Schinoussa island
De Griekse Eilanden Schinoussa HOME Schinoussa hotels Schinoussa stranden Schinoussa reizen Schinoussa restaurants
Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa
Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa
HET EILAND SCHINOUSSA IN DE KLEINE CYCLADEN IN GRIEKENLAND - HET RUSTIGE EILAND VAN DE STRANDEN
Schinoussa map Englih

Schinoussa is een van de weinige eilanden in het centrale Cycladen dat ik in de loop van de vele jaren hoppen in de Cycladen nog niet had bezocht, maar het stond wel altijd heel hoog op de verlanglijst van eilanden die ik wilde gaan bekijken. Mij was door de bezoekers van mijn website verteld, dat het nog zeer ongerept was en een absolute aanrader voor mensen die stilte en rust zoeken. En omdat mijn website gaat over de rustige en stille plaatsen vertelden ze me dat ik ÚÚn eiland was vergeten: Schinoussa. Het eiland was volgens hun zo mooi dat het eigenlijk een geheim zou moeten blijven. In 2015 zijn we er dan eindelijk naartoe gegaan.

Bij aankomst van het eiland Schinoussa maakt het zo'n desolate en stille indruk dat het mensen af lijkt te schrikken om van boord te gaan. Ik herinner me dat de veerboot er een stop maakte onderweg naar Donoussa en Amorgos en later weer op de terugweg, en het is waar: de haven van Mersini waar de veerboten binnenvaren bestaat uit slechts een paar huizen (in 2001 zag ik ongeveer drie huizen voor zover ik me kan herinneren), en zelfs voor mij was dit een beetje intimiderend. Toen we in 2015 weer terug kwamen waren er wat meer huisjes en er was wat meer leven in de haven.

Ik stel voor dat je misschien iets boekt voordat je op reis gaat naar Schinoussa of een paar telefoonnummers met je meeneemt, zodat je wanneer je geland bent in Griekenland en je hebt uitgevonden wanneer er een veerboot naar Schinoussa gaat en wanneer er een teruggaat, je dan telefonisch een reservering maakt. Online van tevoren boeken kan ook - klik hier. Waarschijnlijk word je dan in ieder geval opgehaald en terug gebracht naar de haven van het eiland. Helemaal verstandig omdat sommige veerboten nogal eens laat op Schinoussa aan willen komen. Je kunt de schema's van Blue Star Ferries, Skopelitis en Nel Lines kontroleren voor hun vaarschema's. Het handigste is het om vanaf Naxos te vertrekken. Dat eiland heeft regelmatigere verbindingen met de veerboot en ook een luchthaven. Het is ook de thuisbasis van de Small Cyclades Lines boot de Skopelitis die normaal gesproken het eiland elke dag behalve op zondag aandoet. De tocht vanaf Naxos naar Schinoussa duurt dan iets korter dan twee uur.

Het enige plaatsje van betekenis op het eiland heet Chora of Panagia en het ligt gewoon een beetje de heuvel op vanuit de haven (je kunt het niet zien wanneer je aankomt in de haven want het is verborgen achter de heuvel). Vanuit de Chora zelf zijn er goede uitzichten over de zee, maar het is niet zichtbaar. Dit is een restant van de piratentijd toen het eiland vaak werd aangevallen en de mensen vermoord. Verder is er nog het dorp Messaria, dat uit een paar huisjes, een kerk en wat vervallen windmolens bestaat. Ook is er een taverna die tijdens het hoogseizoen is geopend. Op de route van Chora naar Messaria kom je een benzinestation tegen en er zijn nog verscheidene andere taverna's langs de weg. Vanaf Messaria loopt er een 400 meter lange zandweg naar het strand van Psili Ammos.

Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa
Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa

De mensen die nu op Schinoussa wonen stammen af van bewoners van het eiland Amorgos, die weer het eiland weer gingen bevolken rondom 1800. Chora bestaat hoofdzakelijk uit ÚÚn straat en het is aantrekkelijk, ondanks dat er niet zo veel oude gebouwen zijn. Je vind er drie heel kleine mini markets, waarvan er tenminste twee ook vers brood verkopen. Deze zijn gesloten tijdens de siŰsta tijd, zo ongeveer tussen twee en zes uur. Er is een leuk pleintje waar je iets kunt eten en drinken en er zijn voldoende andere eetgelegenheden. Er zijn twee verkooppunten waar je tickets voor de veerboot kunt halen: een in de hoofdstraat en een even daarachter in de buurt van de kruising van de weg die naar Messaria gaat. Die in de hoofdstraat was in mei alleen tussen 8 en 10 uur in de avond open. De andere daar weet ik geen openingstijden van. In de hoofdstraat zagen we ook een geldautomaat en in een zijstraat vind je het Folklore Museum. Het sfeertje in de Chora en op het hele eiland gezellig en de mensen zijn echt supervriendelijk. Het is alsof je een stuk terug gaat in de tijd. Iedereen kent elkaar en ook de toeristen worden vriendelijk door alle bewoners begroet.

Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa
Schinoussa by Truus de Graan Schinoussa by Truus de Graan Schinoussa by Truus de Graan Schinoussa Schinoussa

Vanaf Chora beginnen de paden naar vijftien stranden van het eiland (Tsigouri, Livadi, Aligaria, Lioliou, Almiros, Foudana, Psili Amos, Fikio en Gerolimnionas). De meeste van deze stranden zijn gemaakt van grijs zand en niet de gouden zand dat u bijvoorbeeld op een naburige Koufonissia en Naxos. Dit verklaart misschien deels waarom het is een minder populaire bestemming. Voor mij zou dit een onbelangrijke reden: wat maakt het nou uit welke kleur de stranden zijn? Omdat het eiland geen hoge bergen heeft is het heel geschikt om te wandelen. Bijna alle stranden liggen aan het einde van een onverharde weg of een pad. De stranden die wij hebben bezocht waren allemaal leeg. Er stonden ook borden met "No nuddity", ja. verkeerd gespeld, maar aangezien er toch niemand was...

De weg van de haven naar de Chora is een goede weg en er is ook een goede weg naar het dorp Messaria. De rest van de wegen op het eiland zijn gewoon ongeplaveide wegen en paden waardoor Schinoussa uitstekend geschikt is voor het maken van wandelingen. De enige andere kleine nederzetting op het eiland heet Messaria en ligt in het noorden van het eiland in de heuvels. Het is de woonplaats van ongeveer 20 mensen. In Schinoussa zijn er drie bronnen die Schinoussa het eiland in de kleine Cyladen met de beste watervoorziening maken.

Voor een leuk en uitgebreid reisverslag van Schinoussa - klik hier.

DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN OP HET EILAND SCHINOUSSA IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND
Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa
Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa
Schinoussa beaches

Vergeleken met de andere eilanden en relatief gezien in vergelijking met de grootte van het eiland Schinoussa is het eiland gezegend met een ruime keuze in zandstranden die verspreid liggen rondom het eiland en bereikbaar zijn te voet. Alles samen zijn er zo'n 15 stranden, waarvan Psili Amos, Tsigouri, Livadi, Aligaria, Lioliou en Almiros de beste zijn. De meeste van deze stranden bieden schaduw in de vorm van bomen. Enkele van de andere stranden kunnen lijden onder zeewier of het is mogelijk dat ze zijn minder schoon zijn, omdat ze in de wind liggen. Hieronder staan een paar van de stranden van Schinoussa.

Het strand van Tsigouri op Schinoussa - Het dichtstbijzijnde strand vanaf Chora is Tsigouri Beach dat een beetje ten zuiden van de hoofdstad is gelegen. Je moet rechts afslaan waar het dorp begint. De wandeling duurt ongeveer 10 minuten. Het is een mooi zandstrand, met een nabijgelegen restaurant en een enkele accommodatie (Grispos Villas, Archipelagos Boutique Hotel - zie hieronder).

Het strand van Livadi op Schinoussa - Iets verder naar het zuiden ligt het strand van Livadi. je kunt dit strand bereiken na een wandeling van 15 minuten. Het is een zandstrand met heuvels aan beide zijden die het beschermen.Je vindt hier schaduw onder de bomen.

Het strand van Aligaria op Schinoussa - het volgende strand in het zuiden is Aligaria, dat in feite bestaat uit drie kleine baaien met zand. Je moet ongeveer 30 minuten lopen naar het strand van Aligaria.

De stranden van Lioliou en Bazeou op Schinoussa - In het zuidoosten in een kleine baai vindt u Lioliou strand en een paar honderd meter ten noorden daarvan Bazeou strand. Het zijn twee kleine baaien met zand en wat rotsjes ertussen. Buiten het hoogseizoen deze stranden zijn zeer rustig. In het hoogseizoen kunnen er meer bezoekers naar de stranden komen dankzij een nabijgelegen taverne die dan open is.

Schinoussa by Truus de Graan Schinoussa by Truus de Graan Schinoussa by Truus de Graan Schinoussa by Truus de Graan Schinoussa by Truus de Graan

De stranden van Almiros en Foudana op Schinoussa - Almiros strand in het oosten is een zandstrand met tamarisk-bomen die enige schaduw bieden. Er is een nederzetting vlakbij. Een dertig minuten lopen gelegen van Chora. Een beetje ten noorden van Almiros vind je Foudana Beach.

De stranden van Psili Amos en Fikio op Schinoussa- Misschien is Psili Amos wel het mooiste strand van het eiland. Het ligt ten noord-oosten van Chora. Het strand heeft mooi zand en is goed beschermd omdat het gelegen in een kleine baai. Veel schaduw is er niet op dit strand, maar er zijn een aantal tamarisks-bomen geplant. Psili Amos beach wordt omgeven door natuurlijke zandduinen. Het strand ligt ten noorden van het dorpje Messaria. Onderweg naar Psili Amos beach passeer je een paar taverna's. Ook in het dorp Messaria zelf is een taverna, maar deze was nog gesloten toen wij er in mei waren. Op het strand van Psili Amos zelf zijn geen faciliteiten, dus je met je eigen voorraad water meenemen, en vergeet de zonnebrandcreme niet. In Messaria vindt je een wegwijzer naar het oosten. De laatste 400 meter naar Psili Amos beach is over een zandpad dat eigenlijk alleen geschikt is voor wandelaars. Het is vanaf Chora zo'n 30 tot 45 minuten lopen (ik geloof dat het 2,6 kilometer was). Er is ook een klein strand genaamd Fikio ten noorden van het dorp Messaria. Er is geen schaduw op het strand en helaas ligt er nogal wat zeewier op het strand.

Het strand van Gerolimnionas op Schinoussa - In het noordwesten is er een strand genaamd Gerolimionas, althans de baai heeft die naam. Het strand is mooi gelegen in een baai die vrij diep is. Maar er is wel wat rommel op het strand en het is niet altijd even schoon, omdat het vaak in de wind ligt. Dit strand wordt niet veel bezocht, dus naturisme is mogelijk. Volgens mij is dit het enige strand waar naturisme is toegestaan, maar toen wij in mei op het eiland Schinoussa waren vonden we stranden als Liolou beach en Psili Amos ook leeg en hebben we ons niets van de borden met "No nuddity" aangetrokken.

ACCOMMODATIE OP HET EILAND SCHINOUSSA IN GRIEKENLAND - HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIOS

Voor de mensen die een bezoek willen brengen aan het eiland Schinoussa en graag vooruit een kamer willen reserveren. Er is niet veel accommodatie op het eiland en vooral in het hoogseizoen is het beter om het op veilig te spelen en van tevoren iets te boeken. Het is ook niet zo dat er ladingen hoteleigenaars staan te wachten bij de haven als er een boot aan komt varen, want van veel toerisme is op het eiland Schinoussa geen sprake. Als je met de Blue Star veerboot uit Piraeus aankomt: deze boot komt na middernacht pas aan op het eiland.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's op het eiland Schinoussa - klik hier.

Schinoussa hotels - Archipelagos Boutique Hotel op het eiland Schinoussa
Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa
Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa

Hier verbleven wij tijdens ons vier daagse bezoek aan het eiland Schinoussa. Archipelagos Boutique Hotel is gelegen aan de zuidkant van Schinoussa aan het meest populaire strand van het eiland (Tsigouri) en op slechts 700 meter van het dorp. Vanaf de accommodatie loopt er een pad naar beneden naar het strand. Het is een ideale plek voor uw vakantie in Schinoussa! Het is een familiehotel, dat bestaat uit 5 stenen bungalows met zwembad op een heel groot stuk land en met een spectaculair uitzicht op zee. Het is gebouwd in de mooiste locatie van het eiland in een gebied dat begint vanaf het dorp en eindigt in Tsigouri beach. Het ligt op een heel stil plekje zonder doorgaand verkeer. De wandeling naar de Chora duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Het strand ligt op ongeveer 5 minuten lopen.

Archipelagos is gebouwd volgens de Cycladische architectuur en wordt omringd door traditionele elementen. Binnen het complex kunt u een traditionele windmolen, een traditionele Cycladische kerk en een traditionele duiventoren vinden. U kunt ook een wandeling rond het complex maken in een volledig ongerepte omgeving en de Cycladische architectuur en de natuur in al zijn glorie bewonderen. Het uitzicht vanuit de kamers is uniek, omdat overal waar u bent u kunt genieten van de diepblauwe zee, van de prachtige zonsondergang en van het uitzicht op de eilanden Irakleia, Ios en Santorini die aan de horizon liggen.

Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa
Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa Archipelagos Boutique Hotel Schinoussa

Ons doel is om een meer klantvriendelijke en zorgzame accommodatie te bieden. Ga weg van de stress en hectiek van het stadse leven en geniet van dagen van ontspanning op een rustig eiland met kristalhelder water, traditionele gerechten en Cycladische feesten!

Voorzieningen: Ontbijt, zwembad met ligbedden Kano (zonder extra kosten), receptie met 42 inch tv, vervoer van en naar de haven (gratis), gratis WIFI-internet in alle ruimtes

Kamer voorzieningen: comfortable en ruime kamers Airconditioning Balkon met zeezicht Koelkast Eigen wc / douche Koffiezetapparaat Elektrische kookplaat Kitchenette en keukengerei in sommige kamers 24 uur warm water Toiletartikelen Kluis F÷hn Dagelijkse schoonmaak

Tel.: (+30) 6980982990 - Stuur een e-mail aan Archipelagos Boutique Hotel op Schinoussa island.

Archipelagos on Tripadvisor - Archipelagos op booking.com - Archipelagos website - Online booking system

Voor de films die ik heb gemaakt van het Archipelagos hotel en Tsigouri beach - klik hier.

Schinoussa hotels - Anatoli Studios, Vazeo Beach, Schinoussa
Anatoli Studios Schinoussa Anatoli Studios Schinoussa Anatoli Studios Schinoussa Anatoli Studios Schinoussa Anatoli Studios Schinoussa
Anatoli Studios Schinoussa Anatoli Studios Schinoussa Anatoli Studios Schinoussa Anatoli Studios Schinoussa Anatoli Studios Schinoussa

Anatoli Studios ligt op slechts 100 meter van het strand Vazeo beach op Schinousa, en beschikt over een zwembad omgeven door een zonneterras met zeezicht, een bar en een restaurant. Het heeft een tuin met een kinderspeelplaats. Deuren van de studio's komen uit op een patio, en alle studio's van Anatoli met airconditioning genieten van het uitzicht over de Ege´sche Zee of de tuin. Iedere kamer beschikt over een kitchenette met koelkast en kookplaten, en een eigen badkamer met douche en haardroger. Een tv, een kluisje en een ventilator zijn ook beschikbaar.

Gasten kunnen ontspannen bij het zwembad en genieten van een verfrissend drankje of een koffie uit de bar bij het zwembad. Traditionele gerechten bereid met verse ingrediŰnten kunnen ook worden genuttigd in het restaurant van het hotel voor de lunch of diner. Gratis vervoer van en naar de haven kan geregeld worden op aanvraag en motorverhuur diensten kunnen worden geleverd. Een kamer voor yoga is ook beschikbaar op de site. Schinousa Town ligt op 1,5 km van het pand en Schinousa Port ligt op 2,5 km afstand. Liolios Beach ligt op een afstand van 400 meter, terwijl Almyros Beach ligt op 250 meter afstand. Gratis parkeren op het terrein is mogelijk bij het hotel.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Anatoli Studios op Schinoussa - klik hier.

Schinoussa hotels - Grispos Villas op Tsigouri Beach, Schinoussa
Grispos Villas Schinoussa Grispos Villas Schinoussa Grispos Villas Schinoussa Grispos Villas Schinoussa Grispos Villas Schinoussa
Grispos Villas Schinoussa Grispos Villas Schinoussa Grispos Villas Schinoussa Grispos Villas Schinoussa Grispos Villas Schinoussa

Het complex van Grispos Villas ligt op op een perceel grond van 1,2 hectare langs de kust van zuidelijk Schinoussa en biedt een magnifiek uitzicht. Het bevindt zich op 2.2km van Mersini, de haven van Schinoussa en ongeveer 450m van de hoofdstad van het eiland, Panagia. Het complex bestaat uit 2 gebouwen, Grispos Villas I en II Grispos Villas op een loopafstand van 80 meter van elkaar. Het ligt op slechts een paar meter van het zandstrand van Tsigouri, en heeft onbelemmerd uitzicht op de hele Tsigouri baai. Het lange strand van Tsigouri is een ideaal gebied om te zwemmen met name voor gezinnen met jonge kinderen, want er is geen weg langs het strand, en het is dus heel veilig voor de kinderen. Het strand ligt op nog geen 450 meter ten zuiden van de hoofdstad. Toegang tot het strand is te voet. Diverse bomen staan verspreid langs het strand en vormen een overvloedige schaduw beschermen tegen de stralen van de zon en zo kun je veilig bijkleuren.

Grispos Villas I is gebouwd op een paar stappen afstand van de waterkant. Het bestaat uit 7 tweepersoonskamers en 1 vierpersoonskamer, alle uitgerust met airconditioning, satelliet TV, telefoon en mini-koelkast. Vijf kamers hebben uitzicht op zee, twee hebben zij-zeezicht en een kamer heeft tuinzicht. Alle kamers hebben een balkon of veranda. Zes kamers hebben een eigen balkon of veranda, terwijl de andere 2 een groot balkon delen.

Grispos Villas II is gebouwd op een afstand van 40 meter van Grispos Villas I (loopafstand van circa 80 meter). Het bestaat uit 4 kamers, 5 studio's, 1 twee-kamer-appartement en 1 suite. Alle 4 de kamers zijn uitgerust met wc / douche, a / c, satelliet LCD TV, directe telefoonlijn, nood-signaal knop in de badkamer, brandalarm, mini-koelkast, badjassen en slippers. Alle 5 studio's zijn uitgerust met een kitchenette, wc / douche, a / c, satelliet LCD TV, directe telefoonlijn, nood-signaal knop in de badkamer, brandalarm, badjassen en slippers. Het appartement bestaat uit 1 kamer en 1 studio (onderling) elk met eigen wc / douche, a / c, satelliet LCD TV, directe telefoonlijn, nood-signaal knop in de badkamer, brandalarm, mini-koelkast, badjassen en slippers. De suite bestaat uit 1 slaapkamer en een woonkamer. Het is uitgerust met airconditioning, satelliet LCD TV, directe telefoonlijn, nood-signaal knop in de badkamer, brandalarm, mini-koelkast, badjassen en slippers. Alle eenheden zijn voorzien van een eigen balkon of terras met een indrukwekkend uitzicht op de zee, de naburige eilanden en eilandjes en het eindeloze blauw van de Ege´sche Zee.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek Grispos Villas op het eiland Schinoussa - klik hier.

Schinoussa hotels - Armonia by Grispos Villas, Tsigouri Beach, Schinoussa
Armonia by Grispos Villas Schinoussa Armonia by Grispos Villas Schinoussa Armonia by Grispos Villas Schinoussa Armonia by Grispos Villas Schinoussa Armonia by Grispos Villas Schinoussa
Armonia by Grispos Villas Schinoussa Armonia by Grispos Villas Schinoussa Armonia by Grispos Villas Schinoussa Armonia by Grispos Villas Schinoussa Armonia by Grispos Villas Schinoussa

Binnen een paar meter van het zandstrand van Tsigouri ligt het Armonia door Grispos Villas, dat beschikt over een restaurant met uitzicht op zee en een snackbar. Het biedt accommodatie met gratis WiFi, airconditionins en een balkon met uitzicht op de Ege´sche Zee. Een flatscreen-tv met satellietontvangst is standaard in alle soorten accommodatie van Armonia. Elke kamer heeft een koelkast en een haardroger. Sommige eenheden zijn voorzien van een kitchenette met kookgelegenheid.

Verse visgerechten, groentegerechten en taarten worden geserveerd in de traditionele, Griekse restaurant van Grispos. Drankjes en koffie zijn aanwezig bij de snackbar. Jongere gasten kunnen genieten van de kinderspeelplaats. Een souvenir winkel met lokale honing en sterke drank is beschikbaar op de site. Panagia, de hoofdstad van Schinousa ligt 450 meter verderop. Medewerkers bieden gratis transport van de haven van Mersini, 2 km verderop. Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek Armonia by Grispos Villas op het eiland Schinoussa - klik hier.

Schinoussa hotels - Pension Meltemi, Schinoussa
Pension Meltemi, Schinoussa Pension Meltemi, Schinoussa Pension Meltemi, Schinoussa Pension Meltemi, Schinoussa Pension Meltemi, Schinoussa
Pension Meltemi, Schinoussa Pension Meltemi, Schinoussa Pension Meltemi, Villas Schinoussa Pension Meltemi, Villas Schinoussa Pension Meltemi, Villas Schinoussa

Pension Meltemi ligt op slechts 7 minuten lopen van de stranden van Livadi en Tsigouri in Schinoussa. Pension Meltemi is gebouwd in Cycladische stijl en wordt omgeven door weelderig groen en beschikt over een traditioneel restaurant. Het biedt accommodatie met gratis WiFi en airconditioning en een balkon met uitzicht op de Ege´sche Zee en de tuin. Een flatscreen-tv en een koelkast staan in alle soorten accommodatie van Meltemi. Sommige units hebben een kitchenette met simpele kookgelegenheid. Ontbijt, traditionele recepten, verse vis en lokale wijnen worden geserveerd in het restaurant. Roomservice is ook mogelijk. Schinoussa Port ligt op 1 km afstand en de gratis 2-way transfer wordt verstrekt. Het personeel bij de 24-uursreceptie kan informatie over duikactiviteiten in de omgeving bieden.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek Pension Meltemi op Schinoussa - klik hier.


ę Hans Huisman, Truus de Graan, Grispos Villas, Rune Alnervik, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional