Kalymnos
De Griekse eilanden Kalymnos HOME Kalymnos hotels Kalymnos stranden Naturistenstranden Kalymnos reizen Plattegrond

Panormos Kalymnos

Een selektie van de stranden van Kalymnos: het strand van Platis Yialos
Platis Gialos Beach Kalymnos

Het strand van Platis Yialos is een van de mooiste stranden van Kalymnos. Het is gelegen vlakbij het dorp Panormos, ten noorden van de stranden van Kandouni en Linaria. Het mooie strand heeft zacht zwart zand en azuurblauwe schone wateren. Een uitstekende taverne staat op het strand en serveert heerlijke gerechten. Vanaf Platis Yialos krijgt de bezoeker krijgt de kans om het meest indrukwekkende zonsondergang van Kalymnos te bekijken.

Kalymnos stranden: het strand van Myrties
Mirties Beach

Dit strand ligt op 8 kilometer ten noord-westen van Pothia, tegenover het mooie dorp van Myrties. Het is een fijn kiezelstrand dat loopt vanaf de linker en rechter zijde van de kleine haven van Myrties. Het uitzicht vanaf het strand is schitterend. er zijn een aantal accommodaties, prima restaurantjes en cafes beschikbaar in het dorp. Vanaf hier varen een aantal vissersboten naar het tegenoverliggende eilandje Telendos. Een mini-markt en enkele restaurants zijn in de buurt van het strand. Om dit paradijs te bereiken is er een bus die er op korte afstand van stopt.

Kalymnos stranden: het strand van Ksisitos
Panormos Beach Kalymnos

Het strand van Ksisitos is gelegen aan de westzijde van het dorp Panormos tussen Linaria strand en Platy Gyalos strand. Gemakkelijk bereikbaar met de auto, motor of fiets te voet vanaf hotel ELIES. Meestal is er een ruwe zee tijdens de zomer. De zeebodem is vol met rotsen die bedekt zijn met een variëteit aan planten. De kust is ook rotsachtig met gaten in het steen en kleine "ravijnen". Wanneer de zee kalm is is het water warm en glashelder en is het een prachtige plek om te snorkelen.

Kalymnos stranden: de stranden van Gefyra en Therma
Gefyra Beach Kalymnos

Dit zijn de stranden het dichtst bij de hoofdstad Pothia. In Therma is het strand een kiezelstrand met stenen en er zijn diverse bomen die langs een groot deel van het strand staan. Als alternatief is er ook een platform naast voor degenen die willen duiken. Het water is vrij diep. Hier zijn werkenden thermale bronnen gebruikt en het water bevat radium. Het kleine strand van Gefyra is het een dichter bij Pothia, in een baai met turquoise wateren. Het is kiezelstrand veel groen erom heen en met stenen.

Kalymnos stranden: het strand van Arginonta
Arginonta Beach Kalymnos

Dit is een zand- en kiezelstrand en het ligt ongeveer op 17 kilometer ten noorden van Pothia (de hoofdstad van het eiland) in een mooie en pittoreske baai. er zijn parasols en ligbedden te huur en er zijn een aantal accommodaties en tavernes nabij het strand of in het kleine gehucht met dezelfde naam (slechts een paar meter lopen van het strand). Vanuit Pothia gaat regelmatig een bus gaat naar Arginonda; de bushalte ligt erg dicht bij het strand.

Kalymnos stranden: het strand van Palionisos
Palionisos Beach Kalymnos

Vanaf het dorp Skalia dorp richting Emborios is er een onverharde weg in aanbouw aan uw rechterhand. Na deze, bereikt u de top van de berg met een kerk aan uw linkerhand. Vanaf dit punt heeft u een panoramisch uitzicht over het noordelijk deel van het eiland met Leros aan de linkerhand. Doorgaan naar beneden. Aan uw linkerhand zie je aan een pad naar Sykati baai. Als je doorrijdst ligt aan uw rechterhand Palionisos, een heel klein dorp, met een strand om lekker te zwemmen.

Kalymnos stranden: het strand van Potha
Potha Beach Kalymnos

Strand tegenover het eiland Telendos vernoemd naar wat ooit de hoofdstad van het eiland. Tijdens de Romeinse tijd in het jaar 535 verwoestte een grote en langdurige aardbeving de stad en het eiland werd verdeeld in twee delen. op deze manier werd het eiland Telendos gevormd. De hoofdstad van Potha verdween in de zee.

Kalymnos stranden: het strand van Akti
Akti Beach Kalymnos

Het mooie en rustige strand van Akti heeft fijn zand en kristalheldere wateren en ligt in de buurt van de weg die leidt naar de vallei van Vathy, aan de oostelijke kust van Kalymnos. Een fijne taverne staat op het zachte zand en biedt uitstekend eten. Om deze ontspannende plaats te bereiken, heb je prive-vervoer (fiets of auto) nodig, want er gaat geen bus naartoe.

Kalymnos stranden: het strand van Emporio
Emporio Beach Kalymnos

Dit mooie en serene strand ligt in de voorkant van het rustige dorp met dezelfde naam, 24 kilometer ten noorden van Pothia. Het heeft goede kiezels, verstrooide rotsen, en kristalheldere wateren. Er zijn geen parasols of ligbedjes te huur, of andere faciliteiten beschikbaar, waardoor het een zeer rustige plaats is. De lokale bus stopt bij het dorp vlakbij het strand, maar dit mooie plekje kan ook worden bereikt met een kleine vissersboot die regelmatig vaart vanaf het dorp Myrties.

Kalymnos stranden: het strand van Kalamies
Kalamies Beach Kalymnos

Kalamies is geen doorsnee zandstrand. Een dag op het strand van Kalamies biedt de vakantiegangers iets anders. Breng een strandstoeltje en een parasol mee en de mogelijkheden zijn eindeloos. De rotsen langs het strand lopen in het blauwe water. De combinatie van de groene begroeinig op de klippen tegen de heldere blauwe hemel laat een blijvende indruk na. Als het water via de kiezeltjes van het strand en je voeten bereikt, klinkt het als muziek in de oren. De zon schijnt op het brede strand met een prachtig uitzicht op de nabijgelegen groene heuvels. Het water spat tegen de rotsen van deze kliffen en is de enige afleiding op deze mooie plaats. Boten van de lokale vissers en sponzenduikers spons onderbreken soms even het uitzicht en nemen een kijkje in het leven van de mensen in dit slaperige gehucht.

Kalymnos stranden: het strand van Kandouni
Kandouni Beach Kalymnos

Het lange zandstrand van Kandouni ligt ongeveer 5 km ten noordwesten van Pothia, op een korte loopafstand van Panormos. Het is het favoriete strand van de lokale bevolking en het kan er soms druk worden. Het mooie Klooster van het Kruis kijkt uit over het strand. Rondom het strand zijn hotels, tavernes en cafes, en er kan nog meer worden gevonden in het dorp Panormos, zoals ook het hotel Elies. Er is een bus vanuit Pothia die ook regelmatig op Kandouni stopt.

Kalymnos stranden: het strand van Linaria
Linaria Beach Kalymnos

Het pittoreske zandstrand van Linaria is een van de andere stranden die zijn gelegen nabij het dorp Panormos. Het is dan ook te vinden op een korte loopafstand van de stranden van Kandouni en Platis Yialos. Het is stiller dan Kandouni Beach en heeft een mooi strand en kristalheldere wateren. Een enorme rots rijst op uit de zee, rechts in het midden. Vlakbij het strand zijn vistavernes en cafes en er zijn hotels en appartementen beschikbaar op Panormos of op Kandouni.

Kalymnos stranden: het strand van Massouri
Massouri Beach Kalymnos

Dit strand ligt 9 kilometer ten westen van Pothia, in de buurt van het dorp met dezelfde naam, en het is de grootste toeristische plaats van Kalymnos. Dit strand is een van de meest drukke stranden, vooral tijdens het hoogseizoen en het is bijzonder goed georganiseerd. Er zijn ligbedden en parasols te huur en er zijn watersportmogelijkheden, waaronder kano's. Er is ook een snackbar op het strand. Er is een bus die stopt bij het plaatsje Massouri waar een trap is die leidt naar het zandstrand. Er zijn logies, cafes, bars, cafes en clubs beschikbaar in het dorp.

Kalymnos stranden: het strand van Melitsahas
Melitsahas Beach Kalymnos

Melitsahas is een mooi strand dat is gelegen aan de westkust van Kalymnos in Griekenland in de buurt van het beroemde dorp van Myrties. Het is een lang zandstrand met mooi en schoon water. Het gebied biedt een aantal accommodaties, zoals sommige appartementen te huur, tavernes en een enkele "kafenion", het traditionele Griekse café.

Kalymnos stranden: het strand van Ton Tochio
Ton Tochio Beach Kalymnos

Een adembenemend strand, Ton Toicho is een klassiek strand, compleet met gouden zand, rotsachtige kliffen, schitterend uitzicht, en een heldere zee. Sereniteit in eigen persoon, op het strand van Ton Toicho heb je privacy zoals je nog nooit eerder hebt ervaren. op dit afgelegen strand ben je ver van de rest van de wereld. Een dag op dit strand je komt weer tot jezelf tijdens het bekijken van het paradijs dat je omringt. De stilte, die je begroet wordt alleen onderbroken door de kreten van zeevogels en het klotsen van het water dat op het strand aanspoelt. Het goudkleurige zand wordt onderbroken door groepjes van kleine kiezels. Met zeer weinig schaduw is dit strand is ideaal voor diegene die lekker bij wil kleuren, tenzij je je eigen parasol mee wilt nemen. Ton Toicho staat in kontrast met sommige van de levendige, toeristische stranden van Griekenland en maakt uw vakantie tot een echte ervaring.

Kalymnos stranden: het strand van Vlychadia
Agios Nikolaos Beach Kalymnos

In deze schilderachtige baai tref je een fijn klein zandstrand aan met erbij enkele aardige tavernes en een kleine snack bar. Deze plek is ideaal voor duiken en snorkelen vanwege de schoonheid van de onderwater flora en fauna. Het strand is bereikbaar via een kleine weg vanaf het dorp van Vothini (zuid-westen van Pothia) en zigzaggend tussen de bergen.

Kalymnos stranden: het strand van Agios Nikolaos
Agios Nikolaos Kalymnos

Met sprankelende blauw water en een rustig stuk met mooie zand, is Agios Nikolaos Beach de perfecte plek voor vakantiegangers. Kleur lekker nij terwijl je op dit rustige strand ligt en laat je zintuigen ontspannen terwijl de golven zachtjes over het zand rollen. Het strand loopt langzaam af in de zee, wat het ideaal maakt voor kinderen om in te zwemmen of in het ondiepe water te lopen. Kleine rotsen die in de zee uitlopen voegen nog iets toe aan de schoonheid van het strand. Langs het strand liggen prachtige bergen en het geheel heeft een natuurlijke schoonheid. Gelegen in de buurt van het dorp Myrties, is het strand van Agios Nikolaos makkelijk te bereiken en een ideale locatie om uw dag besteden.

Kalymnos stranden: het strand van Agios Soulas
Agios Soulas Beach Kalymnos

Een afgelegen paradijs, bewaard in haar natuurlijke schoonheid, Agios Soulas is een mooi strand gelegen op een kleine afstand van Kalymnos stad. Een paradijs voor natuurliefhebbers, met helder blauwe water dat zachtjes op het strand aanspoelt. Het is de perfecte bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een plek om te ontsnappen aan de haast van de stad. Natuurlijke paden in het landschap lopen langs het strand, en bieden de bezoekers de gelegenheid om te wandelen door het platteland van Kalymnos. Agios Soulas strand trekt mensen van alle leeftijden aan, want er is voor elk wat wils. Kinderen zullen genieten van de natuurlijke gevoel van het strand en van de mogelijkheid om in het aangename blauwe water te springen, terwijl volwassenen de privacy dat het strand biedt zullen waarderen. Het is een van de weinige stranden dat volledig bewaard is gebleven in haar natuurlijke schoonheid en geeft een smaak van Moeder Natuur - Griekse stijl.

Kalymnos stranden: de stranden van Rina
Rina Beach Kalymnos

Er zijn verschillende stranden om uit te kiezen in het gebied. In de kleine haven van Rina er is een kiezelstrand met een paar bomen voor schaduw. Voor nog meer rust, kan men gebruik maken van de kleine baaien naast de haventje met de kiezelstrand: Limenari of Kampi en verder naar het zuiden Megales Armyres en Mikres Armyres. In Megales Armyres is er altijd de kans van een inkomende excursie van Kos. In de haven van Rina zijn tavernes en er zijn enkele kamers te huur. Bij de lokale bevolking kunt u terecht voor een tochtje op hun boten naar een nabijgelegen strand van uw keuze. In Megales Armyres er is soms ook een kleine kantina met souvlaki.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional