Andros
De Griekse eilanden Andros HOME Andros Hotels Andros Chora Batsi Strand Andros Stranden Andros Foto's
Andros Chora Andros Chora Andros Chora Andros Chora Andros
Andros Chora Andros Chora Andros Chora Andros Chora Andros
De hoofdstad van het eiland Andros in Griekenland - Andros Chora

English Andros Chora, op ongeveer een uur rijden van de veerboten-haven Gavrio, aan de oostzijde van het eiland, is een levendige en mondaine stad, vol met prachtige herenhuizen, winkels, tavernas en musea. Het is gelegen op een schiereiland en het is onstaan in de Venetiaanse tijd als een kleine nederzetting rond een kasteel. In Chora vind je ook alle andere voorzieningen zoals supermarkten, banken, een postkantoor en een politiebureau. Er zijn een aantal lange brede straten, pleinen met terrasjes en mooie kerken (de grootste stond in de steigers toen wij er in 2006 waren). Al deze winkels en taverna's zeggen je dat het leven hier goed is en dat de mensen geld hebben om uit te geven. Het is een rijke stad en de mensen kleden zich er ook naar, inclusief de juwelen. Aan het einde van het dorp is een trap die leidt naar een van de mooie stranden van Andros Chora. Op twintig minuten wandelen ten zuiden van de hoofdstad ligt nog een ander strand, het strand van Lidi.

Andros Andros Andros Andros Andros
Andros Andros Andros Andros Andros

Ook zijn er in Chora de overblijfselen van een Venetiaans fort dat stamt uit 1207 (gebouwd door Marino Dandolo) en een prachtige vuurtoren die op een pilaar in de zee staat. Het Venetiaanse kasteel lag op een eilandje voor het schiereiland gescheiden door een stuk zee dat zo'n 2 ŕ 3 meter breed is en het was door middel van een brug verbonden met het vaste land. De originele houten brug werd op een later tijdstip vervangen door een van steen. Het Venetiaanse kasteel was goed bewaard gebleven totdat het tijdens de Tweede wereldoorlog door vandalisme grotendeels verwoest werd. In Chora zijn drie musea: het Museum van Moderne Kunst, het Archeologisch Museum met vondsten die opgravingen op het eiland zijn gedaan en het Nautisch Museum waar de marine geschiedenis van Andros wordt tentoongesteld. In het begin van de 20ste eeuw was Andros een belangrijk maritiem centrum en in die tijd kwam ongeveer een kwart van de handelsvloot uit Andros. Dit laatste museum staat op het plein met het standbeeld van de onbekende matroos. Aan beide zijden van Chora is een strand (Nemborio en Paraporti) dat te voet kan worden bereikt. De meeste accommodaties vind je bij het Nemborio strand.

Andros Chora Andros Chora Andros Chora Andros Chora Andros Chora

De stad is levendig, met zowel de smalle straatjes met keitjes en bredere straten, waarvan sommige de heuvels op of af gaan, en er zijn tal van winkels en taverna's om uit te kiezen en er zijn fastfood restaurantjes (met soms echt heel goed eten). Chora is ook de plek voor mensen die een beetje nachtleven op willen zoeken. De hoofdstraat van het stadje is geplaveid met marmer. Je kunt een plekje in de schaduw op een terras opzoeken en naar de mensen kijken die voorbij lopen. Er is een mengsel van Byzantijnse, neoklassieke en Venetiaanse gebouwen die zodanig zijn neergezet dat ze een verdediging tegen indringers vormden. Tussen deze oude huizen staan de cycladische en de nieuwe gebouwen. In het oude centrum van de stad is het verboden voor auto's, dus het is een goede plek voor een ontspannen wandeling. Er zijn toeristen in Chora, maar het heeft niet echt het gevoel van een toeristische bestemming. Het stadsstrand is van een goede grootte en het is een zandstrand en ook niet erg druk.

Om een hotel in Chora op Andros te boeken - klik hier

Hotels in de hoofdstad van het eiland Andros - Egli Hotel
Andros Chora Greece, Griekenland, Egli Hotel Andros Chora Greece, Griekenland, Egli Hotel Andros Chora Greece, Griekenland, Egli Hotel Andros Chora Greece, Griekenland, Egli Hotel Andros Chora Greece, Griekenland, Egli Hotel

Hotel Egli is gehuisvest in een neoklassiek herenhuis met traditioneel ingerichte kamers met balkons, in het centrum van Andros. Egli Hotel ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden en restaurants en midden in het centrum van de hoofdstad. Het biedt gratis Wi-Fi en gratis parkeren. Egli biedt airconditioned kamers met LCD-tv's met satellietzenders, gratis Wi-Fi en elegant meubilair. Er zijn eenpersoonskamers, tweepersoonskamers en driepersoonskamers. Het Egli Hotel is een goede en comfortabele uitvalsbasis om de andere attracties en stranden van het eiland Andros te verkennen. Het hotel krijgt zeer goede reviews / beoordelingen. Het hotel heeft stijl en klasse maar het is nog betaalbaar.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Egli Hotel op Andros in Griekenland - klik hier.

Hotels in de hoofdstad van het eiland Andros - Rastoni Apartments
Andros Chora Greece, Griekenland, Rastoni Apartments Andros Chora Greece, Griekenland, Rastoni Apartments Andros Chora Greece, Griekenland, Rastoni Apartments Andros Chora Greece, Griekenland, Rastoni Apartments Andros Chora Greece, Griekenland, Rastoni Apartments

Genesteld tussen het prachtige groen en de bergen en zeer dicht bij de zee, is Rastoni Apartments gelegen in de traditionele regio Anemomiloi in Chora, in Andros. De nieuwgebouwde appartementen zijn compleet uitgerust met airconditioning, satelliet-tv en vast internet. De nabijgelegen stranden Yialia, Piso Yialia en Nimporio liggen op korte loopafstand van Rastoni Apartments. Ook een supermarkt bevindt zich heel dichtbij. Er zijn appartementen beschikbaar voor twee of drie volwassen.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek de Rastoni Apartments op Andros in Griekenland - klik hier.

Hotels in de hoofdstad van het eiland Andros - Iro Suites
Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites
Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites Andros Chora Greece, Griekenland, Iro Suites

Iro Suites heeft een prachtig uitzicht op Mount Petalo en de Egeďsche Zee. De luxe en rustig gelegen Iro Suites zijn gelegen op slechts 1 kilometer afstand van het Nimborio strand en Chora, de hoofdstad van het eiland Andros. Iro suites zijn smaakvol ingericht en beschikken over een eigen terras met directe toegang tot de tuin en uitzicht op zee. Ze hebben een moderne stijl en design. Elke suite is uitgerust met een gratis internetverbinding, een koelkast, satelliet-tv en een ruime badkamer. Gasten hebben gratis toegang tot on-site barbecue en een prive parkeerplaats. U kunt uw accommodatie boeken inclusief het ontbijt. Er zijn Junior Suites en Familie Suites beschikbaar.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek de Iro Suites op Andros in Griekenland - klik hier.


© Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional