Aspronisia
De Griekse eilanden Aspronissia HOME Lipsi Leros
Aspronissi, Aspronissia Aspronissi, Aspronissia Aspronissi, Aspronissia Aspronissi, Aspronissia Aspronissi, Aspronissia
Het eiland Aspronissia in Griekenland
English

Aspronissia is een klein eiland aan de oostzijde van de Lipsi archipel in de Dodekanese, dat bestaat uit een aantal eilandjes ten noorden van het eiland Leros. Behalve Aspronissia zijn er nog meer kleine eilandjes zoals Arefousa, Kalapodia, Frango en Plavi. Lispi eiland zelf bestrijkt een grootte van 16 km2, de gehele archipel met eilandjes meet zo'n 23 km2.

Het eiland Aspronissia steekt uit de zee op als een hoge witte kale rots met wat lage begroeiing, en het eiland heeft een aantrekkelijk zand / kiezelstrand omringd door turqoise water. Vanuit eilanden als Leros worden er in het hoogseizoen dagtrips georganizeerd richting Lipsi, die ook het eilandje Aspronissia aandoen, zoals bijvoorbeeld vanuit het stadje Agia Marina waar de Barabarossa rond 11 uur vertrekt om dit stille stukje Griekenland te ontdekken. Het is echt een tochtje om te relaxen en de mooie natuur en strandjes te bekijken. Na een dagje varen en zwemmen, ben je rond een uur of zeven in de avond weer terug op Leros.

Er zijn geen faciliteiten op Aspronissia (geen parasols of ligbedden en ook geen taverna) en er zijn geen accommodaties. Voor een hotel, apartement of studio ben je aangewezen op een eiland als Lipsi of Leros.


Hans Huisman, Marianna Angelou of the Archontiko Angelou Hotel on Leros, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2013
Valid HTML 4.01 Transitional