Lefkas
De Griekse eilanden Lefkas HOME Lefkas Hotels Lefkas Stranden Bezienswaardigheden Lefkas Reizen

Lefkas / Lefkada stranden

LefkasPorto Katsiki Beach - Dit strand is gelegen in het uiterste zuidoosten van het eiland Lefkas en is gemakkelijk bereikbaar met de auto. Het is een populaire en schilderachtige bestemming. Het strand is omgeven door hoge kliffen en kan worden bereikt door een trap af te klimmen die leidt vanaf de parking. Sommige stukken van de kliffen zijn naar beneden gevallen op het strand in 1999 dus het is aangeraden niet direct onder de kliffen te gaan liggen. Het strand is een zandstrand en het is gemakkelijk om in het water in te gaan, alhoewel de golven vrij hoog kunnen zijn hier. Er zijn drankjes te koop op het strand (hoogseizoen) en ook zijn er parasols te huur. Vr 11.00 uur het strand is nog steeds in de schaduw van de hoge kliffen die het omringen, omdat het strand op het westen gericht ligt, dus het beste is het om het in de middag te bezoeken als de zon er op staat. Porto Katsiki Beach is een populair strand en het kan er vrij druk worden.

LefkasEgremni Beach - Dit strand is gelegen in het zuidwesten van het eiland Lefkas iets ten noorden van Porto Katsiki Beach. Het is moeilijker te bereiken en het laatste deel moet je rijden over een smalle en steile onverharde weg met veel bochten erin. Egremni Beach is bereikbaar door via een trap naar benden te klimmen, maar er zijn veel meer treden dan in Porto Katsidi (ongeveer 300 treden naar beneden). Egremni Beach is een zeer lang en rustig zand / kiezelstrand. In het hoogseizoen zijn er ligstoelen en parasols te huur en kunt je er ook drankjes kopen op het strand. Het afdalen in de zee is vrij steil en kan nogal wat stroming staan, dus het strand is niet echt geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Het strand van Egremni wordt beschreven als een van de beste en mooiste in heel Griekenland en het water is er kristalhelder. Op sommige delen van het strand is er ook ruimte voor naturisten. Er is (betaalde) parkeerplaats bij het strand, maar sommige mensen laten hun auto staan een honderd meter of zo voor de parking aan de kant van de weg. Het laatste deel naar het strand moet je lopen over een houten trap.

LefkasGialos Beach - Net boven het strand van Egremni, in het zuidwesten van het eiland vind je het strand van Gialos, ten westen van het dorp Athani. Het strand is te bereiken via een verharde, maar zeer bochtige weg (haarspeldbochten), die eindigt bij een parkeerplaats waar je ook iets te drinken of te eten kunt kopen (hoogseizoen). Er is soms een kleine taverna geopend ten noorden van de weg. Gialos Beach is ook omringd door kliffen en het grootste deel van het strand ligt in de schaduw tot 11,00 / 12,00 uur, dus je kunt Gialos Beach het beste in de middag bezoeken. Het strand van Gialos is een lang kiezelstrand en het wordt snel diep als je het water in gaat. Bij de parkeerplaats in de buurt zijn er een aantal ligbedden en parasols te huur. Het strand is vrij rustig en aan het zuidelijke einde van het strand is er ook enige ruimte voor naturisten.

LefkasKathisma Beach - Dit strand is ook gelegen aan de westkant van het eiland Lefkas / Lefkas, maar meer naar het noorden dan Porto Katsidi en de anderen (een beetje ten noorden van het midden van het eiland en ten zuiden van het dorp Agios Nikitas ). Het is een populair strand met ligstoelen en parasols te huur. Kathisma Beach is een heel breed zand / kiezelstrand dat meer dan 1 kilometer lang is. Er zijn enkele mooie grote rotsen die in het water voor de kust liggen. Het zuidelijke deel van Kathisma Beach wordt gebruikt door de naturisten. Het is steil (maar meer zand) als je in het water ingaat. Achter het strand zijn taverna's voor uw catering behoeften. Kathisma kan worden bereikt met de bus van de hoofdstad Lefkas Stad. Er is voldoende parkeerruimte, maar het kan er toch erg druk worden, vooral tijdens het weekend. Omdat het strand zo groot is kun je altijd een rustig plekje vinden voor jezelf. In de afgelopen paar jaar is Kathisma Beach gecommercialiseerd en zijn er hier extra hotels, taverna's en strand bars gebouwd.

LefkasKalamitsi Beach - Dit strand is gelegen ten zuiden van Kathisma Beach. Het is een zand / kiezelstrand met schilderachtige grote rotsen op het strand en in de zee. Er zijn enkele parasols en ligbedden te huur en je kunt drankjes kopen hier (hoogseizoen). Toch is het normaal gesproken rustiger dan op sommige van de andere nabijgelegen stranden. Het dorp Kalamitsi zelf is interessant met oude stenen huizen en tal van windmolens. Een wandeling langs de kuststrook tussen Kalamitsi Beach en Kathisma Beach brengt je langs een aantal andere kleine zandige / kiezelsteentjes baaien en stranden waarvan sommige in de schaduw van dennenbomen liggen. Er is een goede kans om hier je eigen verlaten baai of strand te vinden en het is ook een kans voor de naturisten onder one om te zwemmen zonder zwemkleding.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional