Spetses
De Griekse eilanden Spetses HOME Spetses Hotels Bezienswaardigheden Spetses Stranden Spetses Reizen

Spetses speelde een belangrijke rol in de onafhankelijkheid van Turkije. In het museum van Spetses Town liggen de botten van een beroemde vrouw en vrijheidsstrijder die op het eiland woonde. Zij heette Laskarina Bouboulina en ze was een admiraal.

De Bekeri Zeegrot bij Agioi Anargiri Beach. Deze grot werd tijdens de oorlog met de Turken als schuilplaats gebruikt door de inwoners van het eiland.

Het aan de rand van de oude haven gelegen klooster van Agios Nikolaos, dat tevens de zetel is van de bisschop van het eiland. Het klooster ligt aan aan mooi plein met mozaieken. Het is gebouwd in 1805 en heeft een mooie klokkentoren die gemaakt is van wit marmer dat afkomstig is van het eiland Tinos. Op het eiland Spetses zijn nog meer mooie oude kerkjes en kloosters uit de vroeg christelijke en Byzantijnse tijd te vinden, zoals de Agia Triada kerk en de Agia Marina kapel, beiden in Spetses Town.

nabijgelegen attracties op het vasteland zijn bijvoorbeeld Epidavros en Corinthe. Ook kun je vanuit Spetses makkelijk dagtochtjes maken naar enkele nabijgelegen eilandjes (bijvoorbeeld Hydra of Poros).


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional