Amorgos Greece
De Griekse Eilanden Amorgos HOME Amorgos Hotels Veerboten Amorgos Stranden Autoverhuur
Amorgos by Henrik Jorgenson Amorgos by Henrik Jorgenson Amorgos by Henrik Jorgenson Amorgos by Henrik Jorgenson Amorgos by Henrik Jorgenson
Amorgos by Henrik Jorgenson Amorgos by Henrik Jorgenson Amorgos by Henrik Jorgenson Amorgos by Henrik Jorgenson Amorgos by Henrik Jorgenson
HET EILAND AMORGOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND
Plattegrond van Amorgos English

Amorgos is een van de meest oostelijke Cycladen. Het is langgerekt en heeft hoge bergen. Amorgos heeft twee havens waar de veerboten op varen: Katapola en Egiali. De laatste, Egiali is eigenlijk min of meer de naam van een groepje dorpjes, eentje meteen aan het strand en nog een paar in de heuvels er vlak boven (ook met een eigen naam). Wij verbleven in Egiali omdat daar een lang zandstrand direkt voor de het dorp zagen liggen. Je hebt er ook uitzicht op een mooi klein eilandje: Nikouria. Op het eerste gezicht is Egiali een leuk dorpje, met een oude kerk (waaraan men een publieke telefoon heeft vastgenageld) en een oude windmolen in de haven. Het uitzicht vanaf ons balkon was prachtig, met zicht op de haven en en de dorpjes in de bergen.

Geheel buiten het hoogseizoen (in september) wilden we een autootje huren, maar dat bleek onmogelijk. Alle wagens waren om 9 uur in de ochtend al verhuurd. We besloten dan ook om Katapola te bezoeken per bus: een grote fout. De bus die de twee plaatsjes op het eiland met elkaar verbind gaat slechts 1 keer in de drie uur, hij viel van ellende bijna uit elkaar, en bovendien was hij stampvol. Het was het slechtste openbaar vervoer dat ik ooit op een eiland ben tegengekomen. De tocht was wel heel erg mooi, hoog door de bergen en langs kliffen (terwijl de buschauffeur met andere Grieken zat te kletsen en niet op de weg lette). Let wel: dit was in het jaar 2001, en ik weet zeker dat de dingen ondertussen zijn veranderd en ook het openbaar vervoer zal verbeterd zijn. Er zijn nu ook meerdere autoverhuurbedrijven op het eiland, maar wij leefden toen nog in een tijd dat de mensen nog niet zoveel gebruik van het internet maakten, en wij deden dat al helemaal niet als we op vakantie waren. Tegenwoordig kun je gewoon van tevoren een auto reserveren zodat je zeker weet dat je wielen hebt als je op Amorgos aankomt.

Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos
Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos

Eilandhoppen Cycladen Wij zijn uitgestapt in Chora hoog in de bergen en hebben een hele mooie wandeling gemaakt naar Katapola beneden (we waren misschien ook bang dat de remmen van de stokoude bus het zouden begeven bij de afdaling). Terwijl je naar beneden loopt zie je heel veel andere eilanden liggen. Net zoals in wel meer bergdorpjes leek het of de tijd had stilgestaan in de Chora van Amorgos. Het is er erg stil, met overal kerkjes en pleintjes, en een lange rij met windmolens. Er zijn veel kleine smalle straatjes met bougainvilla struiken en bomen, en hier en daar een toeristisch winkeltje of een cafenion, en verkeer is er nauwelijks.

Het dorp Egiali is wel aardig en heeft een paar leuke bezienswaardigheidjes in de haven, maar het maakt niet zo'n overweldigende indruk dat je er uren rond gaat lopen. Het strand is prima, lang en lekker zanderig. Er staat ook een kleine Venetiaanse ruine op. Er zijn genoeg hotels waar je uit kunt kiezen, en flink wat kamers in pensions of studios te huur tegen een redelijke prijs. De enige bank op Amorgos is aan de andere kant van het eiland (dit was in 2002 dus misschien is dat ondertussen veranderd, ik heb geen idee) in Katapola, dus zorg ervoor dat je geld bij je hebt als je aankomt.

Egiali kijkt uit op het kleine eiland Nikouria, wat een verblijf op het strand een klein beetje extra geeft. Men had mij verteld dat je in Egiali een bootje kon vinden dat je er naartoe zou brengen, maar ik heb dat bootje nooit kunnen vinden. Tijdens de bustocht naar Katapola rijd je er langs en kun je er een blik op werpen. Er is een klein strand recht tegenover het eiland, en ook daar stopt de bus.

Amorgos: Egiali strand Kerk/telefooncel in Egiali Egiali strand Windmolen in de haven van Egiali Straat in Amorgos Chora Amorgos
Amorgos Greece, Griekenland Amorgos Greece, Griekenland Amorgos Greece, Griekenland Amorgos Greece, Griekenland Amorgos Greece, Griekenland
NOG WAT MEER INFORMATIE OVER HET EILAND AMORGOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND

Het eiland Amorgos is 117 km2 groot en telt ongeveer 1800 inwoners. Het is de meest oostelijke eiland van de Cycladen en ook een van de minst toeristische van de grote eilanden in de Egeďsche Zee. Het is ruig, heeft hoge bergen en is vaak gehavend door de zee. De eerste indruk van Amorgos bij aankomst per veerboot is indrukwekkend en misschien een beetje imtimiderend, maar eenmaal aan wal blijkt het een zeer vriendelijk en onbedorven eiland te zijn.

Het wegennet op het eiland met de twee grootste dorpen aan beide zijden van het eiland is vrij slecht, met slechts één asfalt weg die loopt tussen Katapola en Egiali. Dit is een van de redenen waarom de veerboten een stop maken in beide dorpen. Katapola is gelegen in het westelijke, drukkere deel, en ligt in een baai aan de noordkant van het eiland. Hier zijn vele restaurants, tavernes en ook het merendeel van de accommodaties. Er is een stads-strand maar het is niet erg aantrekkelijk. De taxi boten in de haven kunnen je naar een beter strand in de buurt brengen. Bij Katopola liggen de restanten van een oude Minoďsche stad (Minoa). Het is vernoemd naar koning Minoa (of Minos) van Kreta die volgens de legende ook hier op Amorgos heeft geheerst. Achter Katapola is een vruchtbare groene vlakte en een kronkelige weg die de heuvel op leidt naar de hoofdstad van het eiland, Chora. Tussen Katapola en Chora zijn bussen (op de route Katapola - Chora - Egiali).

Methismanos in Egiali Het eiland Nikouria vanuit de bus Nikouria Island voor de kust van Amorgos Zonsopkomst over Nikouria Amorgos
Amorgos Greece, Griekenland Amorgos Greece, Griekenland Amorgos Greece, Griekenland Amorgos Greece, Griekenland Amorgos Greece, Griekenland

Chora is een typisch Cycladisch, ongerept en charmant stadje met witte kubushuizen, mooie kerken en een heleboel oude windmolens. Er is nauwelijks verkeer en het is een rustige en aangename plaats met een smalle straatjes, pleinen met bomen en bloemen en een paar kleine tavernes en toeristische winkels. De belangrijkste straat in de Chora is ontoegankelijk voor voertuigen. Aan het eind van deze straat is er een uitzichtspunt (op de schotel-antenne torens) en de trap hier leidt naar de belangrijkste toeristische attractie van het eiland: het klooster van Chozoviotissa, dat lijkt te zijn vastgeplakt aan de bergen, en de weg naar het meest populaire strand van het eiland, Agia Anna, een klein kiezelstrand dat bekend staat om haar naturisten.

Egiali, de tweede haven van het eiland, is kleiner, maar dankzij een beter strand en een heuvelachtige achtergrond aangevuld met een aantal leuke witte dorpen op de bergen, is het gemakkelijk meer pittoreske dan Katapola. Deze bestemming is veel rustiger en eigenlijk veel mooier, en meer iets voor de doorgewinterde eilandhopper.

Behalve de twee havens en het hoofdstadje met zijn 13e eeuwse kasteel, zijn er nog andere interessante dorpjes op het eiland zoals bijvoorbeeld Arkesini met de restanten van een Hellenistische toren en bij de ingang van het dorp de restanten van de antieke Agios Onoufrios tempel. Er zijn meer Hellenistische torens die over het eiland Amorgos verspreid liggen.

Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos
Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos Amorgos
DE VEERBOTEN NAAR HET EILAND AMORGOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND
ferries to Anafi ferries to Anafi

Er zijn directe veerboten uit Pireaus (in de buurt van Athene) naar het eiland Amorgos, en het is ook mogelijk om Amorgos te bereiken vanaf andere eilanden zoals Paros, Naxos, Folegandros en Astipalea. Check de websites van Danea en Blue Star Ferries voor de schema's.

De afbeelding aan de linkerkant geeft de route aan van de snelle veerboot van Hellenic Seaways (2008), die ook een stop maakt in Folegandros en dan eindigt in Katapola - Amorgos. Hij vaart bijna elke dag van de week op 7.00 uur in de ochtend (behalve woensdag) en komt op 11.30 aan, dus het duurt 4 en een half uur.

Houd er rekening mee dat ik alleen gegevens verzamel van het internet en die hier neerzet, en schema's veranderen van tijd tot tijd en van jaar tot jaar. De tocht met de veerboot van Blue Star (plaatje rechts) die ook van Piraeus naar Amorgos vaart duurt veel langer, omdat het niet een supersnelle veerboot is en ook stops maakt op meer eilanden. Deze boot vertrekt om 17.30 in de middag en arriveert in Egiali op 1.10 in de nacht na stops in Paros, Naxos en Donoussa. Als je je overtocht niet kunt vinden in de schema's dan bent je waarschijnlijk nog te vroeg en zij de vaartijden nog niet goedgekeurd. Probeer het later in het seizoen opnieuw. Meestal weet de eigenaar van het hotel je geboekt hebt het het beste kun je het hem / haar vragen. Je kunt hier de schema's van de veerboten van en naar Amorgos checken en eventueel een ticket bestellen (kijk bij Aegiali of Katapola - de twee stadjes op Amorgos).

DE STRANDEN EN NATURISTENSTRANDEN OP HET EILAND AMORGOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND
Amorgos plattegrond van de naturistenstranden

Op Amorgos zijn aardig wat stranden. Het georganizeerde zandstrand van Egiali is eigenlijk best een heel aardig strand. Er is ook een (on)officieel nudistenstrand op zo'n 20 minuten wandelafstand van Egiali. Dit naturistenstrand heet Levressos. In de zomermaanden vertrekken er vanuit Egiali ook bootjes die de stranden langs de kust aandoen, waaronder dit naturistenstrand. Het strand ligt ten noorden van Egiali en is bereikbaar via een pad vanaf het dorp Tholaria. Levressos is een lang zandstrand dat wordt omgeven door hoge kliffen. De eerste paar meter bij de zee zijn vrij ondiep en je kunt er makkelijk het water in.

Naast het textielstrand van Agia Anna zijn een paar baaitjes en nog een strand die gedeeltelijk worden gebruikt door naturisten. Bij het strand van Mouros zijn ook naturisten te vinden aan het einde van het strand, maar wat minder tijdens het hoogzeizoen. Ten zuiden van het strand van Mouros ligt het strand van Amoudi waar ook naakt wordt gezwommen. Elke keer als je naar een meer afgelegen strand gaat zal er niet altijd een taverna zijn, dus weer slim en breng je eigen water en snacks mee. Voor veel meer informatie over de stranden en in het bijzonder de naturistenstranden van het eiland Amorgos - klik hier.

Duiken op het eiland Amorgos - Amorgos Diving Center
Amorgos Diving Center Amorgos Diving Center Amorgos Diving Center Amorgos Diving Center Amorgos Diving Center

Met Amorgos Diving Center ontdek je de verborgen schatten van het eiland: scheepswrakken, natuurlijke riffen en onderwater grotten vol kleurrijke sponzen en vissen. Als PADI 5-sterren Diving Resort, biedt Amorgos Diving Center alle niveaus van de erkende duikopleidingen van beginner tot professional. Het internationale personeel is zeer professioneel, vriendelijk en zorgt er altijd voor dat de cliënten een onvergetelijke tijd hebben.

Vrij duiken, onderwater fotografie, nitrox, en nacht duiken zijn enkele van de vele voorgestelde activiteiten. Het centrum en de Pro-winkel zijn gemakkelijk te vinden en liggen in het centrum van Aiyiáli. Daarnaast kunnen ze ook helpen bij het organiseren van uw accommodatie en vervoer naar het eiland en maken programma's voor uw activiteiten, afhankelijk van uw wensen.

Tel: (+30) 22850 73611 - Mobile: (+30) 69322495338 - Fax: (+30) 22850 73611
Send an e-mail to the Diving Center in Amorgos - Website Amorgos Diving Center

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's op het eiland Amorgos in Griekenland - klik hier.

ACCOMMODATIES OP HET EILAND AMORGOS IN GRIEKENLAND - HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIOS

Sommige mensen willen graag van tevoren een accommodatie boeken, wat vooral handig is wanneer je aankomt in het hoogseizoen, of wanneer je speciaal op een bepaald plekje wilt zitten. Hieronder staan een paar van hotels, appartementen en studio's, dat ik aardig vond en die jij misschien ook aardig vindt. De beschrijvingen en de foto's zijn van de hotels zelf.

Voor alle hotels, appartementen, studio's en villa's op het eiland Amorgos in Griekenland - klik hier.

Thomas Villas - privé villa op het eiland Amorgos
Thomas Villas in Amorgos Thomas Villas in Amorgos Thomas Villas in Amorgos Thomas Villas in Amorgos Thomas Villas in Amorgos

Het traditioneel gebouwde Thomas Villas bevindt zich in het dorp Katapola, en biedt een volledig uitgeruste en smaakvol ingerichte accommodatie met uitzicht op de Egeďsche Zee en gratis WiFi. De haven van Katapola en het dichtstbijzijnde strand liggen op 1,5 km afstand. Deze split-level villa van het Thomas heeft 2 slaapkamers, is smaakvol ingericht en beschikt over een open haard, airconditioning en een gemeubileerd terras en balkon. Het heeft een woonkamer met een flatscreen-tv en een keuken met een eethoek en een oven met kookplaten. U kunt ook gebruikmaken van een wasmachine en een strijkijzer.

U kunt er barbecueën of in de buitenlucht dineren. De accommodatie biedt een ruime tuin. Ook zijn fiets- en autoverhuur mogelijk. Diverse restaurants, cafés en winkels zijn te vinden op een korte rijafstand. De koepel van Agios Onoufrios ligt op minder dan 8 km afstand.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek Thomas Villas op Amorgos - klik hier.

Amorgos hotels - Poseidon Studios in Egiali
Amorgos Poseidon Studios Amorgos Poseidon Studios Amorgos Poseidon Studios Amorgos Poseidon Studios Amorgos Poseidon Studios

"Poseidon" studio's zijn gelegen in Aigiali op de noordwest kant van het eiland. Onze appartementen zijn volledig ingericht en hebben een mooie keuken met de nodige kookgerei, een koelkast, airconditioning en TV.

Het in Cycladische stijl gebouwde Poseidon ligt in Aegiali dorp, op slechts 250 meter van het strand en 150 meter van de haven. Het biedt zelfstandige accommodatie en een gemeenschappelijke binnenplaats. Gratis WiFi is beschikbaar in het hele complex. Alle studio's hebben airconditioning en een kitchenette met een koelkast, kookplaten en een waterkoker om een lichte maalijd te bereiden. Elk beschikt ook over een tv en een haardroger. De 24-uurs receptie van het Poseidon kan adviseren over lokale bezienswaardigheden, zoals het schilderachtige stadje Amorgos op 15 km afstand. Tavernes en kleine supermarkten zijn te vinden op 100 meter afstand. De belangrijke haven van Katapola ligt op ongeveer 22 km afstand.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek de Poseidon Studios op Amorgos - klik hier.

Amorgos hotels - Agios Pavlos Studios, Agios Pavlos Beach
Amorgos Agios Pavlos Studios Amorgos Agios Pavlos Studios Amorgos Agios Pavlos Studios Amorgos Agios Pavlos Studios Amorgos Agios Pavlos Studios

Agios Pavlos Studios liggen halverwege tussen Chora en Egiali, in een van de mooiste plekjes op Amorgos. De Cycladische stijl studio's bieden een prachtig uitzicht over de Egeďsche Zee en de zonsondergang. In het klassieke witte en blauwe gebouw, bieden de Agios Pavlos Studios een kleine en goed uitgeruste keuken, koelkast, airconditioning, tv en eigen badkamer met douche, en alle kamers hebben een terras met pergola met uitzicht op de zee. Agios Pavlos Studios zijn perfect voor een duik in de kristalheldere stranden van Agios Pavlos en een uitstekende uitvalsbasis voor tochtjes met een bus of de auto over het eiland.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek de Agios Pavlos Studios op Amorgos - klik hier.

Amorgos hotels - Aegialis Hotel & Spa in Amorgos - hoog gewaardeerd
Amorgos Aegialis Hotel Amorgos Aegialis Hotel Amorgos Aegialis Hotel Amorgos Aegialis Hotel Amorgos Aegialis Hotel

Dit luxe hotel is gesitueerd op de heuvel boven het dorp Egiali en ligt op loopafstand van zowel het strand van Egiali zelf als het naturistenstrand van Levressos. Het uitzicht is prachtig, over de baai van Egiali, de zee en de omliggende eilanden. De haven ligt op 1 kilometer afstand en er is een bushalte voor de deur. Bij het hotel is een groot zwembad en er is een fitnesruimte, restaurant, poolbar en een spa & beauty center. Er is keuze uit verschillende soorten kamers en suites.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Aeialis Hotel - klik hier.

Amorgos hotels - Hotel Villa Katapoliani 1 - Amorgos, Katapola
Amorgos Hotel Villa Katapoliani 1 Amorgos Hotel Villa Katapoliani 1 Amorgos Hotel Villa Katapoliani 1 Amorgos Hotel Villa Katapoliani 1 Amorgos Hotel Villa Katapoliani 1

Villa Katapoliani 1 met zijn slechts 4 kamers ligt in het hart van Katapola, op slechts 50 meter van de haven en op 150 meter van het prachtige strand van Kato Akrotir. Het Cycladische Villa Katapoliani 1 heeft traditioneel ingerichte kamers met een eigen badkamer, en studio's met een privébalkon met uitzicht op de tuin. Alle accommodaties zijn voorzien van een föhn, een koelkast, een televisie en airconditioning. Sommige hebben ook een keuken met keukengerei. Er is ook een schoonmaakdienst beschikbaar. Het Katapoliani 1 heeft ook een ontspannend dakterras met een prachtig uitzicht op de haven van Katapola. Als gast van het hotel profiteert u van gratis vervoer van en naar de haven van Katapola.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Hotel Villa Katapoliani 1 - klik hier.

Amorgos hotels - Hotel Villa Katapoliani 2 - Amorgos, Katapola
Amorgos Hotel Villa Katapoliani 2 Amorgos Hotel Villa Katapoliani 2 Amorgos Hotel Villa Katapoliani 2 Amorgos Hotel Villa Katapoliani 2 Amorgos Hotel Villa Katapoliani 2

Villa Katapoliani 2 ligt op een rustige plek, op slechts 200 meter van de haven en het centrum van Katapola, en op 300 meter van het strand. Villa Katapoliani 2 heeft smaakvol ingerichte kamers met prive balkon met uitzicht op de zee en de haven. Alle kamers hebben een eigen badkamer met haardroger, een koelkast, tv en airconditioning. Verschillende eenheden hebben ook een volledig uitgeruste keuken. Gasten genieten van gratis vervoer van / naar de haven. Villa Katapoliani beschikt ook over een tuin. Er is ook een schoonmaakster aanwezig.

Check beschikbaarheid en prijzen & boek het Hotel Villa Katapoliani 2 - klik hier.

Amorgos hotels - Michail Studios - Amorgos Chora
Amorgos Michail Studios Amorgos Michail Studios Amorgos Michail Studios Amorgos Michail Studios Amorgos Poseidon Studios

U vindt onze kamers in Chora, de sneeuw-witte hoofdstad van het eiland met de windmolens, het imposante kasteel, de talrijke kerken en de pittoreske smalle straatjes. U verblijft in een nieuw gebouwd huis in de traditionele architectuur waarin studio's en twin-slaapkamers te huur zijn. Allemaal, zonder uitzondering, hebben een badkamer, kitchenette, tv, veranda en zijn versierd met goede smaak. Sommigen van hen hebben ook airconditioning

Tel: +30-22850-71111 Mobile : +30-6974-294843 - Stuur een e-mail aan Michail Studios in Amorgos

VOOR ALLE HOTELS, APPARTEMENTEN EN STUDIOS OP AMORGOS - KLIK HIER.


© Hans Huisman, Henrik Jorgenson https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional