Fourni
De Griekse Eilanden Fourni HOME Fourni Hotels Fourni Stranden Fourni Stad Bezienswaardigheden Fourni Restaurants

Fourni Stad - Archipelagos Restaurant
Fourni restaurants

Dit is het restaurant dat bij ons mooie hotel hoorde en het ligt aan de rand van de haven van Fourni Stad. Het heeft tevens een terras tegenover het hotel op de pier. Je kunt er ontbijten voor weinig geld of gewoon een glas of een kop koffie drinken maar je kan er ook heerlijk eten. De koffie is prima, Illy koffie, en voor het diner kun je uit een aantal gerechten kiezen. Al het eten is organisch en verantwoord en het wordt echt erg goed bereid. De Griekse salades zijn groot en erg lekker, de gebakken kipfilet lekker krokant gebakken, prima mousaka, de tzatziki is in orde en er wordt een goed witte huiswijn geschonken. Tevens is het het enige adres op Fourni waar we de frietjes echt lekker knapperig kregen. Daar willen ze op de Griekse eilanden nog wel eens moeite mee hebben. Ondanks de chiquere uitstraling (lekkere zitjes, mooi servies en glazen en echte tafellakens in plaats van papier) niet duurder dan de andere restaurants die wij geprobeerd hebben.

Ons oordeel: 9 uit 10

Fourni Stad - Archontiko Café
Fourni restaurants

Het Archontiko café zit aan de haven van Fourni stad en heeft een terras dat in de schaduw ligt van een aantal grote tamarinde bomen. Je kunt er ontbijtjes en wat kleine snacks bestellen of een kop koffie. De cappuccino is een sterke bak Illy koffie met opgeklopte melk. Er zit een koekje bij en een glas koud water. Precies zoals het hoort dus. Alleen neemt het maken van een bak cappuccinno nogal wat tijd in beslag, maar dit gebeurt in heel veel restaurants en café's als je dat bestelt. De Grieken hangen waarschijnlijk om die reden nog allemaal aan hun frappé's en nescafé's.

Ons oordeel: 8 uit 10

Fourni Stad - Delfinakia Restaurant / Snack Bar
Fourni restaurants

Ook het Delfinakia Restaurant ligt in de haven van Fourni en eigenlijk gingen we er wat eten omdat bijna alles verder dicht was op dat tijdstip (tussen 3 en 8 uur is niet alles open). Het is wat minder sfeervol ingericht, met plastic bloemen enzo. Er was geen menukaart, maar ze hadden wel hamburgers en vooral veel vis. De Griekse salade in de tzatziki waren in orde maar niet bijzonder of met iets extra. Het brood was niet aan 1 stuk dus dat betekent dat ze al het brood dat de andere gasten achterlaten (en waar ze misschien met hun handen aan hebben gezeten ofzo) gewoon weer aan de volgende gasten doorgeven.

Ons oordeel: 7 uit 10

Fourni Stad - H Kali Kardia Taverna
Fourni restaurants

Dit restaurant zit aan het einde van de hoofdstraat bij de grote kerk. Buiten staan allerlei vleessoorten aan het spit te draaien en er zitten wat oudere dorpsbewoners met een borreltje tussen de dinerende toeristen. De Griekse salade was in orde, maar de tzatziki bevatte erg weinig komkommer en leek meer op Griekse yoghurt met knoflook. Wij bestelden de kipgiros met patat. De porties waren erg groot, de kip was goed te doen, en de friet was redelijk knapperig (dat wil zeggen: net niet slap). De witte wijn was okay, het brood erg lekker en de bediening zoals overal op Fourni erg vriendelijk. Na afloop nog een gratis glas wijn extra gekregen.

Ons oordeel: 8 uit 10

Fourni Stad - Koytoyki Restaurant
Fourni restaurants

Dit restaurant zit in het hoofdstraatje dat naar de grote kerk leidt en heeft (blauwe) stoeltjes en tafeltjes aan beide zijden van de straat plus een aantal tafels binnen. De "Menukaart" is een grote glazen buffetkast waar de gerechten in staan waar je iets kunt uitkiezen. Dit restaurant had van alle eettentjes die we hebben geprobeerd de meest originele gerechten met onder andere snijbonen (en die zie je op de Griekse eilanden niet vaak), gekookte aardappelen, worteltjes, gevulde aubergines, een soort tonijnsalade/creme en een lekkere witte wijn. Het brood was aan één stuk (dus niet van andere gasten die voor jou er ook al waren) en de bediening uitermate vriendelijk. Soms wat handen en voetenwerk vanwege de taalbarrière. Bijzondere gerechtjes die je niet overal tegenkomt. Toen ik om een kaartje vroeg van het restaurant kregen we die plus allebei een gratis aansteker met de naam van het restaurant erop. Als toetje kregen we ook nog eens gratis een hele grote schaal met vruchten (appels en sinaasappels) waar honing overheen was gegoten. Bovendien was het restaurant ook nog eens spotgoedkoop.

Ons oordeel: 9 uit 10

Fourni Stad - Nikos Taverna
Fourni restaurants

Nikos was het eerste restaurant dat wij uitprobeerden in Fourni stad. Het zit aan de kade op de hoek met de hoofdstraat en de stoeltjes en de rest zijn veelal lichtblauw geschilderd. Nikos kwam zich meteen voorstellen en een hand geven nadat wij waren gaan zitten. Daarna was het een reis "terug in de tijd" want bij Nikos moest je in de pannen kijken die in de keuken stonden, erg leuk, het bracht oude herinneringen terug. Het brood was vers en aan 1 stuk, de pasta met bacon, champignons en kaas verrukkelijk, net zoals de tzatziki, de Griekse salade, de lam met spagetthi en spinazie, de wijn en de gevulde aubergines. Enige minpunt was de slappe friet: het ziet er lekker uit maar voor ons Hollanders (en Belgen?) valt dat dan tegen.

Ons oordeel: 9 uit 10


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional