Syros
De Griekse eilanden Syros HOME Syros Hotels Syros Restaurants Agathopes Beach Ano Syros
Azolimnos Beach Delphini Beach Ermoupolis Fabrica Beach Finikas Galissas Beach
Katergaki Beach Komito Beach Kini Beach Megas Gialos Posidonia Vari Beach
Syros Greece, Syros Griekenland Syros Greece, Syros Griekenland Syros Greece, Syros Griekenland Syros Greece, Syros Griekenland Syros Greece, Syros Griekenland
Syros Greece, Syros Griekenland Syros Greece, Syros Griekenland Syros Greece, Syros Griekenland Syros Greece, Syros Griekenland Syros Greece, Syros Griekenland
HET EILAND SYROS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND - ERMOUPOLIS, DE HOOFDSTAD VAN DE CYCLADEN
Syros map, plattegrond English

Syros is eigenlijk een klein eiland, maar als de veerboot de haven van de hoofdstad Ermoupolis in komt varen is het een indrukwekkend gezicht, of het nou dag of nacht is. Ermoupolis is de grootste stad in de Cycladen en ook de hoofdstad van de eilandengroep. De haven en zijn omgeving worden gedomineerd door twee heuvels met elk een kerk erop (in de schijnwerpers gezet als je in de nacht aankomt), een Rooms Katholieke kerk en een Orthodoxe.

Het eiland Syros is vrij dor en een beetje heuvelachtig. Prachtige stranden zoals op bijvoorbeeld Mykonos tref je er niet aan, alhoewel er wel een paar aardige stranden te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld Galissas (mijn favoriet) of het mooie Kini Beach. Ermoupolis zelf heeft geen mooie stranden. Het dichtstbijzijnde aardige strand heet Azolimnos Beach en dat ligt 4 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. Syros bezoek je voor de Griekse sfeer, de cultuur en gewoon omdat je eens iets anders wilt zien. De hoofdstad met al zijn trappetjes, oude gebouwen en kerken alleen al is een belevenis op zich. Eigenlijk is Syros (wat mij betreft) een "must see", al is het maar voor ťťn keer en maar voor een paar dagen. De busverbindingen naar de diverse plekken op Syros zijn zonder meer goed te noemen, dus zelfs als je besluit geen auto of brommer te huren, heb je toch de mogelijkheid om het een en ander op het eiland te gaan bekijken.

De meeste stranden van het eiland Syros liggen in het zuiden van het eiland, en er zijn er een aantal in het westen. Naturistenstranden vind je even ten noorden van Kini Beach (Delphini Beach) en een stukje ten westen van Galissas (Armeos Beach). Ook op de rotsen bij Katergaki in het zuiden en op een paar kleine strandjes ten noorden van Kini, die wat moeilijker zijn te bereiken, is er plek voor naturisme.

Het eiland Syros is met zijn 86 vierkante kilometers oppervlakte een vreemde eend in de bijt van de Cycladen eilandengroep. Het is vrij klein en nog droger vergeleken met sommige omliggende eilanden, maar wie erover heen vliegt of wie met een veerboot de haven in komt zetten en een eerste blik op de hoofdstad Ermoupolis werpt, snapt direkt dat dit een heel ander soort eiland is dan de meer polulaire bestemmingen Mykonos, Paros of Santorini. Wat direkt opvalt is de omvang van de hoofdstad Ermoupolis, de grootste stad in de Cycladen, en ooit de belangrijkste Griekse havenstad, genomineerd om de hoofdstad van heel Griekenland te worden. Ook zijn er geen typische witte kubushuisjes zoals je die op de andere Cycladen eilanden tegenkomt. De huizen zijn statig en groot, en de stijl is neo-klassiek en Venetiaans.

De hoofdstad van de Cycladen: Ermoupolis, een speciale stad Mijn vriend Maxim bewondert het gemeentehuis op Miaouli Plein. Blik op Ermoupolis Kerk met een blauwe koepel Ano Syros
Ermoupolis Maxim op Miaouli Square. Ermoupolis Ermoupolis Een taverna die uitkijkt op Ermoupolis

Ermoupolis lijkt in niets op een Griekse havenplaats, maar eerder op een stad als Parijs. Aan de linkerkant van de haven liggen tankers en er staan hoge kranen. Er liggen ook schepen in de droogdokken om opgeknapt te worden. Meestal zijn het voormalige veerboten uit verre landen, die in deze hoofdstad een likje verf krijgen en nieuw tapijt om vervolgens tussen de Griekse eilanden te gaan varen. Er heerst volop bedrijvigheid in de havens en op de kade waar de veerboten aanleggen, en auto's rijden af en aan. Het advies luidt dan ook: je moet hier even doorheen kijken, want op het tweede gezicht is het eiland helemaal niet zo druk als je zou denken. Achter de kade waar al het verkeer rondraast kom je direkt in de stilte terecht. Een heleboel wegen zijn namelijk helemaal niet geschikt voor auto's, gewoon omdat ze er te stijl voor zijn. Omdat Syros niet over veel mooie stranden beschikt leggen er ook niet veel cruiseboten aan, en zijn toeristen geneigd het eiland voorbij te varen. Mede hierdoor is het eiland vrij authentiek gebleven, met betere en goedkopere restaurants dan op de meer commerciŽle buureilanden, en lagere prijzen voor mensen die een accomodatie zoeken.

Straten gevuld met bougainvillas in Ermoupolis Straten gevuld met bougainvillas in Ermoupolis Straten gevuld met bougainvillas in Ermoupolis Kerk in Ermoupolis Straat in Ermoupolis De katholieke kerk in Ano Syros
De onvermijdelijke trappen in Ermoupolis Wolken in Ermoupolis Trappen in Ermoupolis Kerk in Ermoupolis Straat in Ermoupolis Ano Syros
ERMOUPOLIS OF ERMOUPOLI OP HET EILAND SYROS - DE HOOFDSTAD VAN DE CYCLADEN

Ermoupolis is geen typische Cycladen stad met witte kubushuisjes, maar in plaats daarvan vind je er een hoop grote huizen uit de negentiende eeuw (ik vond ze een beetje art-nouveau eruit zien, neo-klassiek, en je leek af en toe door Parijs te wandelen). De gebouwen op de heuvel waar de Rooms Katholieke kerk staat vormen de oude originele Chora. Als je naar een van de twee kerken wilt zul je vele trappen moeten beklimmen. De uitzichten die je als beloning krijgt zijn prachtig. Ik vind dit echt een leuke stad, omdat hij zo verschilt van alle andere plekken die ik heb gezien op de Griekse eilanden. Er hangt ook een relaxt sfeertje en de mensen zijn er bijzonder vriendelijk, niet gestrest of druk, wat je misschien zou verwachten in een stad van deze omvang.

Ermoupolis heeft het grootste historische centrum van alle steden in Griekenland. Om de stad te ontdekken heb je minimaal twee dagen nodig, en flink wat flessen water: het is groot en er moet veel geklommen worden om alles te bekijken. Zo nu en dan moet je rusten om wat bij te komen van alle trappen die je moet bestijgen. De stad wordt "bekroond" door een Orthodoxe en een Rooms Katholieke kerk die allebei op een eigen heuvel liggen. Allebei zijn ze de moeite waard om te gaan bezichtigen, al was het alleen al voor het spectaculaire uitzicht dat je hebt als je op de plek van bestemming bent aangekomen. De mooiste tocht (en de meest vermoeiende) is zonder twijfel de wandeling naar de Rooms Katholieke kerk op de heuvel Ano Syros. De straatjes die er naartoe leiden zijn werkelijk schitterend. Ik raad iedereen dan ook aan om een andere weg terug te nemen als de heenweg van je reis. Overal staan prachtige oude huisjes en kerkjes, en op veel plekken staan bloemen en gigantische bougainvillas. De paden kronkelen zich omhoog en omlaag en om elke hoek ligt steeds een verrassing. Onderweg heb je de prachtigste uitzichten over de stad en de haven. Deze kerk en ook de Grieks Orthodoxe zijn allebei geopend voor publiek, dus je kunt er even binnen kijken. Het is er rustig, want niet veel mensen wagen de klim in de hitte die er meestal heerst. De Rooms Katholieke kerk is ook van binnen mooier dan de Grieks Orthodoxe, met lichtblauwe gewelven en een grote Jezus aan het kruis. In de avond worden beide kerken in de spotlichten gezet.

Het hart van Ermoupolis is het Miaouli plein met het onwerkelijk grote stadhuis uit 1898, waar je nog even wordt herinnert hoe belangrijk de stad is geweest in de negentiende eeuw. Het statige gebouw wordt geflankeerd door enorme palmen en heeft de grandeur van een paleis. Op heel veel plekken in de stad is er ook niet beknibbeld op de bestrating, want overal ligt marmer in plaats van stenen of asfalt.

In de avond lijkt het wel of alle bewoners van Ermoupolis naar de haven komen om te eten en te drinken, en om gezien te worden. Er heerst een gemoedelijke Griekse drukte. Families met kinderen bevolken de vele terrasjes en cafeetjes, en groepjes jongeren flaneren over de kade. Veel toeristen zijn er niet, maar het is echt gezellig. Het lijkt wel of de mensen geen televisie kijken of zich om het huishouden bekommeren. In plaats daarvan zijn ze allemaal de hele avond buiten.

NOG WAT MEER INFORMATIE OVER HET EILAND SYROS IN GRIEKENLAND
Syros Ermoupolis Syros Ermoupolis Syros Ermoupolis Syros Ermoupolis Syros Ermoupolis
Syros Ermoupolis Syros Ermoupolis Syros Ermoupolis Syros Ermoupolis Syros Ermoupolis

De meeste terrassen en restaurants in Ermoupolis bevinden zich in de haven, waar wij ook in vroegere tijden onze kamer hadden gehuurd, met airco, tv, koelkast en balkon met uitzicht op de haven, voor maar 20 euro per dag. Ernaast zat en supergoed restaurant. Het heet Karavostasi en het is vlakbij de plek waar de veerboten aanleggen. Tegenover de haven van Ermoupolis ligt het eiland Gaideronisi. Het is een klein onbewoond eiland met een vuurtoren erop. Dit was de eerste vuurtoren in Griekenland. Hij is hersteld en sinds 1859 zendt hij 1 witte flits uit elke 2 minuten om de ingang van de haven aan te geven. In het centrum van de stad is Miaouli Plein, met het indrukwekkende gemeentehuis, omgeven door cafes, met een grandeur van zichzelf. Syros heeft regelmatige verbindingen met de andere eilanden. Wij nemen meestal de speedboot van Nel-lines naar Paros na ons bezoek aan Syros. We bezochten ook een aardig strand, Kini. Neem er een kijkje!

Om de stad Ermoupolis en de erboven gelegen stad Ano Syros te ontdekken neem je minimaal twee dagen (drie zou beter zijn). Er is genoeg te zien en te doen. Je kunt dan beide heuvels beklimmen en erin alle rust goed rond kijken. Voor de rest van het eiland pak je ook een paar dagen. Het beste is het om Syros te verkennen vanuit Ermoupolis, want dit is de beste plaats voor de verbindingen met de bus, en er zijn vele accommodaties om uit te kiezen. Als je liever in een dorp met een strand verblijft en vanuit daar de boel verkent, zouden de beste opties in mijn oogpunt zijn om te verblijven in Kini Beach, Agathopes Beach of Galissos Beach. Er is ook nog een aardig strand op ongeveer 4 kilometer ten zuiden van Ermoupolis, dat Azolimnos Beach heet. Ook hier vind je het een en ander aan hotels, appartementen en studio's, en er zijn diverse restaurants.

LIJST MET AUTOVERHUURBEDRIJVEN IN SYROS - HUUR EEN AUTO OP SYROS IN GRIEKENLAND

Gaviotis Travel Rent a Car in Ermoupolis, Syros
Stuur een e-mail aan Gaviotis Travel Rent a Car in Syros

Roadrunner Rent a Car in Vari, Syros
Stuur een e-mail aan Roadrunner Rent a Car in Syros

Alpha Rent a Car in Galissas, Syros
Stuur een e-mail aan Alpha Rent a Car in Syros

Vassilikos Rent a Car Hermoupolis, Syros
Stuur een e-mail aan Vassilikos Rent a Car in Syros

Syros Rent a Car and bikes in Hermoupolis, Syros
Stuur een e-mail aan Syros Rent a Car and Bikes in Syros

Galissas Rent a Car in Galissas, Syros
Stuur een e-mail aan Galissas Rent a Car in Syros

GOEDKOPE AUTOVERHUUR OP HET EILAND SYROS - HUUR EEN AUTO OP SYROS

autoverhuur op Skiathos Een auto huren op het eiland Syros doe je gemakkelijk bij Cheapcars.nl. Zij vergelijken alle aanbieders, zoals Hertz, Europcar, Budgetcar, Avis en Auto Union en geven een lijst van auto's en prijzen waar je uit kunt kiezen.

Je kunt eventueel binnen 7 dagen na je boeking kosteloos annuleren en je kunt je boeking kosteloos wijzigen. Auto's worden gebracht (en moeten worden terug gebracht) met een volle tank. Onbeperkt aantal kilometers.

Syros Hotels - Hotel Diana, Ermoupolis Syros
Hotel Diana, Ermoupolis Syros Hotel Diana, Ermoupolis Syros Hotel Diana, Ermoupolis Syros Hotel Diana, Ermoupolis Syros Hotel Diana, Ermoupolis Syros
Hotel Diana, Ermoupolis Syros Hotel Diana, Ermoupolis Syros Hotel Diana, Ermoupolis Syros Hotel Diana, Ermoupolis Syros Hotel Diana, Ermoupolis Syros

Diana kamers zijn rustig gelegen in aristocratische Ermoupolis, op loopafstand van de haven en Miaouli Square. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en een kitchenette en beschikken over een gemeubileerd balkon met uitzicht op de EgeÔsche Zee. Elke unit is uitgerust met tv en telefoon. Alle eenheden hebben een eigen badkamer met toilet en douche. Gratis Wi-Fi wordt aangeboden in de openbare ruimtes van het hotel. De middeleeuwse stad, het park met pijnbomen en een speelplaats voor de kinderen bevinden zich in de buurt van de faciliteit. De bushalte is vlakbij.

Check beschikbaarheid & prijzen en book Hotel Diana op Syros - klik hier.

VOOR ALLE HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIO'S OP HET EILAND SYROS IN GRIEKENLAND - KLIK HIER.

Syros Hotels - Mijn Hotel, het Ethrion Hotel in Ermoupolis
Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis
Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis Ethrion Hotel in Ermoupolis

Het Ethrion Hotel in Ermoupolis heeft prachtig uitzicht, mooie kamers, en het is alles bij elkaar een heel vriendelijk familie-hotel. Het zit ongeveer 100 meter van de haven en van het grote plein af, de heuvel op, op een hele rustige plek. Alle studios en kamers hebben of een terras of een balkon, en er is een leuke tuin bij waar de druiventrossen hangen, en waar je in alle rust van een wijntje of een ouzo kunt genieten :)! Voor die mensen die graag hun emails checken tijdens de vakantie is er gratis internet, en als je je laptop mee hebt kun je zelfs daarop je post kontroleren, want er is een wifi plek voor draadloos internetten. Om deze interessante stad te ontdekken is het de ideale plek om te verblijven. Ermoupolis heeft veel te bieden en veel om te ontdekken. Het is een interessante stad, en heel verschillend van de andere plaatsen in de Cycladen, maar op een goede manier. Vanuit Ermoupolis is het ook het makkelijkste om de rest van het eiland Syros te gaan bekijken, want alle bussen naar de verschillende plaatsen op het eiland, en naar de stranden vertrekken vanuit hier (in het geval je geen auto wilt huren). Ethrion is een rustige plek waar je kunt relaxen, waar je de levendige stad vanaf je balkon kunt bekijken, of in de tuin net kunt doen of je op een onbewoond eiland bent beland. Het is echt top.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Ethrion Hotel op Syros - klik hier.

Syros Hotels - Esperance 1 Hotel - Ermoupolis
Syros Esperance 1 Hotel Syros Esperance 1 Hotel Syros Esperance 1 Hotel Syros Esperance 1 Hotel Syros Esperance 1 Hotel

Klein complex van 8 kamers aan de boulevard in de hoofdstad Ermoupolis. Een leuke keuze voor mensen die graag in het midden van de actie zitten en de veerboten de haven van Ermoupolis in en uit willen zien varen. Ideaal gelegen dicht bij Ermoupolis Port, Esperance 1 biedt ruime en comfortabele kamers met uitstekend uitzicht op zee, met gratis ontbijt en met een autoverhuur. Ontspan in uw moderne kamer en geniet op deze mooie plek, die dicht bij alle belangrijke attracties ligt. Bewonder het prachtige uitzicht op zee vanuit uw raam. Geniet van een geweldige start van de dag met een gratis ontbijt in Esperance 1 in de traditionele ontbijtzaal. Gasten zijn slechts een korte loopafstand van de haven van Ermoupolis en van het levendige casino. Door de centrale ligging van Esperance 1 kunnen de gasten genieten van de neoklassieke architectuur en traditionele buurtwinkels die Ermoupolis te bieden heeft. Degenen die willen de omgeving willen verkennen kunnen ook een auto of brommer bij Esperance huren.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Esperance 1 Hotel op Syros - klik hier.

Syros Hotels - Esperance 2 Hotel - Ermoupolis
Syros Esperance 2 Hotel Syros Esperance 2 Hotel Syros Esperance 2 Hotel Syros Esperance 2 Hotel Syros Esperance 2 Hotel

Genieten van een centrale locatie in Ermoupolis, dicht bij de markt, dat kan in het Esperance 2 Hotel met zijn ruime en comfortabele appartementen en met een mooi dakterras met uitzicht op de zee. Esperance 2 biedt een verscheidenheid aan accommodaties om te voorzien in de behoeften van de gasten. Het hotel ligt op loopafstand van de markt en van de haven van Ermoupolis, en is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van dit fascinerende gebied. Elke kamer is individueel vormgegeven en ingericht om een warme en gastvrije sfeer te creŽren. Gasten hebben gemakkelijk toegang tot het Moustakli plein en het levendige casino van de stad. Er zijn ook veel winkels met lokale goederen en restaurants die Griekse delicatessen serveren. Na een dag van bezienswaardigheden bezoeken, kunnen de gasten zitten op het mooie dakterras van Esperance 2 en genieten van het lokale landschap en het prachtige uitzicht op zee.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Esperance 2 Hotel op Syros - klik hier.

Syros Hotels - Het Alkyon Boutique Hotel - Megas Gialos Beach
Syros Alkyon Hotel in Megas Gialos Beach Syros Alkyon Hotel in Megas Gialos Beach Syros Alkyon Hotel in Megas Gialos Beach Syros Alkyon Hotel in Megas Gialos Beach Syros Alkyon Hotel in Megas Gialos Beach

Voor mensen die van een beetje luxe accommodaties houden is er de Alkyon Hotel, aanbevolen door de Michelin gids en de Guide de Routard. Met uitzicht over het blauwe water van de EgeÔsche Zee, is dit een ideale combinatie van de traditionele Cycladen architectuur met het comfort en de voorzieningen van een modern hotel. Een uitstekende keuze voor een ontspannende vakantie in een rustige omgeving, dit hotel is gebouwd in de vorm van een amfitheater en het complex wordt goed verzorgd door alle leden van het personeel. het hotel is gunstig gelegen, op 8 km afstand van de luchthaven is en de haven ligt op 10 km afstand. Er zijn 25 kamers met een balkon, airconditioning, tv, ventilator, koelkast, verwarming, kluisje, douche, muziek, telefoon en haardroger. Kies uit een kamer met uitzicht op zee of de tuin. Tot de extra hotelfaciliteiten behoren een restaurant, zwembad met bar en een tennisbaan. Er is ook een openlucht schaakbord, omgeven door een mooie tuin.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Alkyon Hotel op Syros - klik hier.

Syros Hotels - Manos Rooms and Apartments - Megas Gialos Beach
Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach
Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach Syros Manos Rooms and Apartments in Megas Gialos Beach

Dit is de goedkopere optie voor mensen die bij het strand van Megas Gialos op Syros willen verblijven. Het complex van Manos Kamers en Appartementen ligt op slechts 100 meter van het strand van Megas Gialos en op tien kilometer afstand van de belangrijkste haven van het eiland. Het nieuw gebouwde complex biedt de gasten alle moderne faciliteiten. De kamers en appartementen zijn groot genoeg voor 2 tot 4 personen. Geniet van het verblijf op je veranda of balkon met uitzicht op het strand, of van een kopje koffie in onze ruime receptie. De prijzen zijn erg laag en het ontbijt is inbegrepen.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek Manos Rooms and Apartmens op Syros - klik hier.

Syros Hotels - Peter & Tony Rooms - Galissas Beach, Syros - goedkoop, kleinschalig complex
Peter & Tony Rooms, Galissas Beach, Syros Peter & Tony Rooms, Galissas Beach, Syros Peter & Tony Rooms, Galissas Beach, Syros Peter & Tony Rooms, Galissas Beach, Syros Peter & Tony Rooms, Galissas Beach, Syros

Op slechts 50 meter van het gouden zandstrand van Galissas ligt het nieuw gebouwde hotel Peter & Tony Rooms dat een warme en huiselijke gastvrijheid biedt aan zijn gasten. Het hostel is dicht bij tal van winkels, restaurants, een markt en een auto en motor verhuur. Er is ook een winkel met honderden zorgvuldig geselecteerde producten, waaronder kleding, geschenken en keramische producten voor uw souvenir aankopen. De accommodatie is voorzien van alle moderne gemakken, waaronder airconditioning, koelkast, badkamer en afzonderlijke veranda met magische uitzicht. Het eiland zelf biedt levendigheid, cultuur, traditie en geschiedenis in alle seizoenen. In het zuidelijk deel van het eiland, 7,5 km van het Ermoupoli, is Galissas, een van de meest populaire toeristische kustresorts (mijn favoriet, samen met Kini Beach), waar het hostel gevestigd is.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek Peter & Tony Rooms op Syros - klik hier.

Syros Hotels - Benois Hotel - Galissas Beach, Syros
Syros, Galissas Benois Hotel Syros, Galissas Benois Hotel Syros, Galissas Benois Hotel Syros, Galissas Benois Hotel Syros, Galissas Benois Hotel
Syros, Galissas Benois Hotel Syros, Galissas Benois Hotel Syros, Galissas Benois Hotel Syros, Galissas Benois Hotel Syros, Galissas Benois Hotel

Ons hotel ligt 7 km ver van de stad in het westen van het eiland Syros in de beroemde badplaats Galissas. Hotel Benois is gebouwd slechts 50 meter van het strand. Het is een nieuw complex met 32 luxe kamers. Benois hotel heeft een cafetaria, bar en parking. Alle kamers beschikken over airconditioning, minibar, tv, telefoon, radio en sommige kamers hebben een veranda met een prachtig uitzicht op de zee.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Benois Hotel op Syros - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional