Symi
De Griekse Eilanden Symi HOME Symi Hotels Symi Stranden Plattegrond Symi Reizen Symi Restaurants Symi Autoverhuur

VEERBOTEN NAAR HET EILAND SYMI IN GRIEKENLAND - REIZEN NAAR SYMI IN GRIEKENLAND

Symi ferries Symi ferries Op het eiland Symi is geen luchthaven, dus de enige manier om het eiland te bereiken is over de zee. Er zijn veerboten vanuit Piraeus die een paar keer per week naar Symi varen, maar die tocht duurt erg lang. De beste optie is om op Rhodos te vliegen en vanuit daar verder te reizen. Vanaf Rhodos zijn er regelmatig veerboten naar Symi en de andere eilanden in de Dodekanese groep en er zijn diverse dagtochten vanuit Rhodos stad naar het eiland. Check de websites van Dodekanisos Seaways en Anes-Symi Lines (fast hydrofoils). Anes-Symi Lines heeft een snelle kleine boot waar geen auto's op meekunnen. Deze maatschappij vaart op en neer naar Symi (zie plaatje links rode lijn) en met een andere boot de route Rhodos - Symi - Tilos - Nissyros - Kos (plaatje links zwarte lijn). Voor de tocht van Piraeus (Athene) naar Symi check de website van GA Ferries. Deze maatschappij heeft een veerboot die een paar keer per week richting de Dodecanese eilanden gaat en onder andere ook Symi aandoet (Piraeus - Patmos - Lipsi - Leros - Kalymnos - Kos - Symi - Rhodos - zie plaatje rechts).

Rhodos (Symi) vliegtickets / chartervluchten en pakketreizen - Rhodos vakanties
vliegtickets en reizen naar Skopelos en Rhodos Rhodos heeft een internationaal vliegveld dus het is mogelijk om via een direkte vlucht (zonder overstap in Athene) op het eiland te komen. Losse vliegtickets naar Rhodos boek je bij Sunweb Vakanties. Meestal staan de tickets zo rond 5 of 10 januari op hun site. De vlucht naar Rhodos duurt ongeveer drie en een half uur.

- GOGO Griekenland - Karin's Choice - De Jong Intra - Go Mundo - Corendon.com - ElmarReizen.nl
- Arke reizen - Sunweb Vakanties - Eliza was here - Suntip Griekenland

Voor alle hotels, villa's, appartementen en studio's op het eiland Rhodos in Griekenland - klik hier.
Bij Ilios Reizen kun je een vakantie op het eiland Rhodos in Griekenland boeken inclusief vlucht en auto.

VEERBOTEN VAN EN NAAR RHODOS - EILANDHOPPEN VANAF RHODOS

veerboten Rhodos, Skopelos en Alonissos Vanaf Rhodos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar de stad Piraeus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals Tilos, Symi, Karpathos. Kos, Kalymnos, Leros, Lipsi, Patmos, Chalki, Nysyros en Marmaris op het Turkse vasteland. Rhodos is dus een uitstekende bestemming voor mensen die willen gaan eiland-hoppen. De keuze is erg groot.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional