Donoussa island
De Griekse Eilanden Donoussa HOME Donoussa Hotels Donoussa Stranden Donoussa Reizen Plattegrond
Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan
Donoussa Donoussa Donoussa Skoulonissi eiland vanaf ons strandje Donoussa
DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN VAN HET EILAND DONOUSSA IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Stavros - Helder, ondiep, transparant turquoise zeewater en gouden zand op het strand van de haven van Donoussa. Het strand ligt in het centrum van het dorp en het is schoon.

Kedros - De kaarten en de bezoekers noemen dit strand Kedro maar de inwoners noemen het Kentro. Het is het grootste strand van het eiland met groen zeewater en dagelijks gaan er veel mensen heen. Het ligt op 1 kilometer afstand van de haven van het eiland, Stavros, en het is in ongeveer twintig minuten te wandelen. Er was een Duits schip uit de Tweede Wereldoorlog op de zeebodem, die uit de zee werd getrokken een paar jaar geleden. Een deel van de romp ligt nog steeds op de bodem. Er is een kleine bar op twee minuten afstand van het strand voor een drankje op een warme dag.

Livadi - Een groot licht gekleurd strand met turqoise zeewater. U heeft twee alternatieven om het te bereiken. Een van hen is met de traditionele kaik die vertrekt vanaf Stavros dagelijks in de ochtend en in de namiddag terugkeert. De andere is over het pad via Mersini. Het is een reis van ongeveer vijftien minuten.

Fikio - Het kleine strand van Fikio ligt naast Livadi. Het is een strand met zeewier op de bodem van de zee, vlakbij het strand.

Sapounohoma - Het eerste strand van Kalotaritissa. Het ligt vlak lang de weg, op een paar meter afstand van het dorp. Zeer klein maar best wel goed.

Mesa Amos - Dit is het belangrijkste - tweede - strand van Kalotaritissa. Het strand heeft zeer groen zeewater en gouden zand.

Tripiti - Aan het einde van Mesa Amos is er een pad dat binnen 10 minuten naar Tripiti leidt. Het is het laatste strand van het dorp. U heeft geen toegang met de auto en het is ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan het isolement. De naam is afgeleid van de gaten op de rotsen.

Limni - Een ander geļsoleerd strand van het eiland. Het is op de noordwestelijke deel van het eiland. Een kleine baai met een klein strand. Het is een half uur lopen op een pad, maar als je het wilt vinden, moet je het vragen aan de lokale bevolking.

Vathi Limenari - Dit is een strand dat is gelegen in een kleine baai naast het strand van Kedros. Het strand is bereikbaar via de weg.

NATURISTENSTRANDEN / NATURISME OP HET EILAND DONOUSSA IN GRIEKENLAND

Het strand van Kendros / Kedros dat op 1 kilometer van het hoofdstadje Stavros is gelegen is een zwemkleding optioneel strand, maar eigenlijk gewoon een naaktstrand. Het wordt door veel mensen beschouwd als een van de allerbeste naturistenstranden van Griekenland. Ook het even verderop gelegen strand van Livadi is grotendeels een naturistenstrand. Waarschijnlijk zijn er nog wel meer kleine strandjes op Donoussa die buiten de dorpen liggen waar je discreet zonder zwemkleding de zee in kunt gaan, zoals het kleine strandje dat wij hebben gevonden (tegenover het eiland Skoulonissi).


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional