Syros
De Griekse eilanden Syros Home Syros Hotels Syros Restaurants Agathopes Beach Ano Syros
Azolimnos Beach Delphini Beach Ermoupolis Fabrica Beach Finikas Galissas Beach
Katergaki Beach Komito Beach Kini Beach Megas Gialos Posidonia Vari Beach

Syros restaurants - Plaza Cafe & Croissant in Ermoupolis
Syros restaurants

Koffiebar in de haven van de hoofdstad Ermoupolis op Syros, vlakbij het Aktaion Hotel. Trendy stoelen en goede maar dure koffie en een bediening die te wensen over laat, 3 euro voor een cappuchino (2006).

Ons oordeel: redelijke koffie, slechte service, 7 uit 10.

Syros restaurants - To Archontariki Restaurant in Ermoupolis
Syros restaurants

Restaurant gelegen in een gezellig zijstraatje van het Miaouli Plein met heerlijk eten en een uitstekende huiswijn. De keuze uit de schotels is erg groot, met fava, mosselen, paddestoelen op allerlei manieren klaargemaakt, gegrild vlees en veel verschillende salades. De bediening is supervriendelijk. Ons eten was erg lekker, maar twee van de gehaktballetjes waren niet goed gaar en rood van binnen, en je wilt niet weten hoe de nacht na het diner er uit zag.

Ons oordeel: het eten was zalig, maar naderhand was ik er ziek van.

Syros restaurants - Ponente Cafe in Kini Beach
Syros restaurants

Cafe aan het strand van Kini op de hoek tegenover de fontein. Ze serveren er ook hapjes, ontbijtjes en drankjes. De stoelen zijn erg comfortabel, leuk uitzicht op de zee. Het ontbijt van 8 euro (2006) stelde niet veel voor, met oudbakken brood, slechte koffie (nescafe) en sinaasappelsap uit een pak, 2 kleine plakjes bacon en twee hele kleine eitjes (van een mus??).

Ons oordeel: ga lekker bij de buren ontbijten, 4 uit 10.

Syros restaurants - Kavos Taverna in Galissas Beach
Syros restaurants

Kavos Taverna behoort bij het Dolphin Bay Hotel en is gelegen aan het einde van het strand van Galissas met uitzicht over de zee en het strand. Er zijn verschillende soorten voorgerechten, veel gegrild vlees, saganaki en salades. De bediening is vriendelijk en snel en de taverna is niet duur. De Kavos salade bestaat onder andere uit pepertjes, gedroogde tomaten en kaas. Alles tezamen niet slecht.

Ons oordeel: goed, 8 uit 10.

Syros restaurants - Tropical Cafe op Fabrikos Beach
Syros restaurants

Vriendelijk cafe / koffietentje aan het strand van Fabrikos met een vriendlijke en vlotte bediening, waar gewoon een goede bak koffie wordt geserveerd

Ons oordeel: goed, 8 uit 10.

Syros restaurants - Karafotsakismata Restaurant in Ermoupolis
Syros restaurants

Een mond vol dit restaurant Karafotsakismata in de haven van Ermoupolis. Het ligt op ongeveer 100 meter van de plek waar de ferries aankomen aan de havenkade. De bediening is snel en het eten is verrukkelijk. De krabsalade zit vol echte krab (dus geen surumisticks), de mozzarella-kroketjes eet je je vingers bij op, de bekri meze is top, het brood vers van de bakker en de huiswijn is heerlijk. Een echte aanrader dus dit restaurant.

Ons oordeel: prima, een 9 uit 10.

Syros restaurants - Goodys Restaurant in Ermoupolis
Syros restaurants

Goodys Restaurant ligt tegenover de veerbotenhaven. Het is modern aangekleed en eigenlijk een soort Mc Donalds maar dan beter en met meer keuze. De airco binnen kan een verademing zijn op een hete dag. Het is groot, schoon en er hangen mooie schilderijen.

Ons oordeel: goed, een 8 uit 10.

Syros restaurants - Salami Restaurant in Ermoupolis
Syros restaurants

Dit restaurant is een beetje moeilijker te vinden. Het ligt in de buurt van het Miaouli Plein maar dan aan het water aan de andere kant (niet de haven zelf). Mensen gaan er heen omdat het uitzicht er zo bijzonder is. Je kijkt uit op de huizen die in het water staan en op de kerk met de blauwe koepel.

Ons oordeel gebaseerd op kennissen die er hadden gegeten: redelijk, 7 uit 10.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional