Donoussa island
De Griekse Eilanden Donoussa HOME Donoussa Hotels Donoussa Stranden Donoussa Reizen Plattegrond
Donoussa dorp Zonsondergang in Donoussa dorp Rotsen langs de kust van Donoussa Skoulonissi eiland voor Donoussa Donoussa
Keros island Skoulonissi eiland De kustlijn van Donoussa Skoulonissi eiland vanaf ons strandje Donoussa
HET EILAND DONOUSSA IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND - KLEIN EN RUSTIG EILAND
Donoussa plattegrond English

Donoussa is een van de kleinere eilanden rondom Naxos. Deze groep van kleine eilandjes heeft de naam "de kleine Cycladen" gekregen. Donoussa ligt van deze eilanden het meest ge´soleerd en aan de oostkant van Naxos. Het is het meest rustige van deze kleinere eilanden en wordt niet vaak aangedaan door de veerboten. Als de veerboten gaan staken, zoals ze deden tijdens ons bezoek, kan het snel te klein worden.

Het eiland Donoussa heeft zijn eigen charme. Ik moet je eerst waarschuwen dat het havenplaatsje en het eiland Donoussa niet echt zijn ontworpen voor de toeristen en dat de meeste mensen geen Engels spreken. De twee restaurants en het supermarktje in het dorp (met 1 stuk geitenkaas en 1 fles ouzo als voorraad - maar in een update van een lezer wordt gemeld dat deze supermarkt nu beter is voorzien van spullen) zijn zeer beperkt in het aanbod. Prijs jezelf gelukkig als je het loket waar je tickets kunt kopen voor de veerboten open aantreft op de momenten dat het open zou moeten zijn.

Aan de andere kant hebben we op Donoussa wel een wandeling gemaakt die ik beschouw als de mooiste wandeling ooit. We liepen drie uur langs de kust en terug door de bergen, en we zijn niemand tegen gekomen behalve en paar mensen die woonden in een dorpje waar we langskwamen (Kalotaritissa, een paar huisjes en een kerk). Naast dat dorpje vonden we een droomstrandje met rotsjes in het water, dat uitkeek op een werkelijk prachtig eilandje, Skoulonissi, dat omgeven werd door kristalhelder azuurblauw water. Daar zijn we een paar uur gebleven (als enige mensen op het strand) om wat bij te komen van de wandeling, en om de zee in te plonzen. We hebben er onze droge crackers met bezweette kaas doorgespoeld met wat water....de lekkerste maaltijd ooit!

Dounoussa is leuk om voor een dag of twee te bezoeken en wat rond te wandelen. Andere mensen zitten er het liefste hun hele vakantie. Als je van rust houdt zit je hier gebakken. Er zijn ook mensen die het er zo leuk en relaxt vinden dat ze er weken lang verblijven en dit eiland als de mooiste van de kleine Cycladen eilanden bestempelen. De zonsondergangen die ik hier heb gezien behoren tot de mooiste die ik ooit heb meegemaakt. De zon gaat onder boven de bergen van het nabijgelegen grotere eiland Naxos. Wij zorgden ervoor dat we op tijd thuis waren en gingen er dan echt voor zitten, lekker met een bak koffie erbij.

Donoussa Donoussa Donoussa Donoussa Donoussa
Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa

Het dorp zelf waar de veerboot aankomt, ziet er uitnodigend uit met een groot, stil strand, maar het zand is vrij hard. Er zijn een paar rustige zandstranden in het zuiden van Donoussa (Kendros en Livadi) en in het noorden (Kalotaritissa - dat wij bezochten) als je bereidt bent om te gaan lopen. Er is ook ruimte voor mensen die zonder badkleding de zee in willen gaan, want veel van de stranden zijn gemengd en je vindt er veel naturisten. Bussen zijn er niet en je kunt er geen auto of brommertje huren (althans toen wij er waren niet).

Er is een bron in het dorp / de haven Agios Stavros met water dat je kunt drinken (wij hebben het niet geprobeerd, en hebben het bij flessen gehouden). Ook hadden we moeite om de openbare telefoon te vinden (mobiel hadden we toen nog niet), maar er was er een een beetje achterin in het dorp. De bakker zat naast het restaurant in de haven. Ondertussen zijn er ook wat meer eetgelegenheden op het eiland bijgekomen, dus er is wat meer keuze als je in de avond uit eten wilt gaan. Samengevat: niet slecht om even rond te gaan kijken.

Voor twee hele leuk reisverslagen van Donoussa door Truus de Graan klik hier en klik hier.

Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan
Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan
DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN VAN HET EILAND DONOUSSA IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Stavros - Helder, ondiep, transparant turquoise zeewater en gouden zand op het strand van de haven van Donoussa. Het strand ligt in het centrum van het dorp en het is schoon.

Kedros - De kaarten en de bezoekers noemen dit strand Kedro maar de inwoners noemen het Kentro. Het is het grootste strand van het eiland met groen zeewater en dagelijks gaan er veel mensen heen. Het ligt op 1 kilometer afstand van de haven van het eiland, Stavros, en het is in ongeveer twintig minuten te wandelen. Er was een Duits schip uit de Tweede Wereldoorlog op de zeebodem, die uit de zee werd getrokken een paar jaar geleden. Een deel van de romp ligt nog steeds op de bodem. Er is een kleine bar op twee minuten afstand van het strand voor een drankje op een warme dag.

Livadi - Een groot licht gekleurd strand met turqoise zeewater. U heeft twee alternatieven om het te bereiken. Een van hen is met de traditionele kaik die vertrekt vanaf Stavros dagelijks in de ochtend en in de namiddag terugkeert. De andere is over het pad via Mersini. Het is een reis van ongeveer vijftien minuten.

Fikio - Het kleine strand van Fikio ligt naast Livadi. Het is een strand met zeewier op de bodem van de zee, vlakbij het strand.

Sapounohoma - Het eerste strand van Kalotaritissa. Het ligt vlak lang de weg, op een paar meter afstand van het dorp. Zeer klein maar best wel goed.

Mesa Amos - Dit is het belangrijkste - tweede - strand van Kalotaritissa. Het strand heeft zeer groen zeewater en gouden zand.

Tripiti - Aan het einde van Mesa Amos is er een pad dat binnen 10 minuten naar Tripiti leidt. Het is het laatste strand van het dorp. U heeft geen toegang met de auto en het is ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan het isolement. De naam is afgeleid van de gaten op de rotsen.

Limni - Een ander ge´soleerd strand van het eiland. Het is op de noordwestelijke deel van het eiland. Een kleine baai met een klein strand. Het is een half uur lopen op een pad, maar als je het wilt vinden, moet je het vragen aan de lokale bevolking.

Vathi Limenari - Dit is een strand dat is gelegen in een kleine baai naast het strand van Kedros. Het strand is bereikbaar via de weg.

Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan
Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan Donoussa by Truus de Graan
NATURISTENSTRANDEN / NATURISME OP HET EILAND DONOUSSA IN GRIEKENLAND

Het strand van Kendros / Kedros dat op 1 kilometer van het hoofdstadje Stavros is gelegen is een zwemkleding optioneel strand, maar eigenlijk gewoon een naaktstrand. Het wordt door veel mensen beschouwd als een van de allerbeste naturistenstranden van Griekenland. Ook het even verderop gelegen strand van Livadi is grotendeels een naturistenstrand. Waarschijnlijk zijn er nog wel meer kleine strandjes op Donoussa die buiten de dorpen liggen waar je discreet zonder zwemkleding de zee in kunt gaan, zoals het kleine strandje dat wij hebben gevonden (tegenover het eiland Skoulonissi).

Makares Apartments in Donoussa
Donoussa, Makares Apartments Donoussa, Makares Apartments Donoussa , Makares Apartments Donoussa, Makares Apartments Donoussa, Makares Apartments
Donoussa, Makares Apartments Donoussa, Makares Apartments Donoussa , Makares Apartments Donoussa, Makares Apartments Donoussa, Makares Apartments

Makares Apartments Donoussa is een zelfstandige accommodatie gelegen in Donousa. Gratis WiFi is beschikbaar. Stavros Beach ligt op 100 meter. De accommodatie is voorzien van een flatscreen-tv en airconditioning. Alle studio's en appartementen hebben een keuken of kicthenette, compleet met koelkast. De eigen badkamers zijn ook voorzien van handdoeken. U kunt genieten van een uitzicht op zee. Extra's zijn een zithoek en satelliet-kanalen. Makares Apartments Donoussa heeft een gratis shuttle service, een tuin en een barbecue op aanvraag. Een bakker, restaurants, bars en een kleine supermarkt zijn op een afstand van 100 meter. Kedros Beach ligt op 500 meter afstand. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid op aanvraag.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Makares Apartments in Donoussa - klik hier.

Voor nog meer hotels op het eiland Donoussa - klik hier.

Althea Studios in Donoussa
Donoussa, Althea Studios Donoussa, Althea Studios Donoussa , Althea Studios Donoussa, Althea Studios Donoussa, Althea Studios

Althea Studios is een self-catering accommodatie gelegen in Donoussa. Bij Althea Studios is een tuin te vinden. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Althea Studios in Donoussa - klik hier.

Aposperitis studio-kamers op het strand in Stavros van Donoussa eiland
Asposperitis Studios Donoussa Asposperitis Studios Donoussa Asposperitis Studios Donoussa Asposperitis Studios Donoussa Asposperitis Studios Donoussa
Asposperitis Studios Donoussa Asposperitis Studios Donoussa Asposperitis Studios Donoussa Asposperitis Studios Donoussa Asposperitis Studios Donoussa

Voor de mensen die een bezoek wilt brengen aan het eiland en graag een kamer willen reserveren deze studio-kamers Aposperitis zien er goed uit. Er is niet veel te huur op het eiland en vooral in het hoogseizoen is het beter om het op veilig te spelen. Direkt aan het belangrijkste strand van het eiland, in de haven van Stavros waar het eindeloze blauw van de Ege´sche zee begint, vind je de kamers en het restaurant van "Aposperitis". Het complex bestaat uit tweepersoons-kamers en appartementen met twee kamers elk, die het hele jaar door beschikbaar zijn. Op de begane grond vindt u het restaurant met dezelfde naam, waar u kunt genieten van de beste huisgemaakte maaltijden.

Er zijn tweepersoons-kamers en twee-kamer appartementen. Elke kamer heeft heeft airconditioning, douche, TV, kleine koelkast en prive balkon. De twee-kamer appartementen zijn voorzien van airconditioning units in beide kamers, douche, tv, een volledig uitgeruste keuken, koelkast, prive balkon, en kan maximaal 4 bezoekers herbergen.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Aposperitis Studios in Donoussa - klik hier.

Firoa Studios in Stavros - Donoussa eiland
Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa
Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa Firoa Studios Donoussa

Nieuw gebouwde appartementen traditionele in traditionele stijl, gelegen in een rustige, aangename locatie, slechts 150 meter van de zee en het centrum van het dorp. Het bestaat uit studio's en appartementen. Er is een capaciteit van extra bedden voor families met jonge kinderen. Alle kamers zijn uitgerust met een eigen balkon, onbeperkt zeezicht, een koelkast, kookgelegenheid, een badkamer met 24 uur per dag warm water, TV en sommige kamers zijn voorzien van airconditioning. De kamers zijn toegankelijk met de auto voor het vervoer van uw bagage. Er is een private parkeerruimte.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Firoa Studios - klik hier.

Pothiti Studios in Donoussa
Donoussa, Pothiti Studios Donoussa, Pothiti Studios Donoussa , Pothiti Studios Donoussa, Pothiti Studios Donoussa, Pothiti Studios
Donoussa, Pothiti Studios Donoussa, Pothiti Studios Donoussa, Pothiti Studios Donoussa, Pothiti Studios Donoussa, Pothiti Studios

Pothiti Studios biedt accommodatie met airconditioning in Donoussa. Nßousa ligt op 50 km afstand. Gratis WiFi wordt aangeboden door het hele gebouw en gratis parkeergelegenheid is beschikbaar op het terrein. De accommodatie beschikt over een tv. Een koelkast en een koffiezetapparaat zijn ook aanwezig. Er is ook een kitchenette in sommige van de units, uitgerust met een oven. Handdoeken zijn beschikbaar. Santa Maria ligt op 46 km van Pothiti Studios. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Naxos Island National Airport, op 38 km van Pothiti Studios.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Pothiti Studios - klik hier.


ę Hans Huisman, Truus de Graan, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional