Cache Creek kan je even uitblazen als jullie willen. Daarna ga je dan van Cache Creek via de Trans-Canada Highway 1/Highway 97 naar Kamloops. Dit is ongeveer een 80km en ongeveer een uurtje rijden. Eens in Kamloops kan je in daar de benen strekken en wat rond wandelen.

In Kamloops moet je Highway 5 Noord nemen van Kamloops naar Clearwater. Tijdens je route van Kamloops naar Clearwater (een goede 125km, ongeveer 1 u en 30 minuten rijden) passeer je Heffley Creek. Dan na Heffley Creek passeer je McLure, Louise Creek, Barriere, Darfield, Little Fort en Blackpool. Na Blackpool zijn jullie dan in Clearwater...een klein gezellig stadje. Ik zou hier 2 nachten verblijven. In Clearwater ligt het mooie natuur park Wells Gray Provincial Park en dat is wel de moeite om een dagje in door te brengen. Ik zou de namiddag/avond als je in Clearwater aankomt rusten en het kalmpjes aandoen. Voor overnachtingen kan je hier klikken voor Clearwater Bed & Breakfast en voor alle accommodites in Clearwater. Enkele jaren geleden verbleven we in de Riverside Guesthouse, wat een hele mooie plaats was met een terras dat uitkeek op de rivier...zalig. Het was mooi verzorgd en je zat er echt prive!

*Dag 9: Bezoek aan Wells Gray Provincial Park:
Dit park wordt in het noorden en het oosten omgeven door bergen, in het westen door een plateau en in het zuiden door betoverende velden met bloemen. Het brede vulkanische plateau in het centrum van het park is uitgesneden met spectaculaire canyons, watervallen en meren. De fauna in het park is echter ook van groot belang. Niet alleen komen hier meer dan 213 vogelsoorten voor, maar ook grizzlyberen, coyotes, marmotten enzovoort. Hoogte punten in dit park die je best niet mist zijn de Spahats Falls met een mooi viewing deck over deze watervallen. De Dawson Falls zijn ook heel mooi, zeker stoppen en bezoeken. Als je wat tijd hebt volg dan het wandelpad naar beneden (rechts van waar je de watervallen in de verte ziet), dit pad brengt je tot aan de bodem van de watervallen en dat vonden wij wel echt mooi! Dan zijn er natuurlijk ook de schitterende Helmcken Falls die wij prachtig vonden. We hebben ook nog een wandeling in het park gedaan op Trophy Mountain, waar je de wildflowers in een gedeelte van de zomer kan zien. Als je nog tijd hebt kan je hier en daar nog stoppen aan andere bezienswaardigheden, maar deze zijn zo wat de mooiste. Na het bezoek van dit mooie park blijven jullie dan nog in Clearwater en dan de dag erna is het weer de baan op. Hier zijn enkele websites waar je over dit mooie park kan lezen: www.wellsgray.ca of ga naar de Officiele Wells Gray Provincial Park website        

    
Dit zijn enkele zichten vanuit het mooie Wells Gray Provincial Park*Dag 10: Rijden van Clearwater naar Jasper town (315km / 3 ˝ uren rijden):


Route van Valemount naar Jasper (voor het deel van Clearwater naar Valemount, zie kaart bij Dag 8

Van Clearwater vertrekken jullie richting Jasper. Je gaat dus terug op Highway 5 Noordwaarts. Als jullie van Clearwater terug vertrekken dan passeren jullie Birch Island, Vavenby, Avola en dan passeren jullie Blue River en dan een heel stuk vandaar komen jullie aan in Valemount en nog wat verderop in Tete Jaune Cache (van Clearwater tot Tete Jaune Cache is het ongeveer 215km, een 2 uur en 45 minuten rijden). Hier gaan jullie dan Highway 16 op en rijden jullie door Mount Robson Park. Je kan de Officiele Mount Robson Provincial Park website bezoeken voor meer info.

Het is ook zeker ook de moeite om even te stoppen aan het Info Centrum in Mount Robson Provincial Park vanwaar je Mount Robson kan bewonderen, de hoogste berg in de Rocky Mountains met zijn bijna 4000 meter hoogte! Jammer genoeg steekt de top van de berg een groot deel van het jaar in de wolken. In de buurt van het Visitor/Info Centrum kan je ook enkele leuke wandelingen doen.

Van hieruit ga je dus verder tot in het stadje Jasper. In Jasper zou ik 3 nachten verblijven zodat je tijd genoeg hebt om alles te bezichtigen. Ik verwacht dat jullie in de namiddag in Jasper zullen aankomen. Dus dan kan je inchecken op de plaats waar je zal verblijven en daarna kan je nog wat in het stadje zelf gaan rondwandelen. Voor verblijfplaatsen in Jasper Klik HierVoor het vervolg van de trip ---> KLIK HIER (of kies een knop hier beneden)--->  
  


Voor mijn foto albums:
---> KLIK HIER!--->


Voor diegenen geinteresseerd in mijn blog:
---> KLIK HIER!--->
Terug naar HOOFD MENU!Hit Counter