Kalymnos
De Griekse eilanden Kalymnos HOME Kalymnos hotels Kalymnos stranden Naturistenstranden Kalymnos reizen Plattegrond

Een selektie van de naturistenstranden van Kalymnos: naturistenstranden op het eiland Telendos<
Telendos island

Het eerste naturististenstrand op deze pagina is niet op het eiland Kalymnos zelf, maar op een ander eiland, Telendos, een boottocht op 10 minuten afstand van het dorp Mirties dat aan de westkust van het eiland. het eerste naturistenstrand ligt aan de oostkust van het eiland langs de taverna's en het strand. Na het eerste textiel strand is er nog een ander strand (met soms naturisten), maar na dit strand is er een officiŽel naturistenstrand. Dit strand is een kiezelstrand en er zijn ligstoelen en parasols te huur en er is een taverna. De zee heeft heel wat rotsen en het dragen van strandschoenen is aanbevolen. Naast dit strand zijn er twee kleinere stranden die ook gebruikt wordt door naturisten. Ook in het zuiden van het eiland, na een wandeling over de heuvel, is er een afgelegen strand dat wordt gebruikt door naturisten. Kijk eens rond op het eiland en je vindt er nog meer.

Het naturistenstrand van Emporio op Kalymnos
Emporio Beach Kalymnos

In Emporio volg je de weg ten noorden van het (textiel) stadsstrand. Je passeert een baai met een strand (het merendeel van de tijd textiel) en daarna verandert de weg in een pad en je moet een beetje klimmen om de twee andere kleine stranden te bereiken die soms worden gebruikt door de naturisten. Ze liggen tegenover de open zee en deze stranden zijn niet altijd erg schoon en er kan soms was zeewier of aangespoelde rommel opliggen. Als je wat verder kijkt rond het gebied van Emporio vindt je nog meer en betere kleine stranden die kunnen worden gebruikt als naturistenstranden. Niet ver weg, ten noordwesten van Emporio tussen Alexi en Apitiki is ook een klein strand dat wordt soms gebruikt door de naturisten.

Andere naturistenstranden in Kalymnos

Bij de grot Kefala er ook een mooi naturistenstrand en ook veel van de kleinere stranden rond Rina zijn in gebruik als naturistenstranden (je kunt alleen per per boot komen). Ook als je rechtsaf slaat bij het strand van Platis Yialos en ongeveer 15 minuten loopt (je passeert dan nog meer stranden langs de weg) is er een mooi strand voor nudisten.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional