Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

FIIN CAPRICIA OX


©Gilbriar Farm

Virallinen nimi : Fiin Capricia ox
Lempinimet : Capricia, Cia, Kati
Syntymäaika : 13.12.2001
Rotu : Arabialainen täysiverinen
Sukupuoli : tamma
Väri+merkit : kimo
Säkäkorkeus : 154cm
Isä : Finewood's Hey Crispy
Emä : Crystal ox
Omistaja&kasvattaja : Lara Jokela

Ko Vaativa B, re 80cm

Jälkeläiset:
-


Capricia eli tutummin Kati on nuori kaunis tamma, jonka emä Crystal ox on jo niittänyt mainetta näyttely- ja siitostammana. Katin isä Finewood's Hey Crispy vaikutti silloisella LT-tallilla todella pitkään ennen myyntilistalle joutumista. Crispy ei koskaan ehtinyt saada uutta omistajaa, sillä se jouduttiin lopettamaan pahan jalkavaurion takia loppuvuodesta 2001. Kati myytiin nuorena tyttönä arabisiittola Lumiteen, josta se palasi vuoden 2002 alkupuolella jo Picaboksi vaihtuuneeseen talliini.
Kati on karsinassa aina vauhdissa, pyörii ympyrää harjatessa tai loimituksessa. Kati kutiaa herkästi, eikä pidä varsinkaan, kun mahaa harjataan, oli harja miten pehmeä tahansa. Myöskin jalkojen hoitoa Kati pitää vastenmielisenä, ja vettä se inhoaa. Kati rakastaa esiintymistä ja ihailijoita. Kati haluaa aina olla huomion kohteena, ja tekee kaiken tarpeellisen saadakseen huomiota. Tamma on muutenkin todella pirteä ja inhoaa paikallaan seisomista ja odottelua. Kati on yleensä hyvällä tuulella, mutta huonoina päivinä sillä on tapana vain mököttää karsinassaan tai tarhan nurkassa, eikä sitä uskoisi silloin samaksi hevoseksi kuin parempina päivinä. Kati tulee toimeen myös muiden eläinten kanssa, ja tallikissa Lupu kuuluukin neidin parhaisiin ystäviin. Tarhassa kuria Katille pitää oma emä Crystal ja toinen kantatamma Rockie's Jamila ox. Kati kaveeraa myös nuorten ponitammojemme kanssa.
Kati on yksi tallimme harvoista vain kouluun painottavista hevosista. Katia on ratsastettu paljon koulupuolella eteenpäin, mutta esteratojen tähteä siitä tuskin koskaan tulee. Esteradoilla kun vaanivat ne ihanat kamalat erikoisesteet eli portit, muurit, vesiesteet jne., joita Kati inhoaa sydämmensä kyllyydestä. Kouluratsastus on sensijaan tamman mieleen, vaikkei kärsivällisyys pikkutarkkaan harjoitteluun aina riitäkkään. Tamma rakastaa vaihtelua elämässään ja on oikea piristysruiske tallissa.

Takaisin tammat-sivulle