Leros
De Griekse eilanden Leros HOME Leros Hotels Leros Stranden Geschiedenis Bezienswaardigheden Restaurants Autoverhuur
Leros Leros Leros Leros Leros
Leros Leros Leros Leros Leros
De bezienswaardigheden van het eiland Leros

Lakki met zijn art deco gebouwen. Aan het havenfront staat een monument ter nagedachtenis aan het vergaan van een Grieks marineschip na een bombardement door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog op 26 september 1943. In Lakki staat ook de kerk van St. John de Evangelist (Aghios Ioannis Theologos), een van de interessantste in zijn soort in de hele Dodecannese, met enkele prachtige mozaieken uit de 11e eeuw. In Lakki staat ook het oorlogsmuseum.

Platanos - Aghia Marina - Panteli. Het Brouzi fort, gebouwd op de restanten van een antieke stad die ooit in de monding van Agia Marina was te vinden.

Partheni, vlakbij het vliegveld, waar naar men denkt ooit een antieke tempel voor Diana (Artemis) stond. Veel moet hier nog opgegraven worden.

De Paleokastro: dit is het oudste kasteel in de geschiedenis van Leros en het ligt op de top van een heuvel bij Xirokambos. De kerk van Panagia (De Heilige Maagd Maria), staat in het fort, en stamt uit de 4e eeuw na Christus. Later is de kerk gerenoveerd. De stenen aan de noordzijde van het fort zijn vierkant en wegen ongeveer 500 kilo per stuk.

De kerk van Agios Isidoros in de baai van Gourna, die in het water is geplaatst.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional