Amorgos Greece
De Griekse Eilanden Amorgos HOME Amorgos Hotels Veerboten Amorgos Stranden Autoverhuur

DE VEERBOTEN NAAR HET EILAND AMORGOS IN DE CYCLADEN IN GRIEKENLAND
ferries to Anafi ferries to Anafi

Er zijn directe veerboten uit Pireaus (in de buurt van Athene) naar het eiland Amorgos, en het is ook mogelijk om Amorgos te bereiken vanaf andere eilanden zoals Paros, Naxos, Folegandros en Astipalea. Check de websites van Danea en Blue Star Ferries voor de schema's.

De afbeelding aan de linkerkant geeft de route aan van de snelle veerboot van Hellenic Seaways (2008), die ook een stop maakt in Folegandros en dan eindigt in Katapola - Amorgos. Hij vaart bijna elke dag van de week op 7.00 uur in de ochtend (behalve woensdag) en komt op 11.30 aan, dus het duurt 4 en een half uur.

Houd er rekening mee dat ik alleen gegevens verzamel van het internet en die hier neerzet, en schema's veranderen van tijd tot tijd en van jaar tot jaar. De tocht met de veerboot van Blue Star (plaatje rechts) die ook van Piraeus naar Amorgos vaart duurt veel langer, omdat het niet een supersnelle veerboot is en ook stops maakt op meer eilanden. Deze boot vertrekt om 17.30 in de middag en arriveert in Egiali op 1.10 in de nacht na stops in Paros, Naxos en Donoussa. Als je je overtocht niet kunt vinden in de schema's dan bent je waarschijnlijk nog te vroeg en zij de vaartijden nog niet goedgekeurd. Probeer het later in het seizoen opnieuw. Meestal weet de eigenaar van het hotel je geboekt hebt het het beste kun je het hem / haar vragen. Je kunt hier de schema's van de veerboten van en naar Amorgos checken en eventueel een ticket bestellen (kijk bij Aegiali of Katapola - de twee stadjes op Amorgos).


Hans Huisman, https://www.angelfire.com/super2/greece/ 2014
Valid HTML 4.01 Transitional