Elafonissos
De Griekse Eilanden Elafonisos HOME Elafonisos Hotels Stranden Bezienswaardigheden Elafonisos Reizen

Simos Beach ligt in het zuiden van het eiland Elafonisos en het is een prachtig en heel groot zandstrand met mooie turqoise wateren, en het is een goede plek om te snorkelen. Er zijn mensen die dit het mooiste strand van Griekenland vinden. Het strand bestaat uit twee delen (twee stranden, Frago en Sarakiniko) die bij elkaar komen en erachter zijn hele hoge zandduinen. In augustus en wat later in het jaar bloeien hier de zeldzame en beschermde witte strandlelies. Vanaf Simos Beach heb je uitzicht op het eiland Kythira. Op het strand van Simos zijn ligbedjes en parasols te huur. Er is ook een geörganizeerde camping bij het strand.

Panagia Beach of Kato Nisi Beach ligt aan de westkant van het eiland. Het is een lang en breed zandstrand dat beschermd ligt door eilandjes voor de kust. Er zijn wat pijnbomen en bosjes langs de rand van het strand voor schaduw, maar er zijn ook wat parasols en ligbedden te huur. In de zomer bloeit hier de bijzondere Sempre Viva, die op de rotsen groeit en gele bloemen heeft. Hij ziet er een beetje uit als een bloem uit een droogboeket. De bodem van de zee is zand en het water is kristalhelder. Het strand is bereikbaar met de auto maar de weg er naartoe is niet geweldig. Net als op Simos Beach zijn hier mensen die vrij camperen. Het mag eigenlijk niet, maar toch doen mensen het. Kato Nisi is het enige dorpje op het eiland naast Elafonisos Town.

Lefki Beach ligt in een baai aan de oostzijde van het eiland Elafonisos. Je komt het strand tegen onderweg naar Simos Beach. Het is een zandstrand met wat rotsen voor de kust. Soms liggen hier ook jachten voor anker. De kleur van het water schijnt hier spectaculair mooi te zijn.

Megalo Tigani Beach is de naam van het strand aan de zuidoostzijde in Elafonisos Town, niet ver van de haven en de kapel van Agios loannis. Bij het strand zijn faciliteiten.

Kontogoni Beach ligt even ten noordwesten van Elafonisos Town, op loopafstand van de tavernes en de andere faciliteiten van het dorp.

Kalogeras Beach is het verlengde van het strand van Kontogoni en ligt ook ten noorwesten van Elafonisos Town.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional