Patmos
De Griekse eilanden Patmos HOME Patmos Hotels Patmos Stranden Bezienswaardigheden Patmos Restaurants Patmos Autoverhuur

DE RESTAURANTS EN TAVERNA'S OP HET EILAND PATMOS IN GRIEKENLAND

Hier is ond oordeel over een aantal restaurants op het eiland Patmos. Het is geen erg lange lijst omdat we al snel een favoriet hadden waar we dikwijls naar terug gingen (Pantelis in Skala). De beoordelingen zijn persoonlijk en omstandigheden kunnen zijn gewijzigd.

Patmos Skala - Plaza Cafetaria
Patmos restaurants

Dit cafetaria zit op het grote plein naast het postkantoor. Het ontbijt is ietsje duurder dan bij Aigaio (zie verderop). Ik bestel een cappuccino in plaats van de nescafe die je er gewoonlijk bij krijgt in Griekenland als je niets zegt. Het ontbijt komt met boter en cake. De gebakken bacon is los in plakjes, er is vers brood en twee soorten jam. Geen verse jus, maar tegen een meerprijs is die wel te bestellen. De cappuccino hoeft niet extra afgerekend te worden.

Ons oordeel: 8 uit 10.

Aigaio Café in Patmos Skala
Patmos restaurants

Snacks, ontbijt, koffie, croissants en broodjes op een pleintje even verderop in de hoofdstraat net achter het grote plein met alle terrassen. Heerlijk vers knapperig stokbrood, verse jus d'orange, cappuccino in orde en met een glas water. Het ontbijt is goedkoop (6 euro in 2007). De tweede keer kregen we helaas getoast stokbrood in plaats van vers.

Ons oordeel: 7,5 uit 10.

Oassis Taverna in Grikos
Patmos restaurants

Oassis Taverna in Grikos

Salades, kaastaart en nog wat kleine hapjes staan er op het menu van deze taverna in Grikos op Patmos. Er is filterkoffie of espresso. Op 12 en 13 mei was er nog niet veel te kiezen omdat het seizoen hier nog niet echt begonnen was, met excuses. De mensen zijn uitermate vriendelijk. Je kunt in de schaduw van de bomen gaan zitten op het strand of op het overdekte terras. Het toilet was een beetje rommelig.

Ons oordeel: 7,5 uit 10.

Pantelis Restaurant in Skala Patmos
Patmos restaurants

Pantelis Restaurant in Skala Patmos

Ons favoriete restaurant op Patmos, al sinds we er voor het eerst waren. Het zit in het eerste zijstraatje rechts van de hoofdweg op het plein, waar ook de bakker zit (het straatje paralel aan de boulevard). Het is populair bij de Grieken, en het is er altijd druk. De witte wijn is lekker en koud. Fava en tzaziki zijn goed, riante porties. De kip met aardappels is uitstekend, evenals de gehaktballetjes in tomatensaus, de mousaka (groot stuk) en de saganaki (gebakken kaas). Grosso werkt al in de bediening voor zolang als wij ons kunnen herinneren, en het personeel dat er werkt is al heel lang hetzelfde. Ook omdat zij zo leuk zijn en omdat de sfeer er zo aardig is ga je er eten. Bij de maaltijd krijgen we gratis gebakken aubergines met een sausje. De porties zijn zo groot, alsof je uitgehongerd bent. Minpunt: brood is niet aan één stuk, wat je doet vermoeden dat het al in meerdere mandjes heeft gelegen.

Ons oordeel: 9 uit 10.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional