Schinoussa island
De Griekse Eilanden Schinoussa HOME Schinoussa hotels Schinoussa stranden Schinoussa reizen Schinoussa restaurants
Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa
Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa Schinoussa
DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN OP HET EILAND SCHINOUSSA IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND
Schinoussa beaches

Vergeleken met de andere eilanden en relatief gezien in vergelijking met de grootte van het eiland Schinoussa is het eiland gezegend met een ruime keuze in zandstranden die verspreid liggen rondom het eiland en bereikbaar zijn te voet. Alles samen zijn er zo'n 15 stranden, waarvan Psili Amos, Tsigouri, Livadi, Aligaria, Lioliou en Almiros de beste zijn. De meeste van deze stranden bieden schaduw in de vorm van bomen. Enkele van de andere stranden kunnen lijden onder zeewier of het is mogelijk dat ze zijn minder schoon zijn, omdat ze in de wind liggen. Hieronder staan een paar van de stranden van Schinoussa.

Het eerste strand dat je ziet als je met de veerboot aankomt is het strand dat naast de haven van Mersini ligt. Het is een klein zandstrand met tamarisk bomen erop die was schaduw bieden.

Het strand van Tsigouri op Schinoussa - Het dichtstbijzijnde strand vanaf Chora is Tsigouri Beach dat een beetje ten zuiden van de hoofdstad is gelegen. Je moet rechts afslaan waar het dorp begint. De wandeling duurt ongeveer 10 minuten. Het is een mooi zandstrand, met een nabijgelegen restaurant en een enkele accommodatie (Grispos Villas, Archipelagos Rooms).

Het strand van Livadi op Schinoussa - Iets verder naar het zuiden ligt het strand van Livadi. je kunt dit strand bereiken na een wandeling van 15 minuten. Het is een zandstrand met heuvels aan beide zijden die het beschermen.Je vindt hier schaduw onder de bomen.

Het strand van Aligaria op Schinoussa - het volgende strand in het zuiden is Aligaria, dat in feite bestaat uit drie kleine baaien met zand. Je moet ongeveer 30 minuten lopen naar het strand van Aligaria.

De stranden van Lioliou en Bazeou op Schinoussa - In het zuidoosten in een kleine baai vindt u Lioliou strand en een paar honderd meter ten noorden daarvan Bazeou strand. Het zijn twee kleine baaien met zand en wat rotsjes ertussen. Buiten het hoogseizoen deze stranden zijn zeer rustig. In het hoogseizoen kunnen er meer bezoekers naar de stranden komen dankzij een nabijgelegen taverne die dan open is.

Psili Amos Beach Schinoussa Livadi Beach Schinoussa Psili Amos Beach Schinoussa Tsigouri Beach Schinoussa Almiros Beach Schinoussa
Tsigouri Beach Schinoussa Beach in Schinoussa Beach in Schinoussa Beach in Schinoussa Aligaria Beach Schinoussa

De stranden van Almiros en Foudana op Schinoussa - Almiros strand in het oosten is een zandstrand met tamarisk-bomen die enige schaduw bieden. Er is een nederzetting vlakbij. Een dertig minuten lopen gelegen van Chora. Een beetje ten noorden van Almiros vind je Foudana Beach.

De stranden van Psili Amos en Fikio op Schinoussa- Misschien is Psili Amos wel het mooiste strand van het eiland. Het ligt ten noord-oosten van Chora. Het strand heeft mooi zand en is goed beschermd omdat het gelegen in een kleine baai. Veel schaduw is er niet op dit strand, maar er zijn een aantal tamarisks-bomen geplant. Psili Amos beach wordt omgeven door natuurlijke zandduinen. Het strand ligt ten noorden van het dorpje Messaria. Onderweg naar Psili Amos beach passeer je een paar taverna's. Ook in het dorp Messaria zelf is een taverna, maar deze was nog gesloten toen wij er in mei waren. Op het strand van Psili Amos zelf zijn geen faciliteiten, dus je met je eigen voorraad water meenemen, en vergeet de zonnebrandcreme niet. In Messaria vindt je een wegwijzer naar het oosten. De laatste 400 meter naar Psili Amos beach is over een zandpad dat eigenlijk alleen geschikt is voor wandelaars. Het is vanaf Chora zo'n 30 tot 45 minuten lopen (ik geloof dat het 2,6 kilometer was). Er is ook een klein strand genaamd Fikio ten noorden van het dorp Messaria. Er is geen schaduw op het strand en helaas ligt er nogal wat zeewier op het strand.

Psili Amos Beach Schinoussa Psili Amos Beach Schinoussa Psili Amos Beach Schinoussa Psili Amos Beach Schinoussa Psili Amos Beach Schinoussa
Village beach in Mersini Schinoussa Lioliou Beach Schinoussa Lioliou Beach Schinoussa Tsigouri Beach Schinoussa Tsigouri Beach Schinoussa

Het strand van Gerolimnionas op Schinoussa - In het noordwesten is er een strand genaamd Gerolimionas, althans de baai heeft die naam. Het strand is mooi gelegen in een baai die vrij diep is. Maar er is wel wat rommel op het strand en het is niet altijd even schoon, omdat het vaak in de wind ligt. Dit strand wordt niet veel bezocht, dus naturisme is mogelijk. Volgens mij is dit het enige strand waar naturisme is toegestaan, maar toen wij in mei op het eiland Schinoussa waren vonden we stranden als Liolou beach en Psili Amos ook leeg en hebben we ons niets van de borden met "No nuddity" aangetrokken.

Aligaria Beach Schinoussa Mersini Beach Schinoussa Tsigouri Beach Schinoussa & Archipelagos Rooms Gerolimnionas Beach Schinoussa Tsigouri Beach Schinoussa
Tsigouri Beach Schinoussa Ormos Gerolimnionas Schinoussa Lioliou Beach in Schinoussa Psili Amos Beach in Schinoussa Beach in Schinoussa

Hans Huisman, Panagiotis Belogiannis, Archipelagos Rooms, www.schinoussa.gr/ 2015, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional