Kalymnos
De Griekse eilanden Kalymnos HOME Kalymnos hotels Kalymnos stranden Naturistenstranden Kalymnos reizen Plattegrond
Kalymnos port Kalymnos town Kalymnos town Kalymnos scenery Kalymnos
Looking from Leros to the island of Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos
Het eiland Kalymnos in Griekenland
Kalymnos English

Het is alweer meer dan twintig jaar geleden dat ik Kalymnos heb bezocht, op mijn eerste echte eiland hop vakantie. Ik had niet veel ervaring met het bezoeken van verschillende eilanden en wist niet wat te verwachten, maar ik hoopte in ieder geval dat het een leuker eiland zou zijn dan Kos, waar we vanaf gevlucht waren. De haven waar de boot aankwam was toen al groot, druk en lawaaierig van het verkeer, en aangezien we iets rustigers zochten sprongen we meteen in een taxi en riepen dat we naar de andere kant van het eiland wilden gaan.

Uiteindelijk verbleven we een week in het dorp Mirties, dat toen heel klein was, en we vonden het er erg leuk. Er was een disco en een cocktail bar, leuke restaurantjes en lekker gekke en wilde bewoners die niet veel toeristen zagen. Er was ook een goed strand. We hebben er gewoon plezier gemaakt. Sindsdien ben ik er nooit meer terug gekeerd en ik ben bang dat er heel wat is veranderd in de afgelopen 22 jaar (en misschien niet allemaal ten goede). Ik weet alleen dat ik het er erg leuk vond en de mensen erg aardig waren. Soms denk ik mog wel eens terug aan de nachten, als ik op mijn rug op een stenen muurtje de hemel af lag te staren om de vallende sterren te tellen (er waren er een heleboel) en wensen te doen.

We hebben wel de dagtocht naar het tegenover gelegen kleine eiland Telendos gemaakt en daar de heuvels beklommen die bezaaid waren met oude potscherven, maar de rest van de dagen hebben we gewoon lekker op het strand liggen bakken en in de avond gingen we uit. Maar ja, dat was in 1982 en ik was 20 jaar oud. Ik denk dat ik wel het een en ander ben misgelopen, want ik krijg de indruk dat er wel dingen zijn om te gaan bekijken en stranden om te ontdekken.

Overigens waren er mensen uit Kalymnos die van Kalymnos naar het eilandje Telendos zwommen of die tussen de twee eilanden in aan het duiken gingen en dan met oude amphora's uit het water kwamen zetten.

Nog iets meer over Kalymnos

Kalymnos is een medium groot eiland, gelegen in de EgeÔsche Zee, welke behoort tot de eilandengroep Dodekanesos, ten noordwesten van Kos, ten zuidoosten van Leros en behoort tot Griekenland.

Kalymnos is het vierde grootste eiland van de Dodekanesos groep. Pothia is de hoofdstad van het eiland en de gelijknamige gemeente Kalymnos met circa 11.000 inwoners en Pothia heeft daarbij ook een van de belangrijkste havens van Griekenland. De haven maakt een wat Italiaanse indruk. De bouw van de stad is tegen een heuvel opgebouwd (amphitheatherstijl) en de huizen hebben verschillende kleuren. Pothia heeft een strandboulevard, een grot (Nymfengrot) en een fort (Chrysochera).

Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos
Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos
Bezienswaardigheden en dingen om te doen op Kalymnos

Het eiland Kalymnos moet het echte massa toerisme nog omarmen. De eerste indruk is dat van een droog eiland, maar tussen de bergen liggen stukken mooie groene natuur verborgen. De grote specialiteit van Kalymnos zijn zijn grotten, waarvan er op het eiland een heleboel zijn te vinden. De bekendste en meest bezochte grot is de kleinere Kafala grot die in lokale excursie-programma's wordt meegenomen en die makkelijk bereikbaar is vanaf de zee en vanaf land. De grootste en mooiste grot op Kalymnos eiland tot nu toe bekend is de Skalia grot. Makkelijk toegankelijk, maar moeilijk in te komen wnat je moet een trap afdalen van ongeveer 5 meter hoog bij de eerste niveau en dan nog een van ongeveer 4 meter hoog om de belangrijkste kamer te bereiken. plus je moet oppassen op de natte gladde vloer. deze grot moet je niet bezoeken zonder iemand die er al is geweest en zonder de juiste outfit. Maar het is de moeite waard want de grot is spectaculair - groot - met verbazingwekkende formaties van stalactieten en stalagmieten.

Kalymnos, Carla de Goede Kalymnos, Carla de Goede Kalymnos, Carla de Goede Kalymnos, Carla de Goede Kalymnos, Carla de Goede

Het eiland Kalymnos is ook populair bij mensen die houden van bergbeklimmen en van duiken. Het is een rotsachtig eiland en bergbeklimmers van over de hele wereld doen het hele jaar door het eiland aan. De kwaliteit van de rotsen is erg goed en de meeste kliffen zijn makkelijk bereikbaar.

Kalymnos is beroemd vanwege zijn sponzenduikers. Het opduiken van sponzen, en het bewerken en verhandelen ervan was het voornaamste beroep op Kalymnos voor honderden jaren. Kalymnos is nu het laatste Griekse eiland waar nog aktieve sponzenduikers zijn te vinden.

Vanwege de grotten in de zee en de bodem is het ook een van de mooiste plekken om te duiken of te snorkelen. Kalymnos heeft een kilometers lange unieke kustlijn gereserveerd voor scuba duiken. Kalymnos heeft ook het eerste onderwater park in Griekenland en ook het eerste onderwater-archeologische park in Griekenland. Er zijn mogelijkheden om duik-musea bezoeken en de beste sponzen te kopen die rechtstreeks uit de zee komen, en er zijn gekwalificeerde gidsen en duik scholen.

Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos
Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos
Hoe bereik je Kalymnos - de reis naar Kalymnos

Tot augustus 2006 was Kalymnos alleen per boot bereikbaar maar heeft sinds die datum heeft het eiland een eigen vliegveld, die via Athene met een binnenlandse vlucht valt te bereiken. Hierdoor heeft het eiland nog haar eigen identiteit bewaard. Je kunt ook de ferry van Kos naar Kalymnos nemen (overtocht 45 minuten). Een andere manier is de dagelijkse ferry vanuit Athene (haven van Pireaus) naar Kalymnos (tocht 14 uur). Pothia (de hoofdstad van Kalymnos) heeft vanuit haar haven ook diverse bootverbindingen met andere eilanden onder andere Leros, Pserimos, Nisyros, Astipalaia, Rhodos en zelfs een dagtrip naar Bodrum Turkije is mogelijk. Vanaf Samos heb ik ook op veerboten gezeten die vanaf daar via Agathonissi, Patmos en Leros naar de eindbestemming Kalymnos varen.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.

Kalymnos reizen Naar Kos vlieg je het makkelijkste met Sunweb.
Losse vliegtickets / chartervluchten naar Kos kun je boeken via het internet bij Sunweb.

Om een hotel of appartement te boeken op Kalymnos - klik hier.

Best Moto Bike Rental in Massouri op het eiland Kalymnos
Kalymnos car rental

Wij zijn een nieuw bedrijf met scooter verhuur in het hart van Massouri op het eiland Kalymnos. Bezoek onze winkel en laat u verrassen. Natuurlijk hebben we bikes te huur. Daarnaast bieden wij informatie. Informatie over het eiland, reizen tussen eilanden en vele andere tips. We hebben een nieuwe winkel, maar zijn niet nieuw in de markt. Er is 5 jaar ervaring en kennis waarop u kunt vertrouwen! Wij bieden de meest comfortabele scooters voor dit eiland! Onze andere service is het geven van toeristische informatie. Dit kan van alles zijn, zoals taxi nummers of ziekenhuizen en banken of schema's van de boten naar andere eilanden. Ook kunnen wij u adviseren waar u het beste naartoe kunt gaan op het eiland om te klimmen, wandelen of om een lekker afgelegen strande te vinden. We hebben meer dan 15 jaar ervaring over dit op het eiland!

Stuur een e-mail aan Best Moto Bike Rental op Kalymnos (kan in het Nederlands!!) - Tel:0030-22430-48724

Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos
Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos
Het landschap van Kalymnos

De rotsachtige bergen van het eiland zijn over het algemeen kaal en onvruchtbaar met daartussen twee vruchtbare groene valleien waarvan de vallei van Vathy bekend en erg mooi is waar mandarijnen groeien en andere citrusbomen. Wat wel overal groeit is o.a. oregano en thijm waardoor er veel bijenkorven op de berghellingen staan De bijzondere Kalymnos-honing is dan ook overal te koop.

Kalymnos heeft ook vele grotten op het eiland bijvoorbeeld de grot van de 7 Maagden en de grot van Kefalas met archeologische vondsten en zijn vrij te bezoeken. De lokale bevolking van Skalia weten waar de grot bij dit dorp ligt. In de middag kunnen de grotten van Kefala om veiligheidsredenen dicht zijn. De grotten van Kefala liggen in het zuiden van het eiland en kunnen per boot worden bezocht. De grotten van Daskalio liggen aan de oostkant van het eiland bij Rina. Vanuit Rina kan men met een kaik naar de grot in de steile oever. Meestal weten de lokale taxichauffeurs waar de grotten liggen en kennen de weg erheen of hebben de sleutel voor toegang en weten waar die is. Het is verstandig om een zaklamp mee te nemen omdat er in de grotten geen verlichting is. De stranden van Kalymnos liggen voornamelijk aan de westkust van het eiland, waaronder Myrties en Masouri. Hier zijn de meest populaire stranden te vinden. De zeewater temperaturen variŽren van 23 graden in mei tot 27 graden eind augustus en september. Op het nabijgelegen eiland Telendos zijn kleine en rustige stranden, inclusief naaktstrand.

Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos Kalymnos
Kalymnos hotel Elies Kalymnos hotel Elies Kalymnos hotel Elies Kalymnos hotel Elies Kalymnos hotel Elies
Hotel Elies op het eiland Kalymnos
Kalymnos hotels

Hotel Elies *** (3 sterren), is nog steeds een simpele en comfortabele accommodatie die gemakkelijk is te bereiken, alhoewel het het grootste hotel van het eiland Kalymnos is. Het is gebouwd in een tuin, op 100 meter afstand van het centrum in het groene dorp PANORMOS waar je de beste restaurants, bars en ouzo taverna's van het eiland vindt. Hotel Elies is gelegen:

5 kilometer van Pothia de hoofdstad en belangrijkste haven van het eiland.
2 kilometer van Chora de eerste (oude) hoofdstad van Kalymnos waar het recentelijk gerenoveerde grote kasteel staat en de archeologische site van De Tempel van Apollo - Jesus van Jerusalem.
500 meter va de stranden Linaria, Kantouni en Ksisitos, 1 kilometer van het strand van Platy Gialos en 2 kilometer van Myrties waar je op de boot kunt stappen naar het eiland Telendos en de gezonken stad Potha.
20 minuteen loopafstand van de bergbeklim-lokaties "Monastery" en "Austrians" en de rest van de klimlokaties ligt op een afstand van 1-10 kilometer.

Kalymnos hotels

Hotel Elies heeft 64 kamers (62 double en 2 single). Elke kamer heeft zijn eigen veranda en telefoon / muziek. 30 Kamers hebben een keukentje en een koelkast. Alle kamers hebben air-condition en TV (lokale kanalen) en een koelkast is beschikbaar op aanvraag. Hotel Elies heeft een 24 uurs Receptie, kluisjes, zwembad, zwembad-bar in de zomerperiode, binnen-bar voor de winterperiode, restaurant - ontbijtruimte, comfortabele algemene ruimtes en een parkeerterrein.

Vanaf de zomer 2005 is er een volledig uitgerust amphitheater beschikbaar en dit is de enige op het eiland. Ook biedt het hotel speciale service en faciliteiten voor duikers. Het vriendelijke personeel van hotel Elies zal er alles aan doen om u een onvergetelijk vakantie te bezorgen.

Stuur een e-mail aan Hotel Elies op Kalymnos. - Tel:0030-22430-47890 Fax: 0030-22430-47160

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het hotel Elies op Kalymnos - klik hier.

Elite Apartments, Panormos, Kalymnos Elite Apartments, Panormos, Kalymnos Elite Apartments, Panormos, Kalymnos Elite Apartments, Panormos, Kalymnos Elite Apartments, Panormos, Kalymnos
Elite Apartments in Panormos op het eiland Kalymnos in Griekenland

Elite Apartments is een familiehotel dat ligt in Panormos op het eiland Kalymnos. Het ligt dicht bij veel van plekken waar je bergen kunt beklimmen, evenals bij de prachtige stranden Kantouni, Linaria en Platiyallo. De grote, goed verlichte studio's hebben een marmeren badkamer met douche en een eigen balkon. De faciliteiten op de kamers omvatten gratis toegang tot draadloos internet, tv, airconditioning en een kluisje. Gasten kunnen ontspannen op het gemeenschappelijke terras. Elite appartementen liggen dicht bij bushaltes, taxistandplaatsen en fietsverhuur. De tempel van Apollon is slechts een korte afstand.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Elite Apartments op Kalymnos - klik hier.

Voor meer hotels, appartementen en studio's op Kalymnos - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional