Schinoussa island
De Griekse Eilanden Schinoussa HOME Schinoussa hotels Schinoussa stranden Schinoussa reizen Schinoussa restaurants

De restaurants op het eiland Schinoussa

Hieronder staan een aantal restaurants op het eiland Schinoussa waar wij hebben gegeten en waar wij een beoordeling aan hebben gegeven. Het zijn er maar een paar omdat we er maar vier dagen waren in totaal en omdat we er twee ontdekten die we eigenlijk heel erg goed vonden en daar steeds naar terug zijn gegaan. In een van de restaurants hebben we maar één keer gegeten, in de andere twee wat vaker en de beoordelingen zijn persoonlijk. Jij kunt andere ervaringen hebben dan ik.

Margarita's - Chora, Schinoussa
Schinoussa, Margarita's Schinoussa, Margarita's Schinoussa, Margarita's Schinoussa, Margarita's Schinoussa, Margarita's

Margarita's heeft een bord staan in de hoofdweg die door Chora loopt, om aan te geven waar ze zitten. Je moet een trappetje op en hebt dan een prachtig uitzicht over de zee. De huiswijn is prima en de tzatziki die we bestellen zit goed in de knoflook. De souvlaki die we bestellen is gemaakt van iets wat uit de fabriek en uit de diepvries komt, een beetje teleurstellend. De hamburger die ik zelf bestel is niet onaardig.

Ons oordeel: een 6,5 uit 10

Loza - Chora, Schinoussa
Schinoussa, Loza Schinoussa, Loza Schinoussa, Loza Schinoussa, Loza Schinoussa, Loza

Taverna / kafenion op het pleintje in de Chora waar je pizza's, pasta's en andere snacks kunt bestellen, of gewoon een kop koffie kunt drinken. Het is populair bij de plaatstelijke bevolking en ook bij de toeristen. Hier staat iemand in de keuken die van lekker eten houdt. We hebben hier dan ook een aantal malen gegeten en koffie gedronken. Bovendien is het een soort banketbakker, waar je lekkere dingen voor bij de koffie kunt halen of bijvoorbeeld heerlijke verse kaasbroodjes. De eerste keer bestellen we allebei een pasta. Deze wordt vers bereid en smaakt verrukkelijk. De door mij bestelde pasta is een vegetarische variant en die is ook heel erg lekker. Er worden ook wat olijfjes, komkommer en kaasblokjes op de tafel gezet. Het brood is heerlijk vers. Bij Loza kun je ook een afhaalpizza bestellen. Ook deze is erg goed en met liefde bereid. Dikwijls zijn pizza's die je in Griekenland besteld niet zo fantastisch, maar Loza vormt de uitzondering.

Ons oordeel: een 8,5 uit 10

Deli - Chora, Schinoussa
Schinoussa, Deli Schinoussa, Deli Schinoussa, Deli Schinoussa, Deli Schinoussa, Deli
Schinoussa, Deli Schinoussa, Deli Schinoussa, Deli Schinoussa, Deli Schinoussa, Deli

Ook Deli wordt aangegeven met een bord in de hoofdstraat en net als bij Margarita's moet je een trap op. Ook hier is een prachtig uitzicht. De taverna was ons aanbevolen door de eigenaar van de accommodatie waar wij verbleven. Het eten is hier echt heel erg goed en wij denken dat hier een professionele kok in de keuken staat. Het was zo goed dat we er er drie van de vier dagen hebben gedineerd. Er komen knoflookbrood en olijfjes op de tafel. Verrukkelijk is de gevulde kipfilet, het varkensvlees (smaakt als een varkenshaas) en de stifado (stoofvlees). Ook de frietjes zijn lekker knapperig. Een aanrader.

Ons oordeel: een 9 uit 10


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2015
Valid HTML 4.01 Transitional