Symi
De Griekse Eilanden Symi HOME Symi Hotels Symi Stranden Plattegrond Symi Reizen Symi Restaurants Symi Autoverhuur
De Turkse kust Het eiland Symi in de wolken Blik op Symi vanaf de boot De baai van Yailos op Symi Symi
De windmolens boven in Yialos De windmolens boven in Yialos Ik bij de kerk. Het klooster Panormos Symi
HET EILAND SYMI IN DE DODECANESE IN GRIEKENLAND - EILAND MET EEN MOOI HOOFDPLAATSJE

Symi map, Symi plattegrond Englih Op Symi had ik het meteen naar mijn zin. Het ziet er niet alleen indrukwekkend uit vanaf een afstandje, maar ook als de boot de baai van invaart en je plotseling de hoofdstad ziet. Ik vond Yialos op Symi een van de leukste en mooiste dorpen op de Griekse eilanden die ik ooit heb bezocht, samen met Skopelos stad en de chora van Mykonos.

Symi is een drukke dagbestemming voor bezoekers van het eiland Rhodos. In de ochtenduren en nadat de boten weer terug zijn naar Rhodos keert de rust weer terug in het dorp. Veel toerisme zal zich op Symi naar alle waarschijnlijkheid niet gaan ontwikkelen door het gebrek aan stranden. Bijna alle stranden op Symi, met uitzondering van een paar, zijn alleen met de watertaxi of speciale pendelbootjes te bereiken.

Op het eiland Symi zelf is er geen luchthaven. Hoewel er een verbinding is met de hoofdstad Athene via de veerboot, komen de meeste mensen op het eiland aan met een veerboot die elke dag vaart vanaf het nabijgelegen grotere eiland Rhodos. In het gebied doen de veerboten vooral de eilanden in dezelfde eilandengroep aan (de Dodekanesos).

Symi stijgt steil uit de zee op en beschikt over hoge bergen, waardoor de aankomst per veerboot een imposant gezicht is. Het merendeel van de inwoners, rond de 2500 mensen, woont in de hoofdstad van het eiland en in een paar kleine dorpen die zijn verspreid over het eiland. Aan de ingang van de baai waar de veerboten binnen komen varen ligt een klein eiland dat Nomos heet. Je zult niet veel wegen op Symi tegenkomen: een weg verbindt de kustdorpen in het noorden met elkaar en een andere weg loopt van het noorden tot het Panormitis klooster in het zuiden.

Het haventje waar de dagjesboten en de veerboten aanleggen is een aantrekkelijk plaatsje dat ingesteld is op het (dag)toerisme, met aan de kade en even daarachter aardig wat restaurants en slechts een paar hotels. Er zijn een paar mooie kerken en een prachtige los staande kerktoren in het dorp. De kerktoren staat aan het water en een van de kerken bevindt zich aan de oostkant van het dorp. Hier vlakbij is ook een klein strandje. Boven in het dorp, na een klimpartij via stijle trappetjes, bereik je een rij met oude stenen windmolens.

Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel
Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel Symi Griekenland, copyright Iapetos Village Hotel
NOG WAT MEER INFORMATIE OVER HET EILAND SYMI IN GRIEKENLAND

Simi (ook wel als Symi gespeld) met gelijknamige hoofdstad en gemeente in het noorden, is een klein Grieks eiland van de Dodekanesos. Het hoogste punt ligt op 616 m. Het ligt ten noordwesten van Rhodos, vlak voor de kust van Turkije, en is een bergachtig eiland. In het jaar 2000 had het ongeveer 2500 inwoners.

Simi heeft een lange historie en wordt door Homerus reeds genoemd vanwege de bijdrage van drie schepen namens het eiland in de Trojaanse oorlog. Het eiland staat tegenwoordig vooral bekend om de natuurlijke sponsen en om het schilderachtige Simi-stad, dat geheel in neo-klassieke stijl is gebouwd. De huizen zijn speciaal (velen ervan zijn groot en in een herenhuis stijl) en ze zijn geschilderd in lichte pastelkleuren en hebben rood betegelde, puntige daken.

Het merendeel van de dagjesmensen laat de bovenste gedeelte van de chora voor wat het is omdat ze geen zin hebben om het te beklimmen via al de trappen. Hier in dit deel van het dorp is het veel rustiger dan in de haven beneden. Je hebt er prachtige vergezichten over de baai. Emborios is de tweede haven van het eiland. In Panormitis bevindt zich het klooster van Archontas Michael. Dit klooster is gebouwd op de plaats waar in de oudheid een tempel voor Poseidon heeft gestaan. Het eiland is makkelijk per boot te bereiken vanaf Rhodos, maar voor bezoekers heeft het relatief weinig accommodatie.

DE SPONZEN VAN HET EILAND SYMI IN GRIEKENLAND - HET LANDSCHAP EN DE NATUUR

Zo rond 1850 begon de behoefte aan sponzen explosief toe te nemen. Hierdoor werd het zoeken naar natuurlijke sponzen een lucratieve bezigheid op veel eilanden in de Dodekanesos. Het was echter niet zonder gevaar. De sponzen werden door duikers naar boven gehaald die soms wel 70 meter diep gingen. Veel van hen raakten dan ook verlamd, kregen longembolie of decompressieziekte. Het was echter ook een manier om snel veel geld te verdienen en veel duikers leefden dan ook een decadent leven.

Eind 20e eeuw was het echter gedaan met de sponzenhandel. Door een nog onbekende oorzaak stierf het merendeel van de sponzen in de Egeïsche Zee.

Ooit was het eiland Symi dicht bebost, maar de scheepsbouw die er plaatsvond (er werden 500 kaiks per dag gebouwd) heeft het eiland nu helemaal kaal achter gelaten. Op een gegeven moment moesten er bomen vanaf het Turkse vasteland worden geïmporteerd. Na de bezetting in 1974 van Cyprus door Turkije hield dit op, en werd het eiland populairder als dagbestemming voor toeristen vanuit Rhodos.

Symi Griekenland Symi Griekenland Symi Griekenland Symi Griekenland Symi Griekenland Symi Griekenland
Symi Griekenland Symi Griekenland Symi Griekenland Symi Griekenland Symi Griekenland Symi Griekenland
DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN VAN HET EILAND SYMI IN GRIEKENLAND

Symi beaches, Symi strandenAgios Nikolaos Strand - Het strand van Agios Nikolaos ligt aan de noordoost kant van het eiland en is te bereiken met de taxiboot vanuit de haven van Symi of over een wandelpad dat loopt vanaf de baai van Pedi. De tocht duurt ongeveer 20 minuten. Het is een georganizeerd strand met zonnebedjes en parasols, maar er zijn ook wat bomen voor het geval je in de schaduw wilt gaan liggen. Het strand loopt langzaam af in de zee en dus is het er veilig voor kleine kinderen. Bij het strand is een taverna waar je koude drankjes kunt bestellen.

Symi beaches, Symi strandenNanou Strand - Het strand van Nanou ligt in een baai aan de oostkant van het eiland Symi. Het is te bereiken met de taxiboot in ongeveer vijfenveertig minuten of na een lange wandeling (van een paar uur). De baai wordt omgeven door hoge kliffen en met zijn heldere water is het een goede plek om te snorkelen. Het strand is rustiger dan het strand van Agios Nikolaos. Het strand van Nanou is een georganizeerd strand en je kunt er zonnebedjes en parasols huren. Het is een kiezelstrand en geen zandstrand. Het is er moeilijk om in het water te komen vanwege de keizels, en plastic slippers of sandalen worden aanbvolen. Bij het strand is een hele goede taverna waar drankjes en eten wordt verkocht. Het allerachterste gedeelte van het strand aan de andere kant van waar de taxiboten stoppen is een stukje naturistenstrand.

Symi beaches, Symi strandenAgios Georgios Strand - Het strand van Agios Georgios is een klein strand dat in een baai ligt aan de oostzijde van het eiland Symi. Het is omgeven door stijle klippen en het is alleen bereikbaar met een watertaxi vanuit de haven van Symi. Op dit strand zijn geen faciliteiten (geen zonnebedjes, parasols of een taverna) dus je moet je eigen water en eten meenemen. Op het strand staan maar een paar bomen voor diegenen die in de schaduw willen zitten. Omdat dit strand wat moelijker te bereiken is is het ook rustiger. Het strand wordt ook gebruikt als naturistenstrand.

Symi beaches, Symi strandenAgia Marina Strand - Het strand van Agia Marina is gelegen in het noorden van het eiland Symi en het is te bereiken te voet of met de watertaxi vanuit de haven van de Pedi baai. Het is een meer toeristische en georganizeerd strand waar je zonnebedjes en parasols kunt huren, en er is ook een taverna bij het strand. Het strand zelf loopt geleidelijk af in de zee en het water is helder, waardoor het goed is om te snorkelen en ook veilig is voor kleine kinderen. Bij het strand van Agia Marina staat een wit kerkje, dat een favoriet is voor trouwerijen.

Symi beaches, Symi strandenNos Strand - Het strand van Nos is waarschijnlijk het populairste strand op ht eiland. Dit komt ook omdat het op een makkelijk plekje ligt aan de rand van de haven van Gialos. Je kunt het strand gemakkelijk te voet bereiken. Het strand staat ook bekend als het stads-strand en je vind het door de klokkentoren linksaf te slaan en de weg volgt de bocht om. Het strand van Nos is een georganizeerd strand waar je ligbedjes en parasols kunt huren, en er is ook een drukke taverna voor je koude drankjes of om een hapje te eten. Op sommige van de kleine strandjes en baaitjes die niet te zichtbaar zijn vanaf de hoofdweg wordt naturisme getolereerd, misschien iets minder in het hoogseizoen.

Symi beaches, Symi strandenPedi Baai - De baai van Pedi is een populaire bestemming op het eiland Symi. Het dorp Pedi en de baai liggen aan de oostzijde van het eiland op loopafstand van de haven Gialos. In de baai van Pedi zijn verscheidene kleine stranden en het dient ook als startpunt voor de watertaxi en als beginpunt voor wandelingen naar diverse andere stranden. Er rijdt een buss naar de baai van pedi en in het dorp zijn meerdere tavernas. Je kunt hier ook ligbedjes en parasols huren. de wandeling vanaf Chorio is niet erg tijdrovend of uitputtend. In Pedi zijn ook hotels waar je een kamer kunt huren.

Symi beaches, Symi strandenEmborio Strand - Het strand van Emborio, soms ook wel Nimborio genoemd (0f Emporio) ligt aan de westzijde en op loopafstand van de haven van Gialos (ongeveer twee kilometer). Het is een grote baai met een kiezelstrand. Emborio is een oud vissersdorp en er staan ook wat zomerhuizen en een aantal kerkjes, maar er zijn geen winkels. Aan het strand staat een taverna en het is een georganizeerd strand met faciliteiten (ligbedjes / parasols). In Emborio is ook accommodatie te vinden voor toeristen.

Symi beaches, Symi strandenPanormitis Baai - De baai van Panormitis is het best bereikbaar met een excursieboot of via de weg die van het noorden naar het zuiden loopt. De baai ligt in het zuiden van het Symi en is beroemd vanwege zijn klooster, het klooster van de aartsengel Michael, dat aan de kop van de baai staat en dat elke zomer vele toeristen trekt. In de baai van Panormitis zijn een paar tavernas en winkeltjes speciaal opgezet met het oog op de bezoekers van het klooster (vooral dagjesmensen vanuit Rhodos).

Symi beaches, Symi strandenMarathounda Strand - Het strand van Marathounda ligt aan de zuidoost kust van het eiland Symi. Dit strand kun je bereiken met de water taxi (het is de laatste stop) of via de weg die over het eiland loopt. Dit is het laatste strand op het eiland dat is ontwikkeld. Het is ook een georganizeerd strand met parasols en ligbedjes. Er is een grote, nieuw gebouwde taverna waar je een snack kunt halen of een maaltijd, of voor de nodige koude drankjes. Het water bij het strand van Marathounda is erg helder en goed geschikt om in te snorkelen.

Symi beaches, Symi strandenAgios Vasilios Strand - Dit strand, het Agios Vasilios strand of Lapathos beach, is niet bereikbaar met de watertaxi (behalve blijkbaar op woensdagen in het hoogseizoen). Als je er heen wilt kun je er alleen naartoe wandelen. De wandeling duurt een paar uur. Het is een afgelegen en rustig strand zonder enkele faciliteiten. Dat betekent dus dat je je eigen water en hapje te eten mee moet nemen. Omdat het zo'n stil en afgelegen strand is is dit een ideaal strand voor de naturisten. Het is een kiezelstrand met een paar plekjes waar wat zand ligt. Bij het strand zijn een paar bomen voor de schaduw (geen parasols & ligbedjes dus). Het laatste stuk dat je naar beneden moet klimmen om bij het strand te komen is vrij stijl en een beetje glad. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen.

Symi beaches, Symi strandenToli Bay Strand - De baai van Toli ligt aan de noordkust van het eiland Symi, ten westen van Emborio. Je kunt de baai bereiken met de auto of met de scooter. Houdt rechts aan als je de heuvel opgaat een paar kilometer nadat je Chorio uit bent. Het is een goede weg - let op of je een voetpad ziet naar beneden aan de linkerkant van de weg. De wandeling naar beneden duurt ongeveer een half uur. Er zijn 4 stranden in het gebied. Het strand van Toli is eb tweeën gedeeld en een van deze stranden is een naturistenstrand. Er zijn geen faciliteiten als ligbedjes en parasols maar naar ik heb begrepen is er tegenwoordig wel een taverna..

Yialos op Symi Maxim bij de kerk van Yialos Panormos klooster Panormos klooster Panormos klooster Symi
HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIOS OP HET EILAND SYMI IN DE DODECANESE IN GRIEKENLAND

Op Symi zijn niet zo erg veel hotels (gedeeltelijk door een gebrek aan water). Het eiland is wat exclusief en niet voor de reiziger met de smalle beurs. In het hoogseizoen kan het erg lastig zijn om een hotelbed te vinden. De meeste hotels liggen in de haven van Gialos en er zijn er nog wat meer in de Chora, in Emborio en in de baai van Pedi. Ik heb geen ervaring met hotels in Symi maar hieronder staan een paar opties.

Voor alle hotels, appartementen en studios op Symi - klik hier

Symi Hotels - Eos Studios Symi Hotels - Eos Studios Symi Hotels - Eos Studios Symi Hotels - Eos Studios Symi Hotels - Eos Studios
Symi Hotels - Eos Studios Symi Hotels - Eos Studios Symi Hotels - Eos Studios Symi Hotels - Eos Studios Symi Hotels - Eos Studios
Symi Hotels - Eos Studios - goede waarderingen
tip

Eos Studios is gelegen in Yialos, de belangrijkste stad van Symi, en biedt self-catering accommodatie met een gemeubileerd terras met uitzicht op de haven en de schilderachtige omgeving. Gratis 2-way transfer naar de haven is voorzien. De studio's en appartementen van het door een familie gerunde Eos zijn licht en smaakvol ingericht. Ze hebben een goed uitgeruste keuken met eethoek en sommige hebben ook een woonkamer. Faciliteiten zijn een flatscreen-tv, airconditioning en een haardroger. Eos biedt gratis strand handdoeken aan haar gasten. Binnen een 10 minuten lopen kun je de haven van Yialos bereiken. Het stadscentrum ligt op 5 minuten lopen. Gratis Wi-Fi-toegang is beschikbaar in het hele hotel.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Eos Studios op Symi - klik hier.

Symi Hotels - Dorian Hotel Symi Hotels - Dorian Hotel Symi Hotels - Dorian Hotel Symi Hotels - Dorian Hotel Symi Hotels - Dorian Hotel
Symi Hotels - Dorian Hotel Symi Hotels - Dorian Hotel Symi Hotels - Dorian Hotel Symi Hotels - Dorian Hotel Symi Hotels - Dorian Hotel
Symi Hotels - Dorian Hotel

In een prachtig deel van de stad, op slechts 10 meter van de zee, ligt dit rustiek ingerichte hotel dat beschikt over comfortabele kamers met orthopedische bedden en een goed uitgeruste keuken. Parkeren is mogelijk op aangrenzende straten. Elk van de appartementen in Dorian is voorzien van airconditioning en heeft een balkon of terras met tuinmeubelen, waar u 's morgens of 's avonds kunt genieten van een kop koffie of een ouzo. Sommige hebben uitzicht over de haven. Met het strand op 50 meter en Hotel Dorian biedt gemakkelijk toegang tot alle lokale voorzieningen. De haven, bushalte, centrum en de lokale markt zijn allemaal binnen 150 meter. Het hotelpersoneel zal u graag helpen met toeristische informatie.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Dorian Hotel op Symi - klik hier.

Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel
Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel
Symi Hotels - Pantheon Mansion Hotel - klein luxe hotel met 5 kamers

Dit gerestaureerde herenhuis is gelegen tussen de kust en Ano Hora en biedt een panoramisch uitzicht op Symi. Het is een luxe accommodatie ingericht met een combinatie van antiek meubilair en moderne voorzieningen. Pantheon Mansion is gelegen in het midden van Kali Strata, de weg van de stappen die de kust met de afwikkeling van Ano Hora. Geniet van traditionele en prachtig ingerichte omgeving zoals u verkennen Symi. Geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet aan het begin van elke dag. Bereid lichte snacks in uw moderne keuken. Afkoelen kunt u in uw kamer met airconditioning en u kunt er satelliet-tv kijken na een dag het eiland te hebben verkend. Het terras van Pantheon is een ideale plek om te ontspannen met een drankje en om te genieten van een panoramisch uitzicht over de haven, Symi en de schilderachtige omgeving. Het atrium van het herenhuis is ideaal voor een ontspannende namiddag met vrienden. Als u de trappen oploopt die naar Ano Hora gaan heeft u een adembenemend uitzicht over Symi en haar schattige, traditionele cafes. Anders kunt u naar Gialos lopen en deze kosmopolitische wijk met zijn nachtleven, winkels en bars en tavernes met lokale en internationale keuken ervaren.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Pantheon Mansion Hotel - klik hier.

Symi Hotels - Iapetos Village Hotel Symi Hotels - Iapetos Village Hotel Symi Hotels - Iapetos Village Hotel Symi Hotels - Iapetos Village Hotel Symi Hotels - Iapetos Village Hotel
Symi Hotels - Iapetos Village Hotel Symi Hotels - Iapetos Village Hotel Symi Hotels - Iapetos Village Hotel Symi Hotels - Iapetos Village Hotel Symi Hotels - Iapetos Village Hotel
Symi Hotels - Iapetos Village Hotel - 5***** hotel op het eiland Symi

Het Iapetos Village is een oase vlak bij het centrum van de stad Symi. Het is gevestigd te midden van een stel traditionele huizen en heeft een exotische tuin en een fantastisch zwembad. In de bar van het hotel kunt u genieten van een drankje naast het prachtige neoklassieke huis aan het zwembad. De sfeer op het terras en in de tuin is geweldig! Als u nog meer wilt ontspannen, kunt u terecht in de schoonheidssalon. Dankzij het gratis draadloos internet kunt u het thuisfront op de hoogte houden van uw heerlijke tijd hier!

Check beschikbaarheid en prijzen en boek het Iapetos Village Hotel - klik hier.

AUTOVERHUUR OP HET EILAND SYMI - HUUR EEN AURO OP SYMI IN GRIEKENLAND

Symi car rental Soms loont het om van tevoren een auto te reserveren, ook al is het maar voor één dag. Zo kun je op 1 dag een geode indruk krijgen van een eiland in zijn geheel en veel plekjes bekijken. Wie weet vind je iets heel leuks. Ik krijg niet het idee dat er op Symi veel autoverhuurbedrijven zitten (het is natuurlijk niet zo'n groot eiland en echt veel kilometers weg ligt er nou ook niet), maar ik heb wel deze gevonden: autoverhuurbedrijf Glaros op Gialos. Naar eigen zeggen zit hij in de haven op enkele meters afstand van de plek waar de veerboten aanleggen. Als je echt verzekerd wilt zijn van een huurauto bij aankomst op het eiland (handig bijvoorbeeld in het hoogseizoen) dan zou je een auto kunnen reserveren.

Τel.: 0030 22460 71926 & 71713 Fax: 0030 22460 71926 Mob: 0030 6948 36 20 79
Stuur een e-mail naar Glaros Rent a Car in Symi.


© Hans Huisman, http://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional