Sifnos island
De Griekse Eilanden Sifnos HOME Sifnos Hotels Sifnos Stranden Sifnos Plattegrond Autoverhuur Sifnos Veerboten Sifnos Restaurants
Sifnos Hotels - Sifnaika Konakia Traditional Settlements Sifnos Hotels - Sifnaika Konakia Traditional Settlements Sifnos Hotels - Sifnaika Konakia Traditional Settlements Sifnos Hotels - Sifnaika Konakia Traditional Settlements Sifnos Hotels - Sifnaika Konakia Traditional Settlements
DE STRANDEN VAN HET EILAND SIFNOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

De grote grote trekpleister van het eiland Sifnos is de rij met mooie stranden in het zuiden, waarvan Vathi in zijn eigen mini-baai de beste is. Hier is ook een taverna. Je kunt er naar toe met de bus over een nieuwe weg, of met de kaik vanaf Kamares. Er leidt ook een pad naar het kustdorp Platis Gialos, met zijn taverna's, kamers te huur en wat kleinere hotels. Dit is het "hoofdstrand" van Sifnos. Wat meer naar het oosten ligt het populaire kleine dorp Faros met zijn drie kleine strandjes. Sommige stranden zijn te bereiken via een asfaltweg, andere strandjes over een pad, en weer andere stranden zijn alleen met een boot te bereiken.

De strandjes van Faros (Faros, Glipho en Fasoulou) op Sifnos
Sifnos, Faros Sifnos, Faros Sifnos, Faros Sifnos, Faros Sifnos, Faros
Sifnos, Faros Sifnos, Faros Sifnos, Faros Sifnos, Faros Sifnos, Faros

Wij vonden Faros een gezellig en ook best een mooi dorpje om te zien. Het is gelegen in het zuidoosten van het eiland Sifnos en bereikbaar via een goede weg. Er zijn wat taverna's en er is wat accommodatie. Half mei waren hier de meeste voorzieningen al open (de mini market, de taverna's), dit in tegenstelling tot Platis Gialos, waar alles nog gesloten was. Een goede keus dus ook voor de vroege vogels, die de rust zoeken, maar wel 's avonds lekker uit eten willen. Faros heeft drie strandjes. Het strand van Faros zelf is het strand met de taverna's en het haventje erbij, waar de traditionele houten bootjes rond dobberen, Glipho ligt er net naast en is bereikbaar via een pad in het dorp. Hier zijn bomen waar je onder kunt gaan liggen als je schaduw zoekt. Fasoulou ligt aan de andere kant van het dorp en is bereikbaar vanaf een splitsing even voordat je het dorp inrijdt. Ook hier zijn bomen voor de schaduw. Dit is waarschijnlijk het rustigste van de drie stranden. Vanaf 22 / 25 mei is er een taverna die zijn deuren opent. Je kijkt uit op het Chrissopigi Klooster.

Het strand van Platis Gialos op Sifnos
Sifnos, Platis Gialos Sifnos, Platis Gialos Sifnos, Platis Gialos Sifnos, Platis Gialos Sifnos, Platis Gialos

Nou, dit moet het grootste strand van het eiland zijn. Platis Gialos Beach ligt in het zuiden van het eiland. Toegegeven de foto's die ik hier heb neergezet zijn gemaakt op een dag dat er veel wind stond (wind die er volgens andere websites nooit staat omdat het in een beschermde baai ligt). Wat ons opviel was dat het dorp zo rond 20 mei, toen wij er waren, compleet uitgestorven was. Alle taverna's en accommodaties leken wel gesloten en er was niets te doen. Naar het schijnt gaat het dorp pas vanaf juni open. Het zou een van de grootste stranden van de Cycladen zijn, maar ik ben op andere Cycladen eilanden (Santorini, Milos, Mykonos) veel grotere en bredere stranden tegengekomen, dus de beschrijving op het internet is misschien hier en daar een beetje overdreven. Ik schat dat het strand ongeveer een kilometer lang is en het is niet erg breed. Op een heuvel vlak boven het dorp ligt het Panagia Vounou klooster en je in de buurt een van de 57 Hellenistische torens (de zogenaamde "Witte Toren") die het eiland Sifnos rijk is vinden.

Het strand van Heronissos op Sifnos
Sifnos, Heronissos Sifnos, Heronissos Sifnos, Heronissos Sifnos, Heronissos Sifnos, Heronissos

Het strand van Heronissos ligt in een mooie baai helemaal in het noorden van het eiland Sifnos. Wij waren hier ook zo rond 20 mei en het was hier erg stil. Volgens mij was alles (de taverna's en de mini market) nog gesloten. Het is wel een idylisch dorpje om te zien en het strand is een zandstrand, maar niet erg groot. Er staan een aantal bomen waaronder je schaduw kunt vinden. In de baai liggen de gekleurde houten bootjes en het ziet eruit als een echt Grieks vissersdorpje.

Het strand van Kamares op Sifnos
Sifnos, Platis Gialos Sifnos, Platis Gialos Sifnos, Platis Gialos Sifnos, Platis Gialos Sifnos, Platis Gialos

Het strand van Kamares ligt in het westen van het eiland bij de haven waar alle veerboten aankomen die het eiland Sifnos aandoen. Het is eigenlijk best een aantrekkelijk en groot / breed zandstrand, waar de zee langzaam afloopt (dus geschikt voor kleine kinderen). Er zijn op sommige stukken van het strand ligbedden en parasols te huur en natuurlijk zijn alle verdere voorzieningen (taverna's, accommodaties, winkeltjes) allemaal in de buurt. Ook zijn er veel bomen rondom het strand waaronder je in de schaduw kunt gaan liggen.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional