Kimolos
De Griekse Eilanden Kimolos HOME Kimolos Hotels Kimolos Veerboten Het eiland Polyaigos

kimolos ferries Kimolos ferries

Voor verbindingen met Kimolos check de websites van Aegean Speed Lines die met een snelle ferry Piraeus (bij Athene) verbindt met het eiland Kimolos. De tocht duurt ongeveer 3 en een half uur (zie plaatje links). Ventouris Sea Lines gaat met een gewone, langzamere veerboot de westerlijke Cycladen af. Deze tocht duurt veel langer (ongeveer zes en een half uur) en er worden dan ook de eilanden Kythnos en Serifos aangedaan. Ook GA Ferries doet vanaf Piraeus het eiland Kimolos aan maar deze tocht duurt nog veel langer omdat behalve dat er meer eilanden worden aangedaan deze veerboot eerst van Sifnos naar Milos vaart en dan pas naar Kimolos. NEL-Lesvos Maritime verbindt Kimolos met de eilanden Syros en Paros in de centrale Cycladen. Deze maatschappij vaart de route Syros - Paros - Serifos - Sifnos - Kimolos - Milos en weer terug, maar doet op andere dagen weer veel meer eilanden aan (bijvoorbeeld Folegandros, Kea en Kythnos en door naar Pireaus / Athene). Voor de juiste en actuele vertrektijden ga naar de website van de betreffende veerbootmaatschappij. Afhankelijk van de periode waarin je reist, hoogseizoen of laagseizoen, verschilt het aantal verbindingen, verschillen de vertrektijden en dergelijke. Als je heel vroeg in het seizoen al wilt gaan kijken of er een veerboot is van A naar B dan kan het ook zijn dat de schema's nog niet zijn goedgekeurd en vrijgegeven. Kijk dan later nog eens een keer. Mocht je van tevoren een hotel hebben geboekt dan weet de eigenaar hiervan het vaak nog beter. De meeste hoteleigenaren hebben contact met de havenpolitie en zij kunnen je dan een reisadvies geven.

Kimolos is perfect te combineren met een vakantie in Pollonia in op het eiland Milos, omdat er vanuit dit dorp een regelmatige veerdienst is (4 maal per dag) naar Kimolos. Het wordt aangeraden om de auto van Milos mee te nemen omdat er geen auto's te huur zijn op Kimolos. Vervoer op Kimolos is met de bus, taxi of watertaxi.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional