Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Virallinen nimi : Crystal ox
Lempinimet : Crystal
Syntymäaika : 12.12.2000
Rotu : Arabialainen täysiverinen
Sukupuoli : tamma
Väri+merkit : rautias
Säkäkorkeus : 152cm
Omistaja : Lara Jokela

Ko Helppo A, re 100cm

Jälkeläiset:
*Fiin Cherry x,i:Gold Rush Ghost xx.
*Fiin Migharos,i:Damnie ox
*Fiin Mon Chér ox, i:Dragon's Jupilarity
*Fiin Je Ne Comprends Pas ox+Fiin Sheik's Filha, i:Sunflower's Al Sheik ox
*Sandi's Un Reve Bleu, i:Bheheld ox
*Fiin Capricia ox, i:Finewood's Hey Crispy
*Fiin Cecilia ox, i:White Survivor Of Mable
*Fiin Charade ox & Fiin Chaos ox, i:Laakson Dancing King


Crystal on yksi minulle rakkaimpia virtuaalihevosia. Curu on jättänyt mitä upeampia varsoja, joista monet menestyvät vähintään äitinsä veroisesti näyttely- ja kisakentillä. Crystalin suvussa on paljon matkaratsastuksessa menestyneitä hevosia, joten luultavasti Curu olisi pärjännyt siinäkin lajissa mitä parhaiten. Joskin tammalle on kertynyt jo niin paljon ikää, että vaikka se onkin mainiossa kunnossa, ei sillä enää kisata, vaan se toimii pääasiassa siitostammana.
Crystal on lempeä ja kiltti tamma. Crystal on kiltti niin pienemmille kuin isommillekkin. Tamma on myös todella utelias ja ahne, mikä tahansa ruoka kelpaa! Ja mahakin on tietysti sen näköinen..Curu on varsoilleen esimerkillinen emä ja tuntuu hoitavan ja kouluttavan siinä sivussa muidenkin tammojen varsat. Crystalin kaunis ulkonäkö hurmaa kenet tahansa, eikä sen luonteessakaan ole todellakaan minkäänlaista moittimista, tamma ei diivaile vaan on mukavan leikkisä ja ystävällinen, kuitenkin arvonsa tunteva hevonen. Curu rakastaa harjausta, sitä saisi harjata ja rapsuttaa vaikka koko päivän. Toinen Curun lempiasioista on vesi, ja uiminen; tammaa ei pidättele kesäisin mikään.. Curu on siis luonteeltaan täysi vastakohta esimerkiksi varsalleen Fiin Capricia ox:lle.
Crystal ei oikeastaan koskaan erikoistunut koulu- tai esteratsastukseen, vaan kisasi tasaisesti molemmissa, yleensä ratsastajana oli Mari, joka aikoinaan omisti puolet Crystalista. Menestystä tuli ihan kivasti, sijoituksia ja muutamia voittojakin. Näyttelyhevosena Crystalilla on kuitenkin ollut paljon parempi ura kuin ratsuna, eli kuten jo päätellä voi, on sen näyttelyura ollut vallan hieno. Taitaa kisauran huippukohta ollakin kolmas palkinto kantakirjassa, joka saavutettiin hienolla pistemäärällä (57 pist.). Nykyisin Crystalin pääasiallinen tehtävä onkin kantaa lauman viisaimman ja vanhimman tamman titteliä ja pitää silmällä jälkikasvunsa tempauksia.

All photos ©North Arabians/Robert and Dixie NorthTakaisin etusivulle