Donoussa island
De Griekse Eilanden Donoussa HOME Donoussa Hotels Donoussa Stranden Donoussa Reizen Plattegrond
Ferries in Greece Ferries in Greece Ferries in Greece Ferries in Greece Ferries in Greece, Small Cyclades Lines Skopelites
Donoussa - Veerboten - hoe kom je op Donoussa met de veerboot

ferries to Donoussa Een van de redenen waarom het op Donoussa zo lekker rustig is is omdat het eiland niet door heel veel veerboten wordt aangedaan. Het eiland ligt wat buiten de route en echt heel groot is het ook niet. In vorige jaren werd het eiland een paar keer per week aangedaan door de Express Skopelitis, een kleinere veerboot die alle eilanden in de kleine Cycladen (Koufonissia, Donoussa, Heraklia, Schinoussa) aandoet en die als eindpunt het eiland Amorgos heeft.

Vaak weet de eigenaar van het hotel waar je hebt geboekt het beste wanneer welke veerboot aankomt. Je kunt de websites checken van de volgende veerboot-maatschappijen: Nel Lines vanaf Syros Paros / Naxos of Amorgos naar Donoussa 1 keer per week. Blue Star Ferries vanaf Piraeus / Paros / Naxos of Amorgos minimaal 1 keer per week (en vaker in het toeristenseizoen) - zie voor de route het plaatje links. Diensten & tijden van veerboten tussen de eilanden verschillen van jaar tot jaar, dus blijven kontroleren.

DONOUSSA REIZEN - PAROS VEERBOTEN - DE REIS NAAR HET EILAND DONOUSSA

Vakantie op Donoussa Nadat Transavia was gestopt met de verkoop van losse vliegtickets naar Mykonos en Santorini zij er een paar reisorganisaties die het gat op hebben gevuld. Hier kun je naar de website van gaan voor een ticket naar Athene.
Bij Sunweb Vakanties kun je losse tickets voor Santorini kopen.

Santorini heeft een internationaal vliegveld. De reis per veerboot vanaf Athene naar Donoussa neemt best nog wel wat tijd in beslag, net als met de veerboot van Kreta naar Santorini. Het beste is gewoon een los vliegticket direkt naar het eiland Santorini te kopen. Wij weten eigenlijk niet beter dat het vliegtuig op weg naar Santorini een tussenstop maakt op het eiland Mykonos, maar het oponthoud is kort en op de terugreis is de vlucht een direkte rechtstreeks van Santorini naar Amsterdam. Je kunt het zien als je een ticket boekt. Bij helder weer is de korte tocht van Mykonos naar Santorini overigens zeer mooi want je vliegt laag over de eilanden heen en als je een beetje op de hoogte bent van de geografie kun je de eilanden en de dorpjes onderscheiden en benoemen. Je kunt natuurlijk ook op een ander eiland in Griekenland vliegen of op Athene en dan Santorini opnemen bij de eilanden die je wilt bezoeken tijdens het eilandhoppen. veerboten Paros Vanaf Naxos zijn er regelmatig veerboten (zowel gewone als zogenaamde "superfast ferries") naar de haven van Piraeus op het vasteland en naar eilanden in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Paros, Mykonos, Santorini, Syros, Tinos en Andros.

Je kunt de tijden en de prijzen checken en als je wilt van tevoren een ticket boeken op de site van Ferries in Greece. Vooral als je een superfast ferry wilt boeken in het hoogseizoen is dat misschien verstandig.


Hans Huisman, Truus de Graan, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional