Kythira
De Griekse Eilanden Kythira HOME Kythira Hotels Kythira Stranden Bezienswaardigheden

Firi Ammos (Agia Pelagia) - Het strand van Firi Ammos ligt ten zuiden van Agía Pelagía. Het is met name bekend vanwege het unieke roodkleurige zand dat voornamelijk bij de rand van het water is te vinden. Het strand van Agia Pelagia is een vrij groot strand.

Chalkos Beach - Chalkos is een smal kiezelstrand, zo'n 200 meter lang, aan de zuidoost kust van Kythira. Het ligt 2,5 kilometer vanaf het dorp Kalamos. Er kan op het strand wel eens wat wind staan omdat het op het noorden ligt. Hier kan men prachtig snorkelen.

Firi Ammos (Livadi) - Lang en mooi strand met roodkleurige kiezels aan de zuidooskust van het eiland. Het behoort tot de stranden met het meest schone zeewater.

Paliopoli Beach - Het strand van Paliopoli is zeer geliefd bij de Grieken. Het is een zeer langgerekt zand/kiezelstrand.

Platia Ammos Beach - Lang zandstrand aan de noordwest kust van Kythira niet ver van het dorp Karavas. Er is uitzicht op de Peloponnesos. Op het strand is een taverna.

Fourni Beach - 2 Kilometer ten zuiden van het strand van Platia Ammos, in het noordwesten van het eiland, ligt het kleine kiezelstrand van Fourni. Dit strand is meestal erg rustig.

Agios Nikolaos Beach - Niet ver van Avlemonas in een prachtige baai ligt het strand van Agios Nikolaos. Het is een niet al te groot zandstrand met wat rotsen erop.

Kaladi Beach - Het kiezelstrand van Kaladí is misschien wel het mooist van allemaal. Hier steekt de turkooise kleur van het zeewater af tegen de witte kiezels op het strand.

Diakofti Beach - Strand aan de oostkant van het eiland, ongeveer ter hoogte van het midden van het eiland. Het kleine zandstrand loopt er geleidelijk af in de zee. Tegenover Diakofti ligt een eilandje dat met een brug is verboden met de overkant. In Diakoft zijn een aantal taverna's.

Melidoni Beach - Mooie ingesloten baai met een klein en rustig zandstrand, gelegen in het zuidwesten van het eiland. Het water is er helder en je kunt er goed snorkelen. Pas op: soms zijn er ineens strandfeesten in de zomer.

Avlemonas Beach - Bij het vissersdorpje Avlemonas aan de oostkant van het eiland, waar zo lang is gezocht naar de Tempel van Aphrodite, is een strand met zand en wat kiezels. In het dorp zijn een paar kleine taverna's.

Kapsali Beach - Dit strand ligt in het zuiden van Kythira en is zichtbaar vanaf de heuvels van Chora. Het is een populair strand dat in tweeën gesplits wordt door een rots. Voor de kust in de zee ligt een eilandje dat vreemd gevormd is. De mensen van Kythira beweren dat daar de godin Aphrodite is geboren.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional