Psathoura
De Griekse eilanden Psathoura HOME Alonissos Alinissos Marine Park Alonissos Bootverhuur
Psathoura, Alonissos Psathoura, Alonissos Psathoura, Alonissos Psathoura, Alonissos Psathoura, Alonissos
Het eiland Psathoura in Griekenland
Englih

Het afgelegen en onbewoonde eiland Psathoura in de Sporaden is de thuisbasis van een van de hoogste vuurtorens in de Egeļsche Zee. Het is gelegen in het noorden van het eiland en het werd gebouwd in 1895. De vuurtoren is 28,9 meter hoog en geeft een signaal / flits van een seconde om de tien seconden. Het is opgebouwd uit donker vulkanische steen van het eiland Skopelos. Het eiland Psathoura is meer plat dan de andere eilanden in de buurt, zoals bijvoorbeeld Gioura. Het hoogste punt ligt op slechts 14 meter. Psathoura is het meest noordelijke eiland in de groep en de oppervlakte van het eiland is slechts 2 km2.

Psathoura is een vulkanisch en dus vruchtbaar eiland en er is een mooi zandstrand waar in het begin van de zomer de zeldzame witte strandlelie in overvloed groeit. Er is ook een verzonken stad, de stad van Psathoura, maar het zou ook zou kunnen zijn dat het geologische formaties zijn die er uitzien als een onderwater stad. Ze liggen op een diepte van 10 tot 17 meter. Aan de noordkant van het eiland zijn er ruļnes die er uitzien als een oud fort en aan de zuid-en westkant van het eiland zijn er overblijfselen die dateren uit de neolithische tijd.

Een theorie is dat Psathoura de site is van een oude plaats die Chrysi ("goud") heette, een stad waar goudwinning heeft plaatsgevonden. Het verhaal vertelt dat dit eiland werd getroffen door een ramp, werd bedekt door de golven en in de zee zonk.


© Hans Huisman, Ikion Hotel, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional