Milos
De Griekse Eilanden Milos Home Milos Hotels Milos Stranden Milos Autoverhuur Milos Veerboten Bezienswaardigheden
Milos Milos Milos Milos Milos
Milos Milos Milos Milos Milos
HET EILAND MILOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND - EILAND VAN VELE KLEUREN EN LANGE ZANDSTRANDEN

milos plattegrond English version

Dit eiland in de groep van de Cycladen-eilanden heeft echt mijn hart gestolen. Ik ben er helemaal verliefd op geworden vanaf het moment dat ik er voet aan wal heb gezet. Het eiland Milos is een groen eiland met prachtige kleuren in zowel de rotsen als in de natuur. Er zijn vulkanische rotsen met witte, roze, oranje, groene en rode schakeringen die er op elk moment van de dag weer anders uitzien en er zijn velden met bloemen in allerlei kleuren wit, rood, geel en paars. Er vliegen ook veel bijzondere vlinders over de velden.

De kust van Milos is onge붥naard prachtig (alleen het nabijgelegen eiland Polyaigos is competitie) met witte krijtrotsen, vreemde rotspartijen die ineens uit de zee komen zetten en op sommige stukken zulk prachtig blauw water dat het bijna pijn doet aan je ogen zo mooi. Het eiland Milos is net als Santorini van origine een vulkaan, met de belangrijkste havenplaats Adamas in de vulkaankrater gelegen. De naam Adamas komt van het Griekse woord voor "diamant" omdat van bovenaf gezien de baai eruit ziet als een ring en de witte huisjes van Adamas als een diamant in die ring.

Ik vond zelf Milos echt een verrassend leuk eiland. Er zijn mooie zandstranden en de bevolking is bijzonder gastvrij. Je kunt er uren door de natuur wandelen, van de stilte genieten en onderweg niemand tegenkomen. Je kunt er een schoon en prachtig zandstrand vinden voor alleen jezelf (er zijn ongeveer 100 stranden op het eiland). Op Milos is het ook nog vrij goedkoop in vergelijking met sommige andere eilanden in de Cycladen, zowel wat betreft de prijzen van de accommodaties als het eten in de tavernes: een aanrader. Wij vonden het eigenlijk leuker dan dat we van tevoren hadden gedacht. Grote stukken van Milos zijn nog ongerept en rustig, er zijn mooie uitzichten over de zee en andere eilanden en eilandjes en de natuur is er eigenlijk best mooi (niet zo kaal). Zowel Adamas als Pollonia (de twee belangrijkste stadjes met de meeste toeristenvoorzieningen) zijn op hun eigen manier gezellig en relaxed. Er is wel wat te doen maar toch is het er rustig.

Milos Milos Milos Milos Milos
Milos Milos Milos Milos Milos

Milos dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk door de ontdekking van het standbeeld "De Aphrodite van Milos" dat uit de Hellenistische tijd stamt (ongeveer 320 voor Christus), en waarvan een gipsen kopie in het plaatselijke Archeologische Museum van Plaka is te zien (het originele standbeeld staat in het Louvre in Parijs). Het standbeeld van Milos werd in 1820 in een veld ontdekt door een boer en de Franse ambassadeur in Constantinopel kocht het standbeeld van de Turken om het vervolgens naar Parijs te verschepen. Volgens geruchten had het standbeeld van origine ook nog twee armen. Wat daar dan mee gebeurd zou zijn is een raadsel maar er zijn veel eilandbewoners die een arm of een hand van het standbeeld van de Venus van Milos zeggen te hebben.

Dankzij zijn grote beschermde haven was Milos in de antieke tijd een belangrijk centrum, en was er in de pr魈ellenistische tijd een belangrijke Minoﳣhe nederzetting in Filiakopi aan de noordkust. Op het eiland zijn ook Mykeense en Archaﳣhe nederzettingen gevonden. Behalve deze archeologische bezienswaardigheden heeft Milos mooie zandstranden en leent het zich ook uitstekend voor het maken van interessante wandelingen. Voor de baai waarin de haven Adamas is gelegen, liggen twee eilandjes, Akrathi en Arkadi. Beide eilandjes zijn vrij dor en onbewoond. Op Akrathi staat een vuurtoren.

Milos Milos Milos Milos Milos
Milos Milos Milos Milos Milos

Milos is 161 km2 groot en er wonen ongeveer 4500 mensen. De meeste bewoners van het eiland wonen in het noorden van Milos, en het zuiden is heel dunbevolkt. De meeste toeristen blijven tijdens hun bezoek in de driehoek Adamas - Plaka - Pollonia, dus voor de rustzoekers loont het om de rest van het eiland met een auto of met het openbaar vervoer te gaan verkennen. De belangrijkste haven van deze drie dorpen is nu Adamas, en vanuit hier lijkt het uitzicht alsof je over een groot meer uitkijkt, omdat je de uitgang niet kunt zien. Aan de Noordkant van Adamas liggen 4 andere dorpen, Tripiti, Triovasalos, Pera, en de mooiste en tevens de hoofdstad van het eiland: Plaka.

Het stadje Adamas zelf heeft niet echt een geweldig strand (alhoewel er even buiten het centrum, wel een stuk is waar een wat breder stuk zandstrand ligt, het strand van Papikinou met wat strandbedjes, parasols en een taverna, en aan de andere kant van de promenade ligt nog een klein zandstrand dat Lagada Beach heet), maar recht tegenover het stadje ligt het aardige en grote zandstrand van Achivadolimni dat op Adamas uitkijkt. Langs de boulevard van Adamas vind je diverse goede restaurantjes, een aantal winkeltjes en een pinautomaat om geld te trekken. Ook zijn hier en in de omgeving diverse reisbureautjes waar je een excursie kunt boeken, een ticket voor de veerboot kunt kopen of een auto kunt huren. Ik moet zeggen dat ik de mensen op dit eiland echt heel erg aardig en gastvrij vond en dat de kwaliteit van het eten eigenlijk verbazingwekkend goed was in vergelijking met wat op andere eilanden wordt aangeboden. In Adamas zitten een aantal goede tavernes, in Pollonia zijn een aantal heel erg goede tavernes en in Plaka zit een geweldige.

Milos, Adamas Milos, Adamas Milos, Adamas Milos, Adamas Milos, Adamas
Milos, Plaka Milos, Tripiti Milos, Tripiti Milos, Adamas Milos

De veerboten die het eiland Milos aandoen komen allemaal aan in de haven van Adamas. Milos heeft goede verbindingen met nabijgelegen eilanden als Folegandros, Sifnos en Santorini en is makkelijk te bereiken. Toch is het hier in tegenstelling tot sommige andere eilanden nog vrij rustig omdat het eiland aardig groot is. Mensen die op Santorini vliegen kunnen met alle gemak naar Milos varen. Met een snelle boot duurt de tocht ongeveer twee uur en vaar je langs diverse andere eilanden (Sikinos, Folegandros, Polyaigos en Kimolos) voordat je op je bestemming aankomt. Natuurlijk heeft Milos ook een verbinding per veerboot met Piraeus op het vasteland. Vanuit Adamas kun je ook een dagtochtje maken naar het nabijgelegen eiland Sikinos en vanuit het dorp Pollonia zijn er ferries naar het tegenover gelegen eiland Kimolos (in mei 2011 drie maal per dag). Je kunt er eventueel in de ochtend heen en in de middag weer terug. Het is ook leuk om een nacht in Kimolos te verblijven en er de relaxte sfeer te proeven.

Plaka is een prachtige, onbedorven en fotogenieke Chora (hoofdstad) met leuke witte huisjes en een wirwar van straatjes en nauwe steegjes waar je gemakkelijk verdwaald. Je hebt er prachtige uitzichten. In Plaka zijn ook een paar musea die de moeite zijn om te bezoeken. Het dorp wordt gedomineerd door een vulkanische bergtop waarop een aantal kerkjes staan. Op deze top stond ooit een Venetiaans fort/dorp. Ook de andere dorpjes zijn aardig om even te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Tripiti met zijn heuvel waarop windmolentjes staan en de haven Klima met de oude vissershuisjes aan het water, waar ooit de oude (antieke) hoofdstad stond.

Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia
Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia

Een ander belangrijk dorp ligt aan de noordoost kust van het eiland en heet Pollonia (nou ja, bijna iedereen noemt het Apollonia en op het internet idem dito, maar het dorp heet eigenlijk "Pollonia" zonder A). Het is een aantrekkelijk dorp dat in een beschutte baai ligt. Het dorp is in opkomst als toeristenbestemming. Hier zijn ook de kaiks (Griekse houten bootjes) naar het nabijgelegen eiland Kimolos en er is drie keer per dag een pontje dat het eiland met Kimolos verbind. Op dit pontje kun je je auto meenemen. Op Kimilos zelf zijn geen auto's te huur en het is een van de minst ontwikkelde eilanden in de Cycladen. Ook qua accommodaties is hier niet veel te vinden. Het eiland Kimolos ligt op ongeveer 10 kilometer afstand.

In Pollonia zijn wat aardige taverne's aan het water en een aantal kleine hotels. Aan het water staat onder andere een popolair en bijzonder goed visrestaurant en ook vind je daar het geweldige Gialos Restaurant waar het altijd (en begrijpelijk) erg druk is. De huisjes in Pollonia zijn wit met blauwe luiken en deuren en er zijn een aantal leuke kleine kerkjes. De straten worden opgefleurd door de roze en paarse bougainville bloemen en geraniums. Je vind er ook een kleine supermarkt en een bakkerij waar ze behalve brood en gebakjes ook andere etenswaren, flessen water, frisdrank en alcoholische drank verkopen.

Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia
Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia Milos, Pollonia

In de baai van Pollonia is een goed dorpsstrand met wat tamarisk bomen waaronder je in de schaduw kunt gaan liggen. Het strand is een zandstrand en de zee loopt er geleidelijk af. Het ligt in een beschermde baai en is goed geschikt voor kleine kinderen. Het zandstrand midden in Pollonia lijkt het dorp in twee stukken op te splitsen en het voelt meer aan als twee kleine dorpjes aan weerszijden van het strand. Elk kleine "dorp" heeft zijn eigen kleine en mooie kerkje aan het water. Aan de oostkant van het dorp is er nog een klein zandstrand en in het westen zijn er verschillende baaien met kleine kiezelstranden. Hier kun je genieten van misschien wel de mooiste zonsondergangen van Milos.

Er zijn nog meer stranden te vinden in de omgeving van Pollonia en over het hele eiland verspreid, en deze stranden zijn over het algemeen erg rustig. De stranden in het westen, het gedeelte waar ook de meeste kloosters van het eiland staan, zijn alleen bereikbaar met eigen vervoer. Het beste strand dat met het openbaar vervoer is te bereiken is het zand/kiezelstrand van Paliochori. Milos is gezegend met veel mooie, maar afgelegen stranden, die ook ideaal zijn voor wat discreet naturisme. Vanuit Adamas kun je ook een bootje pakken naar het strand van Empourios dat aan de overkant van de baai ligt.

Milos Milos Milos Milos Milos
Milos Milos Milos Milos Milos
NOG WAT MEER INFORMATIE OVER HET EILAND MILOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Milos is een Grieks eiland en gemeente in de Egeﳣhe Zee, een van de Cycladen, en ligt ten zuidwesten van het eiland Kimolos. Milos is 161 kmҠgroot en heeft zo'n 4500 inwoners. Net als Santorini is het vulkanisch van oorsprong. Warme bronnen en zwaveluitstotingen getuigen van de vulkanische activiteit. Dit is van economisch belang voor de winning van delfstoffen: de bodem levert o.m. zwavel, perliet, puzzolaan en kaolien. Vanaf de havenstad Ad᭡s, gelegen aan de grote baai, vertrekken ferries naar een aantal eilanden en naar het vaste land. Op enkele kilometers afstand van Ad᭡s bevindt zich ook het vliegveld van het eiland.

Bij opgravingen werd hier o.a. in 1820 de beroemde Venus van Milo gevonden (eigenlijk Aphrodite van Milos, thans in het Mus饠du Louvre te Parijs). Uit archeologische opgravingen blijkt dat het eiland reeds in het neolithicum bewoond was. In de Minoﳣhe tijd leverde Melos vulkanisch glas (obsidiaan) voor de vervaardiging van siervoorwerpen aan Kreta. Na de komst van de Dori벳 in Griekenland (ca. 1100 v.Chr.) werd het eiland vanuit Laconi렧ekoloniseerd. Tijdens de Peloponnesische oorlog, toen Milos weigerde zich bij de Delisch-Attische Zeebond aan te sluiten, stuurde Athene in 416 v.Chr. een strafexpeditie. Thucydides vertelt hoe de Atheense gezanten eerst onderhandelden op hooghartige en cynische toon; toen de bewoners echter weigerden het hoofd te buigen voor het Atheense imperialisme, werden alle mannen gedood en de vrouwen en kinderen als slaven weggesleept. Naar aanleiding van deze humanitaire ramp schreef Euripides zijn tragedie Trojaanse vrouwen.

Milos ancient theather Milos ancient theather Milos catacombes Milos Phylakopi Milos Fyropotamos
DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN HET EILAND MILOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

In Plaka en de dorpjes hier omheen zijn de meeste bezienswaardigheden van Milos. Plaka heeft een stadsmuseum met een kopie van de Venus van Milo. De oude stad bij Tripiti is een bezoekje waard. Hij staat op een vrij schuine helling en was de hoofdstad van het eiland rond 1000 voor Christus tot de Byzantijnse tijd. het best bewaard zijn de stadsmuren en een Romeins theater. Op deze plek staat ook een gedenksteen waar de Venus van Milos ooit is gevonden. Het lager gelegen gedeelte van de stad stond achter de antieke haven en werd gedomineerd door een kleine heuvel met een tempel erop (een kleine kerk die gebouwd is met de stenen van deze tempel staat nu op zijn plek).

De meest indrukwekkende overblijfselen van de oude stad zijn de catacomben, de vroegst bekende Christelijke site in Griekenland, waarschijnlijk daterend uit de 1ste eeuw na Christus. Het bestaat uit drie tunnels met kamers aan de zijkanten. De langste tunnel is 184 meter lang. Alleen de centrale catacombe is voor het publiek opengesteld. Een andere attraktie is het dorp Phylakopi dat uit de bronstijd stamt. Het ligt in het noordoosten van het eiland tussen Adamas en Pollonia. Een gedeelte van de huizen en de stad ligt in de zee. Het is een van de grootste Minoﳣhe steden buiten Kreta en Santorini. ook in de Mykeense tijd was dit nog de hoofdstad van het eiland, tot het rond 1100 voor Christus in verval raakte. Sommige van de dingen die hier zijn opgegraven zijn te zien in het Plaka Museum, maar de beste stukken zijn in het Archeologisch Museum in Athene. Een boottocht rondom het eiland is ook en leuke excursie, langs de vulkanische kust van het eiland en het ontoegankelijke eiland Antimilos. Om meer over deze en andere bezienswaardigheden op Milos te lezen en meer foto's te zien - klik hier.

Milos Hotels - Soultana Apartments, Rooms and studios
Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia
Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia

TIP In deze accommodatie verbleven wij in mei 2011 nadat hij was getipt door iemand die weet wat hij het over heeft (ik vroeg wat de leukste accommodatie op het eiland Milos was en hier kwam hij mee aanzetten). Soultana Apartments, Rooms and Studios is gelegen in een leuk en rustig dorp. Het wordt gerund door mevrouw Soultana Marinitsi en haar vriendin Anastasia. Hoewel de accommodatie niet echt groot is zijn er allerlei kamers, studio's en appartementen met twee slaapkamers, dus het is geschikt voor individuele reizigers, stelletjes, vrienden of gezinnen met kinderen. Het ligt dicht bij twee stranden, de mini-markt en de verschillende zee-tavernes. Na het maken van mijn reservering schreef ze me dat ik de juiste beslissing had genomen, omdat het bij hun fantastisch is!!

Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia
Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia Milos, Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia

Wij waren er vijf dagen en hebben het er erg naar ons zin gehad. Het complex lag op een heerlijk rustig plekje waar zo goed als geen verkeer langskwam en het dorpje op zich vonden wij best gezellig. In de morgen werd je wakker met de musjes en het geluid van de golven van de zee. Het leek een beetje op Aliki op het eiland Paros, een ander dorp waar wij graag komen. In ieder geval vatbaar voor herhaling, want we willen zeker nog een keer terug naar Milos. Het viel absoluut niet tegen! Mooie natuur, mooie stranden, lekker eten en hele aardige mensen. De mensen die bij Soultana werkten waren daar geen uitzondering op. Mevrouw Soultana is een schat en verder was iedereen ook erg aardig. Bij het hotel aan de overkant kun je ontbijten, een aanrader: even de straat oversteken en je zit aan de zee met je kop koffie en je broodje al klaar. Er is een ontbijtbuffet, erg makkelijk. Stravroula zorgt dat alles klaar staat en soms bakt ze zelf het brood.

Voor meer informatie en foto's van Soultana Apartments - klik hier.

. Telephone: +30 2287041347 .Mobile: +30 6985026630
Stuur een e-mail aan Soultana Apartments, Rooms and Studios in Pollonia op Milos.

Milos Hotels - Apollon Hotel in Pollonia
Apollon Hotel in Milos, Griekenland Apollon Hotel in Milos, Griekenland Apollon Hotel in Milos, Griekenland Apollon Hotel in Milos, Griekenland Apollon Hotel in Milos, Griekenland

De kamers van het Apollon Hotel bieden een comfortabele en aangename vakantie aan iedereen die ons kiest voor hun verblijf op het eiland Milos, met het meest fascinerende uitzicht op het eeuwige blauw van de Egeﳣhe Zee en de beste zonsondergang.

De kamers van Apollon zijn gebouwd volgens de traditionele architectuur, in de kleuren wit en lichtblauw. U kunt genieten van zwemmen op ons prive-strand, uw drankje in de bar of uw diner in ons restaurant met uitzicht op de zee.

Het Apollon Hotel heeft tweepersoonskamers (met een tweepersoonsbed of met twee eenpersoons bedden) die zijn uitgerust met alle moderne gemakken om aan al uw wensen te voldoen. Elke ruimte is ingericht met bijzondere smaak en behoudt zijn unieke "karakter".

Voor meer informatie en foto's van het Apollon Hotel - klik hier

 SUPERTIP!             Milos Hotels - Heliotropio Hotel in Pollonia - hele leuke studio's en appartementen!            SUPERTIP! 
Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia
Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia

TIP Milos vinden we wel zo ontzettend leuk dat we snel weer terug wilden gaan. Er is nog zoveel dat we willen zien en we willen ook die prachtige rustige zandstranden weer opnieuw bezoeken. Het eiland Milos was voor ons een echte ontdekking. Een vriendin van ons heeft dit mooie hotel geopend, het Heliotropio Hotel (het betekent "zonnebloem"). Hier hebben we dan ook een week geboekt voor mei 2013. Het ligt direkt aan de zee in het dorp Pollonia (vlakbij een paar van de beste restaurantjes van het eiland) en het bestaat uit twee studio's en twee appartementen.

Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia
Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia Milos, Heliotropio Hotel in Pollonia

Afijn, we zijn in 2013 weer een week teruggegaan naar Milos. Wat een betoverend en mooi eiland is het toch. Vooral de kustlijn, de rotsen en de prachtige zandstranden zijn een lust voor het oog. Ons verblijf in het Heliotropio Hotel was echt fantastisch en heus een "supertip" waard. Het ligt op een prachtige en rustige plek, meteen aan een priv魳trandje en je kijkt uit over de baai met de bootjes, het dorp en een van de twee grotere stranden van Pollonia. De inrichting is zeer smaakvol en het is van alle gemakken voorzien. Wij hadden een hele grote veranda en je liep zo de trap af naar je strandje. Het grote dorpsstrand ligt op ongeveer twee minuten afstand lopen. Er werd hard gewerkt en geschilderd op het dakterras waar dit jaar (2013) plek zal zijn voor alle gasten om te genieten van het schitterende uitzicht op het dorp en op de mooie zonsondergangen die Milos heeft.
Voor meer informatie en foto's - klik hier

Telephone: +30 2287041288 . Mobile: +30 6945754342 . Fax: +30 22870-41240
Stuur een e-mail aan het Heliotropio Hotel in Pollonia op Milos.


Voor alle hotels, appartementen en studio's op Milos - klik hier.

DE VEERBOTEN VAN EN NAAR EILAND MILOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENKLAND
Milos veerboten, Milos ferries Milos veerboten, Milos ferries Milos veerboten, Milos ferries Milos veerboten, Milos ferries Milos veerboten, Milos ferries
Aegean Speedlines ferry Piraeus - Sifnos - Milos

Milos heeft een dagelijkse verbinding met het vaste land (Piraeus) tijdens het zomerseizoen. Een direkte verbinding duurt ongeveer 5 uur, maar als de veerboot ook andere eilanden aandoet onderweg (Kithnos, Serifos, Sifnos, Kimolos) duurt het iets langer dan 7 uur. Er zijn ook speciale snelle boten die er ongeveer 4 uur over doen. Tijdens het zomerseizoen is er ook een bootverbinding tussen Milos en Ios, Sikinos, Folegandros en Kreta en naar de meer oostelijke Cycladen zoals Paros en Syros (NEL Lines). Het is dus ook mogelijk om op Kreta te vliegen (in plaats van op Athene) en vanuit daar ook Milos te bezoeken. De boottocht naar Kreta duurt wel lang, namelijk bijna 8 en een half uur, en deze boot gaat minder frequent - naar o.a. Heraklion, de hoofdstad van Kreta (als je het precies wilt weten moet je het even nazoeken op het internet bij Lane Lines, want soms is er ineens een boot naar Sitia of Agios Nikolaos tussendoor). Lane Lines vaart zelfs door tot Rhodos, Kassos en Karpathos. Dit alles gezegd blijft het zaak om goed van tevoren de veerbotenschema's op het internet te raadplegen omdat die nogal eens aan verandering onderhevig zijn, en van jaar tot jaar ook dingen en routes kunnen veranderen. Check ook de website van "Aegean Speedlines" (route plaatje aan de linker kant).

Vanaf 2011 zijn is er ook een dagelijkse verbinding vanaf Santorini en vanaf Folegandros naar het eiland Milos. Er gaat zes keer per week een snelle boot en op enkele andere dagen gaat er ook een gewone veerboot. Vanaf Santorini duurt de tocht ongeveer twee uur. Voor vertrektijden en om eventueel een ticket te boeken - klik hier.

AUTOVERHUUR OP HET EILAND MILOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND - HUUR EEN AUTO OP MILOS
Milos autoverhuur, Milos Car Rental Milos autoverhuur, Milos Car Rental Milos autoverhuur, Milos Car Rental Milos autoverhuur, Milos Car Rental Milos autoverhuur, Milos Car Rental

In mei 2011 zijn we van plan om 5 dagen op het eiland Milos te gaan rondkijken. Aangezien het eiland Milos eigenlijk nog best aardig groot is vergeleken met sommige andere eilanden in de Cycladen willen we in die periode een auto huren. De rustigere stranden liggen toch meestal wat van de bewoonde wereld af en er gaat niet altijd een bus naartoe. Om deze reden en omdat we gewoon omdat we zoveel mogelijk willen zien en ons vrij willen voelen zijn we alvast rond gaan kijken om een auto te huren voor de periode van ons verblijf. Wij kwamen uit op Athena Travel Car Rental die is gevestigd in het stadje waar de veerboot ook aankomt.

Athena Travel Car Rental is gelegen in de haven van Adamas op het eiland Milos en werd aanbevolen door de lokale bewoners. Hier hebben we onze auto geboekt voor ons bezoek aan het eiland in mei 2011. De eigenaar van het autoverhuurbedrijf heet Athena en ze is snel en professioneel met antwoorden op e-mails. De auto staat op ons te wachten op het parkeerterrein links van de haven. Hij kan worden herkend door de oranje "Athena"-logo van het agentschap en ook omdat onze naam op de voorruit staat. Ze stuurden ook ons een plattegrond om uit te leggen waar het autoverhuurbedrijf was. Ze spreken Engels en Italiaans. Misschien is het een goede tip voor andere mensen die een auto willen huren op Milos. Je kunt bellen naar het Athena-Reizen Autoverhuur of u kunt ze vragen voor een offerte. Ze hebben speciale aanbiedingen voor mensen die via het internet een week een auto huren (1/1 - 30/6 & 1/9 - 31/12)

Onze auto stond inderdaad op de parkeerplaats op ons te wachten met mijn naam op de voorruit. Wij kwamen aan op een zondag en dat was de enige dag dat ze gesloten waren. De volgende dag zijn we even langs gegaan bij Athena Travel om het papierwerk te regelen. Ik raad echt iedereen aan om een autootje te huren op Milos, want het eiland is best aardig groot en zeker als je naar de meer afgelegen mooie stranden zoals Fyriplaka wilt gaan dan is een auto reuze handig. Voor degenen die echt het hele eiland willen gaan verkennen is het handig om een jeep of iets dergelijks te huren. Veel van de wegen op Milos (en dan vooral in het westelijke gedeelte) zijn niet verhard.

Wegens algehele tevredenheid hier in 2013 maar weer een auto geboekt :)!

Stuur een e-mail aan Athena Travel Car Rental - tel. +30 22870 21627 fax +30 22870 21498


ɠHans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional