Lefkas
De Griekse eilanden Lefkas HOME Lefkas Hotels Lefkas Stranden Bezienswaardigheden Lefkas Reizen
Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel
Het eiland Lefkas / Lefkada in Griekenland

English Het eiland Lefkas of Lefkada bevindt zich in de groep van de Ionische eilanden, tussen Corfu (in het noorden) en Lefkas (in het zuiden), ten westen van het vasteland van Midden-Griekenland. Het eiland heeft een oppervlakte van 303 vierkante kilometer en een bevolking van 23.000 mensen. Lefkas of Lefkada ligt heel dicht bij het vasteland waarmee het een verbinding heeft via een brede brug. Deze brug leidt van het vasteland naar de hoofdstad van Lefkada / Lefkas, die gewoon de naam Lefkada Stad heeft.

"Lefkada" betekent "Wit eiland" en Lefkas dankt zijn naam dan ook aan de witte kalkrotsen en witte kliffen in het zuiden van het eiland rondom de pitoreske Kaap Lefkas. Lefkas is vruchtbaar en vrij groen net als de meeste van de nabijgelegen Ionische eilanden (maar op bijvoorbeeld Corfu en Zakynthos vind je wel wat meer bossen dan op Lefkada), en het eiland is spectaculair op zijn eigen manier. Het eiland is bergachtig en het is omringd door tal van kleine eilanden die voor de kust liggen. Het niveau van het toerisme is relatief laag in vergeleking met bijvoorbeeld Corfu of Zakynthos. De wegen op Lefkas zijn goed te noemen. Het merendeel van de accommodaties en taverna's op Lefkas is te vinden aan de oostkust en de zuidkust en alles is nog steeds vrij traditioneel. De veerboten-haven van het eiland is niet de hoofdstad, maar de stad Nidri aan de oostkust. In Lefkada Stad is wel een jachthaven. Ten noorden van Lefkada Stad ligt een lagune en tussen de hoofdstad en het vasteland zijn er zoutvlaktes.

Over Lefkas / Lefkada - een klein beetje geschiedenis

Het eiland zat volgens de geschiedenis vast aan het vasteland tot in de 5e eeuw voor Christus een gracht werd gegraven die Lefkada Stad van het vasteland scheidde. Net als de andere Ionische eilanden werd het eiland Lefkas ook getroffen door aardbevingen, en de laatste grote was in 1956, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lefkas, zijn veel van de oude gebouwen en Venetiaanse kerken hier gespaard gebleven. De meeste van de gebouwen hebben die aardbeving overleefd en wat verloren was gegaan werd op een sympathieke manier herbouwd. Hoger bouwen dan 2 verdiepingen was niet toegestaan en daarom heeft Lefkada Stad een charmante uitstraling.

Bustochten en boottochten op Lefkas / Lefkada

Er is een beperkt aantal accommodaties in Lefkada Stad, maar je kunt het natuurlijk ook bezoeken tijdens een dagtocht. Tussen Lefkada Stad en de haven van Nidri en andere stadjes op het eiland zijn er regelmatige verbindingen met de bus. Vanuit Nidri zijn er boottochten langs enkele eilanden waaronder het beroemde Skorpios Island, dat eigendom is van de familie Onassis. Je kunt een bezoek brengen aan de prachtige zee-grot van Meganisi (een eiland tegenover Lefkas), aan het eiland Meganisi zelf, en een aantal boten varen zelfs helemaal naar Porto Katsiki Beach, dat in het uiterste zuidwesten van het eiland ligt en bekend staat als het beste zandstrand van het eiland Lefkas. Het strand van Porto Katsiki is omgeven door hele hoge kliffen. Dit strand is ook bereikbaar per bootje vanaf de kleine haven van Vassiliki in het zuiden. Deze stad is de thuisbasis van wat wordt gezegd dat dit de beste windsurf plek in Europa is, en om deze reden alleen al trekt Vassiliki heel wat bezoekers aan. Het strand van Vassiliki is een echter een vrij klein kiezelstrand en er zijn veel betere stranden te vinden op het eiland.

Na Lefkada Stad is Nidri de grootste stad van het eiland. Het is een wat toeristisch stadje met winkeltjes, veel souvernirshops, een boulevard, taverna's en wat uitgaansgelegenheden. Vanuit het stadje Nidri is er een regelmatige bootverbinding met Fiskardo (Lefkas) en Piso Aetos (Ithaki) en ook kun je vanuit hier de dagexcursies maken naar Skorpios en de andere eilandjes in de buurt. Het eiland Skorpios is gelegen op 4 kilometer afstand van Nidri. Het is beschermd en het is niet toegestaan om het eiland te betreden.

Lefkas, Lefkada, Lefkas Cape, Lefkas Kaap Lefkas, Lefkada, Nidri waterfall, Nidri Waterval Lefkas, Lefkada Lefkas, Lefkada, Vlicho Lake, Meer van Vlicho Lefkas, Lefkada, Kathisma Beach
Lefkas, Lefkada, Gyra Beach Lefkas, Lefkada, Gyra Beach Lefkas, Lefkada, Gyra Beach Lefkas, Lefkada, Nidri Lefkas, Lefkada, Karya
Lefkas / Lefkada bezienswaardigheden

Op het puntje van Kaap Lefkas, in het zuiden van het eiland, zijn wat restanten van een Tempel van Apollo. Dit is ook de plek waar de beroemde lesbische dichteres Sapho zelfmoord pleegde door van de 70 meter hoge klif de zee in te springen.

Bij Nidri is een tombe uit de Bronstijd te bekijken.

Bij de toegang van het eiland vanaf het vasteland staat aan beide zijden de restanten van een fort uit de 14e eeuw. Dit oude kasteel heet Agia Mavra en werd gebouwd om de oude stad te beschermen. Er is hier ook een mooie kerk te zien.

Lefkas stad met zijn vele gekleurde houten huizen.

Lefkas, Lefkada Lefkas, Lefkada, Lefkas Town Lefkas, Lefkada Lefkas, Lefkada Meganissi eiland tegenover Lefkas
Lefkas / Lefkada stranden

LefkasPorto Katsiki Beach - Dit strand is gelegen in het uiterste zuidoosten van het eiland Lefkas en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Het is een populaire en schilderachtige bestemming. Het strand is omgeven door hoge kliffen en kan worden bereikt door een trap af te klimmen die leidt vanaf de parking. Sommige stukken van de kliffen zijn naar beneden gevallen op het strand in 1999 dus het is aangeraden niet direct onder de kliffen te gaan liggen. Het strand is een zandstrand en het is gemakkelijk om in het water in te gaan, alhoewel de golven vrij hoog kunnen zijn hier. Er zijn drankjes te koop op het strand (hoogseizoen) en ook zijn er parasols te huur. Vóór 11.00 uur het strand is nog steeds in de schaduw van de hoge kliffen die het omringen, omdat het strand op het westen gericht ligt, dus het beste is het om het in de middag te bezoeken als de zon er op staat. Porto Katsiki Beach is een populair strand en het kan er vrij druk worden.

LefkasEgremni Beach - Dit strand is gelegen in het zuidwesten van het eiland Lefkas iets ten noorden van Porto Katsiki Beach. Het is moeilijker te bereiken en het laatste deel moet je rijden over een smalle en steile onverharde weg met veel bochten erin. Egremni Beach is bereikbaar door via een trap naar benden te klimmen, maar er zijn veel meer treden dan in Porto Katsidi (ongeveer 300 treden naar beneden). Egremni Beach is een zeer lang en rustig zand / kiezelstrand. In het hoogseizoen zijn er ligstoelen en parasols te huur en kunt je er ook drankjes kopen op het strand. Het afdalen in de zee is vrij steil en kan nogal wat stroming staan, dus het strand is niet echt geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand van Egremni wordt beschreven als een van de beste en mooiste in heel Griekenland en het water is er kristalhelder. Op sommige delen van het strand is er ook ruimte voor naturisten. Er is (betaalde) parkeerplaats bij het strand, maar sommige mensen laten hun auto staan een honderd meter of zo voor de parking aan de kant van de weg. Het laatste deel naar het strand moet je lopen over een houten trap.

LefkasGialos Beach - Net boven het strand van Egremni, in het zuidwesten van het eiland vind je het strand van Gialos, ten westen van het dorp Athani. Het strand is te bereiken via een verharde, maar zeer bochtige weg (haarspeldbochten), die eindigt bij een parkeerplaats waar je ook iets te drinken of te eten kunt kopen (hoogseizoen). Er is soms een kleine taverna geopend ten noorden van de weg. Gialos Beach is ook omringd door kliffen en het grootste deel van het strand ligt in de schaduw tot 11,00 / 12,00 uur, dus je kunt Gialos Beach het beste in de middag bezoeken. Het strand van Gialos is een lang kiezelstrand en het wordt snel diep als je het water in gaat. Bij de parkeerplaats in de buurt zijn er een aantal ligbedden en parasols te huur. Het strand is vrij rustig en aan het zuidelijke einde van het strand is er ook enige ruimte voor naturisten.

LefkasKathisma Beach - Dit strand is ook gelegen aan de westkant van het eiland Lefkas / Lefkas, maar meer naar het noorden dan Porto Katsidi en de anderen (een beetje ten noorden van het midden van het eiland en ten zuiden van het dorp Agios Nikitas ). Het is een populair strand met ligstoelen en parasols te huur. Kathisma Beach is een heel breed zand / kiezelstrand dat meer dan 1 kilometer lang is. Er zijn enkele mooie grote rotsen die in het water voor de kust liggen. Het zuidelijke deel van Kathisma Beach wordt gebruikt door de naturisten. Het is steil (maar meer zand) als je in het water ingaat. Achter het strand zijn taverna's voor uw catering behoeften. Kathisma kan worden bereikt met de bus van de hoofdstad Lefkas Stad. Er is voldoende parkeerruimte, maar het kan er toch erg druk worden, vooral tijdens het weekend. Omdat het strand zo groot is kun je altijd een rustig plekje vinden voor jezelf. In de afgelopen paar jaar is Kathisma Beach gecommercialiseerd en zijn er hier extra hotels, taverna's en strand bars gebouwd.

LefkasKalamitsi Beach - Dit strand is gelegen ten zuiden van Kathisma Beach. Het is een zand / kiezelstrand met schilderachtige grote rotsen op het strand en in de zee. Er zijn enkele parasols en ligbedden te huur en je kunt drankjes kopen hier (hoogseizoen). Toch is het normaal gesproken rustiger dan op sommige van de andere nabijgelegen stranden. Het dorp Kalamitsi zelf is interessant met oude stenen huizen en tal van windmolens. Een wandeling langs de kuststrook tussen Kalamitsi Beach en Kathisma Beach brengt je langs een aantal andere kleine zandige / kiezelsteentjes baaien en stranden waarvan sommige in de schaduw van dennenbomen liggen. Er is een goede kans om hier je eigen verlaten baai of strand te vinden en het is ook een kans voor de naturisten onder one om te zwemmen zonder zwemkleding.

Hoe kom ik op Lefkas - vliegtickets naar Lefkas / Lefkada

Griekenland reizen

Het dichtstbijzijnde vliegveld voor Lefkas / Lefkada is Preveza, op het vasteland van Griekenland. Reizen en vliegtickets naar Lefkas / Lefkada met bestemming "Lefkas" landen dan ook altijd op dit vliegveld dat op 15 kilometer afstand van de hoofdstad Lefkada Stad ligt, en niet op het eiland zelf. Preveza is een internationaal vliegveld en dus niet uitsluitend voor binnenlandse vluchten. Je hoeft dan ook niet eerst naar Athene te vliegen en dan over te stappen op een andere vlucht met een Grieks vliegtuig.

Arkefly verkoopt losse vliegtickets naar Lefkas (Preveza). Ook Sunweb verkoopt vliegtickets naar het eiland Lefkas. Sunweb, Suntip reizen, Eliza was here en Arke Reizen bieden ook complete reizen aan naar Lefkas / Lefkada. Voor het overzicht van alle vliegtickets / losse chartervluchten en reizen naar naar Lefkas en andere eilanden, en voor komplete reizen inclusief hotel klik hier.

veerboten Lefkas Vanaf het vasteland van Griekenland is een dagelijkse verbinding met het eiland Lefkas. Het eiland heeft verbinding met diverse andere eilanden in de Ionische Zee. Check de veerboten.

Boek hotels, appartementen en studios in Lefkas online - klik hier.

Accommodaties op Lefkas / Lefkada: hotels, appartementen en studio's op Lefkas / Lefkada, Griekenland
Lefkas, Lefkada, Konaki Hotel Lefkas, Lefkada, Konaki Hotel Lefkas, Lefkada, Konaki Hotel Lefkas, Lefkada, Konaki Hotel Lefkas, Lefkada, Konaki Hotel
Konaki Hotel

Het Konaki Hotel wordt omgeven door weelderige tuinen. Het ligt op 250 meter van het strand van Lygia in Lefkada. Het hotel biedt gratis WiFi, een traditioneel restaurant en een ontbijtbuffet. De kamers beschikken over een eigen balkon met uitzicht op de olijfboomgaard of het zwembad. De van airconditioning voorziene kamers van het Konaki Hotel zijn licht en luchtig met betegelde vloeren. Ze zijn uitgerust met een koelkast, telefoon en tv. Elke kamer is voorzien van een eigen ingang. Gasten kunnen ontspannen met een drankje, koffie of een snack op het ruime zonneterras met ligstoelen en parasols. Kinderen kunnen veilig spelen op de speelplaats en in een apart zwembad. Er is ook een goed uitgeruste fitnessruimte aanwezig.

Het vissersdorp Lygia biedt taveernes binnen 3 minuten lopen van het hotel. Een bus stopt buiten het hotel en biedt verbindingen naar de stad Lefkada, op 4 km afstand. Het schilderachtige dorpje Nydri bevindt zich op 11 km afstand. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar op het terrein.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Konaki Hotel - klik hier.

Voor alle hotels, appartementen en studio's op het eiland Lefkas / Lefkada - klik hier.

Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence
Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence
Lefkas, Lefkada, Hotel Villa Lefkas Blue Residence - hele goede beoordelingen

De Lefkas Blue Residence wacht op u op het Ionische eiland Lefkas. Het hotel is gelegen vlakbij het idyllische landschap van de lagune van Lefkas. Een korte wandeling scheidt onze gasten van de Ionische Zee en de adembenemende zonsondergang, die gegarandeerd uw zintuigen zullen doen ontwaken. Op slechts een afstand van 800 meter de Lefkas Blue Residence vindt u de schilderachtige, met kinderkopjes geplaveide steegjes van de 'agora' van Lefkas stad met zijn traditionele tavernes, cafes en bars, winkels en de promenade. Geniet van het veelgeprezen strand van "Agios Ioannis". Dit strand wordt jaarlijks de blauwe vlag toegekend voor zijn kristal helder en schoon water. Dit strand ligt op 5 minuten loopafstand van uw woning. De Lefkas Blue Residence kan gemakkelijk worden bereikt binnen 15 minuten rijden vanaf de internationale luchthaven Preveza.

Lefkas Blue Residence bestaat uit acht luxe appartementen, perfect voor die "get-away" vakantie waar u discrete luxe in alle rust en stilte kunt vinden. Lefkas Blue Residence staat op eem stuk grond van meer dan 3000m² en is omgeven door weelderige groene olijfgaarden die de sfeer van de authentieke Griekse gastvrijheid uitstralen. Het hotel biedt moderne architectuur en voorzieningen en eersteklas service te midden van het bruisende leven van het eiland. De neo klassieke villa biedt luxe appartementen 60 tot 80 m² in een modern complex, recent gebouwd met uitsluitend de nieuwste en meest geavanceerde bouwtechnieken. De dubbele beglazing van de balkon deuren leiden naar de veranda van het appartement waar het een prima omgeving is om te genieten van het ontbijt en diner terwijl u uitkijkt over een mooie tuin. In het grote prive-zwembad van 130m ² kunnen onze bewoners genieten van een verfrissende duik. Dit zwembad is op elk slechts een stap verwijderd van het appartement.

Elk appartement in The Lefkas Blue Residence is volledig ingericht met elegant meubilair, voorzieningen en gadgets voor het dagelijks gebruik (kaptafel, ruime kasten, keuken, enz ...) Geniet van rustige momenten op queen-size bedden op elk moment van de dag of het jaar terwijl je kamer temperatuur, geregeld door individuele airconditioning of ventilatoren aan het plafond, zal altijd uw persoonlijke wens te voldoen. Alle appartementen bieden het veilige en comfortabele gevoel dat onze gasten verdienen tijdens hun vakantie. Veiligheidsdeuren, dubbele beglazing in de balkon deuren, evenals een persoonlijke kluis voor de opslag van waardevolle spullen zijn standaard voor elke bewoner tijdens het verblijf in het Lefkas Blue Residence. Standaard Voorzieningen: moderne koelkast, volledig ingerichte kitchenette met oven, magnetron, broodrooster, waterkoker, koffiezetapparaat, fruit blender, enz. Air-conditioning, plafond ventilatoren, evenals Hi-Fi-apparatuur, digitale satelliet televisie, en veel meer ...

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Hotel Lefkas Blue Residence - klik hier.

Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel
Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel Lefkas, Lefkada, Nydrion Beach Hotel
Nydrion Beach Hotel - Nidri Beach

Het Nydrion Beach Hotel ligt aan het strand en biedt een panoramisch uitzicht over de nabijgelegen eilanden. De kamers hebben een balkon, airconditioning en satelliet-tv. De kamers beschikken verder over een mini-bar, kluis en föhn. Nydrion Beach Hotel biedt faciliteiten zoals een binnenzwembad, bar, lounge en een strandbar. Het hotel is gelegen op het eiland Lefkada en is met een brug verbonden met het vasteland van Griekenland

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Nydrion Beach Hotel - klik hier.

Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel
Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel
Lefkas, Lefkada, Enodia Hotel - small luxury hotel built in 2008 - good reviews

U vindt het Enodia Hotel in het zuiden van Lefkas in de uitsparing van een inham, vlakbij het kobalt blauw van de zee. Het hotel is gelegen in Vassiliki, een klein stadje en haven en een een brug naar de Ionische eilanden en zelfs Italië.

In onze Enodia Hotel zal u genieten van de zee onder je voeten, en het is een goede plaats om te surfen. Er is een groot en een klein zwembad in onze tuin. Het hotel heeft een sauna, een fitnessruimte, een bar, de "Enodion" cafe met alle soorten koffie, beschuitbollen, goodies en honing-raki. Er is een restaurant met de lokale en buitenlandse keuken en biologische gerechten. Klimaatregeling is in elke kamer aanwezig, evenals plasma satelliet-tv, gratis internetverbinding, kluisje op de kamer, minibar, haardroger, bad, badjassen, shampoo, douchegel, conditioner, body lotion, zeep. De suites beschikken daarnaast over een speciale decoratie, een grote veranda, plasma-tv's in de slaapkamer en woonkamer en een ronde jacuzzi en gesloten douche.

Enodia Hotel is nieuw gebouwd in 2008 en het is een unieke plaats voor speciale gasten die ultiem comfort en ontspanning zoeken. Het hotel ligt op slechts 50 m van de zee en biedt uniek uitzicht op zee vanaf de kamers. Met een verscheidenheid aan voorzieningen en een persoonlijke behandeling voor al onze gasten zullen wij zorgen dat uw vakantie onvergetelijk zal zijn.

Check beschikbaarheid & prijzen en boek het Hotel Enodia in Lefkas - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional