Symi
De Griekse Eilanden Symi HOME Symi Hotels Symi Stranden Plattegrond Symi Reizen Symi Restaurants Symi Autoverhuur

DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN VAN HET EILAND SYMI IN GRIEKENLAND

Symi beaches, Symi strandenAgios Nikolaos Strand - Het strand van Agios Nikolaos ligt aan de noordoost kant van het eiland en is te bereiken met de taxiboot vanuit de haven van Symi of over een wandelpad dat loopt vanaf de baai van Pedi. De tocht duurt ongeveer 20 minuten. Het is een georganizeerd strand met zonnebedjes en parasols, maar er zijn ook wat bomen voor het geval je in de schaduw wilt gaan liggen. Het strand loopt langzaam af in de zee en dus is het er veilig voor kleine kinderen. Bij het strand is een taverna waar je koude drankjes kunt bestellen.

Symi beaches, Symi strandenNanou Strand - Het strand van Nanou ligt in een baai aan de oostkant van het eiland Symi. Het is te bereiken met de taxiboot in ongeveer vijfenveertig minuten of na een lange wandeling (van een paar uur). De baai wordt omgeven door hoge kliffen en met zijn heldere water is het een goede plek om te snorkelen. Het strand is rustiger dan het strand van Agios Nikolaos. Het strand van Nanou is een georganizeerd strand en je kunt er zonnebedjes en parasols huren. Het is een kiezelstrand en geen zandstrand. Het is er moeilijk om in het water te komen vanwege de keizels, en plastic slippers of sandalen worden aanbvolen. Bij het strand is een hele goede taverna waar drankjes en eten wordt verkocht. Het allerachterste gedeelte van het strand aan de andere kant van waar de taxiboten stoppen is een stukje naturistenstrand.

Symi beaches, Symi strandenAgios Georgios Strand - Het strand van Agios Georgios is een klein strand dat in een baai ligt aan de oostzijde van het eiland Symi. Het is omgeven door stijle klippen en het is alleen bereikbaar met een watertaxi vanuit de haven van Symi. Op dit strand zijn geen faciliteiten (geen zonnebedjes, parasols of een taverna) dus je moet je eigen water en eten meenemen. Op het strand staan maar een paar bomen voor diegenen die in de schaduw willen zitten. Omdat dit strand wat moelijker te bereiken is is het ook rustiger. Het strand wordt ook gebruikt als naturistenstrand.

Symi beaches, Symi strandenAgia Marina Strand - Het strand van Agia Marina is gelegen in het noorden van het eiland Symi en het is te bereiken te voet of met de watertaxi vanuit de haven van de Pedi baai. Het is een meer toeristische en georganizeerd strand waar je zonnebedjes en parasols kunt huren, en er is ook een taverna bij het strand. Het strand zelf loopt geleidelijk af in de zee en het water is helder, waardoor het goed is om te snorkelen en ook veilig is voor kleine kinderen. Bij het strand van Agia Marina staat een wit kerkje, dat een favoriet is voor trouwerijen.

Symi beaches, Symi strandenNos Strand - Het strand van Nos is waarschijnlijk het populairste strand op ht eiland. Dit komt ook omdat het op een makkelijk plekje ligt aan de rand van de haven van Gialos. Je kunt het strand gemakkelijk te voet bereiken. Het strand staat ook bekend als het stads-strand en je vind het door de klokkentoren linksaf te slaan en de weg volgt de bocht om. Het strand van Nos is een georganizeerd strand waar je ligbedjes en parasols kunt huren, en er is ook een drukke taverna voor je koude drankjes of om een hapje te eten. Op sommige van de kleine strandjes en baaitjes die niet te zichtbaar zijn vanaf de hoofdweg wordt naturisme getolereerd, misschien iets minder in het hoogseizoen.

Symi beaches, Symi strandenPedi Baai - De baai van Pedi is een populaire bestemming op het eiland Symi. Het dorp Pedi en de baai liggen aan de oostzijde van het eiland op loopafstand van de haven Gialos. In de baai van Pedi zijn verscheidene kleine stranden en het dient ook als startpunt voor de watertaxi en als beginpunt voor wandelingen naar diverse andere stranden. Er rijdt een buss naar de baai van pedi en in het dorp zijn meerdere tavernas. Je kunt hier ook ligbedjes en parasols huren. de wandeling vanaf Chorio is niet erg tijdrovend of uitputtend. In Pedi zijn ook hotels waar je een kamer kunt huren.

Symi beaches, Symi strandenEmborio Strand - Het strand van Emborio, soms ook wel Nimborio genoemd (0f Emporio) ligt aan de westzijde en op loopafstand van de haven van Gialos (ongeveer twee kilometer). Het is een grote baai met een kiezelstrand. Emborio is een oud vissersdorp en er staan ook wat zomerhuizen en een aantal kerkjes, maar er zijn geen winkels. Aan het strand staat een taverna en het is een georganizeerd strand met faciliteiten (ligbedjes / parasols). In Emborio is ook accommodatie te vinden voor toeristen.

Symi beaches, Symi strandenPanormitis Baai - De baai van Panormitis is het best bereikbaar met een excursieboot of via de weg die van het noorden naar het zuiden loopt. De baai ligt in het zuiden van het Symi en is beroemd vanwege zijn klooster, het klooster van de aartsengel Michael, dat aan de kop van de baai staat en dat elke zomer vele toeristen trekt. In de baai van Panormitis zijn een paar tavernas en winkeltjes speciaal opgezet met het oog op de bezoekers van het klooster (vooral dagjesmensen vanuit Rhodos).

Symi beaches, Symi strandenMarathounda Strand - Het strand van Marathounda ligt aan de zuidoost kust van het eiland Symi. Dit strand kun je bereiken met de water taxi (het is de laatste stop) of via de weg die over het eiland loopt. Dit is het laatste strand op het eiland dat is ontwikkeld. Het is ook een georganizeerd strand met parasols en ligbedjes. Er is een grote, nieuw gebouwde taverna waar je een snack kunt halen of een maaltijd, of voor de nodige koude drankjes. Het water bij het strand van Marathounda is erg helder en goed geschikt om in te snorkelen.

Symi beaches, Symi strandenAgios Vasilios Strand - Dit strand, het Agios Vasilios strand of Lapathos beach, is niet bereikbaar met de watertaxi (behalve blijkbaar op woensdagen in het hoogseizoen). Als je er heen wilt kun je er alleen naartoe wandelen. De wandeling duurt een paar uur. Het is een afgelegen en rustig strand zonder enkele faciliteiten. Dat betekent dus dat je je eigen water en hapje te eten mee moet nemen. Omdat het zo'n stil en afgelegen strand is is dit een ideaal strand voor de naturisten. Het is een kiezelstrand met een paar plekjes waar wat zand ligt. Bij het strand zijn een paar bomen voor de schaduw (geen parasols & ligbedjes dus). Het laatste stuk dat je naar beneden moet klimmen om bij het strand te komen is vrij stijl en een beetje glad. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen.

Symi beaches, Symi strandenToli Bay Strand - De baai van Toli ligt aan de noordkust van het eiland Symi, ten westen van Emborio. Je kunt de baai bereiken met de auto of met de scooter. Houdt rechts aan als je de heuvel opgaat een paar kilometer nadat je Chorio uit bent. Het is een goede weg - let op of je een voetpad ziet naar beneden aan de linkerkant van de weg. De wandeling naar beneden duurt ongeveer een half uur. Er zijn 4 stranden in het gebied. Het strand van Toli is eb tweeŽn gedeeld en een van deze stranden is een naturistenstrand. Er zijn geen faciliteiten als ligbedjes en parasols maar naar ik heb begrepen is er tegenwoordig wel een taverna..


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional